Účast na závodech

Ahoj, zajímalo by mě jak je to v případě, že vlastním celosvazovou povolenku a chtěl bych se zůčastnit závodů třeba v Brně. Mohu-nemohu? Nebo krajská povolenka vs. závody v jiném kraji. Thx R
Autor diskuse: sonic - Profil , 31.5.2011 všeobecné - závodní sektor

tomfisherman - Profil | So 4.6.2011 10:48:36

XAXAP >> Jo máš pravdu, občas sklouznu k nekorektním výrazům, ale je to spíš taková obrana proti výpadům oponentů, i když možná trapná.

XAXAP - Profil | Pá 3.6.2011 20:42:41

tomfisherman >> sice s tebou po faktické stránce v mnohém souhlasím, ale už jsi na stejném levelu nekorektnosti, jako tví oponenti, mnou kritizovaní.

Doporučení:
- nepoužívej v obecném popisu druhou osobu (ty, vy), na myšlení druhou hlavou nemáš mandát
- použití slova "trapně" a sousloví "můžeš dvakrát hádat" je stejně hloupé, jako jsem vyčinil hrajimu

Apropos, všichni mě sborem můžete poslat do prdele, bo je to jen netová diskuse, já nejsem vrchní inštance spravedlnosti a na můj motiv posílit plodnou komunikaci české populace se můžete vybodnout :-)

XAXAP - Profil | Pá 3.6.2011 20:38:22

kakr >> už jsem se konzultačně fruktifikoval, nicméně u "jakoby" připustím POUZE faktickou argumentaci a nikolivěk invektivy a nekorektnosti, které sice byly oboustranné, nicméně váha větších hoven leží na straně tomfishermanových odpůrců a nemusí se měřit zrovna na milimetry.

Jak tě tak čtu k závěru, mám pocit, že mu to dáváte za jinou diskusi. Jestli vám něco ošklivého proved, měli jste mu vyčinit tam. Tady jste si vybrali špatnou půdu.

Vůbec se divím, proč se tady argumentuje furt dokola do krve, krom toho jeden druhého nečtete. Dohodnout se dá i o tom, že máte odlišné názory.

A dovolím si zareagovat i na tvůj poslední příspěvek tomfishermanovi (Pá 3.6.2011 13:49:37):
- v příloze vyhlášky je opravdu uvedeno "vzor" ... mrkni na to
- vývoj vztahu deviantů a povolenek ani netřeba vysvětlovat, tam nejsme my ani nejste vy s tomfishermanem evidentně v rozporu
- a ta poslední otázka, kterou pokládáš, smrdí sugescí, a to není nikdy korektní způsob pro vyargumentování

kakr - Profil | Pá 3.6.2011 13:49:37

tomfisherman - 3.6.2011 13:06:40 >>
Příloha vyhlášky, kde je uveden krom formuláře povolenky, RL, průkaz a odznak RS, průkaz hospodáře, slouží jako vzor?
Jinými slovy, každý pověřený úřad může vydávat "své" průkazy a odznaky??

A k meritu věci. Bývaly doby, kdy si závodníci (devianti dle kolegy XAXAPA) skutečně jezdili po závodech, zřejmě pod heslem, "jsem závodník, kdo je víc",. povolenek na příslušný "závodní" revír nemajíce. A narazila kosa na kámen, RS MRS na úseku pro závod vyhrazený, provedla kontrolu povolenek. To víš, že se to závodníkům nepozdávalo, ale oddělilo se zrno od plev, bylo naprosto běžné, že závodníci z ČRS jezdili závodit na revíry MRS povolenek nemajíce a to stejné se dělo v obráceném gardu.
Spadla klec, se skřípějícími zuby si závodníci musejí nyní kupovat krátkodobé povolenky, bez nich se prostě nezávodí.
Iva a nejen ona to může potvrdit.

Pokud se závody konají na takzv. RMV (ČRS) a záhumenku (pracovní výraz pro revíry MRS, kde loví jen členové MO revír obhospodařující) na které si MO vydávají své vlastní povolenky a zarybňují je z prostředků MO platí jejich místní povolenky.

Po Tobě chci jen jednu odpověď, opakuji otázku:
Jinými slovy, každý pověřený úřad může vydávat "své" průkazy a odznaky??

tomfisherman - Profil | Pá 3.6.2011 13:06:40

kakr >> Prostě nedokážeš přiznat omyl a pokud nedokážeš pochopit níže napsané, tak to je už tvůj problém. Neoháněj se tu trapně slovíčkem jakoby, napsal jsem to ve snaze vysvětlit otázku.
Co bych přeložil RS v Račicích, zkus hádat, můžeš dvakrát?
A pak mi ještě vysvětli, jaký má smysl, aby RS chodila na kontrolu během závodů. Myslím, že o takové RS by si všichni mysleli své!! Ale to už je taková realita, která, zdá se ti často uniká.
A neustále předvádíš, jak neumíš číst a přemýšlet. Příloha vyhlášky stanovuje vzor formuláře povolenky, zdůrazňuji vzor. Ostatní části povolenky jako BP během závodů jsou řešeny např. propozicemi.

kakr - Profil | Pá 3.6.2011 8:50:10

tomfisherman >>
Krásná slova, ale lov na revíru je podmíněn povolenkou. Povolenka nemusí být placená, to zákon nenařizuje, ale slovy Švejka, muší bejt. RL je samozřejmostí.
Musí být na předepsaném formuláři (viz příloha 8 vyh.) a součástí povolenky musí být (pokud jsou na revír vydané) BP.

Dost by mně zajímalo, kdyby Tě na závodech v Račících kontrolovala RS, která v rámci zákona požaduje od lovícího RL a platnou povolenku k lovu??
Copak bys jí předložil?? Jakoby povolenku?? Jak vypadá jakoby povolenka??

kakr - Profil | Pá 3.6.2011 8:25:45

XAXAP - 2.6.2011 23:06:16 >>
Napsal jsi téměř disertační práci, obdivuji její rozsah, obsah už tolik ne. Viz povolenka tištěná na tričku v předchozích příspěvcích.
Odpovím frází známou z dob vlády jedné strany, jsi odtržen od mas. Je to Tvé právo a nemíním je zpochybňovat. Naopak líbí si mně, že se nedržíš další fráze - kdo nejde s námi, jde proti nám.

Kolega tomfisherman (který se rád ohání logikou) napsal ve svém posledním příspěvku že slovíčkařím.
Ano, jedno slůvko "jakoby" je naprosto rozhodující pro celý průběh další diskuze ,včetně oboustranných osobních invektiv.

"Jakoby" povolenka při kontrole RS neobstojí, to víme oba a to zde šlo. Povolenka je, nebo není. Pokud není jedná se minimálně o přestupek, tedy porušení zákona.

Deviantní lov (rybářské závody) podléhá stejným pravidlům jako lov normální, (mohou být uděleny výjimky).

P.S. jsem jen obyčejný dědula, jak mně nazval kolega tomfisherman v jiné diskuzi :
Rozhovor s předsedou ČRS
Doporučuji k prohlédnutí, za pozornost stojí "logické úvahy" ohledně hospodářského lovu ryb udicí.....

XAXAP - Profil | Čt 2.6.2011 23:56:06

iva >> o tvou frustraci by mělo mít obavy zejména tvé reálné okolí a osobní "šrink", nikoliv já ... tady jsme ve slušně zvráceném virtuálním prostoru ... debata, na kterou stačila odpověď: "nemůžeš, musíš mít platnou povolenku!" se zvrhla k diskusi, kdo a jak ji má vydávat a požadovat ... tak to trochu odlehčím: jak vlastně vypadá emotikon pro obavu? :-O takhle? :-# nebo takhle? 8-@ nebo takhle?

iva - Profil | Čt 2.6.2011 23:47:08

XAXAP >> hlavně neměj obavy o moji frustraci. zbytečně by tě to vysilovalo. nebojím se sodovky, však je to samá bublina....

XAXAP - Profil | Čt 2.6.2011 23:37:04

iva >> Ivo, všechno to dole je vykopírovaná realita. A budeš-li se chovat i nadále nekorektně, nebudu se divit nikomu, že opustí zásady Jarkovského a bez ohledu na fakt, že nemáš pindíka a čerstvé rodné číslo, dostaneš sodovku.

Argumentací mimo primární téma jen rámuješ argumentační a komunikační zoufalství níže zmiňovaných pánů a též své. A bez očekávání porozumění jen dodávám, že jsem ze své praxe docela zvyklý na lidi s nízkou frustrační tolerancí.

iva - Profil | Čt 2.6.2011 23:23:21

XAXAP >> člověče, ty jsi úplně mimo realitu:-))). ale je fakt, že blázni jsou šťastný lidi.

XAXAP - Profil | Čt 2.6.2011 23:06:16

hraji >> opět používáš místo argumentace hloupý, frustrovaný útok. Tak aby bylo jasno, jak se tady kroutíš a jak velmi nevhodně a nesprávně argumentuješ, dal jsem si tu práci s projitím diskuse zpět a ctrl-c a ctrl-v (citace jsou v úvozovkách):

tomfisherman napsal poprvé následující (zvýraznil jsem důležité):
"JE TO RůZNÉ, na některých závodech NEMUSÍ být vyžadována krajská či celosvazová povolenka, záleží na konkrétních podmínkách toho závodu či toho územního svazu či MO, jak to mají nastavené.
Tím, že zaplatíš startovné, tak fakticky Ti uživatel či majitel pro den či více dní umožní lovit na tom konkrétním revíru (jakoby by prodá krátkodobou povolenku) a povolenka krajská či celosvazová není třeba."

tedy žádné vždy a všude, z mé strany tam chybí pouze "může umožnit" místo "umožní"

tvoje následující reakce je úplně mimo kontext tomfishermanova sdělení:
"Opět jsi napsal nesmysl a jeho zdůvodnění je ještě horší, než myšlenka sama. Zákon jasně stanoví, že osoba lovící ryby musí mít povolenku na příslušný revír. Výjimku z tohoto ustanovení zákona nemůže dát žádná MO ani organizátor závodu. Tolik platná legislativa."

Nicméně tomfisherman nikde nenapsal, že nemusí mít účastník povolenku, ani nepsal o nějaké výjimce. To vše se zrodilo v tvé hlavě, hraji. Krom toho první věta začínající opět je první známkou frustrační argumentace, sic je to viditelný, nicméně dětinský pokus o zesílení argumentace. A zesilování argumentace, která je mimo mísu, není známkou vyzrálosti komunikujícího.

tomfisherman reaguje:
"Zase matláš a nedomýšlíš. Musí mít povolenku, ale na ten konkrétní jeden revír, kde se bude závodit, mu může vydat majitel či uživatel např. ve formě startovního lístku či prostě jiného papíru, který bude mít náležitosti stanovené v příloze vyhlášky.
Nevím, jak vy dva můžete dělat hospodáře a předsedu, fakt laik žasne a odborník se diví!!!"

Úvodní věta je též nekorektní, nicméně pokračuje naprosto racionálně a dost přesně popisně. Ta pioslední věta o dvou hospodářích je nekorektní též.

ty, hraji reaguješ:
"vy máte zase vycházky? Zapomněl sis vzít prášky. "

Tohle nepotřebuje ani komentář, sic je to neuvěřitelně hloupé a nekorektní.

Následuje velmi hloupá a nekorektní argumentace od vezírka, KÓĎi a kakra (tady mě to velmi negativně překvapilo).

tomfisherman reaguje:
"Povolenku na příslušný revír a kde je psáno, že to musí být krajská, celosvazová..... Záleží na podmínkách a na pořadateli závodů, pokud bude vyžadovat tyto povolenky, budiž, může si to stanovit v pravidlech. Ale jinak v rámci závodů může povolit lov na tom revíru, tu povolenku jen na ten revír a jen na ten den, na ty závody, mu vydají při zápisu na závody. Je to tak těžké pochopit."

Je pravda, že zde se dá slovíčkařit a platí to tehdy, pokud pořadatel a vykonavatel rybářského práva jeden a tentýž jest. Jinak obdivuji svatou trpělivost, protože si myslím, že už jednou a srozumitelně toto tomfisherman napsal.

ty, hraji, píšeš KÓďovi:
"tak když může číst skladník Vergilia v originále, co by nemohl hasič být na hlavu padlý.
Tímto se omlouvám všem normálním hasičům a že jich znám hodně. "

Další naprosto irelevantní a hloupý útok na stranu s jiným názorem.

pak, hraji, reaguješ ještě jednou přímo tomfishermanovi:
"kdo, nebo přesněji řečeno, které ustanovení zákona dává právo organizátorovi závodu poskytnout výjimku z platnosti zákona? A prosím uveď přesně paragraf. "

Veskrze korektní dotaz, nicméně postavený na tvé, nikoliv tomfishermanově konstrukci. Ty a ne on hovořil kdy předtím o výjimce.

tomfisherman reaguje:
"Jakou výjimku, nejde o žádnou výjimku? Sedíš si na něčem?"

Evidentně čte vnímavěji než ty, všímá si dokonstruované výjimky. Ta poslední věta je nekorektní útok.

Pak následuje argumentace ivy nereagující přímo na tomfishermanovu linku, ale spíš na tvou konstrukci, nekorektní reakce kakra a irelevantní příspěvek Jardy Š.

a následně, hraji, píšeš:
"já to shrnu, několik rybářů z různých koutů republiky, mnozí jsou závodníci a dokonce i rybářská stráž, ti sem napsali, že na to, aby ses mohl zúčastnit rybářských závodů na revíru, musíš být držitelem povolenky na tento revír. Protože svaz vydává pouze svazové a nebo celosvazové povolenky a oba svazy společně celorepublikovou povolenku, je zřejmé, že zájemce o účast na závodech pořádaných na revíru musí být držitelem některé ze tří zmíněných povolenek, které na revíru platí.
A ty si meleš stále svou a dokonce vymýšlíš jakési "jiné" povolenky. Jaké to jsou ty jiné povolenky? Typ povolenky je přesně dám v příloze vyhlášky 197/2004Sb.
Nesedím si na ničem, ale ty jsi se zase pustil s aktivitou tobě vlastní do tématu, o kterém víš houby, a hájíš ten svůj neobhajitelný nesmysl do poslední kapky krve."

Jak už jsem řekl, v množství není kvalita ani pravda. Svaz nikdo nenutí vydávat plošné povolenky, zákon nic takového nerozlišuje ani neomezuje (pouze počtem). Typ povolenky vyhláška ani její příloha NEURČUJE. Je tam jen a pouze vzor, nikoliv typ. Poslední zesilovací odstavec nemá smysl komentovat.

Následně Mpmaik defakto shrnuje totéž, co tomfisherman píše celou dobu, kanic to velmi jednoduše shrnuje.

Pak se do debaty prvním shrnutí pouštím já a žádám od všech nekorektních omluvu tomfishermanovi.

hraji, reaguješ takto:
"hele, jsi vedle jak ta jedle. Stejně jako v otázce vodotečí s tebou nebudu diskutovat, protože prostě nemáš pravdu a nechce se ti hledat v legislativě. Jak má vypadat povolenka určuje příloha vyhlášky 197/2004Sb."

Opět se pokoušíš zesilovat svou argumentaci k tématu tématem úplně jiným, navíc se pokoušíš myslet mou hlavou ("nechce se ti hledat ..." ... víš prd, co se mi chce, hraji). Jak má vypadat povolenka ve vyhlášce je, ale náležitosti povolenky ani já ani před tím tomfisherman nerozporujeme. Nikde.

Dál už je výklad zbytečný. Kakr začal argumentovat racionálně, ty, hraji a vezírek pokračujete v nekorektních pokusech devalvovat protinázor bez racionální argumentace.


A sumárně, ty tam jsou doby, kdy jsem byl nekorektně agresivní. Již nějaký pátek měřím všem stejným metrem, ať už je znám či nikoliv.
A protože ses ty, hraji, kakr, vezírek a KÓĎA dopustili nekorektností a invektiv, troufám si tvrdit, že byste se měli tomfishermanovi omluvit. A přestože v některých situacích dokážu nekorektnosti tomfishermana v diskusi s váma pochopit jako reaktivní (nikoliv aktivní), též by se měl omluvit vám. Ostatně jedno pravidlo komunikace říká, že je za její srozumitelnost převážně odpovědný ten, kdo ji vyšle, tedy tomfisherman.

Konec protokolu, který je jen internetový, vycházející z mého profesionálního komunikačního know-how, motivovaný jen a pouze ambicí, aby lidé oddělovali informaci a způsob komunikace jako nosič a one způsob komunikace volili co nejlépe tak, aby nekorektní nebyl.

tomfisherman - Profil | Čt 2.6.2011 21:56:54

kakr >> Jako vždy se chytáš krávovin, prostě pořadatel dotyčnému umožní, povolí v ten den v rámci závodu na revíru lovit. Ten dotyčný musí mít rybářský lístek, pak mu může být uživatelem povolen rybolov.
Občas se zúčastním závodům o pohár předsedy rybářského svazu v Račicích a při placení startovného nikdo po mně žádnou povolenku nechce, jen rybářský lístek, čím to asi bude!!!!??
Je fakt zarážející, jak tu někteří na jedné straně hájíte počínání na soukromých revírech, které je, co se týká zákona, hodně pod hranou a fakticky jednoznačnou věc v souladu se zákonem, vyhláškou, popíráte. To fakt nemá chybu :-)

tomfisherman - Profil | Čt 2.6.2011 21:48:28

XAXAP >> Děkuji za podporu, aspoň někdo, kdo čte a trochu přemýšlí.

hraji - Profil | Čt 2.6.2011 21:33:05

XAXAP >> Tomáši, musím konstatovat, že ty tam jsou doby, kdy jsi býval dobrý a logicky argumentující diskutér. Tohle je trapas.

vezírek - Profil | Čt 2.6.2011 18:31:21

XAXAP >>Píšeš, že bojujeme o slovíčka,máš pravdu, pokud uvažuješ jako hasič(opravdovým hasčům se tímto omlouvám). V celku se tato diskuze zvrhla v prachobyčejné mlácení slámy a již zde postrádám kdy se celá debat zvrhne a obrátí na téma masaři, řezníci, masajové .nenažraní důchodci,atd...

kakr - Profil | Čt 2.6.2011 17:12:15

XAXAP >>
Pokud napíše, že součástí startovného je mu prodaná povolenka na patřičný revír je to OK.

Formulace "jakoby vydá" znamení, že nevydá. A bez povolenky nelze ani deviantní lov provozovat.
"Jakoby vydaná je virtuální" a při kontrole bdělou a ostražitou RS se rybolovec dostává rázem do problému , loví, povolenky k lovu nemaje. Viz kolega mpmaik.

Potvrzení o zaplacení startovného (pokud je dostane) mu povolenku nenahradí.

Omlouvat se nemíním ani náhodou......

XAXAP - Profil | Čt 2.6.2011 17:00:01

kakr >> teď bojujem o slovíčka, ne o smysl vyřčení. Byť přiznávám, že do hlavy hasičské nevidím a defakto fabuluji.

kakr - Profil | Čt 2.6.2011 16:40:18

XAXAP - 2.6.2011 16:22:37 >>
Naopak je to naprosto relevantní, když na tričku může být povolenka, na kalhotech vpředu RL a vzadu BP.
Jen bude problém se zadržením povolenky na triku tištěné, jsou dvě možnost a obě špatné. Vysvléknout rybolovce (co když se bude jednat o dámu), nebo zadržet povolenku i s tělem rybolovce.

Nyní trošku vážněji, MRK je seriozní server.
Opakuji znovu, lov na revíru (ČRS MRS) je ze zákona podmíněn povolenkou k lovu (formulář dle přílohy vyhlášky) RL a BP. a je naprosto lhostejné, zda se jedná o lov prostý, či deviantní.

Kolega hasič v 6:49:32 napsal krom jiného:
....(jakoby prodá krátkodobou povolenku) ...

S tím zásadně nesouhlasím. Přečti si prosím jeho příspěvek celý.

mpmaik - Profil | Čt 2.6.2011 16:38:46

XAXAP >> Ty nečteš pořádně :-)))) Kdyby ve svém příspěvku skončil u druhého řádku je vše v naprostém pořádku. Další pokračování ale ne :-)))) Mě jde právě o ten zbytek a ten je hodně zavádějící , to se na mě nezlob ....

Petr Havlíček - Profil | Čt 2.6.2011 16:33:19

XAXAP >> tak to jsem z toho jelen ... od jisté doby (dva-tři roky) na mě chce pořadatel platnou povolenku na revír, kde závod probíhá a startovné platím taky ...

XAXAP - Profil | Čt 2.6.2011 16:33:19

mpmaik >> nečteš pořádně a pak píšeš úplně zbytečně. Tomfišrmen nerozporoval vlastnictví povolenky, jen napsal, že ji lze získat i prostřednictvím startovného, což je možné

mpmaik - Profil | Čt 2.6.2011 16:29:49

XAXAP >> Jenže to ultrakonkrétně napsat měl :-)))) Protože z té jeho věty já chápu že pokud vlastním povolenku pro západní čechy a náhodou pojedu okolo Liberce a tam budou závody , přijdu zaplatím startovné a chytám ....... a co když přijde RS ????????????? Oni nebudou popotahovat za neoprávněný rybolov pořadatele , ale mě !!!!!!!!!

XAXAP - Profil | Čt 2.6.2011 16:22:37

kakr >> Karle, pokud vyhláška neudává materiál odznaku, může být i z dubu. A není na tom nic pozoruhodného.
Krom toho, toto není k původnímu tématu relevantní.

Trvám na svém původním příspěvku a stále tvrdím, že na původní tomfišrmenově proklamaci není nic závadného.

"Tím, že zaplatíš startovné, tak fakticky Ti uživatel či majitel pro den či více dní umožní lovit na tom konkrétním revíru (jakoby by prodá krátkodobou povolenku) a povolenka krajská či celosvazová není třeba."

A není nic divného, že to nenapsal ultrakonkrétně, protože nejsme u soudu, ale na MRKu. Vy jste se na něj vrhli velmi neurvale, používali opravdu lůzrovské manipulace a pokud v gatích nahmatáte koule, měli byste se omluvit.

mpmaik - Profil | Čt 2.6.2011 16:16:00

XAXAP >> To samozřejmě jde , ale už je to složitější protože někdo už vlastní povolenku a jiný třeba ne. Ale tomfisherman napsal že (Tím, že zaplatíš startovné, tak fakticky Ti uživatel či majitel pro den či více dní umožní lovit na tom konkrétním revíru ) což není pravda a je to dosti zavádějící. Nic víc nic míň . A sonic se ptal jak je to když třeba vlastní krajskou povolenku a závody se konají v jiném kraji. A tam je zcela jasné že pokud nevlastní povolenku pro daný revír MUSÍ si povolenku pro revír kde se závod koná opatřit a jakým způsobem (či si zakoupí někde na MO krátkodobou nebo mu ji opatří třeba pořadatel ) je zcela vedlejší . Důležité je jen to že v daný okamžik musí platnou povolenku pro daný revír vlastnit. Podotýkám že mluvím o závodech na svazových vodách.

XAXAP - Profil | Čt 2.6.2011 16:14:20

hraji >> Jiří, to, že se snažíš argumentaci výrazně stavět na manipulaci skrze sociální potřebu, z tebe opravdu nedělá nositele správného výkladu.

Apropos, víš kdo obvykle tuto techniku využívá? Romové :-)
Apropos 2, díky tomu, že je v České republice populární rezignovat na kritický úsudek a místo toho bránit ego počítáním souvěrců, nezasloužíme si demokracii.

kakr - Profil | Čt 2.6.2011 16:13:11

XAXAP >>
Skutečně nejsem právník, ale dle Tvého pozoruhodného právního názoru tedy i průkaz RS ,RL , odznak RS mohou být vytištěny na tričku, odznak RS vyřezán z bukového dřeva ??
Jsou také přílohou citované vyhlášky.
Nebo tisk povolenky na tričko platí jen a pouze pro povolenku??

Jarda Š. - Profil | Čt 2.6.2011 16:11:45

XAXAP >> Pak ale je potřeba stanovit dvojí startovné, vyšší pro závodníky bez povolenky (kterým bude vystavena krátkodobá) a nižší pro závodníky s povolenkou (jde-li o revír. Něco jiného je to na rybníku, který není revírem, tam startovní číslo přidělené na základě zaplacení startovného může nahrazovat pověření k lovu, protože u něho zákon písemnou formu nevyžaduje).

hraji - Profil | Čt 2.6.2011 16:09:39

Pořád se potvrzuje neomezená platnost drdova axiomu.

XAXAP - Profil | Čt 2.6.2011 16:08:07

iva >> povolenka cenina NENÍ, i kdyby ses na hlavu stavěla. Za ceninu lze považovat tak možná ten flastr, co se na mě známé formuláře lepí, ale onen flastr NENÍ povolenka.

Dle mého skromného názoru ani ten flastr nelze považovat za ceninu, protože nemá přenositelnou hodnotu (jako například stravenky, poštovní známky, kolky apod.). Debata nad flastrem je ale irelevantní, protože opakuji, ten flastr samotnej není povolenkou (viz několikrát zmiňovaná vyhláška).

XAXAP - Profil | Čt 2.6.2011 16:05:15

kakr >> nemýlím se

Ve vyhlášce je v příloze 8 uveden vzor, nikoliv však detailní image ... vydá-li někdo povolenku obsahující stejné informace v jiném designu (popř. i s informacemi dalšími, pokud nejsou v rozporu s jinými zákony), furt to bude platná povolenka podle zákona!

A tato povolenka může být klidně natisklá na startovním tričku a pokud splní výše uvedené, je platná a NEMUSÍ vypadat jako standardně vydávané povolenky.

Ani ty ani hraji nemáte ani bazální právní vzdělání a je to vidět.

XAXAP - Profil | Čt 2.6.2011 16:01:20

mpmaik >> rozdělte platbu a samotnou povolenku od sebe, jsou to dvě různé transakce. Startovné může bez problému obsahovat i platbu za povolenku.

makass - Profil | Čt 2.6.2011 15:44:51

zavolej pořadatelům a máš klid,myslím že by v tom nemusel být takový problém. Záleží na tom jak moc to jsou "gulášový" závody.

kakr - Profil | Čt 2.6.2011 15:43:38

XAXAP >>
Hluboce se mýlíš kolego.
Detailní image povolenky stanovuje příloha č.8 vyhlášky č.197/2004 Sb.
MRS má formulář odlišný ovšem posvěcený Mze pod. č.j. 23.104/2004-16.230.

Pro lov na revírech ČRS a MRS je povolenka , RL a BP nezbytnou podmínkou pro výkon rybářského práva. Tedy i pro deviantní lov (závody).