Překlopení přesmykače při náhozu - D.A.M quick FS 550

Zdravim, mel bych dotaz ohledne presmykacu u navijaku. Poridil jsem si zanovni starsi typ navijaku D.A.M quick FS 550 a stava se mi, ze pri " trosku razantnejsim" nahozu se mi presmykac preklopi a nasleduje utrzeni montaze. Dost me to stve a chtel bych se proto zeptat, zda nejde nejak presmykac "vyladit"? Kontroloval jsem pruzinku i ostatni soucastky u ni a neni tam zadny projev opotrebeni. Bohuzel ted nemohu vyfotit, ale foto dodam... Jestli s tim mate nekdo nejake zkusenosti, budu moc vdecny!!! Zajistovani gumickou se mi moc nelibi :(... Predem dekuji za rady!
Autor diskuse: Danikm - Profil , 30.5.2011 všeobecné - domací dílna

Jarda Š. - Profil | Út 31.5.2011 10:21:53

Danikm >> Ano, o polohu kličky jde, když máš překlápěč v poloze blízko automatického překlopení, protože klička (potažmo cele soukolí) se ti při náhozu může pootočit a tím překlopit. Nestane se to, když budeš nahazovat s ukazováčkem na hraně cívky a drát překlápěče budeš mít tak, abys sis ho tím prstem zároveň jistil.

Danikm - Profil | Út 31.5.2011 8:51:32

Tak jsem dostal radu, ze to nedela primo presmykac, ale v podstate klicka, ktera se pri nevhodne poloze pri nahozu setrvacnosti pootoci a tim padem se otoci celej rotor a prasmykac se zaklapne. Navijeni navijaku jde vazne zlehka, tak to je asi i ono. Navijak neni prave vubec jetej a uz vubec vybehanej, vse je jak nove a i ta pruzinka je v pohode. Jen se navijaky dlouho po nakupu nepouzivaly. Melo by tam jit dat nejaky filcovy kolecko, tak se to pokusim rozebrat, snad to nebude jejich konec :D!

Jarda Š. - Profil | Po 30.5.2011 22:30:16 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Danikm - >> Stává se to, když máš při náhozu překlápěč těsně před místem, kde se automaticky překlápí, nebo drát překlápěče mezi rotorem navijáku a prutem. Toho se snaž vyvarovat. Odpomoci by mohla výměna pérka překlápěče.