Jak dlouho máčet pšenici?

Zdravím všechny rybáře, máčel sem celou noc pšenici v žhavé vodě a chtěl bych se zetat jestli to stačí nebojesli je mám ještě zalít žhavou vodou. Předem moc děkuji

bremic - Profil | So 21.5.2011 16:31:23

splavek >> Klidně to nech kvasit dohromady. Ale pozo ať ten zelák nerozbiješ :)

splavek - Profil | So 21.5.2011 15:27:56

Napadlo mě,dát uvařenou kukuřici,pšenici atd...do zelového hrnce a nechat kvasit jako,když se dělá zelí.Chtěl jsem se zeptat,jestli stím má někdo zkušenosti,nebo je to zcestný nápad.

nepijunesouložimnekouřimapouštim - Profil | So 21.5.2011 15:19:19

smradzjzd >> pomletý rohlík patří na kapra , ne do kapra!

praotec - Profil | So 21.5.2011 15:18:52

Funčík Kapr - >> Já ji máčím i 6 týdnů. Až je úplně měkká. Tak nejlíp všem kaprům i jiným rybám nejvíc chutná. Pak ji samozřejmě přidávám i do krmení. Na háček 01 až 02 dávám 1 až 3 zrnka. Za předpokladu, že jsem sní krmil. Asi po 14 dnech částečně měním vodu.

pytlakslama - Profil | So 21.5.2011 14:35:59

Georgino >> A já si myslel třicet šest let že strouhanka je pomletý rohlík .

Georgino - Profil | So 21.5.2011 14:01:45

smradzjzd >> místo strouhanky? Teoreticky by to asi šlo

smradzjzd - Profil | So 21.5.2011 13:38:01

a můžu do krmení dát i pomletý rohlík?

bremic - Profil | So 21.5.2011 13:20:19

Dodo4 - 21.5.2011 13:18:51 >Já ovesný vločky dávám

Dodo4 - Profil | So 21.5.2011 13:18:51

lze take pouzit ovesne vlocky jako pridavek do krmeni ?? ???

bremic - Profil | So 21.5.2011 13:11:13

pšenici fermentuji stejně jako kuku a rybám to docela jede

Paulus - Profil | Pá 20.5.2011 23:07:09

To je marný - to je prostě lampión.

Azeal - Profil | Pá 20.5.2011 23:06:19

Funčík Kapr - >> osobne ju zalejem vriacou vodou, poriadne premiesam a necham cez noc, potom varim :) a je uplne makucka a naberie 100% objemu...zalezi od psenice :) ale var urcite len a len pomoze ako napisal Martin :)

macho1984 - Profil | Pá 20.5.2011 22:57:03

Ja miesam psenicu,kukuricu a repku dokopy!!!Mam 30 litrovy parak.Pomer mam taky ze 1diel kukurice,2diely psenice a 3 diely repky.Zmiesam to dokopy a vsypem to asi do 1 tretiny paraku.Potom to zalejem vodou a je jedno ci je tepla alebo studena.Potom to dam varit a varim to po zovreti na malom ohni za obcastneho miesania do vtedy,dokedy kukurica,ked ju rozlusknem nie je dnu biela.Po zovreti je to zhruba 2-3 hodiny.Varim tak uz roky a je to na 100% zaruceny sposob pripravy partiklu.Ta zmes ti nabopna tak ze kolko si dal vody tolko budes mat pripraveneho partiklu na krmenie.Lovu zdar a vela uspechov!!!!:-)

Flying trout - Profil | Pá 20.5.2011 15:07:50

namočim půl dne,den,podle času (bobtná to rychle) dohromady s řepkou a pak to uvařim, když vařim malý množství kuku, beru kupovanou mraženou a uvařim to stim! (suchá kuku chce i víc máčet) Necham to v tý horký vodě pařit nasypu ovesný vločky. Pak to vyleju do kýble a valim k vodě.

rover - Profil | Pá 20.5.2011 14:43:42

jurasoft >>
V sudu ti naklíčí pouze vrchní vrstva, stejně tak v kýblu. Je nutné jí namočenou rozprostřít např. na vlhký hadr a pod., celkem důležité je to teplo. Pozor ale na přílišnou vlhkost, může se objevit plíseň ...

jurasoft - Profil | Pá 20.5.2011 14:31:18

rover >> však já taky...ptal jsem se na to jak naklíčit pšenici v sudu..třeba...

rover - Profil | Pá 20.5.2011 13:54:55

jurasoft >>
Tudy cesta zřejmě nepovede, ...navíc se bavíme o pšenici :-)

Jarda Š. - Profil | Pá 20.5.2011 13:52:54

jurasoft >> Ne vzduchovat jako rybkám, ale jde o to, aby klíčky lezly na vzduch.

jurasoft - Profil | Pá 20.5.2011 13:43:56

rover >> stačilo by vzduchovat ? pro mě není problém dát plný kýbl kukuřice a na dno vzduchovací kámen jako do akvárka a nechat to tam týden...

rover - Profil | Pá 20.5.2011 13:39:04

Pšenice bobtná už po dvou hodinách namočení, ...úplně "nej" je pro ryby naklíčená, v teple ( pokojová teplota ) klíčí už třetí den, nesmí jí být ale velká vrstva, ...potřebuje k tomu vzduch :-)

fotojakes - Profil | Pá 20.5.2011 13:36:47

Určitě to stačí. Je sice lepší když se trochu povaří, protože se rybám lépe tráví, ale v chovném rybníce se normálně sypou metráky suché pšenice a rybám to nevadí.

Rybatorstr - Profil | Pá 20.5.2011 13:25:13

Ahoj, já myslím, že by to mělo stačit. Osobně jí namáčím odpoledne nebo večer ( pokud jdu ráno ) a hned jak vstanu, nechám jí krátce přejít varem. Cca tak 5 minutek. To samé dělám s řepkou a v pohodě. Hodně štěstí.

Martin M. - Profil | Pá 20.5.2011 13:24:39

Funčík Kapr - >> melo by stacit 24h namacet v jakekoliv vode (studena, vlazna, horka...) a potom par minut povarit. Nebo muzes nechat 2 dny namacet a pak uz nevarit, ale podle mne je varena lepsi.