Rybářské prodejny v obchodních domech

Předpokládám, že někdo zažili situaci kdy vyrazíte vyvenčit rodinku do obchoďáku. ženský se rozeběhnou do prodejen s měkkoni (hadry) a juchají nad každou slevou triček a takových těch jiných barevných hader..páč nejsem metrosexuál tak tohle mě zrovna nebere a většinou trpím na nějaké sedátku kterých je v obchoďácích málo (proč tam nemáme sedět ale utrácet). Utrácel bych, být v čem. Tak jsem se posledně zamyslel, zda někde není nějaký obchodní dům kde by byl obchod s plnokrevnou rybařinou. Ne jen jeden regál mezi jídlem a pneumatikami. Víte o takovém obchodním domě kdy si rybář může zařádit a nenervovat se čekáním na manželku s dcerami ?
Autor diskuse: jurasoft - Profil , 13.5.2011 všeobecné - ostatní

Uvítali by jste v obchodním domě rybářský obchod ?

A) Ano, bylo by to pro mě přínosné...29%

B) Ano, ale musel bych tam jezdit bez přítomnosti manželky..2%

C) Uvítal, ale nemyslím si, že by se uživil..52%

D) Ne, mám rád na výběr a nákup klid a ten v obchoďáku není..5%

E) Ne, rybařina patří do samostatných krámků..7%

F) Jsem odpůrcem obchodních domů, nikdy jsem v něm nebyl a nikdy nebudu..2%

G) Ne, protože v mém okolí žádný obchodní dům není..2%

Od 13.5.2011 hlasovalo 42 čtenářů.

tuzemak - Profil | Ne 15.5.2011 17:49:21

jurasoft >> mě se nemusíš omlouvat,nemáš za co,že seš to co seš je tvá věc,ministr je takový jaký je jeho resort,nemusíš ho omlouvat,ten váš nakonec větčina ministrů sou jen kašpaři kteří svýmu řemeslu hovno rozumí,nesváděj to na minulý vlády,bylo by potřeba ty ministerstva pročistit hezky od podlahy i z uklízečkama,je tam hodně příživníků...

jurasoft - Profil | Ne 15.5.2011 17:43:18

tuzemak >> ministr je politik a z armádou nemá nic společného. Neřídí armádu. stačí kdybys jsi si přečetl zákon. Řídí nákupy do armády to ano a podle diktátu vlády. Ty nákupy které vzpomínáš byly především za vlád modrých ptáků a nebo ministrů MO z pravé strany. První zvláštní nákupy se objevily za Dobrovského s náměstky ze kterých je teď ministr financí a předseda vlády. Vojáci samotní nepožadovali letadla Casa, byl přímo proti, nepotřebovali padáky, nepotřebovali 3x dražší pandury a nechtěli 3 artury.. armáda potřebuje jiné věci..nepotřebuje zasahovat v Afganistanu například...
jen vysvětlení, na tohle téma tato otázka a ani tento server není..vadí-li ti, že jsem čím jsem pak je mi to líto ale kvůli tobě se nezměním a nemíním se ti omlouvat..

tuzemak - Profil | Ne 15.5.2011 14:13:23

jurasoft >> ty si napsal,žes nepocítil krizu,takže než příště napíšeš další blábol,doporučuji to zkonzultovat,určitě tam máte poradce,máš pravdu,takový velení co tu máme,potažmo ministr je zdárným příkladem tu nepotřebujeme,nakupují nesmysly za nehorázný peníze,je vidět jak tam funguje ekonomika,hnus na blitííííííííííí....neoháněj se co tu bylo,otevři oči a koukej jaký bordel tam máte...

jurasoft - Profil | Ne 15.5.2011 14:01:48

tuzemak >> každý může být tím "lampasákem" o kterých si myslíš, že nepoznali co je to snižování platu a další co ostatní pracující neznají.stačí jen zajít do náborové kanceláře...kolik znáš profesí a pracujících co dojíždí za prací přes celou republiku celé roky ? třeba z ostravy do prahy ? a když je třeba tak změní prahu za třeba karlovy vary ? rodinu nestěhují protože dnešní doba na to není. to jen pro dokreslení situace a ne proto aby se k tomuto tématu tady rozjela tady diskuze. vojáci nemusí každému připadat jako důležitá součást státu. To ji mysleli čeští politici i občané v letech 1932-1936.

axel82 - Profil | Ne 15.5.2011 13:53:07 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak nad touhle otázkou se přád zamíšlím pokaždé co moje jde utrácet. Mě spíše napdlo že nemusí být rybařina ale takový koutek pro chlapy. Vždycky dávám své ratolesti do dětského koutku kde se vyblbnou a mě neotravujou s tím že chcou pořád hračky atd.. Tak proč není třeba chlapský koutek aspoň. Si přectavte že žena vás tam odloží a po zavření dveří se ocitnete v nebi. Bar kde prodávaj pivo, točené. Různé pochutiny a nealko. Pro ty co nemaj ženy řidičky. Plazmovka kde dávaj celou dobu sport, herní konzoly, mini golf a pár stolu s kulečníkem a bowlingem. Místnost s plastovýma kuličkama kde se člověk v klidu natáhne a kde se zaposloucháte do příjemné hudby. Obrovské masážní křesla s malíma lcd tv a vy si volíte program nebo film který právě chcete pozorovat. A ktomu obsluha co chodí a roznáší pivko. Prostě život. A nakonec vše by se konzumovalo v míře. Protože jste si šli odpočinout a odreagovat a né se zlinčovat jak dobytek. Na to máte hospodu.

Igo. - Profil | Ne 15.5.2011 13:37:16

tuzemak >> Tak to ano. Špatně jsem tě pochopil :o)

tuzemak - Profil | Ne 15.5.2011 13:16:43

Igo. >> reagoval sem na zadavatele,on krizu nepocítil,podle toho sem usoudil,že lampasáci žijí na jiný planetě,musel sem se tomu nahlas smát ha háááááááá

Igo. - Profil | Ne 15.5.2011 12:55:12

tuzemak >> Ale ale státní zaměstnanci nemají o 10 a více % menší výplatu že ne. Kolegyně Jikernačky (ta je na mateřské takže ji to čeká od září) díky krácení penízků přišly i o 5000,- měsičně. Takže jak coby státní zaměstnanec zdravotní sestra na dětském ARJIPU nepoznala?
K otázce - díky nájmu v OC pochybuji, že by se specialní rybářský obchod udržel.Pokus zde již byl viz. Lauri Pá 13.5.2011 12:41:59 a nedobře dopadl. Ono ani není divu. Podle mě se takový obchod do OC ani moc nehodí i když bych ho uvítal není tam ta správná "atmoška".Nevím jak se správně vyjádřit snad....kouknout ano, koupit maličkost to možná ano ale tolik věcí aby se mohl obchod v OC udžet asi ne. Snad je pochopitelné co jsem tím chtěl říct :o)

meteor - Profil | Ne 15.5.2011 12:33:52

jurasoft >> jj, to je přesné. Tuším jsem i někde četl, že z význačných manažerů amerických bank se následně stávají členové FEDu (Federal Reserve System), což je tak trošku střet zájmů, že (teda jestli jsi mluvil o tomhle :-)).

jurasoft - Profil | Ne 15.5.2011 10:45:25

meteor >> s tou krizí máš pravdu ale ještě do toho započítej pojem jako je "finanční oligarchie" a je to kompletní..pak stačí jeden správný otřes a je to aj domino..něco jako "ekonomický blackout"...

jurasoft - Profil | Ne 15.5.2011 10:37:24

Z5 k otázce.
Zrovna včera jsem absolvoval odpoledne kdy by se mi hodilo aby v obchodních domech byly nějaké obchody přímo pro chlapi..lístky do multikina jsem prozřetelně vybral už před 20 hod nicméně jsem musel absolvovat porod když si dcera ke svátky vymyslela soupravičku prádýlka...při jejich "přednostech" je to docela problém a tak, jak někdo níž psal že se dá nakupovat i v jednotlivých obchodech, tohle zrovna moc nejde...hodinu, a to přesně (sem se koukal na hodinky), jsem seděl na zelených křesílcích a čekal..takového nákupu se zůčastňovat nemohu..ono tátovi se od jistého věku neukazuje jak sedí prádýlko..před tím, než do tohohle obchodu zapluli pak jsem v 10 ti minutách proběhl prodejnu se sportovními potřebami a zkontroloval zda mám odpovídající výbavu na nocování u vody...být tam rybařina mohl jsem si pokecat a nakoupit co potřebuji..

splavek - Profil | So 14.5.2011 18:02:09

Já so celé ščastné,že ta moja,na takový hypersuper nakopování,moc néní.Spiš,že mě tím neotravoje.

Jarda 2004 - Profil | So 14.5.2011 9:19:36 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

jurasoft - >>Dříve se o prodejnu pokoušel Carefur ale po dvou létech ji zrušil. Tam lidi nenakupovali a sortiemnt byl spíš pro začátečníka sice za hubičku ale nic praktického. Co mne ale překvapilo, byl dost široký sortiment top secret v hotovkách. Jedinou opravdu zajímavou prodejnu mělo OBI v Praze na Lhotce kde to údajně vedl nějaký kaprař a sortiment tomu odpovídal a ceny byly taky zajímavé. Podle mého názoru to tam ale nepatří tak nějak to tam nesedí.

meteor - Profil | So 14.5.2011 9:05:28 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

jurasoft >> OK, ale to Y fakt bije do očí ;-)

Ad. krize: ano, to je možné - nicméně na krizi je třeba se dívat globálně - když o ní hovořím v obecné rovině (globálně myslím jako celosvětově NEBO jen v Evropě NEBO jen v ČR, ale prostě celkově ve všech oborech, ne jen vypíchnout, kde se neprojevila).

Ad. vznik krize: já měl za to, že krize vznikla v USA v hypotečním bankovnictví, kdy byly ve velkém půjčovány peníze víceméně všem, přičemž byly nadhodnoceny ceny zastavených nemovitostí (= rizikové peníze). Bylo to o nenažranosti top manažerů, jejichž manažerské smlouvy obsahovaly různé (špatně nastavené) bonusy - třeba čím víc půjčím, tím z toho mám větší provizi. A jelikož se tak dělo dlouhodobě, vyústilo to do pádu (nejen) amerických bankovních institucí - což se přes majetkové vztahy následně "přelilo" do celého světa.

jurasoft - Profil | So 14.5.2011 8:15:59

meteor >> nekontroloval jsem po sobě pravopis, o to nejde, na netu není písemka s češtiny a navíc já su z Moravy.
krize - ano někde se propouštělo, někde se zastavily mzdy..u manželky v práci 3 roky vysvětloval vedoucí že je krize aby mohl dát premie ale v tý šílený krizi skoupily po republice konkurenci a teď toho mají 2x tolik..někde se prodeje zastavily..jsem koukal kolik prodejen na jezdecký věci, pro koně a tak, se objevily jen po cestě do práce...kolik pražáků má asi koně a kolik z nich potřebuje kolikrát za rok něco pro něj ? i takhle je třeba se na to dívat..taky jsem něco sháněl z rybařiny a jen tady na mrku jsem klikal na reklamní bannery a nestačím se divit kolik nových eshopů se vyrojilo...ani nevěřím, že se všechny uživí...
jo a ps pro ty co mě napadali za vzdělání..víte jak ta krize vlastně vznikla ? bylo by to na dlouhé psaní a kdo tomu nehoví by to moc bez nákresů nepochopil..prostě v usa si vyráběly virtuální peníze a obrovský zisky z pojištění, ze stavebních spoření a z půjček a hypoték především...tenhle systém tam křehce fungoval nějakých 25 let a pak se položil..skutečná krize pak přišla na ty kterých se v usa konkrétně dotkla a do evropy se dostala přes vlastnický vztahy těch dotčených finančních institucí v usa a taky hodnotou jejich akcií...nevím o tom, že by se u nás položila nějaká hypoteční banka a že by lidi začali přicházet o svoje domy...útlum prodejů a poptávka služeb je naprosto normální..u stavebnictví například funguje klasická ekonomická šroubovice...

meteor - Profil | Pá 13.5.2011 21:40:24

teoretik >> správně, žáku, píšu ti jedničku :-)

Ono těch chyb je tam povícero (např. kde by se tY baráky mělY stavět, shopPing), ale ten vydlák prostě vypadá hrozně :-)

teoretik - Profil | Pá 13.5.2011 21:18:04

meteor >> sím souško čitelko, ještě má hrubku v "o víkendu tam přijížděli celé rodinky "

Marfi - Profil | Pá 13.5.2011 20:04:27

Lauri >> Ano - když si potřebval bižu nebo žížaly, vždy si je tam sehnal denně až do zavíračky. Pak taky byly prodejny v OBI... Zažil jsem tram nějaký anglický kapráky (ve Štěrboholským OBI) za cenu asi 12.000 - a to už musel být hodně slušná třída....!!!! Když rušili sortiment a dělali výprodej, dali je všechny za 1500 a lidi se málem utloukli... Přijel jsem bohuželm o týden později... Ještě teď mám kýbl olůvek po koruně... :-)

TominoRS - Profil | Pá 13.5.2011 19:43:31

jurasoft - >> Teď už to tam bohužel nen,ale dřív bývala v olomouc city jedna takova jak říkáš plnouhodnotná rybařina a myslivost

dvorak002 - Profil | Pá 13.5.2011 19:43:17 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

U nás v OD Dvořák v Táboře je obchůdek s rybařinou ale je to tam tak bídné že déle jak 5 minut tak člověk nevydrží protože tam skoro nic nemají ... Když jdou ženský nakupovat tak jdu radši na pivo nebo na ryby ať si jdou nakupovat samy... Já v obchoďákách trpim jak pes nesnášim nakupování hadrů.Když jsi jdu koupit něco nasebe vběhnu doi krámu neco co mi padne do oka chytnu vyzkoušim zaplatim a valim dom ... Pokud musim jít do jiného krámu zvládnu tak max 1 až 2 krámy pak to balim a jdu domu.Též nejksem žádnej metrosexuál ... :)

meteor - Profil | Pá 13.5.2011 19:36:33

jurasoft >> s tou krizí jsi trochu ulítl... pokud se tě osobně nedotkla, buď rád :-) Hodně se propouštělo, firmy se snažily šetřit kde se dalo, zmenšovaly se tržby MO i VO... dost záleželo na oboru činnosti té které firmy. Jasně, krizi výrazně "pomohla" média se svými černými scénáři (snad by se dala média žalovat za šíření poplašných zpráv stejně jako v případě atomové elektrárny v Japonsku :-)), ale prostě byla tu a určitě ještě doznívá. Co bylo na krizi pozitivní, je fakt, že lidi přestali kupovat zbytečné píč*viny (viz. "Paranoidní Schizofrenik"), ale ono se to zase rozjede / rozjíždí. Ekonomika je přeci založená na vzrůstajícím konzumu...

PS: vidláci jsou od vidlí a ty jsou rozhodně s měkkým Y :-)

Machino - Profil | Pá 13.5.2011 19:21:24

jurasoft >> ty ten diplom radeji vrat a raději takhle nemluv...

tuzemak - Profil | Pá 13.5.2011 19:08:39

Státní zaměstnanci,potažmo lampasáci na ministerstvu krizu nepoznali a nikdy nepoznají,obyčejný člověk si sáhne až na samý dno svých sil aby uživili rodinu,být tebou tak zajdu za roh a vrátím diplom,už ti to tu někdo radil,čekám žolíka tak si pohni než to přečte hodně lidíí....

Jarda Š. - Profil | Pá 13.5.2011 18:44:19

jurasoft >> To, že jsi krizi nepocítil na své životní úrovni, buď rád. V některých oborech se projevila výrazně, někde trochu a někde prakticky vůbec.

retrívr - Profil | Pá 13.5.2011 18:39:30

jurasoft - >> To mne nikdy nenapadlo.Určitě by to bylo velmi přínosné. Jistě by to uvítala i většina manželek.Jen nechápu, že tu někdo řeší, zda se uživí, či ne.To je problém prodejce.Navíc si myslím, že by se určitě uživil. Nemyslím na speciály, šlo by o spotřební, zcela jasné zboží.

samotm - Profil | Pá 13.5.2011 18:32:44

jurasoft >> A ty nám říkej, že jsi ekonom. Prej nebyla krize!!! Jdi za roh a dej si pár facek. Bože, nemám slov. Jasně, ty jsi to na vejplatě nepoznal, tak není krize. Promin, jsi ale v.l!! Jestli máš diplom, tak ho vrať a jdi se zahrabat!!!

solex - Profil | Pá 13.5.2011 13:04:07

jurasoft >> s tebou nesouhlasím co se týče té krize ,ona byla a je,i když ze začátku tomu média hodně pomohla a ,lidi opravdu přestali za spoustu věcí utrácet,a peníze škudlí a když utrací ,tak většinou jen za věci denní spotřeby ,tedy ne všichni , ale strašně moc z nich
cítím to už dva roky dnes a denně

solex - Profil | Pá 13.5.2011 12:59:25

v brně v olympii taky jeden krámek byl a taky už tam není

jurasoft - Profil | Pá 13.5.2011 12:55:47

K tomu nakupování si dovolím ještě jednu poznámku. Jsem ekonom a tak jsem vůbec nechápal a taky stále nechápu o jaké krizi se v ČR mluvilo. Byl kolem slova "krize" udělán takový humbuk, kde kdo se na ni odvolával;zejména ve vztahu k nabírání nových zaměstnanců, ale nikdo nepopsal co ta "krize" je. Peněz jsem na výplatě měl pořád stejně, jídlo jsem si kupoval, novou televizi, rybařinu a další hromady nepotřebných "konzumních" věcí...jistě nekupoval jsem si stále nové věci pokud se v nich neprojevil vliv "kurwítka". Co tím chci říct ? Že to že jsem si nekoupil televizi do každýho pokoje (2 v bytě mi stačí), že mi stačí jedno auto v rodině, že nejezdím na dovolenou 3x ročně a nejen já ale i statisíce našinců tak to se nedá považovat za krizi..krize ve stavebnictví ? kde by se ta baráky měli stavět ? Na dětským hřišti ? Taky nějaký pole, les, louka by měla zůstat. Tak jaká krize ? S tím vším souvisí to nakupování. Krize by byla kdyby lidi najednou nešli do obchodů. Prý když hrajeme hokej tak jen po tu dobu zápasu ochudne náš stát o 4 mld..čti miliardy kaček..asi na DPH..tipuju..z toho je vidět, že naše ekonomika počítá s tím že budeme dělat shoping,,,

Lauri - Profil | Pá 13.5.2011 12:41:59 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

jurasoft - >> dřív byla rybářská prodejna Merlin v OC Nový Smíchov, v paláci Flóra a v Europarku ve Šterboholích, bohužel tyto prodejny už zanikly a místo toho tam je vetešnictví s keramikou a kýčovými předměty. Asi je na tom větší marže než na rybářských potřebách

jurasoft - Profil | Pá 13.5.2011 12:37:33

skrývat nic nebudu a mazat jen urážlivé odpovědi..
Nakupování je nejen doménou obyvatelů velkých měst. Když jsem bydlel v menším městě pak běžně o víkendu tam přijížděli celé rodinky (tzn, rodiče+děti, děda+babička, strejda s tetou a 10 dalších známých) a to vše "vydláci" kteří byli hotový z otočného turniketu a z toho že ten kýbl je s těmi pomeranči zadarmo...
nicméně jednou za týden, jak tady padlo, se na nákup musí zajet autem a to např i pro větší a těžší věci jakým je třeba velké balení prášku na prádlo...no a kdyby v tom obchoďáku byla rybařina tak bych kufr doplnil o 10 kilo žrádla abych tam nemusel samostatně a když si dámské část bytu (což v mým případě jsou 3) nakoupí podržkozky a obal na krtka pak já můžu taky něco, že ?
vím o obchodu kde je modelářský obchod a prosperuje a uživí se při těch nájmech...o rybařině která by se dala jakš takž započítat jen raven v praze průhonicích a v okolí hromada obchodů...

meteor - Profil | Pá 13.5.2011 11:49:41

Paranoidní Schizofre >> Paranoidní Schizofrenik - 13.5.2011 10:48:05 >> však víš jak to je - uděláš velký nákup 1x za týden, ušetříš spoustu času na TV apod. :-) Navíc superhypermegamarkety IMHO cenově zlikvidovali tyhle drobné prodejce, na druhou stranu vidím (třeba tady ve Zlíně), že tohoto uvolněného podnikatelského prostoru se "chytli" právě Vietnamci, kteří jsou od přírody pracovití a skromní (tedy, většina), tudíž mají otevřeno od rána do večera a ceny konkurující obchodním řetězcům. Navíc mi přijde, že minimálně ovoce a zeleninu mají o třídu až dvě lepší než SM (= supermarkety, pro případnou mýlku :-)), kde to bývá děsběshoror.

Je to blahobyt? Ano - pro mnohé.

PS: jinak ještě vypíchnu, co jsi zmínil: kupování v podstatě nepotřebných věcí stylem "nekup to za ty peníze" >= ekonomika obecně funguje na principu zvyšujícího se konzumu a "sloužení si" navzájem (což ji jednou zabije), což je lidem nepřímo tlačeno do hlav (reklamou, státem apod.), takže je těžké se tomu nějakým způsobem bránit a člověk musí být dost silný v kramflecích, aby to ustál. Taky jsem takhle kupoval píč*viny, v současné době se už tomu bráním zuby nehty (ale je fakt, že občas - výjimečně! - podlehnu :-)).
Samozřejmě se nabízí otázka, co by se stalo, kdyby se VŠICHNI lidé začali chovat racionálně (ve vztahu k tomuto nakupování), ale tohle si netroufám ani domyslet... konec světa? Začátek konce světa? Brutální nárůst nezaměstnanosti? Další světová vojna? Anebo návrat k přírodě? :-)

2 jurasoft: sorry za "lehké" OT, klidně to můžeš skrýt ;-)

Jarda Š. - Profil | Pá 13.5.2011 10:54:17

jurasoft - >> Také o ničem nevím, celkem slušné rybářské potřeby bývaly ve Štěrboholích v OBI, ale už to zrušili.

Paranoidní Schizofrenik - Profil | Pá 13.5.2011 10:48:05

meteor >> bohužel bych řekl že to souvisí i s těma velkejma nákupama, dřív bylo město plný drobných živnostníků, pekařů, uzenářů, zelinářů, lahůdek, rybáren, polotovarů a všeho na co si člověk jenom vzpomenul a místo "velkých" typicky předválečných nákupů bývali normální menší dení nákupy na den maximálně dva dopředu, se vším co s tím souviselo, ovšem dnes jsou trendem obří narvané lednice plné jákehosi akčního jídla ze kterého si beztak nevybereš, a nejenom že se třetina toho jídla vyhodíš, ještě propálíš o pár KWh víc.......
z obchodů a krámků se stali herny, nonstopy, a pochybné nalévárny, jen vietnamci dík rozené píli a obchodnímu duchu udržují maloobchod na alespoň jakési podivné úrovni.........
a všechna tato konzumní produkce nadbytečných produktů, nabídka která stonásobně překračuje poptávku zve se honosně : Blahobyt !?.

meteor - Profil | Pá 13.5.2011 10:37:04

Paranoidní Schizofre >> Paranoidní Schizofrenik - 13.5.2011 10:08:37 >> to jsi vystihl dost přesně, jakkoli to zní brutálně :-) ale prostě je to tak... je docela mazec, že se (aspoň se mi to tak zdá) stává módou udělat si celodenní / celovíkendový "výlet" do nákupního centra. To musí obchodníci jásat radostí :-) Já začal preferovat menší krámky (řeznictví, pekařství, trhy s ovocem a zeleninou) mimo tato centra, ale holt někdy se tomu člověk neubrání (velké nákupy, třeba ta "drahá polovička" atd.). A přijde mi, že tyhle malé krámky mívají i dost kvalitnější zboží (sice dražší, alle kvalitnější a minimálně chutnější).

Jinak k tématu: jelikož nejsem z Prahy, tak ti neporadím - ale zkusil bych se podívat po rybářských prodejnách v blízkosti podobných center (jestli se takové vyskytují), případně se podívat po nerybářských prodejnách dle svého zájmu (předpokládám, že rybaření není tvůj jediný koníček).

Paranoidní Schizofrenik - Profil | Pá 13.5.2011 10:08:37

vyvenčit rodinku do obchoďáku zní hodně brutálně.....každopádně když už jsem musel podobnou situaci řešit, dělal jsem to tak že jsem během kratšího venčení zůstal před nechutným OD a čistil interiér vozu a při delším venčení jsem si jel jednoduše po svejch.....doteď mám maximální nechuť navštěvovat podobná zařízení, kde se hystericky plíží tupý dav ovcí bez emocí nahánějící kdejakou pochybnou slevu nebo akci, nedbaje přitom na kavlitu či samotnou osobní potřebu takového produktu, ale "nekup to za ty peníze"...... nakonec u "rychlo kasy" platba uniformní osobě bez tváře, názoru, emocí.......raději půjdu k vietnamcovi, s kterým si tykám často i pokecám......
inu PR agenti nadnárodních korporací si nás dobře vychovali, nakupovat zbytečnosti, příjemná změna od dob dávno minulích, kdy nedostatek nahradil nadbytek,přišli nové západní trendy jako stravovat se ve fastfoodech, trávit chvíle rodiné pohody v hektickém shonu nakupování, vše pro zdravější, šťastnější a spokojenější život, přesně tak jak je nám deně bez skrupulí servírováno z médií....Hanba všem kteří takto jednají bez špetky sebereflexe....
ps: promiň že sem ti tady takhle zasvinil téma, ale prostě mi to nedalo....