Jak fermentovat partikly

Prosím o radu jak fermentovat partikly Kukuřice, řepka, obilniny, jde o to jak to dlouho trvá postupy a tak . díky za rady

Cz_adil - Profil | Po 23.5.2011 16:39:29

syny - jak říká medvedko každý se vaří jinak dlouho

MiPo - Profil | Pá 20.5.2011 11:50:59

jurasoft >> jo to bude asi tou zralostí, ta blbá má mrňavá zrna tak projde šroťákem na šrot nebo slepicema na vajíčka:-)))))))

jurasoft - Profil | Pá 20.5.2011 10:20:20

MiPo >> řek bych, že záleží v jakém stupni zralosti byla kukuřice loupaná z palice a asi taky není jen jeden druh kukuřice..k otázce..já před cca 6 ti roky když se to tady probíralo jsem uvařil kýbl kukuřice a nacpal ji do petek od sirupů..mají 3lt a široké hrdlo..víčko jsem uzavřel naplano a odjel na kurz..domů jsem pak půl roku jezdil jen na víkend..ty nejvíce nafouklé, skoro do balonu na ragby jsem jemně upouštěl cestou víčka..u těch co jsem jim povolil víčko natrvalo se kvasný proces zastavoval..zkoušel jsem přidávat melasu, cukr i csl..csl zastavilo kvasný procer úplně a u druhých si nejsem jistý páč jsem měl fakt málo času na sledování..žádná petka mi nebouchla..a to jsem to skladoval na chodbě v bytě...ještě pár plných petek mám ve sklepě...

MiPo - Profil | Pá 20.5.2011 10:13:14

syny >> já kuku také vařím 30 minut se vším záleží jak ji máš dlouho namočenou předem,přivezl jsem si jinou kukuřici po 4 dnech máčení není ani po 1,5 hodině uvařená je jak broky

syny - Profil | Pá 20.5.2011 10:05:03

medvedko >> hm, ja varim kuku 30 min dohromady s partiklem a nic rozvarene nemam, tak kde je chyba ?

medvedko - Profil | Pá 20.5.2011 9:59:41

syny >> pretoze kukuricu treba varit 1-2 hodiny a za tu dobu uz by sa mensi partikel
(repka,zitko,konopne semeno...) ktoremu staci 30minut varenia by sa rozvarili

syny - Profil | Pá 20.5.2011 8:44:27

Cz_adil >> a jaky smysl ma varit vsechno zvlast ?

Cz_adil - Profil | Pá 20.5.2011 7:54:24

Uvař to, nech to v té vodě přili am NHDC sladidlo a běž chytat. Ale vař všechno zvlášť.

visage - Profil | Pá 13.5.2011 19:22:54

Jirka Rybka - >> skus pozrieť tu : http://narybach.eu/2009/07/nakladany-partikel/

luka - Profil | Pá 13.5.2011 18:52:27

Taky >> v poho. zalejval sem je jen horkou vodou s cukrem a za ctrnact dni byly hotovy, ty lonsky ma kamos jeste ted.

Taky - Profil | Pá 13.5.2011 18:42:29

luka >> pokud je to tak, tak se omlouvám;-) ale mě osobně nikdy tygřáky nenasály vodu, když jsem je nevařil. Z toho jsem vycházel..

luka - Profil | Pá 13.5.2011 18:35:59

Taky >> kdyz sem s nim loni prikrmoval tak byl jak se tady pise zfermentovanej. letos sem sehnal pravou melasu tak to zkousim s ni, do ted do vody neslo ani zrnko ktery nebylo poradne nafoukly. fermentovat se da i bez vareni.

Taky - Profil | Pá 13.5.2011 17:47:44

luka >> ale když ten ořech neuvaříš, tak to v podstatě děláš;-)..

luka - Profil | Pá 13.5.2011 16:42:59

Taky >> to mi je jasny, nikdy sem nekrmil nicim jak se rika cerstvym, krome kouli.

šmudla - Profil | Pá 13.5.2011 8:35:02

Párek >> To bude asi něco jako máme tvarůžky u nás. A některý sýry příprava to by člověk hodil kosu :)
A tož když rybám chutná fermentovaný kdeco, tak budou mít asi taky nějaký gen náchylnosti k alkoholu.
Kaprů pivařů s břišním mozolem je mraky.
Fermentovaný co vezmu do úst je domácí víno ribízové a medovica, jinak co zfermentuje jde slepicím nebo do kompostu, rybám tím nechci kazit žaludek :)

mekoun - Profil | Pá 13.5.2011 0:03:39

nepijunesouložimneko >> nepijunesouložimnekouřimapouštim - 10.5.2011 19:11:06 >> ..huahua..palec nahoru..

mekoun - Profil | Pá 13.5.2011 0:02:40

kukac >> :DDD to znám, hodně štěstí...:DD

Párek - Profil | Čt 12.5.2011 22:21:45

šmudla >> Jo a taky jakousi velerybu tak připravujou. Prý to je pro našince takovej smrad že opravdu upadá do mdlob. Jo mluvil sem se spolužákem ketrý kousek té srajdy dovezl a bylo to cítí přes hromadu odalů. Jí se toho jen kousek(tak ne asi). Brrr i fotky sem viděl a na tohle asi nemám...

Taky - Profil | Čt 12.5.2011 21:39:41

luka >> jde o to, že tygří ořech je pro kapra prakticky nestrvitelný,takže není moc důvodu se bát. Navíc pokud nebudeš krmit již nabobtnalým ořechem, stejně jako třeba luštěninou, může to rybě uškodit po zdravotní stránce, když to v ní nabobtná a vysuší jí to vnitřnosti..

Jarda 2004 - Profil | Čt 12.5.2011 19:32:55

nepijunesouložimneko >> nepijunesouložimnekouřimapouštim - 10.5.2011 19:11:06 >> :-)))

kukac - Profil | Čt 12.5.2011 19:16:35

do prdele včera som uvaril 10kg suchej kukurice na plyne...,žena vrčí,zopár hrncov som použil ,teraz mám bez vody 22 kg...:),ideme na pať dní skúsiť amura,sú tam, sem tam niekto ulapý popri kaprárení aj 14-ku,možno ich stiahneme, tak už niečo s kuku bude...

luka - Profil | Čt 12.5.2011 19:03:38

Taky >> myslim aby se ty prirodni slozky varem neznicily. diky, vcera sem to jak to bylo nalil do hrnce a dvakrat nechal ohrat tesne pred varem a uz vypadaj moc pekne. kazdopadne diky za radu zkusim to taky.