Kde krmit na zregulované řece?

Už toho bylo určitě mnoho napsáno o nejlepších místech, kde je nejlepší volba krmit a později i lovit ryby, jako třeba amur, velký cejn, či kapr. Jasně, potopený strom, vracák a podobně. Jak to řešíte na regulované řece? S echem jsem projel asi kilometr úseku, bez jakékoliv anomálie, která by mohla ryby přitahovat. Co vy na to?
Autor diskuse: antony - Profil , 3.5.2011 kaprařina - nástrahy, návnady

Pokki - Profil | St 4.5.2011 22:50:49

I na vodě, která na první pohled není ničím zajímavá se najdou místa, kde se ryby dají ulovit.
Nejlepším způsobem, jak najít ryby je hledat jejich potravu...
Hodně štěstí při lovu!

Toufi - Profil | St 4.5.2011 22:33:41

lovec3 >> Krmil a chytal bych do 10 metrů od břehu, hloubka je asi všude stejná, jak ji bagr vydrápal. Rozhodně bych se snažil najít alespoň kameny nebo zlomy, mostní pilíře za kterými se může zachytit krmení, vzhledem k regulaci, nenajdeš vracák ve kterém by se dalo chytat, ale i tak se dají najít na toku místa, kde se proud opírá víc do jedné strany a na druhou nanáší bahno a písek. Jako krmení bude třeba využít větší kousky jako kukuřici, pelety a boilies.
Ryby stejně nebudou na jednom místě, ale i tak bych se je za slunečných dní snažil najít u hladiny, ony ti samy ukážou, kde jsou dobrá místa, bagr při regulování nikdy nezajede stejně hluboko a ryby jsou stejně líné jako my, nebudou plýtvat energií jen tak a budou se snažit schovat za kameny a jiné nerovnosti dna.

lovec3 - Profil | St 4.5.2011 21:15:04

antony - >> Ja na takýchto riekach chytám do 10m od brehu, pretože sila prúdu mi viac nedovoľuje. Či už som kŕmil, alebo nie, nikdy som sa u kapra nedostal cez 60cm, ale pleskáča si krmivom stiahneš takmer vždy, kam chceš. Podľa mňa na takejto vode ryby nemajú pevné stanovisko a je na tebe, či ich stiahneš a zabrzdíš krmivom alebo budeš dlhšie čakať s jednou gulou a PVA na práve okolo plávajúcu rybu. Avšak vždy to býva iné, raz chytá ten, čo krmí na kilá, raz dôchodca chytajúci so 100g krmítkom plným šrotu, ktorý vydrží aj 10 náhodov :D Revíry tohto typu bývajú väčšinou dosť náročné...
Myslím, že na takýchto riekach sa veľa amurov nenachádza, aspoň ja som sa s tým na mnou navštevovaných revírov ešte nestretol.

Snáď sa autor nenahnevá, keď sem položím jednu otázku pre ostatných: akým spôsobom a v akej vzdialenosti chytáte kaprov na rieke typu, ako je v zadaní otázky, ktorá je 80-100m široká a prúd v hĺbke 2-3m /podľa stavu vody/ unáša 200-250g olovo už 15-20m od brehu?

pikoklik - Profil | St 4.5.2011 11:28:44

antony - >> tuším ve videu Po stopách velkých kaprů od kučery tam někde ke konci loví kučera na řece Labe a říká tam, že Labe má stejný reliéf dna a žádné anomálie. vnadí boiliem a háže to tam lopatkou do různých směrů a různých délek, aby zachytil tah kaprů a po každém záběru přikrmuje a by si je tam udržel. zkus kouknout, ale asi to bude chtít víc krmení

Degustator - Profil | St 4.5.2011 10:55:29

antony - >> Už jsem se setkal s takovou řekou. A celkem se mi dařilo, ale záleží také na šířce koryta. Když máš úzkou řeku tak bych určitě krmil někam na střed. Ale jestli jde o větší řeku, tak bych krmil v pásu abys přehradil řeku. Pak už bych jen po něaké době začal zakrmovat jedno místo více (tam budeš házet) a máš to. Tahle taktika se mi celkem osvědčila. Zkus a uvidíš hodně štěstí...

HmmmmTakJooooo - Profil | St 4.5.2011 7:54:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

antony - >> Ahoy ... Labewm mam temer pod nohama a presne vim o cem mluvis :))) taky sem si nadcene dovezl echolot a byl pak zklamany z toho jak se to kilometry vlece ve stejne podobe ... o tom jak zakrmit tyhle "nudne" partie ti t uhosi asi napsali dost ... ja to leta resim tak ze hledam tech malo par mist zajimavych ... pritok mensii ricek ... ruzne anomalie v brehu kere zpusobuji melciny s vracakem ... chytam radeji na jemny prut kousek od brehu a vidis pak i ty nejmensi zabery ale je to o tom sedet fakt jak pribitej :))))

antony - Profil | St 4.5.2011 6:59:11

Po nějaké větší vodě se občas vyplaví nějaká mělčí prohlubeň (0,5m hluboká), to potom je lepší krmit do jámy, nebo na její hranu?

RSA - Profil | St 4.5.2011 6:56:30

Na feedřík si rizkrmíme místečko kousek pod nohama a na kapříka to házíme většinou k protějšímu břehu jak bylo psáno dole a dokonce jsem viděl i to že si někdo pokácel pár stromů do vody na řetězu aby si tam ty ryby trošku stáhnul a pak to házeli těsně ke konci větví

Martin M. - Profil | St 4.5.2011 1:03:28

Na cejny rozhodne presne uprostred reky, zadne zlomy nic, proste uprostred a nekrmit jednou denne, ale co nejcasteji.

Halen - Profil | St 4.5.2011 0:10:30 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Krm na poslední zlom ke korytu. Tj. snaž se chytat na opačné straně řeky, než kde máš stojan a bivak. Jsou na zregulovaných řekách (Labe typicky) partie, kde je jedna strana řeky už pár metrů od břehu nejhlubší a druhá jde do koryta povlovně. A krm "napříč" řekou, abys zachytil hejno, které řekou pluje a v mnohem větších dávkách, než na stojáku.

Chlumik99 - Profil | Út 3.5.2011 23:07:04

já to dělám tak že se snažím prochytávat větší kus vnadím spíš plošně a víc abych když najede hejno tak je udržel. když jsme dva tak dva pruty jsou kousek u břehů a zbylé na ploše.