co je s Berounkou 7 ?

Ahoj,chodím teď často na berounku a zdá se mi ,že tam ryby sou ale malo,dříve šla ryba za rybou,ted ulovím kapříka za 6 dni a pak zase mesic utrum,poradte co na te rece pouzit o nastrahu nejde spise o montaz a styl..diky
Autor diskuse: DADIN - Profil , 23.4.2011 všeobecné - revíry, cestování

BOWDEN® - Profil | Po 25.4.2011 20:41:34

Včera jsem zkoušel Sázavu nad soutokem se Želivkou a sice v Horce nad Sázavou. Chlapi tady říkají, že jak v zimě vypouští Želivka relativně teplou vodu, že Sázava nezamrzá a proto jí kormoráni vybrali. Takže jí dokonale vybrali i nad soutokem se Želivkou, řeky nejsou přece zamrzlé celou zimu. V životě jsem si neuměl představit řeku, kde se za tři hodiny neudělá kolečko od oukleje a neplácne se plotice. Rybáři kolem řeky sedí, bez záběru, vrtí hlavami a čekají na záběr od násaďáka či starého mohykána, který proboha proč by bral naše nepřirozenosti, když nemá ve shánění potravy konkurenci v podobě bílé ryby a má tím pádem své přirozené potravy nadbytek.

rybomil - Profil | So 23.4.2011 10:45:13

hlásím Sázavu 13 - velký úbytek ryb a Sázava 12 tak napolovic podle několika jarních lovů, kromě dosazených a poštípaných karpošků co zbyli z podzimu, plotice nějaké málo ano, tloušť + ostrá total nic.

DADIN - Profil | So 23.4.2011 10:34:59

Ja si myslim,že už je odstřel kormorána povolený ale jenom minimální počet na jedno hejno tzn.že na 1000 hlavé hejno je povolen pouze třeba 100 kormoránu což není moc...

BOWDEN® - Profil | So 23.4.2011 10:12:24

Ahoj, podobně odrybněná je Sázava 6. V Soběšíně pod jezem není ani ouklej, po třech hodinách plavané ani záběr, to samé ve Šternberku. Celou zimu tam "hospodařili" kormoráni. Má někdo aktuální informace zda je tento škůdce ještě stále hájený a zda s tím stát hodlá něco dělat?
Které další řeky jsou bez ryb?