- Otázky a diskuse
- Seznam
- Diskuse
Uchování vařené kukuřice
na kazdou zhruba tydeni vypravu zavaruji kukurici do velkych sklenic. asi 60- 80litru kukurice. myslite ze by toto mnozstvi vydrzelo, aniz by se skazilo a zkyslo, zhruba tyden ve velkem sudu? nebo prosim o radu jak kukurici uchovat v co nejcerstvejsim stavu.
dik za kazdou radu.
venda
- Zobrazit vybrané uživatele.načítám...
14x v oblíbených a 3x v ignorovaných.
peťura - Profil | So 16.3.2013 7:40:35
candát 820 - Profil | So 16.3.2013 7:29:19
stetak - Profil | Pá 8.4.2011 14:44:03
meďo1 - Profil | Pá 8.4.2011 13:49:32
e500 - Profil | Pá 8.4.2011 13:45:06
meďo1 - Profil | Pá 8.4.2011 13:37:10
e500 - Profil | Pá 8.4.2011 13:14:47
e500 - Profil | Čt 7.4.2011 19:50:30
Pak jí proženu mlýnkem na maso na hodně jemno popř. dvakrát, přidám pojidla, mletou řepku a proženu to peletovacím strojkem.
Fanax - Profil | Čt 7.4.2011 12:55:29
adam.fsh - Profil | Čt 7.4.2011 12:44:56
kopr69 - Profil | St 6.4.2011 21:22:59
venda81 - Profil | St 6.4.2011 16:16:35
meďo1 - Profil | St 6.4.2011 13:09:43
http://narybach.eu/2009/07/nakladany-partikel/
Arsenal - Profil | St 6.4.2011 12:40:43
Sedmičkové dobře zavíčkuj s lakem s kterým jsi vařil kuku.Můžeš do toho přidat nějakou chuťovku dle nálady :-) Zavařuj to 7 minut při teplotě 80-90°.2l flaše 12min.Bohatě stačí.
Vydrží to tak dlouho a dlouho.Krom kuku mužeš takto udělat i jiný partikl.
Zavařuji si takto někdy cukrovou kukuřici.
J.N. - Profil | St 6.4.2011 12:27:40
J.N. - Profil | St 6.4.2011 12:18:49
Saimon - Profil | Út 5.4.2011 22:45:28
kopr69 - Profil | Út 5.4.2011 22:34:17 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
Aiwen - Profil | Út 5.4.2011 22:19:59
kukac - Profil | Út 5.4.2011 22:17:45
kukac - Profil | Út 5.4.2011 22:08:00
Pri obidvoch postupoch kvasinky spotrebuvavaju cukor
kukac - Profil | Út 5.4.2011 22:05:16
http://www.mrk.cz/diskuse.php?id=626541
Bez kyslíku
Při zkvašování, což je anaerobní reakce probíhající bez přítomnosti kyslíku, je cukr z velké části přeměněn na alkohol, aniž by docházelo k významnějšímu uvolňování energie. Je to proces, který probíhá při přípravě těsta. Kvasinkám chybí přívod kyslíku. Během metabolického procesu kvašení se cukr obsažený v mouce transformuje na alkohol, který se v průběhu pečení vypaří, a na oxid uhličitý.
Tvorba oxidu uhličitého má za následek zvětšování objemu těsta. Při kvašení dochází i k uvolňování energie. Té je však tak malé množství, že vystačí jen k přežití kvasinek, nikoli k jejich dalšímu rozmnožování.
CUKR >-- CO2 + ALKOHOL + MALÉ MNOŽSTVÍ ENERGIE
S kyslíkem
Při aerobní reakci, která probíhá za přítomnosti kyslíku, kvasinky dýchají a hojně se rozmnožují. Nedochází zde ke tvorbě alkoholu. Cukr, který kvasinky spotřebovávají, se přeměňuje na oxid uhličitý a na vodu. Tento proces je doprovázen uvolňováním velkého množství energie, která kvasinkám umožňuje růst a nepohlavně se rozmnožovat pučením.
Během pučení se na mateřské buňce vytvoří pupen, který se postupně zvětšuje. Jakmile dosáhne dostatečné velikosti, dojde k oddělení obou buněk a může být zahájeno nové pučení.
Tento metabolický proces je procesem dýchání. Využívají ho drožďárny k množení kvasinek.
carpKK - Profil | Út 5.4.2011 21:56:59
DAWIS.S - Profil | Út 5.4.2011 21:31:35 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
výsledky uspokojivé
ondiktt - Profil | Út 5.4.2011 21:24:01
ZV - Profil | Út 5.4.2011 20:39:47
Kde to žije - kaprařina
9:29Continental Mugga počet omotů háčku 6
6:54Krátkodobá kaprařina x 6515
ČtFox Stalker, Stalker Plus, Horizon Pod - fotky, zkušenoti, postřehy atd... 240
ČtTěrlická přehrada - aktuálně !!!! 14370
ČtKorda Developments a vše co k této značce patří 735
ČtStojan Fox horizon duo pod 5
ČtNákup v Německém Anglermarkt 60
ČtFanclub značky Shimano 10269
StÚN Žermanice 2009, (471 043, Lučina 2A)... 7211
StPohybové čidlo flajzar Q-PIR2 281
StMagnetická rychlospojka - jsou všechny stejné? 75
StFan Club navijáků Tica 976
StCcMoore a vše kolem něj 3357
StKlub pratel moderni kaprariny 30256
ÚtDyje 5, 6, 7 - Mušov a Nové Mlýny - diskuse 52354
Co je nového - kaprařina + obecné
ČtBleskovka: Malé vodní elektrárny aneb mlít či nemlít...
StBleskovka: Jezera Milada a Most se zatím pro rybářskou veřejnost neotevřou
PáBleskovka: Zákaz přívlače od 1. září na vybraných pstruhových revírech Severočeského RS
. . . Článek: Rybář Jarmil Koloušek a MRK.cz - ukázka z knihy Netipy + soutěž
. . . Článek: Polední ryby nejsou náhoda
. . . Miničlánek: Závěr sezóny s osobákem
. . . Recenze: Nabíjecí čelovka Fenix HM65R
. . . Miničlánek: Karas obecný - pomozte najít lokality
. . . Video: Měření hloubky ze břehu
Akční nabídky
Za 164 Kč
Univerzální dip pro zesílení pachové a chuťové stopy. Lze jej použít na zalití boilies, pelet i partiklu.
Za 3.999 Kč
Cenově zajímavý naviják určený zejména milovníkům Baitrunnerů je vybaven celou řadou jedinečných technologií. Má A-RC cívku z hliníku kovaného za studena a tělo z materiálu XT-7. Naviják využijete nejen pro sladkovodní, ale také mořský rybolov.
Oznámení - kaprařina
Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.
Kalendář akcí - kaprařina
29.3.Obsazeno - CARPSONBAITS cup -...
29.3.OSTRATA CUP 1 - týmové závody
30.3.CT RETRO 24h OBSAZENO rybářské...
3.4.Pod hladinou Anaconda carp cup...
4.4.!!Pozor posledni 1 volné místo!!...
4.4.Obsazeno 100 000 Kč výhra v...
4.4.3 volná místa - CCAM Zdechovice...
5.4.NIKL Jednotlivci TRŠICE
5.4.Jezero za Valem
5.4.Memoriál Jardy 5.-7.4.2024 VOLNÉ...
Doporučujeme e-shop
Rybářské potřeby OBCHOD-RYBAŘENÍ.CZ
Rybářské potřeby OBCHOD-RYBAŘENÍ.CZ Vám nabízí přehledný e-shop se zázemím kamenného obchodu rybářských potřeb v...