Uchování vařené kukuřice

ahoj. chtel bych poradit jak uchovat uvarenou kukurici alespon jeden tyden.
na kazdou zhruba tydeni vypravu zavaruji kukurici do velkych sklenic. asi 60- 80litru kukurice. myslite ze by toto mnozstvi vydrzelo, aniz by se skazilo a zkyslo, zhruba tyden ve velkem sudu? nebo prosim o radu jak kukurici uchovat v co nejcerstvejsim stavu.
dik za kazdou radu.
venda
Autor diskuse: venda81 - Profil , 5.4.2011 kaprařina - nástrahy, návnady

peťura - Profil | So 16.3.2013 7:40:35

Osvědčilo se mi při nakládání kukuřice, kromě cukru přidat ještě živý jogurt (asi jeden na 2-3 kg). Podpoří tzv. mléčné kvašení, což společně s cukrem zabrání aby nastalo octové kvašení, které je nežádoucí, i když u kukuřice je to méně běžné. Ale jistota je jistota.

candát 820 - Profil | So 16.3.2013 7:29:19

Mam asi 14 dni kvasenou kukurici jak ji mam uchovat

stetak - Profil | Pá 8.4.2011 14:44:03

Když by byla možnost ohně ,nebo sebou vařič a Papin´ák a vařit u vody ,čerstvá bude nejlepší .

meďo1 - Profil | Pá 8.4.2011 13:49:32

e500 >> mas doma robeny strojek na pelety? Ja som si ho robil minuly rok a som s nim nesmierne spokojny (ma to silu akohrom).

e500 - Profil | Pá 8.4.2011 13:45:06

meďo1 >> Želatinu ne, ten partikl je plnej škrobu a vařit to nebudu. Potřebuju jen aby to bylo trochu lepivý a drželo pohromadě. To ale by měl zajistit strojek tím že to stlačí a slisuje.

meďo1 - Profil | Pá 8.4.2011 13:37:10

e500 >> Ja som rozmyslal nad zelatinou, ta by mohla dobre spojit po ususeni

e500 - Profil | Pá 8.4.2011 13:14:47

meďo1 >> To se ještě uvidí, podle konzistence toho rozemletého partiklu. Počítám, že to bude taková kaše s hrubšími cástmi. Takže asi dám strouhanku, šrot a popř trochu mouky. Bude to o laborování. Ale ta vůně rozemletého partiklu bude úžasná.

meďo1 - Profil | Pá 8.4.2011 13:06:38

e500 >> Ake pojidlo použivaš?

e500 - Profil | Čt 7.4.2011 19:50:30

Měl jsem nakvašenou od loňska a futrovali jí jako blázni. Už jsem naložil novou s konopím melasou a pšenicí. Už krásně pracuje a začíná pěkně vonět alkoholem.
Pak jí proženu mlýnkem na maso na hodně jemno popř. dvakrát, přidám pojidla, mletou řepku a proženu to peletovacím strojkem.

Fanax - Profil | Čt 7.4.2011 12:55:29

Bobertik >> Řepku nevařím.Jak jsem psal,tak kukuřici smíchám se řepkou a zaliji hodně telpou vodou.

Bobertik - Profil | Čt 7.4.2011 12:48:51

Fanax >> tu řepku předtím vaříš nebo ne?

adam.fsh - Profil | Čt 7.4.2011 12:44:56

Týždeň by vydržať mala a mierne nakvasená kukurica je dobrá.

kopr69 - Profil | St 6.4.2011 21:22:59

venda81 >> Cukrovy nalev a jak zacne kvasit tak sup s ni do vody.

venda81 - Profil | St 6.4.2011 16:16:35

kopr69 >> a myslis, ze je lepsi ji mit ve sladkem cukrovem nalevu, nebo prosypavat na sucho?

meďo1 - Profil | St 6.4.2011 13:09:43

Skus nieco taketo, je to v pohodicke a ryby sasleju :-)
http://narybach.eu/2009/07/nakladany-partikel/

Arsenal - Profil | St 6.4.2011 12:40:43

venda81 - >> Jestli znáš proces zavařování,můžeš zavařit do sedmičkových nebo 2l-vých flašek.
Sedmičkové dobře zavíčkuj s lakem s kterým jsi vařil kuku.Můžeš do toho přidat nějakou chuťovku dle nálady :-) Zavařuj to 7 minut při teplotě 80-90°.2l flaše 12min.Bohatě stačí.
Vydrží to tak dlouho a dlouho.Krom kuku mužeš takto udělat i jiný partikl.
Zavařuji si takto někdy cukrovou kukuřici.

J.N. - Profil | St 6.4.2011 12:27:40

J.N. - Profil | St 6.4.2011 12:18:49

Tady je návod na tu vařenou a pak sušenou kuku.Ale při množství které chceš spracovat to bude hodně práce.http://www.mrk.cz/clanek.php3?id=981

Saimon - Profil | Út 5.4.2011 22:45:28

slyšel sem, že když uvařenou kukuřicu usušíš, tak ji pak jen stačí zalít vodou a je téměř stejná jako čerstvě uvařená, ale nemám ještě vyzkoušeno

kopr69 - Profil | Út 5.4.2011 22:34:17 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

venda81 - >> Nejlepsi kukurice je ta ktera ti zacne kvasit.Chyti nasladlou spešl chut kterou ryby miluji.Takze uvar,ukladej do sudu a prosypavej cukrem.Tyden vydrzi v pohode.

Aiwen - Profil | Út 5.4.2011 22:19:59

Já mám jinej dotaz.. Co když mám v garáži už měsíc tři větší kýble po víko zasypané uvařenou kuku. Zasypával sem jí cukrem. Jako kvasí(fermentuje), je to šílenej smrad, ale newidím důvod proč jí nepoužívat? Jinak suchou mám klasicky v pytlu. Neplesniví. Vždycky odsypu, naložím do vody na den s cukrem a trochou soli na jeden den a pak provařím a nechám odležet. Už sem zkoušel i tu kvašenou, ale záběry nic moc.. Spíš šli na kuku z plechovky. Zajímalo by mě jestli to nějak vadí zdravotnímu stavu ryby když se naláduje už tak dlouho kvašenou kuku??

kukac - Profil | Út 5.4.2011 22:17:45

Presne ako s vínom,kapustou.. aj to sa može zkaziť ,zoctovatieť,zlpesnivieť

kukac - Profil | Út 5.4.2011 22:08:00

ako som sa už tam pýtal,ide o to aby sa nevytvoril ten aceton ale sa správne sfermentovala,tak dilem zatvoriť dekel alebo nie, na kýbli.Čo je správne fermentovanie?
Pri obidvoch postupoch kvasinky spotrebuvavaju cukor

kukac - Profil | Út 5.4.2011 22:05:16

Zatvoriť alebo nezatvoriť( dekel)
http://www.mrk.cz/diskuse.php?id=626541
Bez kyslíku

Při zkvašování, což je anaerobní reakce probíhající bez přítomnosti kyslíku, je cukr z velké části přeměněn na alkohol, aniž by docházelo k významnějšímu uvolňování energie. Je to proces, který probíhá při přípravě těsta. Kvasinkám chybí přívod kyslíku. Během metabolického procesu kvašení se cukr obsažený v mouce transformuje na alkohol, který se v průběhu pečení vypaří, a na oxid uhličitý.
Tvorba oxidu uhličitého má za následek zvětšování objemu těsta. Při kvašení dochází i k uvolňování energie. Té je však tak malé množství, že vystačí jen k přežití kvasinek, nikoli k jejich dalšímu rozmnožování.

CUKR >-- CO2 + ALKOHOL + MALÉ MNOŽSTVÍ ENERGIE
S kyslíkem

Při aerobní reakci, která probíhá za přítomnosti kyslíku, kvasinky dýchají a hojně se rozmnožují. Nedochází zde ke tvorbě alkoholu. Cukr, který kvasinky spotřebovávají, se přeměňuje na oxid uhličitý a na vodu. Tento proces je doprovázen uvolňováním velkého množství energie, která kvasinkám umožňuje růst a nepohlavně se rozmnožovat pučením.
Během pučení se na mateřské buňce vytvoří pupen, který se postupně zvětšuje. Jakmile dosáhne dostatečné velikosti, dojde k oddělení obou buněk a může být zahájeno nové pučení.
Tento metabolický proces je procesem dýchání. Využívají ho drožďárny k množení kvasinek.

carpKK - Profil | Út 5.4.2011 21:56:59

venda81 - >> do sudu bych to nedaval to ty zkysne ale nejlepsi je zamrazit

Dave> - Profil | Út 5.4.2011 21:38:14

Zmrazit a vydrží navěky.:-)))

DAWIS.S - Profil | Út 5.4.2011 21:31:35 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

jsem dal 50 kg vařené kukuřice do 200l sudu , zasypal 15 kg cukru rozpuštěného v teplé vodě a měl jsem ji zfermentovanou a vydržela tam 5 měsíců

výsledky uspokojivé

ondiktt - Profil | Út 5.4.2011 21:24:01

Nevadí aj keď trochu skysne, síce to smrdí jak šlak, ale ryby na to idú. Ale keď to nechce mať skysnuté, tak by som ju asi najskôr zavaril, to je asi najľahšie. Dva roky dozadu som s babkou zaváral varenú kukuricu, ale zle som ju pozavieral, takže mi totálne skysla, fuuj humus, ale išli na to. Inak ju aj mrazím a tiež to je v poho.

martin007 - Profil | Út 5.4.2011 20:48:22

Uvařit na místě 100% čerstvá.

Hromy - Profil | Út 5.4.2011 20:47:29

kadlan >> I tobě ;)

Florish - Profil | Út 5.4.2011 20:43:33

venda81 - >> dat do mražáku...

ZV - Profil | Út 5.4.2011 20:39:47

venda81 - >> jestli můžu přispět, tak jsme s kamarádem měli 10 litrový kýbl kukuřice která byla zalitá bioaktivátorem ze setu mrtvola a v pohodě to přežilo půl roku. A ani to už tak nesmrdělo, jinak ta mrtvola je strašný smrad. Taky nedělám reklamu ale měli jsme to a použili tak to může fungovat i od jiných výrobců. Ať se daří.