2 pruty (dva lidi) na jeden lístek ?

Zdravim, chtěl bych s přítelkou vyrazit na ryby, ale jelikož mám lístek jen já a ona nikdy nechytala, tak bych ji chtěl nechat samostatně ovládat jeden prut, aby se to naučila a vyzkoušela s tim že by byla metr vedle mě. Máte někdo zkušenosti jak na tohle reaguje stráž ? Díky
Autor diskuse: apollo444@centrum.cz - Profil , 29.3.2011 všeobecné - ostatní

doom1 - Profil | Pá 8.4.2011 21:41:34

Rashid 28.93 >> Nechci nijak to už rozebírat,ale přesto si myslím ,že pokud vyjedeš na západ od našich hranic,tak sice se tam nesetkáš s tím jak totálně vyjebat se vším jako tady,ale zrovna tohle si myslím ,že by bylo bez potíží ,aspon co se týče Švédska a nebo Norska,byl jsem párkrát venku po Evropě,ale opravdu všechno nejde dodržovat.Pořád se odvoláváme na EU ,ale ani tohle není spása,viz cukrovary u nás a dovoz cukru a mohl bych pokračovat,je pravda ,že aspon se trochu zavede pořádek u nás vlivem EU,ale ani to neznamená ,že bude to všechno v pořádku.Pokud se podíváš do Evropy,konkrétně Anglie,Francie tam opravdu určitá benevolence je,a to že Německo je trochu jiná sorta je dáno naturelem lidí a rozdílem v historii.Vyžadovat pravidla si myslím chce i trochu srdce a rozum a posoudit situaci,pokud to bude d...il ,tak nepomůže ani svěcená voda a to že si zachytá přítelkyně a nebo dítě to ničemu neublíží a opravdu chce to pohled na věc.Jiná věc bude Ukrajinec s kolegou a nebo dva dědové.Myslím že pokud budeme chtít trochu přitáhnout mladé k ochraně přírody a ne jen ekonomice,tak tohle je jeden ze způsobů.Pavel

Sintrix - Profil | Čt 31.3.2011 19:49:51

Pánové nechme prosím toho. Hlavní bylo řečeno. Zadavatel diskuse určitě získal spoustu informací. A rozhodně nemá cenu dál pokračovat v tomto směru. Děkuji za pochopení.
Život jde stejně dál vlastními nelogickými pravidly.

mimisek - Profil | Čt 31.3.2011 19:02:23

Zdarec,ja si myslim že by jsi přišel o papiry.Anebo by jsi šel před komisi a tam se rozhodne.Jednou jsem viděl jak rybařovi jeho stara vytahuje čeřen z vody,viděl to i porybny,a byl problem jak svina.Zebral mu papiry na mistě.A nezrobiš vubec nic.Tak to radši zvaž .zdar

brach - Profil | Čt 31.3.2011 18:41:45

Ty musíš být skutečně nešťastný člověk.
Ale potěším tě: pevně věřím, že se z tohoto stavu dostaneš - někdy v budoucnu, určitě, možná...

Sintrix - Profil | Čt 31.3.2011 14:30:15

(-:

Sintrix - Profil | Čt 31.3.2011 14:30:04

šmudla - 31.3.2011 13:16: Opět jsi dokázal svou omezenost. Docházejí argumenty, přichází urážky. Jsi více než směšný.

šmudla - Profil | Čt 31.3.2011 13:16:46

brach >>
sintix:
jgoodman: dejte si mne všichni tři do ignorace ať nemusíte číst moje amorální plky(a at se vám nezvedá zbytečně tlak).
Vaše představy o pořádku zákonech a vyhláškách a nařízeních dle mého pohledu silně připomínají fašistické praktiky,
Pro mne nejste lidi aby jste se řídili rozumem co je správný a adekvátní a když to nemám napsaný nebo nevím co je kde napsaný tak si ani nešrtnete. Rybaření opravdu není ta nejdůležitejší věc na světě, ve vašem světě by jste byli asi rádi kdyby se za každé škobrtnutí(ačkoliv v realitě nikomu nebylo uškozeno a nikoho neubylo) tak aby se za všecko sekali ruce ....
I z pohledu ostatních debatujících jse bílý vrány vy. Skoro nikdo a dokonce i členové RS v tom půjčení prutu nevidí problém, i mistr Kakr by nebral povolenku a nevolal policii.
Takový povahy jako jste vy byli udavači za všech režimů... i dneska opravdu když někdo chce tak každýho umlátíš na vařené nudli protože dneska každej něco porušuje aniž by o tom třeba věděl. bonzáky a práskače nemám rád.... a opravdu si myslím že je správné takovéhle extrémněpořádkumilovné lidi držet v mezích i těch blbých zákonů které máme. Když se do mne budeš obouvat tak hold musíš být silnější než já, protože u vody i všude jinde furt platí zákon silnějšího.

Končím tuhle debatu, není o čem tlachat. Tazatel se dozvěděl že to půjčení prutu v podstatě není žádný problém a tím to je vyřešený.

jgoodman - Profil | Čt 31.3.2011 10:06:25

šmudla >> Nic proti, ale budeš asi velkej myslitel....hlavně ekonomicky...co kdyby sis pořídil službu na prodej tramvajenek....10 lidí bude jezdit do práce....každý den dva jiní....lístek bude stát 300,- na týden.....pro tebe s tvojím žebříčkem to bude výdělek 600,- pro normálního podnikatele to budou 3000,-...za jeden týden si přišel o 2400,-.

O co jde, jízda je zaplacená, tak co je komu po tom, ne?

Rams - Profil | Čt 31.3.2011 10:05:43

apollo444@centrum.cz - >> Přítelkyně bude pytlačit, pokud se nechá chytit. Proto, kdo se bojí kadí v síni.

Sintrix - Profil | Čt 31.3.2011 9:51:28

šmudla - 30.3.2011 10: Přeji hodně štěstí a žádnou "pošahanou" RS. Budete ho zajisté potřebovat.
Dál skutečně nemá cenu s Vámi polemizovat. Pletete dohromady jablka s hruškami. A Vaše vědomosti o zákonnosti silně kolidují s Vaším egem.

Ati - Profil | St 30.3.2011 21:02:49

Tady bude asi každý člen RS reagovat jinak. Co je psáno je i dáno, tak pozor.

brach - Profil | St 30.3.2011 20:58:22

bremic >>
Průkaz, nebo lístek...
Vždy mě opravňuje k něčemu a je nepřenosný..

bremic - Profil | St 30.3.2011 18:57:28

Legislativa striktně říká ne. Ale pokud se člověk slušně chová u vody, nedělá bordeel a nehraje si na ředitele zeměkoule, ta RS přmhouří oko. Rybářskej lístek, ať se to někomu líbí nebo ne, řidičskej průkaz skutečně není.

Tomčaaa - Profil | St 30.3.2011 18:56:59

apollo444@centrum.cz - >> zajdi s ní někam mimo revír propadliny kamenolom atd tak aby tam nebyl rybářský revír aní soukromý

heras77 - Profil | St 30.3.2011 18:50:48

To je snad jasný, že by tak být nemělo. To by potom lidi mohli jezdit na jeden řidičák a majitelem ŘP by musel být spolujezdec atd ........ Vem přítelkyni na soukromák.

Millhausse - Profil | St 30.3.2011 18:43:29

apollo444@centrum.cz - >> ahoj,nevím jestli už někdo něco podobnýho nenapsal,nečetl jsem celou diskusi.Kamarád vyrazil s jeho kamarádem na ryby a oba chytali na jednu povolenku.Přišla k nim rybářská stráž a moc se ji to nelíbilo.Jeden z nich v podstatě podle RS pytlačil a ten druhý, co měl povolenku mu k tomu ještě půjčil vlastní prut.Už nevím jak to dopadlo.

CarpTeam Prčice - Profil | St 30.3.2011 18:06:25

Zdravim.Pujčil jsem parkrát kámošovi na dirkách prut do ruky a po kontrole RS v pořádku ... Samozřejmě že já tam stál do dvou metrů u něj a nechytal!

brach - Profil | St 30.3.2011 17:51:01

šmudla >>
Chovat se podle svého hodnotového žebříčku, který neodpovídá zákonám, vyhláškám atd. je velmi průserové. Tvé myšlení nechápu.
Taky by sis mohl do svého hodnotového žebříčku zařadit třeba vraždy...

Pstruh27 - Profil | St 30.3.2011 11:06:24

šmudla >> tak to si mal šťastie že si natrafil na takých porybných. Neviem ako by som sa v koži porybného zachoval ja - pokiaľ by som Ťa aspoň z videnia poznal a vedel, že tú povolenku si naozaj zabudol, tak by som to riešil ako ten pán v 1 prípade - dnes je uponáhľaná doba, každý môže niečo zabudnúť - nemalo by sa to stávať často, ale niekedy sa proste stane.

šmudla - Profil | St 30.3.2011 10:58:18

Sintrix >> Tož každý dle svého. Mě se povedlo dvakrát zapomenout povolenku doma v druhém batůžku. Už jsem byl u vody, na otočku domů daleko(to už bych se k vodě nevracel). No tož jsem normálně chytal jako by se nechumelilo, shodou náhod mě hnedka cca po půlhodině přišel zkontrolovat porybný. tomu jsem na rovinu řekl že jsem si zrovna dneska povolenku zapoměl doma. Ten se podivil, konstatoval že se mu také povedlo zapomenout doma šrot(nezbytná rekvizita k lovu ryb). Nechal mne chytat dál, chytil jsem jen malého kapra a cejnka, a po cca třech hodinkách pohodového "pytlačení" jsem jel domů. Za dva dny jsme se opět potkali, porybný mě hnedka přišel zkontrolovat jestli jsem opět nezapoměl, měl jsem vše v pořádku zapsáno, zapsal si kontrolu, poradil mi kam mám nahazovat abych něco chytnul a v dobrém jsem se rozešli.
Při druhém zapomenutí povolenky (před x rokama kdy se ještě nezapisovaly na MP docházky), chytám si jelce na třešňu, chytl jsem jednoho, přišel dědula a že povolenku, tak šacuju batůžek a ejhle nechal jsem si papíry a doklady v batůžku se pstruhovýma věcma doma. Takže domluva že bych to měl zabalit a přijít zapomenutou povolenku ukázat někam na svaz. Sbalil jsem se, zapomenutou povolenku jsem nikam ukázat nešel a klídek pohoda nic se neděje.
Mi to neva že jsem z pohledu vašeho amorální, chovám se dle svýho hodnotovýho žebříčku a neřeším co řešit netřeba. Kde není žalobce není soudce je normální realita, pokud nepřiběhne pošahaný RS tak opravdu problémy nevznikají.

Nakonec těm rybám je to úplně jedno jaký si mi vymýšlíme pravidla(navíc se ty pravidla furt mění a někde se může co jinde je na trest smrti, někdo může chytat tam kde nikdo další nesmí - papalášký revíry atd). Tresty za rybářský pečiny jsou nastavený, že za každou s prominutím blbost je exemlární trest.
Zapomenutá propiska a povolenka v kapse by mě v žádném případě nedonutila otočit se a jet domů, porybný by jistě propisku měl a jistě by ji zapůjčil. Když si zapomenete doma řidičák tak půjdete domů pěšky a auto necháte někde v poli? To bych asi tak přirovnal ke stejné situaci. I když si zapomente tramvajenku tak přinejhorším zaplatíte symbolických 30Kč za zapomětlivost a neseberou vám ji. Mě by se líbilo kdyby povolenka byla přenosná - zaplatím si kredit a je na mě koho nechám ze svýho telefonu telefonovat SMSkovat atd.
Kdyby operátoři mohli kontrolovat kdo z mýho telefonu může telefonovat a vyhrazovali si nepřenosnost používání služby tak jim to asi omlátím o hlavu.. analogie. Takže tak nějak. Operátor by byl jedině rád že víc protelefonuju, porybný by možná nerad viděl že když já nemám čas jít k vodě tak by s mojí povolenkou si šel zachytat někdo jinej (bylo by to moje riziko a moje zodpovědnost komu svoji povolenku půjčím a kdyby o ni přišel tak si to s ním vyřídím (zaplatí mi novou).
Jestli můžou existovat přenosný povolenky tak bych neviděl nějaký morální dilema proč by nemohla být i moje povolenka přenosná půjčovací. Jedeš v tramvaji, máš platnej lístek ... je úplně jedno komu ten lístek patřil, je zaplacenej jede na něj jeden člověk .. nikdo o žádný peníze nepřichází.

murphyy - Profil | Út 29.3.2011 23:52:12

rommi >> s tymi normami to bola len usmievava poznamka na kolegu, jasne ze typek ktory nema papiere chytat nemoze s tym ze len skusa, pretoze ako ma rs vediet jeho zamery, ale zase to netreba brat tak ze udic sa nikto chytit nemoze, ako pises zalezi na konkretnej situacii, ale zneuzivat to netreba.
napr. ak by som mal dve udice na tazko a holka by jednu vytiahla alebo aj hocikto ked si to chce skusit, tu by som to bral ze je to ok.ale nie pred ocami rs aby to nebola mozno zbytocna provokacia.
ale keby bola situacia taka, ze dvaja chytame aktivne a dopomaha to k celkovemu mnozstvu chytenych a zobratych ryb, ale aj nemusi, ide o to ze kazdy chyta aktivne, tu to nema uz s vyskusanim nic spolocne, tu je uz zakrocenie potrebne.
reagoval som preto, ze sa mi nepacila jednorazova charakteristika ci oznacenie cloveka pytliak, ked je mozno prvy krat na rybach a zatoci si kluckou pri vytahovani montaze