Ostrozska nova ves

Chci se zeptet chtel bych se jet podivat do Ostrozske nove Vsi na soukrone reviry (tezebni,Vodarenska...) Nevite jek to tem vypáda naco idou kapri a jestli jsou tam sumci a jak to s nema vypada???

Cenda - Profil | Po 22.8.2005 13:15:46

Zdravim,

nechal jsem se zlákat vyprávěním jednoho rybáře, který tam od 6 ráno do 12 polední nachytal 22 kapříků kolem 35 a jednu štiku. Prej se nedalo chytat na vic jak jednu udici. Nedalo mi to a jel jsem tam. Za dva dny rybolovu jsem to ale vzdal - ti tři cejni mě příliš neuspokojovali. I když je pravda, že jsem tam měl jeden záběr pěkně do prutu, ale ihned po záseku se mi přetrhl vlasec (doteď to nedokážu pochopit). Btw na vlasec si tam dávejte obzvláště pozor, protože se velmi rychle o štěrk třepí. Toť moje zážitky s touto vodou. Holt jsem neměl to štěstí a netrefil se na zřejmě silně zakrmené místo jako muj kolega.

Jaryk | Čt 15.7.2004 17:45:51

S tema rybama to tam není tak žhavé jak jsem se tady dočetl.Sumci na vodárně jsou určitě pěkní,ale je tam problém,že se tam nesmí zavážet.a zkus nahodit s bojkou 50,100 metrů.Blíž jsem sumce neslyšel zalovit.Kapři na Kunovské momentálně vůbec nejdou,jen 30 cm. miminka.

Jan | Po 12.7.2004 18:00:36

Ahoj zní to jako pohádka,kolixat nevím jestli si vymýšlíte.Každý naříka hodně rybářů co znám toho chtějí nechat proto že nejsou ryby a ulovky klesají,máme statistiku.Na některých revírech tak že se to zamlčuje.Ahoj.

Benvenuto | Po 12.7.2004 16:33:57

Na Vodarenskou se nikdo nedostane, pouze místních cca 100 rybaru. Povolenka se da koupit ve vesnici - reznictvi u Kusaku. Lovit se smi na Ctverci - sidli tam veslarsky klub, a na casti tezebniho jezera - tam, kde jsou nejblize Vodarenska a Tezebni, vse zavisi, jak se pan Habl rozhodne a obcas pusti rybare pres vikend i ze strany od Chylic. Je tam zajimava situace co se tyka pristupu na pozemky. Auto musis nechat u koupaliste a jit na Ctverec cca 1 km, na Tezbu cca 2 km pesky ci na kole. Lod se smi pouzit jen na zavazeni bojek na sumce, na kapry vse ze brehu. Sumci jsou nejvetsi na Ctverci, na Tezbe jen mali.
Pokud chces v klidu zachytat sumce, jed pod Nedakonicky jez asi 500 m. Vloni sli velmi pekne a nikdo tam nejezdi.
Meisen - za cele jaro se na Vodarne chytli 3 velci kapri nikoli 25 ks za 14 dni. Benvenuto

LordProtektor - Profil | Po 12.7.2004 14:20:30

Nebo to prosimte vyznac na teto mapce a kde je to na ryby nejlepsi??Ja jsem slysel ze an Vodarenskou musis byt clenem MO??

LordProtektor - Profil | Po 12.7.2004 14:19:29

Ohledne tech sumcu jak daleko pastvi od brehu??Ja jsem z Kostelan nad Moravou a chtel bych se sem jit podivat protoze u nas nejdou vubec zadne ryby a kdyz joat jenom male.Kamos me doporucoval boiles musle myslis ze bude pusobit??A jeste jak daleko od brehu ryby se zdrzuji??Chtel bych to tam prave skusit i s fedrem.A jak je to na Tezebni slysel jsem ze se tam smi chytat poze na urcitych mistech nemas nejakou mapku??

Meisen - Profil | Po 12.7.2004 12:56:25

Na vodárenskou nádrž potřebuješ zdravotní průkaz. Povolenka stojí na 14 dní 700 Kč. Kapři momentální nic moc nejdou, ale chytli se v posledních 14 dnech asi 25 kaprů kolem metru. Co bych ti doporučil , tak boilie určitě na rybí bázi. Sumci jsou tam jak vrata, ale dostat je z vody je trochu větší problém. Ve dvou jsme chytli v sobutu pouze jednoho kolem metru, ale určitě jsou tam sumci kolem 2 metrů. Přeji ti hodně úspěchů. Kdyby jsi něco ještě chtěl vědět napiš. Rád poradím, když budu vědět.