Byron - teleskopy.. Nebo?

Dostal jsem se k rybám přes desetiletého syna a jeho rybářský kroužek :-) a dáváme si postupně dohromady nějaké nádobíčko... Je smysluplné pro nás, začátečníky, pokukovat po Byronech - teleskopech, typu třeba Woven Titan? 3,5 m (divná délka)... (přiznávám, že je to taky otázky financí, sice jsme něco z nádobíčka zdědili, ale je to jeden twistr, třpytka z roku 1992 a tak...)
Autor diskuse: yedenique - Profil , 14.2.2011 všeobecné - náčiní, doplňky

JSOB - Profil | St 16.2.2011 16:50:21

Ano taky jsem si tim prosel. :-)) Ja bych mu do zacatku doporucil spise feeder. Kluka to bude vice bavit si myslim. Kamarad je typicky bobkar a zacal brat sebou kluka a po par vychazkach s teleskopem ho to prestalo bavit. I mala ryba bude pro toho kluka znamenat z pocatku velke vitezstvi. :-)

Sven - Profil | St 16.2.2011 14:31:18

JSOB >> Určitě máš pravdu, že nakonec k těm děličkám dospěje. :-)
Ale tím vývojem, časovou a finanční ztrátou si holt musí projít každý sám. Není nad osobní poznání :-)))

JSOB - Profil | St 16.2.2011 14:20:29

Sven >> Ne ja to beru. V pohode. :-)) Ja mam tu verzi Special s tou vysuvnou rukojeti. Ale pochybuji ze by byl v blanku nejaky rozdil. Spis me zarazi ze se zlomily oba. Nam ze 4 kusu ani jeden nema problem.
Ze je ta rukojet tlustsi muze nekomu vyhovovat a v otazce neni specifikovano jestli to chce pro sebe nebo pro kluka.
Stejne skonci u delicek. :-)

Sven - Profil | St 16.2.2011 13:46:12

JSOB >> nechtěl jsem hanět Tvoje náčiní :-))
Psal jsem o těchto prutech: http://www.abc-rybarske-potreby.cz/cz-detail-344-pr​ut-byron-tri-fibre-120.html
Jeden prut jsem mu opravil (udělal jsem ze dvou jeden) a zbytek toho druhého se mi tu ještě povaluje. Tak jsem schválně tu rukověť změřil a má poctivých 37,5mm. :-)
Ani já ji pořádně neobejmu, natož desetileté dítě. Pro porovnání: rukovět starého Shakespearu, jediného teleskopu co mám, má průměr 24mm :-)

JSOB - Profil | St 16.2.2011 10:40:31

Sven >> Ano je pravda ze jsou tlustejsi, ale ze by to byla neohebna tyc je blbost. Za ty prachy co staly (800) jsou slusne a chytat se na ne da. Je divne ze se kamaradovi oba zlomily. Ja je ted pouzivam na mensi krmnou raketu a drzi v poho. Stejne ma i svagr a taky je spokojeny. I clen mrku Sahib si je dost chvali. Do zacatku na chytani s krmelcem jsou dobry.
Kazdemu holt vyhovuje neco jineho. Ja je za sebe muzu doporucit.

yedenique - Profil | St 16.2.2011 9:28:36

Pánové, díky - aktuálně - za váš čas, typy, postřehy, reakce, náměty a podporu :-)

Pokusíme se podle toho "nějak" zařídit - koneckonců nás (i vás) čeká buď For-fishing příští týden nebo o dva týdny pozdějí Brno. Předpokládám, že si aspoň na jedné akci osaháme, co osahat půjde (a k čemu se probojujeme). A dál si to "svoje" musíme holt vychytat...

Začátečník Yan

Pepé - Vsetín - Profil | St 16.2.2011 0:54:25 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

yedenique - >> možná už to někdo poradil, ale raději bych se tu zkusil poptat na odprodej něčeho staršího od lidí, kteří už mají jisté zkušenosti a vědí, co chtějí do budoucna a rozhodli se odprodat stávající materiál a připlatit si za nový. Existují pruty (řekněme děličky) za relativních pár korun, které udělají pro začátek dobrou službu a hlavně by byly "na jistotu", že s klukem nekoupíte nějaké šunty. Pokud nepotřebujete právě teleskopy (třeba kvůli úspoře místa při transportu) uvažujte nad děličkami. Přikláněl bych se k děličkám, je to lepší pochytáníčko. Když si projdete "NÁDOBÍČKO", tak jistě objevíte několik konkrétních modelů, se kterými jsou lidé spokojeni nebo velmi spokojeni a když by splňovaly cenové rozpětí, tak je kupte nebo pohlídejte "BAZAR", spousta věcí je před novou sezónou a nadcházejícím brněnským veletrhem nabízena k prodeji - pruty nevyjímaje. Věnujte tomu trochu času a jistě najdete modely, které Vás osloví. Hodně informací najdete určitě také v sekci "KAPRAŘINA" Chce to fakt číst, informací je tu kopec. Ať se daří!

Sven - Profil | Út 15.2.2011 23:46:42

JSOB >> neznám teleskopy Tri Fibre s výsuvnou rukojetí ale kamarád začátečník, nedal na dobré rady a nechal si vnutit "odborníkem" v kamenné prodejně Vadium v České Lípě super pruty, bez kterých nebude mít na velké kapry šanci ...
Byly to pruty Byron Tri Fibre 350cm - 120g s Metal fíbre..
Reálně: tlusté, neohebné tyče s mechovkovou rukovětí takového průměru, že jsem ji rukou téměř neobejmul. Každý vážil snad kilo. Nejvíc mě pobavil zpevňující oplet Metal fibre, což byla ve skutečnosti jakási barevná niť, která z pod bídného laku místy vykukovala ven a po zatažení se z něj odvíjela. :-)
Samozřejmě že tyto parodie na teleskop sezonu nepřežily a oba při náhozu 50g olovem praskly.
To vím bezpečně, protože ta olova měl ode mě.
U jednoho praskla špice v půli a u druhého druhý díl, těsně u vyústění z třetího. Lomy byly téměř rovné, téměř jakoby uříznuté. Reklamace samozřejmě neuznána .
Jak jsem zběžně kouknul na ty Woven Titan, tak to bude podobná historie .

JSOB - Profil | Út 15.2.2011 23:20:04

Ja zacinal s Byronama Tri fibre s vysuvnou rukojeti. Jsou to dost dobre teleskopy co hodne snesou. Pokud chces chytat zrovna teleskopy tak je to dle meho dost dobra volba. Pak jsem jeste drzel dobre teleskopy Esox Raptor, ale uz jsou drazsi.
Ale pokud te lov na polozenou zaujme stejne skoncis u delicek. :-))

Pellon - Profil | Út 15.2.2011 22:58:32

Jarda Š. >> jo s tema teleskopama mas asi pravdu jako prvni prut je to mozna tvrde... ale jednu dve sezony na seznameni s chytanim si to asi umim predstavit a pak pujde stejne do neceho jineho... ja bych vzal tu delicku... skoda ze tuhle cenu nejsou v 2,75lb... to by byla pecka... ale jak jsem psal ty delicky mam a nemuzu na ne rict ani popel...

Jarda Š. - Profil | Út 15.2.2011 21:16:55

Pellon >> Ty Kongery mám, ale nepovažuji to za úplně dobrý kauf (jsou hodně tvrdé a těžké), mít je jako první a dočasně jediné, bych tazateli rozhodně nedoporučoval, to už raději http://www.tropicliberec.cz/pruty-teleskopicke-2/pr​ut-shimano-technium-tele-tc-bx-3-00m-40-80gr-tele , což vyjde ještě levněji a na položenou se s tím chytat dá docela dobře. Ty trojdíly Shakespeare Cypry Carp má kámoš a to je za tu cenu docela paráda.

Pellon - Profil | Út 15.2.2011 21:05:36

yedenique - >> ja jsem si hned po navratu k rybareni koupil delicky od shakespeare

http://www.hobby-g.cz/25-Pruty-Kaprove/1096-prut-Sh​akespeare-Cypry-Sigma-Carp.html?page=1&back=view

800stovek za troj delicku si myslim ze je dobra volba... a jsem s nimi spokojenej stejne jako moji dva kolegove...

pokud bych mel jit do obycejneho teleskopu pro zacatek tak bych si koupil tohle

http://www.hobby-g.cz/36-Pruty-Teleskopicke/2996-pr​ut-Konger-Corral-Tele-Carp-3-6m-120g-AKCE-1-1-ZDARM​A.html?page=1&back=view

jinak volba co rikal Martim M. se mi moc libila... urcite by to bylo velmi pekne zachytani sice by te to stalo hodne cteni a uceni v zacatku ale kazdopadne by jsi sel od vody s tim ze jsi si ve vetsine pripadu zachytal ruzne druhy ryb...

megalodon - Profil | Út 15.2.2011 20:53:36

yedenique - >> Zkus upřesnit na jaký vody budete jezdit a jakým technikám se hodláte věnovat. Jestli na těžko,plavajdu... Víc informací = konkrétnější rady:-) Já třeba mám s teleskopama od Byronu zkušenosti (ještě jako školák jsem dokonce jeden čas ani jinej prut než několk teleskopů Byron doma neměl) a 1 ještě ve výbavě mám:-)

Jarda Š. - Profil | Út 15.2.2011 12:00:26

yedenique - >> 3,5 m není divná délka, spíše bych řekl, že s výjimkou malých zarostlých vod je na položenou optimální (pro dospělého, synovi bych koupil trochu kratší).

Jarda Š. - Profil | Út 15.2.2011 11:56:26

Martin M. >> Začínat rovnou s feederem nepovažuji za optimální, podle mého je lepší začít s klasickou položenou (třeba i s teleskopem) a po jejím dostatečném zvládnutí přejít na feeder.

Martin02 - Profil | Út 15.2.2011 11:46:14

yedenique - >> Ahoj,jestli nemáš žádnýho kamaráda rybáře který by ti pomohl,tak by bylo rozumný zajít se synem do kroužku,pozvat jeho vedoucího na pivo a nechat si to od něj všechno vysvětlit.

klouček - Profil | Po 14.2.2011 21:27:59 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

yedenique - >> už dříve se zde podobná otázka vyskytla.Určitě vyhledávač něco nabídne. Můžeš si třeba pořídit děličky Shimano Alivio.Zde mnohokrát vychválené. Za ty peníze slušný proutek a najdeš jich více v této cenové relaci. Samozřejmě pokud řešíte transport, tak teleskopy vítězí a nebo děličku ve trojdílu. Osobně bych snesl méně kvalitní prut, ale aspoň trochu slušný naviják. U něho bych zas tak moc nešetřil. Ať se rozhodneš pro cokoliv, přeji Vám jen samé krásné zážitky.

retrívr - Profil | Po 14.2.2011 18:00:09

yedenique - >> Měl jsem teleskopy Byron, mám nimo jiné i dnes děličky Baron. Byl jsem vždy spokojen.Myslím, že je třeba zvážit, co očekáváš, doprava a tak. Zvláště na začátek slušné teleskopy nejsou špatné. Jde o to jak rychle fudeš " fajnovej ".

Sabelt - Profil | Po 14.2.2011 17:49:54

taky mam teleskopy Daiwa apollo a aj sem s nema chytal na rece na tezko a pustili me :) pouzival sem je na vse proste universal a myslim ze na zacatky nema cenu buch vi jake pruty pac se nekdy muze ozvat krup a pak to vic s... kdyz je prut drahy zacal bych obyc teleskopama a pak treba delicky :)

Bejmák - Profil | Po 14.2.2011 17:41:08 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

ahoj na teleskopech jsme začínaly snad všichni pro začátek je to určitě dostačující,postupem času můžeš přejít na jiné rybolovné techniky které ti budou víc vyhovovat jako třeba feeder,plavaná atd.pokud koukáš po levnějších teleskopech zkus tyto http://www.fish-pro.cz/productdetail.aspx?id=MIV-IT​330100 kolega z práce loni začal a má je a je spokojen cena do 700 ,-

Neznaboh:-D - Profil | Po 14.2.2011 13:03:27

Ahoj. Pokud se chceš věnovat položené,tak si myslím,že můžou stačit i teleskopy o délce 3,5m,taky jedny vlastním a když se mi nechcou brát děličky,tak je na kratší dobu vemu provětrat. Pokud chceš,ale universálnější prut,tak asi co napsal níže M.M. feeder lze využít na položenou a já je úspěšně využívám už asi 4-5let na plavačku,protože mě koukání na špičku nevzalo:-D

Martin M. - Profil | Po 14.2.2011 12:27:51

Kupte si nejake feedery, je to nejjednodussi technika a muzete chytat i na rekach, kam vas teleskopy na tezko nepusti.