Lipno a sumíci

Zdarec, v létě (30.7.-6.8.) jedem z rodinou na Lipno. Prosím o rady co se týče sumcařiny na tomto místě. Chytat budeme ze břehu na trhačku. Chtěl bych vyzkoušet i pelety.
Dík.

http://www.interbohemia.cz/chaty_chalupy_detail.php?chata_id=1068
Autor diskuse: vavřinec - Profil , 31.1.2011 dravci - techniky lovu

alkáč - Profil | Čt 3.2.2011 23:41:28

šušu >> Pěkně napsaný a plně s tebou souhlasím

gx1 - Profil | Čt 3.2.2011 23:31:41

masterfish >> Já ti to věřím,protože jsem něco podobného viděl na Labi.Jen ten sumík byl postatně menší (tak 1m)Tenkrát jsen si myslel,že ta ryba snad chcípá,ale nebylo tomu tak.

šušu - Profil | St 2.2.2011 22:44:21

ahoja. Na Lipně sem všehovšudy byl asi 2x a pár let to už je.. Podle mého mínění, to,že ubývá ryb a jednotlivé ryby se dostávají do ustraní, co se množství a velikosti týče je fakt. Největším jejich problémem je ale to, že oni sou omezený svým vodním prostorem, ale lidi se na ně mohou jezdit "dívat" z celého světa.. Vody je dejme tomu pořád stejně, ale rybářů a i těch nerybářů rapidně přibývá. Bohužel, nechci urazit, ale každý by si měl říci, co od té vody čeká, to že si tam někdo chytne např. 100 - 150 kaprů je jeho věc - chce se mi napsat bohužel. Z právního hlediska je vše v pořádku, jenže když to takhle udělají stovky a více lidí, tak vážně i ta vydra konkrétně na Lipně je absolutní břídil.. Nota bene, jak již bylo napsáno, lidi, pokud to jedí, musí vážně být cítit rybinou na dálku:), pokud to nejedí, ať si s tím dělaj už co chtěj - to už podle mne nejsou rybáři v tom správným slova smyslu.. Jeden rok tuším, že bylo to omezení, že max určitý množství ušlechtilé ryby se mohlo na jednu povolenku odnést, ale bohužel tlak nespokojených byl asi větší.. Pokud se vážně chytání ryb nebude nějak řešit - omezovat, jednou se může stát, že si o rybách a krásných úlovcích behem všech ročních období budem jen vyprávět.. - to jest můj názor:)

lipenak - Profil | St 2.2.2011 21:45:33 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

vavřinec - >> kolego chtěl bych se ti omluvit že jsme to otázku zasekali o něčem jiným než bylo zadání .Někdy to prostě člověka donutí reagovat na věci který trochu nesedí.

Pajslos - Profil | St 2.2.2011 21:40:26 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj místo kam jedeš s rodinou znám docela dobře. Jestly budeš chytat na tom zalesněném poloostrově přímo pod chatou tak je to dobré místo. Řečiště je zhruba 200 m od břehu,na bojku ideal,pošleš to na hranu a měl by za ten týden přijít:-) Bouračky baráků jsou stejně až za korytem.

vavřinec - Profil | St 2.2.2011 0:06:10

Je to paráda co ty ryby s námi dělají.
Jednou z jara sedím na svém oblíbeném revíru na kaprech. Nic nebere a tak pozoruji jak na kraji souloží žabky a najednou vidím něco přijíždět. Pořádně se zadívám a on to albínek (asi 1 metr), přijel až mě pod nohy a ty dva milence si klidně sezobl, jak slepice zrní na dvoře.

masterfish - Profil | Út 1.2.2011 23:49:10

Zcela souhlasím a jdu chrápat....všem pěkným rybám v pěkných zákoutích zdar...

Lukas89 - Profil | Út 1.2.2011 23:33:11

masterfish >> Kolik měl je v podstatě podle mě teda úplně jedno, jde spíš o to, jak se někdy ryby chovají a takhle parádně se ukazují.. Slyšel jsem vyprávění o kaprech okolo metru, jak ráno ocucávali trávu co visela přes břeh do vody a byli vedle sebe vyřádkovaný, taky paráda tohle pozorovat, sám sem měl možnost pozorovat různý ryby při takovejch vyhřívacích a předváděcích manévrech a je to supr, člověk občas jen čučí a užívá si to, ani se nesnaží je chytat... To mám rád.. :-)

masterfish - Profil | Út 1.2.2011 23:29:17

lipenak >> mám, ať už z ryb, nebo z lovu v lese spoustu krásných zážitků, ale co se ryb týče, tak toto je jeden z mých nejlepších bez toho, abych rybu chytil...

lipenak - Profil | Út 1.2.2011 23:24:36

masterfish >> když vyjde počasí je tu nádherně,musel to být krásný zážitek s tím vousáčem.

masterfish - Profil | Út 1.2.2011 23:22:33

Lukas89 >> Houdhw jsem napsal, protože téměř nikdo z těch místních mi to tam pak nevěřil...co se délky týče, nebylo to dále než 10 metrů od lodi, spíš 7...ale ať už měřil tolik nebo tolik...ta nádhera, když slunce bylo z půlky venku, a vykoukl ten sumčí vous...lepší než ho chytit...fakt paráda... (a jinak myslím, že měl reálně tak 2 - 2,30...přesný odhad si zase netroufám)....ale byl krásně zlatý...

masterfish - Profil | Út 1.2.2011 23:19:09

lipenak >> Jo, já tam byl párkrát, a mám odtamtud krásný vzpomínky´, ať už z přívlače nebo feederu...letos tam na sklonku srpna na 3 - 4 dny určitě vyrazím...

Lukas89 - Profil | Út 1.2.2011 23:17:24

masterfish >> Ahoj, sice si napsal houghw, ale chci ti říct, že ti věřim, délka sice může hodně klamat, ale věřim ti to divadlo, co ti sumík připravil.. Na lipně sem nikdy nebyl, ale co občas vidim na slapech jsou taky krásný divadýlka a ukázky, ať už sumci, kapři atd. Je to jako kdyby s náma laškovali a dělali si srandu, taková elegantní provokace řekl bych.. ;-)

lipenak - Profil | Út 1.2.2011 23:14:22

masterfish >> krásně napsaný ,lipno má svý kouzlo.

lipenak - Profil | Út 1.2.2011 23:12:57

MrtweyUbrus >> ale no ták ,nebyl at nejde zas nějaká fáma.

MrtweyUbrus - Profil | Út 1.2.2011 23:11:23

lipenak >> Partička z Kolína? To byl určitě NIKL team :))

masterfish - Profil | Út 1.2.2011 23:06:21 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Přátelé...projíždím tady s nostalgií fotky a zápisky z loňska a nejen z loňska...byl jsem na Lipně několikrát, ale předloni se mi tam stala zvláštní příhoda...ve čtyři ráno již jsem kus na vodě a zabírám veslama v klidné hladině jezera...z vody stoupá pára a slunce pod obzorem dává najevo, že zanedlouho ukáže i svůj sluneční kotouč i našim zeměpisným délkám...před půl pátou již kotvím na hranici Rakouské zátoky a začínám prohazovat vodu...Shad Rap RS vedu se zvednutou špičkou a často ha zastavuji nad pařezy...záběr nepřichází...najednou se napravo od lodi "otevře klidně hladina" a cosi se ukáže ven...co to jen je, říkám si...každou chvíli vykukuje něco jiného, ale teď...to byl sumčí vous!...nevěřicně zírám...to divadlo trvalo asi 40 vteřin, sumec ukazoval břicho, tlamu, prsní ploutev...a nakonec i ocasní...můj vláčák 2,7 m je delší, ale ne o moc...dodnes nechápu, co to mělo být, nikdy jsem nic takového neviděl a nikdo nic takového neikdy nepopsal...bylo to ale krásné a nikdy na to nezapomenu, i když mi to nikdo nevěří...tak se tu prosím nehádejte, Lipno je krásné, sumci jsou krásní stejně jako všechny ostatní ryby v našich vodách...co kdo udělá s rybou, je vždy právem lovce...a také jeho odpovědností...houghw....

mrazoun - Profil | Út 1.2.2011 22:39:18

fishsmoker >> Já si myslím, že tě nikdo tady za vyžírání celého jazera nenapadal.Ty si se začal ohánět frázema "jedná se jenom o velikou ochranářskou akci, bohužel s křížkem po funuse, nepotřebuji kochat, ale kuchat" A pak tady RS označuješ za inteligenty z JZD. Nic ve zlém, ale takových chytráků je všude plno, umíte jenom rejpat do lidí co se snaží s tímhle katastrofickým stavem něco dělat.

lipenak - Profil | Út 1.2.2011 22:32:21

fishsmoker >> ano to všechno se může stát já s tím nemám absolutně problém rád si popovídám a vyposlechnu názor .Kam by to dospělo kdyby měli všichni stejnej názor , tenhle smířlivý ton už je o něčem jiném ..

lipenak - Profil | Út 1.2.2011 22:28:28

rybomil >> vážený kolego pokud jsi dobře četl já nedávám vinu jen rusákum já jsem napsal že na STAVU jezera se podepsali VŠICHNI rybáři jenž tu lovili. Nesvádějte to na místní vydry ,to co dokazala partička z Kolina za 7dní tak na to místní lítal měsíc .Mám spoustu argumentu a kdybych hledal našel bych i spz rabujících (((( ale o tom to tady není. . Rozebíráme to tu furt dokola a furt to samé.

fishsmoker - Profil | Út 1.2.2011 22:25:42

lipenak >> jak je vidět, my dva se tu asi neshodneme. Třeba se někdy na Lipně potkáme na rybách, pokecáme a možná změníme názor jeden na druhého. Letos to ale nebude, snad příští sezonu:))

Pellon - Profil | Út 1.2.2011 22:16:48

lipenak >> ani jsem te urazit nechtel... to co jsem napsal kolegovi jsem myslel vseobecne... a za tim si stojim... na mrku je to samej poustec... a kazdej kdo rybu sezere je masar...

rybomil - Profil | Út 1.2.2011 22:15:40

fishsmoker >> JJ, svatá pravda. Mám pár kámošů z dětství, co pytlovali 50 -70 káček a 50 - 80 Candidátů ročně, taky 15 kousků ve 2 za víkend, volali domů aby jim odvezli do mrazu a brali vše míra nemíra. Teď fňukaji, že tam jsou jen boleni a cejni. Pamatuju moc dobře, jak jsem ráno objížděl lodě zaparkovaný na původním korytě a na 10ti lodích ze 14ti koukalo 5, nebo i 6 nahozených prutů/ 1 rybář. A mě jako vláčkaře považovali všici za totálního blázna, bo na živou nachytaji víc a snáz.Pamatuju ty plný vezíry na určitejch placech tak, jak to je na tý fotce údajně rusáků třebas u hausbotů pod Pernekem. Není to tak dávno.
Jojo miláčkové, Lipno nevychytali jen rusáci, pražáci nebo lidi jako já co tam jsou 3 dny v roce, ale místní vydry. To je můj názor. Podobně dopadnou jiný velký vody a časem zvlášt i říční úseky, protože některý lidi neznaji míru a přesunujou se promptně tam, kde nalámat ryby je snažší. Tady místní jsou taky naučený na relativně velký ryby, velký počet na malým prostoru a tudíž snadná práce, jen mít čas tam jít, dokud tam něco je. A když není už remcaj jak je to možný, že neodchytám za 2 hoďky........

lipenak - Profil | Út 1.2.2011 22:15:22

fishsmoker >> s podobně vyplnenou kartou je na mrku kopice. Vždyt ty jí taky nemáš o.k o to se neotírej.

lipenak - Profil | Út 1.2.2011 22:12:45

Pellon >> máš právo na názor,nikdo ti ho nevyvracel ,a slušně jsme si vyměnili názory ,tys neurážel mne ani já tobě neublížil ,tady nevidím problém.

lipenak - Profil | Út 1.2.2011 22:10:39

fishsmoker >> tady si nikdo ego nezvyšuje ,pouze diskutujem , ale tys přišel do otázky arogantním způsobem vyjadřujícím se jako mistr sveta ,a všichni si měli sednout na prdel ,bohužel kolego já si na nesednu a jestli máš pocit že komunikuješ s človíčkem z JZD tak si na velkým omylu .Né všichni na Lipně jsou zaměstnaci JZD , a věř že i ti obyčejní z JZD strčí zamestnance automobilového průmyslu do kapsy. Neotírej se a nerýpej do ted tu proběhla rozumná diskuze a 95% se diskutujiící shodli.Na inteligenta sis sem přišel hrát ty ale jsi jen takovej obyčejnej tucták který mě připadá méně bystrý. Tuto debatu s tebou kolego nepovažuji za konstruktivní.

fishsmoker - Profil | Út 1.2.2011 22:08:20

lipenak >> tak to je pravda, jelikož nemáš vyplněny ani základní údaje v kartě. Jinak díky za vyzpovídání, jsem rád, že jsem se měl komu svěřit:))

Pellon - Profil | Út 1.2.2011 21:59:11

fishsmoker >> nechat se napadat? tady na mrku ma kazdej velke oci a pise kraviny... ale realita je uplne nekde jinde... kazdej kdo tu sezere rybu tak je masar... pak z takoveho cloveka kterej tu hazi hesla Chyt a pust vyleze ze si par ryb taky vezme... a nakonec kdyby se slo do dusledku tak ty co nejvic krici tak jich maj nachytano mraky... to ja rovnou reknu ze jsem masar a jelikoz je to dle RR tak mi to vubec nedela problemy... tak lidi kteri maji moznost jit k vode dopoledne kdy je vetsina slusnych lidi v praci tak si muze delat u vody kdejakou lumparnu

lipenak - Profil | Út 1.2.2011 21:58:31

fishsmoker >> brzdi, a v oslovení hochu taky uber nebot nevíš jak velký je mezi nami věkový rozdíl. To co tady kritizuješ a omíláš je dávno pryč.Nešvar rusáku je tady a velkej ty ho nikdy nepochopíš protože nevíš o tom vůbec nic,další otázka je různých nájezdníků co si myslí že Lipno je zásobarna na maso.Domácí ví dobře jak na tom jezero je o tom nepochybuj.. Já mám naprosto klidný spaní a tvé ironické odpovědi jsem pochopil hned od začátku ,proto mé odpovedi byli takový že ses mi nakonec vyzpovídal, Mě je úplně ukradený kolik si odnes candátů a kapříků. Tyhle tvoje řeči kterýma mě ohromuješ mě utvrzujou o tom žes pouze obyčejnej návštevník Lipna a nemáš ani trochu potuchy jak to tu funguje ,žiješ jen z řečí co kde slyšíš . Na mě tohle ale neplatí .A moje svědomí neřeš protože co se týká Lipna a ryb mám čistý.

fishsmoker - Profil | Út 1.2.2011 21:51:49

Pellon >> neomlouvám, jen se už nechci nechat napadat za vyžrání celého jezera někým, kdo si zvyšuje ego plackou RS. Když to čtu, úplně si vzpomenu na nájezdy inteligentů s plackou asi z Kaplice, co soutěžili, kolik kdo sebere povolenek např. za neuklizené místo s bordelem nejmíň na Tatru a červy ve skle. Přesně toto pomůže totiž podle nich lepšímu zarybnění Lipna. Není to totiž o placce, ale o přirozený autoritě a korektním jednání. Jinak obecně nemám problém s dodržováním předpisů, ale s inteligentama nejspíš z místního JZD, co si za plackou hrají na veřejného činitele.

Pellon - Profil | Út 1.2.2011 21:31:08

fishsmoker >> proc omlouvam tech par mrenek kdyz si muzes ponechat pres 700ks ryb?

Pellon - Profil | Út 1.2.2011 21:28:51

lipenak >> i ja bych se do tohoto poctu dostal... ale ten prvni udaj je vice rajcovni :)

fishsmoker - Profil | Út 1.2.2011 21:09:22

lipenak >> jak to tak čtu, je Lipno vypytlačený a nejhorší jsou rusáci... - to je z mého pohledu stejná blbost, jako když někdo prohlašuje, že Vltavu vypytlačí vodáci.
Myslíš, že pár rusáků (ne že bych se jich zastával) vyloví víc ryb než místní důchodce, který odnáší ryby vícekrát denně ?? jo hochu, Lipno jste si vypytlačili sami a teď brečíte a nevíte, na koho to svést. No a abys měl klidnější spaní a nemusel mne osočovat z vyžrání Tvého Lipna, tak mi věř, že mojich cca 20 candátů a 10 kapříků/ rok mi pro moji spotřebu úplně stačí a jezeru nijak nechybí. Než začneš zase někoho osočovat sáhni do svědomí sobě, důchodcům a místním kamarádům, co brečeli, když neměli 100 candátů a 100 kaprů.

lipenak - Profil | Út 1.2.2011 20:40:01

bowman >> víš kolego ono už to jednou bylo ,spousta rybaříků to dodrželo ale bylo dost rybaříků co to zneužilo .Pak na schuzi a to zcela upřímně píšu nejvíc křičeli ročníky 60let a více že je to omezilo ,povolenka je draha , a podobný řeči. Vedení podlehlo tlaku a zrušili to . Byla to jedna velká chyba ,kdyby to nechali rybáři by si zvykli a byl by klid.

mrazoun - Profil | Út 1.2.2011 20:32:05

bowman >> Já 100% a trošku bych ještě ubral.

bowman - Profil | Út 1.2.2011 20:26:46

lipenak >> S tím by se spousta lidí ztotožnila.Je to až dost.

lipenak - Profil | Út 1.2.2011 20:21:08

Pellon >> jo kolego to je pro mne těžká otázka podle RŘ 365docházek 730ks ryb ale kolik si nechá ks rybář je čiste na jeho rozhodnutí.Můj názor ,ale je, že by množství mělo být ročně omezeno na 50ks ušlechtilé ryby.Je to můj názor tot vše.