- Otázky a diskuse
- Seznam
- Diskuse
Ake meso mají bíle ryby ?
- Zobrazit vybrané uživatele.načítám...
7x v oblíbených a 2x v ignorovaných.
šmudla - Profil | Út 22.2.2011 8:34:07
Plotice zpracování:Hlavu pryč, ocas pryč, vytrhat všecky ploutvičky aji s kotvícíma kostičkama(zbude korpus těla) , pak vykuchat(to až naposledy), jikry udělat na cibulce zvlášť nebo do polívky.
Pak je mrazím po 12ti kusech(na pánvičku se vleze 6plotic), jikry si většinou usmažím hnedka při zpracování.
Následná příprava k baště(plotic), plotici osolím, posypu sušeným česnekem červenou paprikou(občas dám kari), pak ji ošpricuji v polohrubé mouce (žádný trojobal) a šup s ní na slunečnicový olej, přikreju poklicí (ryby se polosmaží polodusí) přisypnu trochu nakrájeného porku a cibule, 8minut z jedné strany, pak otočím 8minut z druhé strany a plotice jdou ke stolu.
Plotici chytnu od ocasu za páteř, pomačkám aby se rozloupla, žebra zůstanou na kostře, vytáhnu poslední dva páry žeber(ty co nejsou uchycené na páteř) a koušu od ocasu i s kůstkama kompet celou(nevybírám kostičky - s cejnem a tlouštěm toto nedoporučuju- mají ty kostičky tvrdší a pichlavější, oproti plotici která je má jemné a nezapichují se).
Už sem to tu párkrát psal, plotic si může každý nachytat miliardu a nikde jich neubude. Oproti kaprovi je plotice dietní a od listopadu do května má i tuhé maso + kaviár bonus.
Když jdu na plotky tak podle toho jak berou si na konci lovu přeberu ve vezírku větší kusy, jak zaplním malý primalexový kyblíček po vrch(tj 3-4kg ryb, 30-36ks) tak zbytek vysypu zpět do vody a jedu domů. Škrabat a zpracovat doma těch cca 30-40plotic mi zabere necelou hodinku.
Plotice nechytám na žížalu(zásadně) protože žížalu berou malé kusy, dávám kousek sojového granulátu nebo kukuřicu či kostičku rohlíku(1cm) abych vyselektoval už před záběrem plotice od plotiček. Trochu pokrmím a když není pod nulou a je rozmrnuto tak se takhle dá zachytat i v době kdy jiný ryby "neberou". Ostroretky chytat neumím, i když tam sou hejna nádherných kousků 40-50cm.
Cejn je taky výborný ale hodí se vzít fakt až tak přes těch 30-33cm(na hartě jsou takový papíráci vychtlíci) a je to trošku větší vybíračka s kostma(takže cejnů beru jen tak 3-5 větších kousků).
Zavináče dělám jen vyjímečně když si někdo řekne(a to většinou z tloušťů, který sem chytával ve velkých kvantech na třešni/vláčenou na přelomu června července a filetoval, tlouště jsem decimovat přestal protože tou dobou není problém zajít na přehradu sypnout kyblík krmení a zlapit mírovýho kapra či dva(tak těch 45-50cm) kdykoliv si zamanu).
Moravadream - Profil | Po 21.2.2011 21:00:47
šmudla - Profil | Po 21.2.2011 14:15:20
Grundle jsem nikdy nezkoušel(nemám fryťák ani nevlastním čeřínek, oukleje mají velice mnoho pichlavých kůstek. Karas má takové nasládlé maso(hodí se vzít tak cca 25cm a větší, obzvláště když se zadaří statný karas stříbřitý třeba i přes 40cm.
Parmu sem chytl vyjímečně a když nic jinýho není tak ji taky plácnu přes palici.
Jinak z omylů které jsem vzal a vyhodil je snad za poznamenání hodný akorát několik případů jelce tlouště kteří nevím čím se živili ale skončili v popelnici. Proto tlouště většinou pouštím a když už je někde jdu nalovit na zavináče tak jen na čisté vody.
Úhoře sem dlouho nechytnul ale dělám je dušené a není to ryba kterou bych musel každý den(dělám je kompet a přidávám sojové maso a rýži aby se trochu vcucnul tuk.
Sumec mi zvlášt moc nechutnal - velice tučné maso, zřejmě chybná volba úpravy.
Amura ani tolstolobika jsem neměl tu čest. Kapry občas pouštím když je slabá zima a mají velice mnoho tuku a radši nachytám plotice.
PS. Plotice, okoun tloušt cejn v minulém roce tvořili více jak 50procent z celkových cca 60kg ryb které jsem si vzal(snažím se eliminovat podíl kapra neb kaprů jsme jaksi přejezení).
Plotice z přehrad jsou dozajista jednou z nejpodceňovanějších ryb, které mají veliký kulinářský potenciál.
Venca888 - Profil | Út 25.1.2011 21:22:40
Anýzový dědek - Profil | Út 25.1.2011 18:21:52
Udává se že nejlepší je tak do 3 kg, ale ne každý tu s tím bude souhlasit.......o))))
Kraťas82 - Profil | Út 25.1.2011 18:16:40
Pajos07 - Profil | Út 25.1.2011 18:11:16 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
priji dobrou chut
Venca888 - Profil | Út 25.1.2011 13:46:18
šedý pes - Profil | Út 25.1.2011 13:46:06
wendyo - Profil | Út 25.1.2011 13:30:31
wendyo - Profil | Út 25.1.2011 13:26:51
wendyo - Profil | Út 25.1.2011 13:24:13
Anýzový dědek - Profil | Út 25.1.2011 12:29:12
a to u krejčovské.....o))))))
Anýzový dědek - Profil | Út 25.1.2011 12:23:53
Grundle to nejsou (ty se dělají celé), a já dělám filátka obalená v mouce a pálivé paprice a rychle je uškvařím na pánvi.
GRUPA - Profil | Út 25.1.2011 12:21:58
Ať ti to hrrčííí.......
Venca888 - Profil | Út 25.1.2011 12:20:29
rover - Profil | Út 25.1.2011 12:16:01
i to je možný, vyloučit se to nedá, ...pokus, omyl, a snad se někam dopracuju :-)
smradzjzd - Profil | Út 25.1.2011 12:15:14
Nemyslíš spíš to, pro co je zažitější pojmenování grundle?
http://www.netkucharka.cz/recepty/ryby/smazene-drobne-rybicky-grundle
rybomil - Profil | Út 25.1.2011 12:13:59
Venca888 - Profil | Út 25.1.2011 12:10:14
Nedávno nějakej borec ukazoval v TV, jak filetovat candáta nebo štiku - hořejšek uříznul dobře, ale pod hřbetem šel přes kosti s tim, že ta břišní část zustane s kostma, protože je nekvalitní a hodí se do polivky...
GRUPA - Profil | Út 25.1.2011 12:06:52
Anýzový dědek - Profil | Út 25.1.2011 12:06:40
Venca888 - Profil | Út 25.1.2011 12:04:14
rybomil - Profil | Út 25.1.2011 12:03:20 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
Bylo to hnusný, strašně to smrdělo rybinou, spíš slizem no hrůza.
Pak asi za 1.5 roku byl ten borec mistr kuchař z tý restauračky v TV a předváděl tam, jak se štika ani nemusí zbavovat šupin, jen lehce oškrábnout, hned mi to připomenulo tohle kulinářský neštěstí co jsem tam zažil. Takřže i chutná ryba se dá zprasit už jen předpřípravou.
džejba : guláš ze sumce taky potvrzuju, může být na 27 nebo kolik způsobů a jedl jsem vynikající i podprůměr.
Není to srovnatelný se sumčím špízem proloženým lehce králičím, mojí přítulce se to povedlo z nouze, bo obojího měla málo a tak to zkřížila. Ale na to že to dělala poprvé lahůdka. Dělá to už stabilně, v různých obměnách, jí do toho už nekecám.
Anýzový dědek - Profil | Út 25.1.2011 12:02:19
rover - Profil | Út 25.1.2011 12:00:00
GRUPA - Profil | Út 25.1.2011 11:59:27
GRUPA - Profil | Út 25.1.2011 11:57:10
Ať ti to hrrčííí.......
Venca888 - Profil | Út 25.1.2011 11:50:06
smradzjzd - Profil | Út 25.1.2011 11:32:10
Kde to žije - všechna témata
13:11Allegro CZ/SK - postrehy a tipy na nákup 48
12:06Ohře, úlovky, nástraha 818
11:32Orient Rods pruty 187
9:37Lowrance hook 9 1
ČtBitcoin (a jiné krypto) mezi rybáři 657
ČtChov okrasného ptactva 828
ČtKorda Developments a vše co k této značce patří 815
ČtLithiové baterie - srovnání 999
ČtMalé kalendáře k povolence 281
ČtPivo- craft beer 488
ČtLehátko Fox dutalite 6-nohé 0
ČtMethod je nutné krmení? 22
ČtVíkend v MRS - revír a ubytování 4
ČtPoradna: Přívlač 3986
ČtPoradna: MRS - pravidla, revíry, členství, povolenky, stanovy 2209
Co je nového - všeobecné
ÚtBleskovka: Kvůli invaznímu sumečkovi se v Pasohlávkách vypouští mokřady
NeBleskovka: V lipenské přehradě přibývá sumců velkých, kteří likvidují candáty
NeBleskovka: Dynamický vývoj řeky Moravy
. . . Video: Zimní feeder - mražení červi a lisovaný rohlík
. . . Článek: Rybář Jarmil Koloušek a MRK.cz - ukázka z knihy Netipy + soutěž
. . . Článek: Polední ryby nejsou náhoda
. . . Miničlánek: Závěr sezóny s osobákem
. . . Recenze: Nabíjecí čelovka Fenix HM65R
. . . Miničlánek: Karas obecný - pomozte najít lokality
Akční nabídky
Není spacák jako spacák. Při výběru hraje zásadní roli teplotní rozsah, jaký spacák zvládne, materiál, jakým je vycpaný, střih i drobné vychytávky. U nás si ovšem vyberete ten svůj :-)
Spolehlivé multiplikátory WFT a Penn
Oznámení - obecné
Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.
Kalendář akcí - obecné
19.4.Carp marathon Těšetice2 3...
20.4.!!!PŘESUNUTO NA 15.6.2024!!!,...
20.4.Rybářské závody Rybnik Talian
20.4.Skutečský kapřík
20.4.Rybářské závody Ledce u Plzně
21.4.Dětské závody Skuteč
21.4.Karasobraní - Vrabčák Moravský...
26.4.Benátský Blinkr 2024
27.4.OBSAZENO !!!! Jarní rybářské...
27.4.Jarní rybářské závody Víceměřice...
Doporučujeme e-shop
www.chytil.cz
Firma Chytil byla založena v roce 2000 a od té doby vyrábí nejrůznější návnady a nástrahy pro lov nejen kaprovitých ryb....