Olomoucké tvarůžky do boilie

Ahoj. Chtěla jsem se zeptat, jestli používáte někdo do boilie Olomoucké tvarůžky? Myslím, že kdyby se rozmixovali, že by to nemuselo být špatné, přidat je do boilie. Co vy na to?
Autor diskuse: Koblizek86 - Profil , 18.1.2011 kaprařina - nástrahy, návnady

tuzemak - Profil | Pá 18.7.2014 10:58:08

-bedna- >> ano,ta kvalita drtivý větčiny jde jen okolo tvarglůů,ten zbytek jde doupravit,občas,když se zadaří,koupím ty zlomky,naložím to s jemně nakrájenou cibulkou,okořením,zaliju pivkem,nechám pár dní uležet,podle počasu,pak s čerstvým chlebem.......

zaplosak - Profil | Pá 18.7.2014 10:56:13

-bedna- >> přesně, tvargle už dávno nejsou ty tvargle co kdysi, dávno už je nekupuju, už i romadůr je aromatičtější....

tuzemak - Profil | Pá 18.7.2014 10:52:52

Huxley >> je pravda,že nám sem serou na trh samý náhražky,čert nám byl dlužné tu .... EU..

-bedna- - Profil | Pá 18.7.2014 10:45:32

No kluci nevím,ale ty tvarůžky nejsou už ani pro ryby.Já když si teď tvargle koupil,ani nesmrděli a uvnitř byli bílé.Přesně jako před rokem,kdy je stahovali z prodeje.
Nevím jestli je to tím evropským nařízením,že můžou jen dělat z pasterizovaného mléka a nebo jak někdo tvrdí,že dokud to dělali dva,tak se snažili,ale teď na to prostě kašlou a už není tvarůžek jako dřív.
Rád jsem si kupoval tvarůžkovej čtyřlístek,tv.tyčinky a samozřejmě klasické a nemohl se jich nabažit,ale nevím proč,už je nekupuju,nejsou to ty tvarůžky na které jsem byl zvyklej.Nemáte stejnej pocit?
Ale to je jen tak mimo.V koulísu vadit nebudou,ten snese hodně.:-)

Huxley - Profil | Pá 18.7.2014 10:14:56

Martian >> No, když si vezmeš kilogramovou cenu tvarglů a cenu jiných dobrot, co perou do vody a na háčky kapraři, uvidíš, že je to jinak.
Cena tvarglů je něco okolo 7 € za kilo, cena prodávaných boilies je "trochu" vyšší. A to je v tvarglech dost vody...
Třeba Nikl prodává 15 deka i za 6 €, tedy kilo za víc jako 36 €...
10 € za kilo boilies je normální cena.

Huxley - Profil | Pá 18.7.2014 10:07:21

tuzemak >> Proč myslíš, že se bojím?
Určitě jsou tací, co to koupí.
A potom se tady stěžují, že to není, co bejvávalo.

Martian - Profil | Čt 17.7.2014 12:08:38

chlapi takovou dobrotu cpat rybam? no nevim teda... to bych ty boilie potom u vody užíral :D :D

kohzu - Profil | Čt 17.7.2014 11:07:44

Tvaruzek nech okorat nakrajej zas okarat a sup stim do vidy vcera na svazaku karp 55 59

tuzemak - Profil | Čt 17.7.2014 10:49:47

Huxley >> jenom sa neboj,kdo zná,nějakou sračku,co mají napsáno tvarůžky,hned tak nekoupí...

PYTLAKS - Profil | Ne 6.7.2014 23:03:00

Supina-Petr >> bylo to v kajmanovi tuším.-.)mám ten recept v debi.lníčku,ale nemůžu zveřejnit:-)navíc jsem ho nikdy nezkusil,tak nevím jestli funguje.-)

Supina-Petr - Profil | Ne 6.7.2014 22:49:57

Koblizek86 - >> Kdysi dával Ivo Sláma do nějakého časáku recept na boilí z tvarůžků.Na MRK chodí třeba poradí.....Osobně jsem to nezkoušel,ale experimentuji s různýma přísadama takže kdo ví....

Káceč - Profil | Ne 6.7.2014 22:04:56

Nejen syrečky, ale i Koblížek86 je k sežrání :-)

foxxx - Profil | Ne 6.7.2014 22:03:17

Navíc syrečky obsahují 30g bílkovin na 100g .... takže i kvalitní a výživná strava:-)

ctvrtmile - Profil | Ne 6.7.2014 21:54:00

tuzemak >> taky bych je raději sežral sám....!!!

Malda512 - Profil | Ne 6.7.2014 20:53:23

Koblizek86 - >> čau.. zkoušeli jsme to už dávno a fungovalo to docela ve studené vodě. v létě to nebylo nic moc. Na podzim jsme měli docela dost kaprů ulovených na tuto nástrahu. Dokonce i jeden sumík se přišel mrknout co mu tam zdechlo :-)
Je dobré to rozmixovat s několika vajíčky v mixerů aby se to nelepilo.
Nedporučuji dělat doma :-)

tuzemak - Profil | Ne 6.7.2014 18:23:16

koupím pokmínovaný zlomky,pravda dnes je to spíše u nás štěstí je sehnat,dám do sklenice,nasypu nakrájenou cibulku syrovou,a zaliju pivkem,promíchám a nechám pár dní uležet,s čerstvým chlebíčkem je to boží papání.o)))

Huxley - Profil | Ne 6.7.2014 17:59:16

Chytám na čisté tvargle.
Nakrájejí se z koleček nebo šulku kousky vhodné velikosti.
Kousek se strčí do čvetečku řídké gázy, trochu zakroutí a zaváže nití. Přebývající gáza se odstřichne. Vnikne krásná koule s nitim, nebo bez. Dá se zapíchnou na háček jen za samotnou gázu a drží výborně.
Pokud nejsou tvargle dostatečně voňavé, tak nechat kuličky v zavařovačce uzavřené den dva v teple.
Kapři to berou velmi dobře, na řece parmy. Ale ani jiné ryby se nenchávají nutit.

Stejně si můžete vyrobit koule za pomoci řídké gázy a nití například z kuřecích či jiných jater, těsta různého složení a chuti, podrcených malých rybiček...fantazii se meze nekladou.

agig - Profil | Pá 21.1.2011 9:58:52 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj vraž to tam a testuj to je to nejlepší a nejednodušší co můžeš udělat říkal mi kámoš že to taky udělal a že to mělo úspěch tak že vzhůru na Olomouc ;.);-);-)

Paul van Drax - Profil | Pá 21.1.2011 8:43:20

Sýr je fajn, zkoušel jsem loni Cheesy Tuna od Hinders a kaprům to celkem chutnalo.

SOPTIK 52 - Profil | Pá 21.1.2011 8:20:42

Koblizek86 - >> tak už jsem o těch tvarůžkách taky vážně přemýšlel,třeba by to šlo,ale zatím jsem se rozhodl,že se s níma o ně dělit nebudu

Brouček - Profil | Pá 21.1.2011 6:57:20

Slavíček >> eu normy nám byl čert dlužen kámoš dělá ve výrobně zelí a dříve vše delali ochucené zelí do dubových sudů našlapali a nechali kvasit zeli byli vzdy jak lusk, řízné, kysele akorát, křupavpoučké no super , dnes vše dělají do nerez kadí zelí, nesmějí přidávat nejaký tip konzervační soli kuli škodlivosti , je sice kvašené ale chutově stojí za starou bačkoru tak co chceš tokhle dopadly loštice také a nejen ty

Radek Fox - Profil | Čt 20.1.2011 22:45:08 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Koblizek86 - >> Kamarád si před léty vyrobil boilie z ptačích zobů se sýrovou esencí od firmy Nutrabaits Cheese Elite + Mexican Onion Oil a byl to šílený smrad.

http://www.nutrabaits.net/elites.html

GRUPA - Profil | Čt 20.1.2011 22:32:46

Dave≻ >> >Dave - 20.1.2011 21:39:25 >> čti pečlivě, nechytej mě za slovo.
Ať ti to hrrčííí.......

Dave> - Profil | Čt 20.1.2011 21:39:25

GRUPA >> Nasrat do boilie???Asi vlastní zkušenost nebo co.

Pvl - Profil | Čt 20.1.2011 19:03:48

Slavíček >> Jen jsem střelil , máš pravdu - romadur byl dražší

Slavíček - Profil | Čt 20.1.2011 18:54:47

Pvl >> Když tě zajímá cena za sociku tak stáli 1.50 kč . Dělají se ze stejných surovin ale podle mě používají jiné zrajíci soli nebo v menším množství . To víš eu normy jenom by chtěli aby bylo všechno podle nich . Nejlíp kdyby jsme všechno dováželi a oni hrabali.

Bláža - Profil | Čt 20.1.2011 18:43:20

Brouček >> To asi ano, ale vím, že je to od nich, dnes si nemůžeš bejt jistej ani tím......

Brouček - Profil | Čt 20.1.2011 18:38:21

Bláža >> při současném stylu prodeje zboží velkoprodejcům si jsem celkem jist že v podnikovce bude cena horší nez na makru. nekde ty ztráty z řetězců musí dohnat

Bláža - Profil | Čt 20.1.2011 18:33:33

Brouček >> Asi by to bylo nej v podnikové prodejně, ale tu mám daleko....

Brouček - Profil | Čt 20.1.2011 18:29:05

nelepší je zajet na makro tam prodávají Loštické kousky 1 kg za 160 kč včetně dane pro ho.va.da. takhle v krámě jsou drahé

fred41 - Profil | Čt 20.1.2011 18:08:48

Pvl >> 167g … Cena 34,50 Kč tak to bylo na netu někde

Bláža - Profil | Čt 20.1.2011 18:08:06

Pvl >> Přitlač, teď jsem si nějaký bral v "akci" za 17 vočí, normálně 22.....

Pvl - Profil | Čt 20.1.2011 18:05:30

Bláža >> wojebaný a ještě drahý .. kolik stály 2,50 ? A teď 10 + kdoví jestli ne 15

Bláža - Profil | Čt 20.1.2011 18:02:26

Pvl >> Tak tak, wojebávaj to co můžou.

Pvl - Profil | Čt 20.1.2011 17:59:09

Bláža >> Wojebaný .. jako ostatně všechny potraviny :o§((

Bláža - Profil | Čt 20.1.2011 17:56:52

Pvl >> Ani už správně nevoněj, ale i tak bych je spíš sežral, než vnucoval nějakejm kaprům.....

Těm stačí koule a pelety....

Pvl - Profil | Čt 20.1.2011 17:53:47

fred's fishing >> fred41 - 20.1.2011 17:52:16 >> moje řeč . EDIT jak to víš ? nemůžeš pamatovat ty "staré" a kvalitní .

fred41 - Profil | Čt 20.1.2011 17:52:16

Tvargle nemají už správnou chuť