- Otázky a diskuse
- Seznam
- Diskuse
Rybářský kulinářský spolek
RYBA KTEROU MÁTE NA SVÉM PROSTŘENÉM STOLE NEJRADĚJI
A) CANDÁT42%
B) LÍN9%
C) ŠTIKA5%
D) KAPR8%
E) LOSOS3%
F) TUNÁK2%
G) OKOUN16%
H) ŮHOŘ5%
I) SUMEC6%
J) OSTATNÍ6%
Od 14.1.2011 hlasovalo 175 čtenářů.
- Zobrazit vybrané uživatele.načítám...
29x v oblíbených a 13x v ignorovaných.
KOLIBŘIK - Profil | Po 5.12.2011 18:44:57
RYBÍ POLÉVKA Z MASEM Z KAPRA , HŘÍBŮ A ČERSTVÉ ZELENINY S OSMAŽENÝM CHLEBEM
Porce očištěněho pokud možno vykoštěného masa kapra vložíme na pekáček přidáme kusy očištěné zeleniny půlky oloupané cibule divoké koření a zprudka zapečeme.Takhle zagrilovaný základ teprve přendáme do menšího hrnce zalijeme svařenými hříby klidně bud sušenými a nebo zamraženými i z vývarem z těchto hub.Lehce osolíme přidáme muškátový květ kousek libečku nebo čerstvé celerové natě a pomalu vaříme.Tuhle polévku nezahuštuji ale nechám zredukovat a jelikož obsahuje hodně zeleniny masa a hub tak se nám takto připravený základ zahustí téměř sám.Ke konci nakrájím do této polévky velké kusy brambor a nechám dotáhnout.Polévku dochutím trochou citronové štávy nebo bílým vínem.A nezapomenou ne větší krutony z na sucho opečeného chleba.Já tuhle polévku dělám přes rok několikrát a na štědrý den dělám klasiku ,,RYBÍ S HOUSKOU,,ta nesmí chybět a nejraději ji posnídám na HOD BOŽÍ,,
KOLIBŘIK - Profil | Út 29.11.2011 22:03:50
V roce 2004 jsem absoloval stáž na Francouzskou kuchyni a jako představení mezi kolegy ostatními jsme zvolili svou specialitu.Já jsem sahnul po mé parketě a tak jsem nabídl tentokrát rybu mořskou...
HALIBUT POŠÍROVANÝ NA ČERSTVÉM FENIKLU
Název a kombinace zní přímo sebevražebně ale věřte přátelé že harmonie chutí je vážně vyjmečně zdařilá...
Filátka z čerstvého halibuta tentokrát nepokame citronem ani limetkou jen hodně zakápeme spíše zalijeme bílým ryzlinkem prosolíme mořskou solí a necháme zaležet.Čestvé bulvy fenklu rozebereme ne lístky naskládáme do skleněné mísy a to v dost větším množství přidáme čerstvý kopr rozmarýn šalvěj olivový olej a lístky máty.Na toto lůžko naskládáme filátka halibudu a zalijeme vínem v kterém byly filátka naložené.Přikrejeme druhou stranou pekáčku a pošírujeme neboli vaříme v páře asi půl hodiny než se víno se štávou zredukuje na hustší sos.Jako přílohu doporučuji vařené prolisované brambory vařené v kari koření.Tot vše .Recept je to v skutku odvážný ale velmi chutově zajímavý...
nofish - Profil | Út 22.11.2011 0:43:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
- ocas, ten nějak uděláš
- z ocasu přejdeš na hřbet, ten jde taky celkem v pohodě, pak břicho to jde taky ok
- zbude ti nejobtížnější část. žebra a kus u hlavy. To škrabu buď tupou stranou nože (jen špiškou po kouskách, plynule), nebo normálně po směru zasazení šupin ostřím.
Neboj se použít kvalitní nůž a škrabat ostřím kolmo k šupinám směrem k ocasu, břicho zase k hlavě. Vím zní to děsivě, ale trošku cviku a okouna mám za minutku bez šupin. Kdyžtak ti to můžu nafotit ale modli se ať ve středu chytím :-)
Hlavně používej na ryby normální nože a ne nesmysly od rapaly a podobně. http://kuchynske-noze.heureka.cz/kds-reznicky-nuz-vykostovaci-vyoseny-12cm-flex/ tohle je na ryby super (když se s tím naučíš- nakuchal jsem s tím hodně ryb nejen ulovených na udici a naprostá spokojenost)
nofish - Profil | Út 22.11.2011 0:26:17 - SKVĚLÝ ZÁPIS!
Když už okouna. Větší jsou v velké části jikernačky. Jikry obalené v trojobalu, patřičně osolené a opepřené. Taky se to dá jíst.
maskacovy-lovec - Profil | So 19.11.2011 14:33:59
Čendík - Profil | Pá 18.11.2011 7:15:33
KOLIBŘIK - Profil | Po 14.11.2011 16:15:42
KOLIBŘIK - Profil | Ne 13.11.2011 23:42:52
OKOUN NA KMÍNĚ
Celého okouna jen a pouze vykuchaného ale dobře vymytého osuš posol mořskou solí a pořádně zakápej citronem použij drcený kmín a okouna nakmínuj i pořádně zevnitř.Potři olejem..Nech naležet.Pak už zbývá jen to nejpřijemnější a to je pomalu s obou stran rybu pěkně urilovat.Tohle je pro mne snad ta nejchutnější ale přitom tam nejpoužívanější ůprava okouna.Drcený kmín na grilování je bezvadný v tom že je intenzivnější chuti.
RTckar - Profil | Ne 13.11.2011 23:32:22
KOLIBŘIK - Profil | Ne 13.11.2011 23:12:37
rover - Profil | Po 7.11.2011 20:07:48
Triáda ze sumce, ...ta první věta OK, pak příšerně překombinováno, směs chutí se musí hodně "tlouct", nicméně proti gustu ..., preferuji jednoduchost, ..."chuť" sumíka se musí dle tvého receptu zákonitě vytratit, ...můj názor :-)
KOLIBŘIK - Profil | Po 7.11.2011 19:41:28
Ze zásady se nedělali jídla z mořských ryb.Návštěvnost byla pro gurmány ale i pro obyčejné milovníky specialit pouze a jenom z ryb...
KOLIBŘIK - Profil | Po 7.11.2011 19:32:16
Řezy ze sumce osušené lehce posolím mořskou solí zakápnu limetkou a do masa vetřu čerstvý česněk smíchaný z mletým rozmarýnem a swet chili omáčkou.....nechám naležet..Nakrájenými plátky uzeného jazyka použiji na balení sumčích steaků....Na pekáček vrstvým jablka syrové brambory čerstvé hřiby červenou cibuli s porkém na velké kusy a na toto lůžko pokládám zabalené steaky sumce do slaniny.Na steaky ůplně nahoru ještě jednu vrstvu ve stejném složení jako bylo lůžko.Zakápnu tentokrát červeným vínem smíchaným s worchestrem a zakápnu ještě swet chili sladkou omáčkou.To vše zakryji druhou částí uzeného jazyka.Přikrýt a šup na šedesát minut do trouby s teplotou stošedesát stupnů......Ideální příloha jsou rozpůlené dalámnky ogrilované na sucho.Něco jako topinka ale na such bez oleje....
pouzy - Profil | Po 7.11.2011 19:23:22
KOLIBŘIK - Profil | Po 7.11.2011 19:12:47
KOLIBŘIK - Profil | Čt 3.11.2011 20:30:50
KOLIBŘIK - Profil | Čt 3.11.2011 18:36:52
DAVISS - Profil | Čt 3.11.2011 18:31:55
Čendík - Profil | Čt 3.11.2011 14:14:12
KOLIBŘIK - Profil | Čt 3.11.2011 10:54:19
Čtenáři této diskuse také sledují
Fóry57462
Udírny a uzení48873
Rybářsko-houbařské jádro .-)40890
Grilování ryb a jiného masa na roštu1164
Zahrada pro lenochy aneb zahradnicko-budovatelské jádro17781
Kulinářský kroužek aneb vše co se dá uvařit z ryb5405
Rybářský retro bazar.16364
Retro ...49638
Zoologický koutek MRKu.29476
Bellyboat - Fan club4660
Kde to žije - všechna témata
4:50🚷 zabezpečení výbavy a místa k lovu🚷 95
ÚtVDE - Robinson , vše kolem . 36
ÚtÚhyn kaprů v rybníku 1,5ha 35
ÚtKaras obecný - pomozte najít lokality (MiniČlánek) 155
ÚtHALDORÁDO - kompletný sortiment . 14
ÚtChov okrasného ptactva 840
ÚtOhře, úlovky, nástraha 819
ÚtFrantiškův rybník jak to tam jde 20
ÚtFeeder videa - výběr MM 147
ÚtVlastní výroba multifunkčního vozíku za kolo ( elektrokoloběžku ) na převoz rybářských věcí. 33
ÚtSahara- názory a zkušenosti 69
ÚtRevír Dyje 11 36
Útvydra říční 144
ÚtPoradna: Chov ryb, rybníkářství 1279
ÚtLowrance hook 9 4
Co je nového - všeobecné
PoBleskovka: V JAR proběhl 45. kongres C.I.P.S.
NeBleskovka: Děti a rybáři společně oživili řeku Bílinu novými obyvateli
. . . Bleskovka: Kvůli invaznímu sumečkovi se v Pasohlávkách vypouští mokřady
. . . Video: Zimní feeder - mražení červi a lisovaný rohlík
. . . Článek: Rybář Jarmil Koloušek a MRK.cz - ukázka z knihy Netipy + soutěž
. . . Článek: Polední ryby nejsou náhoda
. . . Miničlánek: Závěr sezóny s osobákem
. . . Recenze: Nabíjecí čelovka Fenix HM65R
. . . Miničlánek: Karas obecný - pomozte najít lokality
Oznámení - obecné
Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.
Kalendář akcí - obecné
26.4.Benátský Blinkr 2024
27.4.OBSAZENO !!!! Jarní rybářské...
27.4.Jarní rybářské závody Víceměřice...
27.4.Přísnotické jarní závody
27.4.Rybářské závody DOMAŽLICE 2024
27.4.rybářské závody Trojice Jaroměř
27.4.Rybářské závody na rybních pod...
27.4.Rybářské závody v Horním...
28.4.O putovní pohár MO ČRS Příbram -...
28.4.Rybářské závody Čelákovy -...
Doporučujeme e-shop
www.chytil.cz
Firma Chytil byla založena v roce 2000 a od té doby vyrábí nejrůznější návnady a nástrahy pro lov nejen kaprovitých ryb....