MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK - Stále na rybách
Otázky a diskuse Seznam Diskuse

Kukuřice, řepka, pšenice nebo hrách suchá smes, naložena.

Asi před půl rokem zde byl popsán recept na tuto vařenou směs,
nemohu ji nalést.
Děkuji za radu.

Autor diskuse: nikco ®
Zařazeno do: kaprařina - nástrahy, návnady, 1.1.2011

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 9 | Vybrat stránku | Starší >> | Konec ]

N Obiš - ® Čt 24.1.2013 6:32:55
king76 >> :) :) :)
N king76 - ® Čt 24.1.2013 0:17:12
Obiš >> super bomba fotka.
N dardajarda - ® St 23.1.2013 13:07:50
Obiš >> pravdu máš :)
N Obiš - ® St 23.1.2013 13:05:20
dardajarda >> Ještě se s někým otravovat. Mě stačí ,když mě kámoš obměkčí,abych mu taky kuku navařil. Dotáhne 70kg kuku a já mám zabité celé dopoledne. Asi zaškolím tchýňu. :)
N dardajarda - ® St 23.1.2013 12:58:15
Obiš >> na FH měli maďaři rozmezí 10 až 15 minut podle průměru a složení kulí, to vychytám. A kámoši budou vařit u mě...
N Obiš - ® St 23.1.2013 12:57:33
Cane >> Jo, bývá toho dost,většinu zkmíme a když něco zůstane,hodím to do sklepa a během týdně to zužitkuju. Ten kotel si pořiď.... ale jestli bydlíš v paneláku,tak aspoň vystrč růru z okna. :)
N Obiš - ® St 23.1.2013 12:54:38
dardajarda >> Třeba by to šlo musí se zkoušet. švestečkové aroma je fajne,ale zrovna z té pálenice... nevím... možná jo
N Obiš - ® St 23.1.2013 12:52:42
Miras >> Už ať ty zasrrané žluté kuřátka začnou běhat pod nohama... Začíná mi pěkně jebatt
N Obiš - ® St 23.1.2013 12:50:19
dardajarda >> To je zajímavá věc. Osobně si myslím,že pára je na kuličky mnohem lepší než vaření. Možná bude trochu problém s dobou co to tam necháš. Určitě to bude jinak ,když budeš dělat pr.16 a třeba pr.24. ... No budeš si s tím muset vyhrát,ale určitě to půjde.
N Miras - ® St 23.1.2013 12:47:39
Obiš >> Čéče, jde to, ale dře to. Přežívám a těším se na jaro. Máme tu 4 cm sněhu - u muzea:-)
N Cane - ® St 23.1.2013 12:45:04
Obiš >> Asi ho budu muset taky zkusit vyženit, ale nevím, zda-li to klapne. :-) Sakraš 3-4 kotle, tak to je docela garda krmení. To pak všechno zkrmíš na výpravě nebo to nějak uchováváš???
N dardajarda - ® St 23.1.2013 12:41:37
Obiš >> ještě jedna vychytávka mě napadla, jako vedlejší produkt při vaření švestiček u stýce zbývá řídká převařená švestková šťáva co voní po povidlech a tu si od něj přivezu a v ní uvařím v brutaru tu kukuřici. takovému švestkovému aróma kapříci a amuři neodolají .)
N dardajarda - ® St 23.1.2013 12:38:04
Obiš >> Včera na fishing and hunting mne zaujala metoda vaření kuliček v páře a to na několika sítech nad sebou cca 5cm v 200 litrovém sudu, kde na dně vařili vodu a vše bylo za 10 - 15 minut hotové a několik kilo najednou. Tak si chci počínat podobně a netrávit zbytečně čas nad hrncem s cedníkem v ruce...
Do 60 litrového brutaru si udělám skládačku sít cca 5cm nad sebou ve kterých uvařím v páře. První síto dám asi 20 cm od dna, kde se bude vařit voda. Brutar má vnitřní průměr cca 50cm a hloubku také cca 50 cm, z toho plyne udělat skládačku 7 sít s 5 cm odstupy a necelých 50 cm průměr. Když dám na každé asi 0,5 kg kuliček, tak mám za 15 minut 3,5 kg hotových uvařených koulí v páře a spotřebu asi 10 polínek dřeva :)
N Obiš - ® St 23.1.2013 12:37:56
dardajarda >> Dík,udělám. :)
N Obiš - ® St 23.1.2013 12:36:30
Cane >> :) :) :) Ale tak hrozné to néni. Vytahuju ho tak 3krát do roka. Pokaždá navařím 3-4 kotle a to je všechno. Jinak moc velkou spotřebu krmení během roku nemám. Ale je pravda,že na ty větší výpravy je to naprosto geniální věc.
N dardajarda - ® St 23.1.2013 12:35:48
Obiš >> ten děrovaný plech je z nerez bubnu za staré pračky, dírky jsem vyvrtal 5 mm vrtáčkem a zastřihnul si to přesně na požadovaný průměr těch 5cm nad dnem brutaru :) te´d to využiji při výrobě kulatých sít do brutaru na vaření kuliček v páře....
N Cane - ® St 23.1.2013 12:32:44
Obiš >> Takže vlastně ideální věno :-) U tebe asi nehrozí, že by kotel zahálel, že? :-D
N Obiš - ® St 23.1.2013 12:28:54
dardajarda >> To je dobrý nápad.Zkusím udělat. Ale když moc nefajruješ,tak s tím nebývá problém ani tak. Ten kotel na zabijačku je parádní věc... To sem před pár lety vyžénil. :)
N dardajarda - ® St 23.1.2013 12:23:59
Obiš >> jen malá rada: mám v tom brutadu 5cm nade dnem děrovaný nerezový plech na nožičkách aby nebyla kuku přímo na dně a nic se nepřipálí, na středu ho zatížím žulovou kostkou, aby ho bublající voda neotočila...
N Obiš - ® St 23.1.2013 12:17:37
Miras >> Jééé! čau wotravo... Jak se máš? :)
N Miras - ® St 23.1.2013 11:57:15
Obiš >> smrdí zimou:-)
N Obiš - ® St 23.1.2013 11:55:17
bremic >> Mi povídej. Nemůžu ten bílý bordel ani vidět. Ještě aspoň že nesmrdí. To by mě asi jeblo. :)
N bremic - ® St 23.1.2013 11:42:13
Obiš >> Asi se s první letošní pampeliškou ožeru....sníh je nahovno
N Obiš - ® St 23.1.2013 11:34:19
bremic >> Jo,taky sem se na to pozadí zadíval. Rozkvetlá třešeň,zelená tráva,pampelišky.... Jééé! Už se těšíííím!
N bremic - ® St 23.1.2013 11:31:49
Obiš >> Už aby bylo takhle venku :)
N Obiš - ® St 23.1.2013 8:53:30
Je tu mrtvo...Kluci přidám fotečku z jednééého vaření. P.S. veslovat se musí.... by se kuku mohla připálit. :)
N RO:-(man)-: - ® Po 21.1.2013 17:24:43
PYTLAKS >> pytlaks - 21.1.2013 16:21:15 >> díky :))))
N zaplosak - ® Po 21.1.2013 16:44:07
Taky jsem měl loni kvašenou mléčnou bez vaření, letos ji ale hoďku povařím, bude měkčí a nabyde...
N PYTLAKS - ® Po 21.1.2013 16:21:15
RO:-(man)-: >> jo,dej tam trochu cukru,pokud chceš mléčné kvašení,tak tam dej mikyšku nebo dvě,záleží kolik toho máš
N RO:-(man)-: - ® Po 21.1.2013 16:19:02
PYTLAKS >> nakvasí i ta řepka když jsou společně? , nemám to ještě vyzkoušené.
N Starc55 - ® Po 21.1.2013 15:03:28
aligator >> Jak píše Obiš, kefírové mléko (může být i ochucené, např. meruňka, banán, broskev - kupuji v Penny Marketu) a cukr. Přesný recept máš v té diskusi Kvašená kukuřice, zadával ji Mates202 měkdy loni v lednu a bohužel ukončil koncem března, což byla škoda. Ale určitě to vyzkoušej. Namáčej vždy v převařené vodě + kefír + cukr v uzavřené nádobě. Nejlepší jsou keramické hrnce na kvašené zelí. Je to vlastně stejné kvašení, tj. mléčné. Začátkem března budu nakládat.
N Obiš - ® Po 21.1.2013 12:50:49
aligator >> Kefír,nebo kefírové mléko. Minulý rok tady proběhla nějaká otázka o tomto kvašení. Tak si to nějak pohledej....Určitě ti to pomůže.
N Obiš - ® Po 21.1.2013 12:48:48
bremic >> Musím to vyzkoušet. Jde mi hlavně o to, omezit množství bílé ryby. Kaprům to problémy nedělá. Jen je pravda,že není tak atraktivní a víc zasytí. Ale má zase i svoje výhody... Tak dík
N aligator - ® Po 21.1.2013 12:46:16
Obiš >> co používáš na mléčné kvašení?
N bremic - ® Po 21.1.2013 12:43:51
Obiš >> mám to namočený pořád...sušená změkne už po týdnu
N Obiš - ® Po 21.1.2013 12:35:33
čao pánové.... Já sem minulý rok zkoušel kvašenou kuku. Nevařená,projítá 3 týdenním mléčným kvašením. Byla to hodně dobrá věc na kapry....Reagovali na ni opravdu rychle. Trochu problém byl s línama. Ti si na ni museli zvykat a přiznám se,že než sem na to došel,tak mi to hodně zbrzdilo línovou sezonu. :(
Kluci rád bych se zeptal na kuku bez vaření. (jen namočenou) Jak dlouho bych ji měl nechat máčet? Často bojuju s nežádoucí bílou rybou a myslím,že tohle by mohla být cesta k úspěchu.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 9 | Vybrat stránku | Starší >> | Konec ]

[ otázky | kaprařina | nástrahy, návnady ]

Oznámení - kaprařina
Vložit oznámení

Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.

Kalendář akcí - kaprařina
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniAKCE Sportex Morion 12ft, 2,5lb

Za 4 999 Kč s DPH.
Vánoční AKCE do vyprodání skladových zásob. Původní cena 7830Kč, ušetříte 2831Kč. Doprava ZDARMA + 10 let ZÁRUKA na blank


akce, rybareniSPORTEX - slevy na vybrané modely

Za 2 599 Kč s DPH.
10 let záruka na blank a doprava ZDARMA na všechny nabízené modely!!!


Doporučujeme e-shop
Rubrika E-shopy
Tomas-carpio.cz Tomas-carpio.cz

nejvyšší kvalita za nejnižší ceny pro naše kapraře. výběr toho nejlepšího od fox, rod hutchinson, shimano, carp spirit, dynamite baits, ace,...