Proviant na 7 dnovu vypravu - vase tipy na nakupny zoznam proviantu

Ideme k vode, kde nie je ziaden bufet, ziadne zasobovanie. Prosim, podelte sa o skusenosti, rady a vychytavky ako sa zasobit na tyzdnovu vypravu. Nakupujete spontanne na ceste k vode? Alebo vsetko dokladne planujete? Tak kolko vody? Kolko piva? Chlebov, klobas, kremesov by ste si zobrali na tyzden? Co brat urcite a co nebrat? Ak mate niekde ulozeny zaklad nakupneho zoznamu, mozete ho zverejnit prave sem :))) Tesim sa, urcite to bude pestre! Nesetrite fotkami, prosim!
Autor diskuse: MARTINESKU - Profil , 18.12.2010 všeobecné - ostatní

Chips - Profil | Po 20.12.2010 19:29:51

Týdenní rybolov v Madarsku.Vozík a plný kufr od auta...

mexik - Profil | Po 20.12.2010 19:20:18

brach >> to přijedeš domů poloviční:o)))

jasommato - Profil | Po 20.12.2010 19:19:51

GRUPA >> no ved hej maso je zaklad a v tej zasmazke je podsttna cibula a paprika

GRUPA - Profil | Po 20.12.2010 19:12:14

jasommato >> pro chuť je maso a né móka....woe..:-)))))))

Op!k - Profil | Po 20.12.2010 18:46:37

MARTINESKU >> bylo to na 3dny a byli sme 3 ..autama se na misto dostat nedalo ..

yvana - Profil | Po 20.12.2010 17:49:35

MARTINESKU >> Nechytala,ale znám to tam,ještě než to koupil pan Korda a potom jsem se tam byla podívat.

kurell - Profil | Po 20.12.2010 17:33:49

brach >> tak to je přesně můj případ

brach - Profil | Po 20.12.2010 17:28:00 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

1.den - co chytím
2.den - co chytím
3.den - už mám takovej hlad, že sednu do auta a jedu do nejbližší hospody..
4.den - co chytím
5.den - hospoda
6.den - co chytím
7.den - kašlu na to, jedu domů...

jasommato - Profil | Po 20.12.2010 16:58:55

GRUPA >> ved dohromady to je tak kilko a us som pisal varecha v tom musi stat ja mam rad huste polievky aj ked teras si to pocitam tak som asi daval skorej po 3 hrste vdaka za upozornenie
a ta zasmazka je skorej pre chut

GRUPA - Profil | Po 20.12.2010 16:52:06

jasommato >> do 5l kotlíku dát sedm-krát, tři až čtyři hrsti uvedených surovin, tak to nemusíš určitě zasmažovat, protože to bude 5l úplně hustého popu. Nejsem žádnej expert, ale malej určitě jo. Já dávám na hrnec 25l. (tj. 100 porcí) všeho dohromady MAX 2kg-2,5kg!!!!!!!

MARTINESKU - Profil | Po 20.12.2010 16:27:18

yvana >> aj si tam chytala...?

jasommato - Profil | Po 20.12.2010 16:13:46

Kreja >> alebo kebi sa ti to vsetko nechcelo varit :-)

Kreja - Profil | Po 20.12.2010 16:12:26

a nezapomeň na ženskou kdyby to náhodou nebralo J.

jasommato - Profil | Po 20.12.2010 15:43:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

MARTINESKU >> tie privarky su jednoduche proste das do vody na esus asi za dve as tri hrste lubovolnej strukoviny a varys kym nezmekne potom das cierne korenie bazalku daku udeninu a varis kym sa nezacne strukovina rozvarat mozes zahustit mukou alebo solamilom pred odstavenim nasipes cervenej papriky majoranku a cesnak dobre je dat aj na esus jednu lizicku horcice

hrstkovu isto poznas tam ide len o poradie musis dat na zaciatok fazulu a ked trocha zmekne cicer ked ten zmekne jacmenne krupi po nich hrach a nakoniec ked us je vsetko meke sosovicu po pridani kazdej strukoviny postupne po troche dosalat nech je to rovnomerne ked je sosovica hotova daj tam zemiaky a nejake udene v esuse sprav zasmazku tak ze uprazis na masti cibulu do zlata zasipes mukou a cervenou paprikou a zalejes studenou vodou to tam zamiesaj a podla chuti zase cierne korenie nove korenie ale to je lepsie dat na zaciatku cele majoranku cesnak este papriku a dobra je aj vegeta a stiplava paprika (hrstkova lebo na 5l kotlik davam s kazdej strukoviny 3-4 hrste ale ak mas o jednu menej alebo viac musis pridat alebo ubrat s ostatnych)

najlepsia je kapusta das uvarit fazulku par guliek noveho korenia stipku soli a ked je skoro meka das do kotlika kapustu nakrajanu na rezance ale moze bit aj na vecie kusky podla chuti dosolis inak bi vsetku sol vzali zemiaky ked zmekne kapusta(zeli) das tam zemiaky a na 5l kotol jeden mali pretlak a hodis tam nejake udene zase spravis rovnaku zasmazku ako v hrstkovej a dochucuje sa to ciernim korenim vegetou bazalkou a cesnakom ja davam niekedy aj petrzlenovu vnat a stiplavu papriku chuti nielen na rybach ale aj nasim doma

ak sa ti tie polievky podaria tak to spoznas podla toho ze v nich stoji vareska a nepadne
dobru chut

GRUPA - Profil | Po 20.12.2010 15:36:24

Netipa - poslední hrdina MRKu >> měli jste pít krev toho, kdo byl za nedostatek vody zodpovědný..:-)))

yvana - Profil | Po 20.12.2010 15:24:50

MARTINESKU >> No tak Romana Kordu znám.Proč by jsi nemohl odjet z místa?A stejně budeš potřebovat člun na zavážení,tak tatík,nebo ty budete hlídat a druhý nakoupí.Je to tam moc pěkný a sousedi tam budeš mít taky,máte společný hajzlík.

MARTINESKU - Profil | Po 20.12.2010 15:22:56

jasommato >> ano prosim, bolo by to super :))

jasommato - Profil | Po 20.12.2010 15:03:18

MARTINESKU - >> ak chces skusit tak ti napisem aj dake recepty su jednoduce a vecsina vymislene nahodou

jasommato - Profil | Po 20.12.2010 14:59:31 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

MARTINESKU >> na ranajky omacku v esuse sosovicovu ta je za par minut a ak priodis udene tak je to lahodka a na obed us varim v kotliku hrstkovu a to je ties lahoda a hlavne je to site inak sa chcem naucit halasle a varit aj nejakeho toho pleskaca sem tam zainprovizujem s tim co zostalo na konci tizdna a vecsinou je tonajlepsie
ked je blisko druzstvo alebo dake pole varim aj zemiacku cesnacku zeleninovu polievku alebo skvelu kapustu s fazulkou a rajcinovim pretlakom ten sa pri vode hodi skoro do vsetkeho
meso berem malo lebo na bicikli neuveziem chladak a skazilo bi sa mi nosim si len udene

Pavel Z - Profil | Po 20.12.2010 14:57:55

MARTINESKU >> jo tatranky jsou ke kávičce nepostradatelný :-)))