Kam na Orlík

Chtěl bych vyrazit na Orlík ale někam kde se dá u vody přespat pod širákem a kde vás někdo neotravuje popřípadě i zajet s autem až k vodě. Existují na Orlíku nějaká taková místa? Nikdy jsem tam nebyl. Poraďte prosím!
Autor diskuse: Teo - , 6.7.2004 kaprařina - revíry, cestování

Píňas - Profil | Ne 22.6.2014 19:17:23

Piskotus - 7.7.2004 9:08:55 >> čau,ty si pamatuješ Spálenku s pár stanama? To už je ale dávno co :-)

david.ch - Profil | Ne 22.6.2014 18:20:13

romy01 >> V Chřešťovické zátoce by ses měl dostat až k vodě. Najdi si to na mapách.

rove - Profil | Ne 22.6.2014 18:07:49

romy01 >> No myslim ze ten Ti po 10 rokoch asi neodpovie ... :o)))

romy01 - Profil | Ne 22.6.2014 13:11:34

miki - 28.7.2004 14:16:15 >> Ahoj, chystám se s kamarádem na Orlík na 3 dny.jezdíš tam ze strany od Písku? Dá se zajet až k vodě?Mohl by si mi prosím poslat nějaký náčtrtek těch lesních cest,abych nezabloudil. Zatim díky moc.

Ahoj.Roman.

dantex - Profil | Čt 29.7.2004 16:55:14

RoKro: ad Podolsko - jestli jezdíš na Podolsku po asfaltce cca 100 m od vody, pak jsi jistě přehlédl zákaz vjezdu, který je na ní umístěn zhruba v úrovni konce kempu. :-) (to nic, mám tam chatu a po té silnici také jezdím).

rybomil | St 28.7.2004 14:44:51

pupák: mám 23 let starýho škodylaka, tak se nebojím ho někde daleko nechat. Ale najdou se závistivci, co ti něpřejou ani tu rybu větší než maj oni, aspoň ti vypustí gumy.Vidíš je, ale dokaž jim to, hajzlum!

rybomil | St 28.7.2004 14:39:14

Roman,Honza atd.:Jasně, Policie ČR,Městská - když ti něco ukradnou, je to hlavně tvoje vina, když podle nich něco porušuješ, tak taky, takhle si to zjednodušujou.Mám o nich jasný názor, jak už jsem psal, spolupracovat s řadovýma je utrpení.Občan je podle nich póvl.

miki | St 28.7.2004 14:16:15

Jezdím na Červenou na Vltavou k železničnímu mostu. Málo chat a těch pár lidí naprosto v pohodě. Kdyby jsi chtěl vědět víc tak se ozvy.

Ilona | Út 13.7.2004 15:32:15

Docela to ujde na autokempu Velký Vír u Orlíku nad Vltavou. Tam se dá zajet až k vodě. Mají i web stránky. Ale doporučuju jezdit tam mimo hlavní koupací sezonu. A potom je tam v některejch místech hodně sklanatý dno.

RoKro | Po 12.7.2004 14:33:45

Ivestice mnoha desítek tisíc do více či méně potřebného vybavení nikoho neopravňuje k tomu, aby otravoval s autem až na břehu. To si měl dotyčný uvědomit, když si to všechno nakupoval. A pokud to všechno opravdu potřebuje, pak má chytat na takových místech, kde je příjezd a parkování na dohled od břehu legální a nikoho neobtěžuje. A na některá místa zkrátka jezdit chytat nemůže a má smůlu, jeho volba, něco za něco. Člověk s baťůžkem na zádech, pruty v jedné a kyblíkem krmení ve druhé ruce zase možná nemá takovou šanci ulovit 20kg kapra, ale zato má větší možnost výběru lovných míst. Zákony i pravidla slušného chování platí i pro jedince vlastnící 150kg rybářského vybavení.
Ale to je asi debata k ničemu, stejně jako o chytání 24h atd.
A teď mě ještě můžete nařknout ze závisti...

roman - Profil | Ne 11.7.2004 10:12:19

Pokud jedu na velké kapry na týden a víc tak bych chtěl vidět ty mistry co to odnesou na zádech...kilák...o)))Jinak mi vykradli auto a Shimana s děličkama nejsou nellevnější.. a nejsem sám!! A policie mi řekla že si mám dát auto tak abych na ně viděl.Co tak dát návrh aby mi RS povolila vůbec jet na ryby!

siro | Pá 9.7.2004 17:13:06

Hanza:vím a taky mne to překvapilo jelikož hraji coby RS by toto měl vědět.

Honza - Profil | Pá 9.7.2004 8:41:15

siro: parkování za zákazem vjezdu nen věcí RS na 100%. Jediný, kdo tě může pokutovat je policie ČR a Městská, nikdo jiný. Koukám, že páni porybní tu budou za chvíli neco jako bozi a možná až budu u vody někdy kourit tak bude chtít obcanku jestli mi bylo 18 let.

siro | Čt 8.7.2004 17:21:35

Hraji:nevím jak u vás ale na většině míst kam jezdím chytat,mam min polnačku za prd... a jsou to fleky kde ti třeba za den neprojede auto.Nejsem kaprař,spím pod šírem,nevařim,nevysedávamv křesle u stolu,negriluji na 20kg litin grilu,ale věci bych k vodě taky nedonesl.Když půjdu "bobkařit" asi by mi stačil také jeden klacek,ale když vláčím,bobkařim,fídruji,chytam odhoz +hadry,pití,jídlo,haldu žrádla pro ryby a další,musel bych se podělat než to k vodě dorvu.Jestliže je někde cesta patrně slouží k tomu aby se po ní jezdilo(není li tam zákaz vjezdu či jiné omezení) a nevidím důvod proč na ní nenechat vůz a jít chytat.
Navíc jsem si za poslední prachy koupil vojetinu,teď jsem z ní posranej a musim na ní vidět.

ps:fakt myslíš že parkování za zákazem vjezdu třeba i rybáře,je věcí RS?

migi | St 7.7.2004 22:22:33

Řešíme to jako šeptal....jen nás v té divočině překvapili takyrybáři co přijeli VENTROU až k vodě a motorovkou si řezali dříví na oheň......

Honza - Profil | St 7.7.2004 15:02:57

Je to boj, víte co udělám? Vybagruju si na zahradě jezírko 10x10m a nasadím kapry a bude to, jestli si chcete přijet zarybařit, tak vás zvu :o))) Jinak pro info, budu levnější než Vrbenský ;o)

šeptal - Profil | St 7.7.2004 14:53:07

Hraji: V zásadě souhlas. Zajedu k vodě, praštím s lodí na vodu, naházím do ní věci a mažu do divočiny. Jinak jak píšeš o autodromu na břehu, tak to bych taky neustál. Jinak takhle k vodě zajíždím prakticky jen na Orlíku a to právě kvůli té lodi (kilák bych ji neunes). Když jedu někam na řeku, auto zůstane někde na polní cestě a já dál pochoduju po svých. Nejsem takovej křupan, abych kvůli pohodlí rajtoval někde po louce. Takže se v podstatě bavíme o ho..., protože auto až na břehu z nás nikdo nenechává.

hraji - Profil | St 7.7.2004 14:28:22

Honza: na odpoledne si vystačím s batůžkem a jedním prutem. A nic osobního. Ale viděl jsem toho za víkend dost. Táboření za cedulí zákaz táboření, táboráky v lese, hory odpadků naházených v trávě a rybáři zajetí kolama málem ve vodě v místech, kde je zákaz vjezdu 4 km daleko od vody a za čtyři dny ani jednou RS, pouze Policie ČR. Přitom podle počtu aut soudě, byla na rybách celá severní Morava a podle počtu přestupků by obecní rozpočet zajásal, protože taková finanční injekce se hned tak nenaskytne. A co se týče toho týdeního rybolovu, lovit týden ryby na místě, kam se dá dojet autem, to bych asi nezvládnul nervově. Hudba z autorádiií mi vyloženě nedělá dobře :-). To jdu radši několikrát a všechno si odnosím tak daleko, aby tam nikdo nepřišel. A přestože mám drahé auto, ještě se mi nestalo, že by mi ho u vody někdo poškodil, to spíš na parkovišti ve městě někdo nutně potřebuje znak na kapotu více než já. Ještě bych pochopil, že někdo zajede k vodě, vyloží věci a auto odstaví někam bokem, ale parkovat hned u vody, pokud kolem vody nevede komunikace, to není podle mého gusta. A pokud tam vede komunikace, není takové místo k lovu podle mého gusta. Takže dojet, vyložit, odjet a je u vody klid. Ale znovu, nic osobního proti řidičům na březích vod nemám.

raduch | St 7.7.2004 14:17:20

Pánové nevím jak ostatní,ale když už sedím u vody a snažím se něco chytit tak je mi to přibližovadlo ukradený /taky párkrát i vykradený/.

pupak | St 7.7.2004 13:59:28

hraji> Ono je to o autech, ale většina si koupí za poslední prachy vojetinu a pak je z ní posraná a musí na ten plecháč vidět. Málo kdo si na ryby koupí speciál za pár babek a je mu to fuk. Já na ryby jezdim starým plecháčem a nemám problém akorát ten jestli mi ho ukradnou tak jak se dostat do nejbližšího bazáče si koupit jinej.

šeptal - Profil | St 7.7.2004 13:57:57

Hraji: Když jedeš na týden, tak táhneš veškerý proviant a VODU na hrbu? Hmm, tak to klobouk dolů. Pokud je cesta k vodě, nebo na dohled od vody, nevím, proč bych tam nezajel. Nejsem masochista, abych auto parkoval kilák daleko a pak to všechno tahal na zádech, pokud mám tu možnost k vodě zajet. Ale zdůrazňuji - pokud to cesta dovolí. Jinak taky tahám na hrbu.

Honza - Profil | St 7.7.2004 13:53:01

hraji: ale vy ste asi byli jen na odpoledne ne? Pokud jedu na víc dní a táhnu kartón vod, kanystr, jídlo, stolicky, pruty, stojan, přístřešek nebo biwak, hromadu krmeni, sak, podložku, velký podběrák, propanbutanovou bombu, stoleček, oblečení, mám ještě pokračovat? Upozorňuju, že nehájím jízdu tam kde se nemá, pouze po cestách!!! Abysme nehájili stejnou věc a nedohadovali se při tom... :-))

hraji - Profil | St 7.7.2004 13:37:04

Honza: A co proboha vozíte s sebou? Mražák? Já mám Renault Safrane a věci včetně prutů nám vešly do kufru, nic nemusím vozit v autě. Ale asi je to o přístupu, taky bych si dokázal zdůvodnit, proč zajet až k vodě, kdybych ovšem chtěl. Takhle si zdůvodním, proč jdu pěšky a proč si beru jen to, co unesu na hrbu.

Honza - Profil | St 7.7.2004 13:04:55

hraji: tak to si fakt dost silnej, my jezdíme na ryby ve dvou dvouma osobníma autama a jsme zarovnaný až po střechu! Neomlouvám rybáře, když jezdí do zákazů vjezdu, nebo rajtujou auty po louce, ale když je tam normální příjezdová, ať už asfaltová, nebo polní cesta, nevidim jakýkoli důvod nechat auto někde stranou. Víc než auto na břehu mi vadí rozmlácené lahve kolem a skútraři, kteří dělají bordel....

hraji - Profil | St 7.7.2004 10:57:55

souhlas s RoKro. Nic neomlouvá rybáře, který zajede až k vodě, ani čtyři bouřky a vichřice. Pak se divíte, že je kolem vody šrumec a nepořádek. Já byl o svátcích na rybách na velké nádrži na severní Moravě a pěšky jsem si našel místo, kde jsem za celý den viděl jednoho rybáře a to byl bratr, který byl se mnou. A všechno jsme si donesli na zádech, včetně tripodů, jídla, sedaček a samozřejmě i krytů proti dešti.

Honza - Profil | St 7.7.2004 10:31:27

Rokro: Určitě máš pravdu, auto těsně u vody je hnus a pokud můžeš mít stan a auto na hromadném parkovišti je to to nejlepší řešení...

RoKro | St 7.7.2004 9:40:22

Jasně, chápu, že na týdenní rybolov člověku nestačí batůžek na zádech, pruty v jedný ruce a kyblíček šrotu v druhý. Ale sám mám zkušenost z Orlíku z Podolska. Je tam kemp, s parkovištěm. Auto se dá nechat na parkovišti, kde na něj vidí člověk v budce u závory. Nebo se dá auto nechat u stanu. A kemp je skoro až k vodě, takže může být stan i auto nedaleko od vody a často i na dohled ze břehu. Nebo se dá zajet po asfaltce do vzdálenosti cca 100m od vody a na kraji zaparkovat. Přesto rybáři zajíždějí autama až na pláž a mají je doslova za zadkem. Je to určitě moc pohodlné a pro auto i bezpečné. Ale když se břehy a pláže mění v parkoviště, tak je to zkrátka hnusný. Nechtěl jsem se tu do nikoho konkrétního navážet a samozřejmě jsem čekal, že mě hned vyřvete ať neotravuju a začnete vyjmenovávat své důvody, proč to auto za zadkem potřebujete. Kdyby v otázce bylo "auto na dohled" místo "zajet autem až k vodě", ani bych nepípnul.
No, snad jsem prvními větami této své reakce i trošku konstruktivně odpověděl na otázku.

Piskotus - Profil | St 7.7.2004 9:08:55

RoKro:Asi Ti auto ještě nikdo nevybral.Auto skoro ve vodě je hnus ,ale auto na dohled je přeci jen bezpečnější.Pamatuju Orlík skoro bez lidí a Lavičky či Spálenku o pár stanech.Tudíž se není nad čím zamýšlet a na MRKu se to stejně nevyřeší,ostatně jako spoustu dalších názorů a připomínek.Každej je moudrej a strašně akční,ale skutek utek :-)

Honza - Profil | St 7.7.2004 8:35:46

Rokro: Já nebím jaký typ rabařiny preferuješ, o tom že se vykradjaí někde v lese osamocená auta se snad nemusíme bavit ne? A když jedeš na 3-7dní na ryby, horko těžko bys to ustál, pokud bys neměl za zadkem auto, chtěl bych vidět, jak sedíš v bouřce a vichřici na židličce v pláštěnce, pokud si jedeš zachytat na odpoledne, tak s tebou souhlasim, ale pokud jedeš na víc dní, docela rád bych tě viděl jak by sis s tím poradil. Bavíme se o tom, že spíme pod širákem, pokud můžeš mít biwak, je to o něčem jiném, pak auto nepotřebuju, ale nikde v lese bych ho nenechal...

RoKro | St 7.7.2004 7:17:17

Vážně musíte zajíždět auťákama až k vodě? To jste tak líní? Jaký všechny krámy na ryby taháte, že to nedokážete odnést třeba 200 metrů v ruce? A nechoďte sem s argumentem, že auta se kradou a vykrádaj. Rybařina je hlavně o přírodě, a když jsem u vody, chci koukat na krajinu a ne čumět na řady aut naskládaných pět metrů od vody! To si můžu sednout k dálnici nebo někam do nákupní zóny. Speciálně vloni na Orlíku za toho nízkého stavu vody byly pláže plné aut, pořád tam s nimi někdo smrděl rámusil a popojížděl - tu pro další lahváče, tu do lesa s motorovkou pro další dříví na oheň! Hnus! Nejsem stoletej protivnej dědek a nechci šmahem odsuzovat všechny, ale zamyslete se trochu.

pupak | Út 6.7.2004 18:56:29

Trhovky, Velky Vir, Lavicky, Stedronin, Podolsko vsude prijezd az k vode,

Ota | Út 6.7.2004 18:16:32

MInulý rok jsme s úspěchem lovily ve Štědroníně a to jak v těch největších vedrech, tak i na podzim. Zkusil bych to. Je to sice rekreačka, ale dle mého názaru tam můžeš klidně přespat v autě nebo pod širákem. Dej vědět jak jsi pochodil, chystáme se tam v srpnu.