Dlouhodobá krmná kampaň × jednorázová akce s přesně cílenou nástrahou a místem

Co vám statisticky přineslo nejvíc záběrů? Dlouhodobá krmná kampaň na vaší oblíbené svazovce, nebo jednorázová akce s přesně cílenou nástrahou a místem? Jezdíte na vaší oblíbenou svazovku pořád dokola na jedno místo, které jste si oblíbili a pořád dokola tam krmíte a čekáte na toho svého "bejka", nebo pokaždé jedete na jiné místo a zkoušíte štěstí? Co se vám víc osvědčilo?
Autor diskuse: agig - Profil , 11.12.2010 kaprařina - nástrahy, návnady

Co vám přineslo více úspěchů?

A) Krmit pořád dokola jedno místo a čekat, až to přijde ...59%

B) Objíždět náhodně fleky, přihodit pár kuliček a čekat na náhodu ...41%

Od 11.12.2010 hlasovalo 83 čtenářů.

zemo - Profil | Pá 17.12.2010 16:09:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

beluga >> sak jasne nech si zachyta kazdy ale nemam rad take tipy ludi co do vody nehodi ani jedno zrnko napr. kukurice, no jedno hej...to na hociku a bude otravovat kedy odidem z lovneho miesta a na co chytam a veci podobne. stalo sa mi tento rok na jednom jazere u nas. bol som tam desat dni v kuse a vytrepal som tam 3/4 vreca kukurice + boilies a pelety a ked videli z druhej strany ze sa mi dari a taham ryby tak kazdy den prislo aj 5 ludi vyzvedat. kur.. mal som take nervy co strach!!! Pre agig ...... pokial je mozne krmit len na jedno miesto a mat istotu ze sa tam vzdy dostanes ked budes chciet tak neni o com. trofejna ryba musi prist. tot vse a nech vam to jazdi :-)))

Mike1977 - Profil | Pá 17.12.2010 16:03:38 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj. Dosti zajímavá otázka, ale záleží, jak kdo. Upřímně mám v okruhu 2km od bydliště 8 ramen a soutok dvou velkých řek(43 ha). Nikdy by mne nebavilo, zakrmovat a chodit na max 3-5 fleků, které si zakrmím. Ano je možné, že se na jednom zdržím po sobě 3-5 dnů, ale to je vše. Ale také jsou fleky, kde není ryb tlak, a na 100 pct vždy nějaký kapřík přijde(také tam jde člověk jen tehdy, když si chce zachytat).
Zakrmuji jen kuku, a chytám na Bonduelky....a napůl také boilisem, ale to jen na velké plochy.
Letos jsem byl jen 122x na rybách, a počítám, že na cca 40ti nových flecích. Jsem spíše takový průzkumník a naštěstí kamarádka má auto(ráda se jen opaluje), tak se v rámci chytatelnosti mapy MRS domluvíve, kam pojedem...a to stylem, že se bodne prst do mapy a jede se.
Pokecá se s kolegy neznámými co a jak, mrkne na vodu, zakrmí, a nahodí....vždyť přeci jde také o relax, krásu přírody a klidu ne? :-)


beluga - Profil | Pá 17.12.2010 16:01:17

zemo >> jasně, není to jen moje voda, ale nasr...... jak se tam chovali, šupiny na břehu, bordel všude, když se takhle budem chovat všichni tak za chvilku nebude kde chytat natož nějaké TOP místo

zemo - Profil | Pá 17.12.2010 15:45:53

beluga >> no a tak to chodi na viacerych jazerach ci riekach. ak ta niekto uvidi ze krmis a ze sa ti tam dari tak si v r...!!!!

beluga - Profil | Pá 17.12.2010 15:25:17 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

můj postřeh, našel jsem si minulou zimu na řece krásné místo a usouidil jsem že je to TOP flek stranou od lidí fak super, jak se na jaře řeka otevřela, začal jsem každý den a to po dobu 3 týdnů krmit, nebyla to žádná konská dávka jen co jsem na babetě uvezl tak 2 litrová nádoba, rval jsem to furt do jednoho místa,převážně kukuřice, řepka, trochu konopí, kroupy a hrst ovesných vloček, pak jsem krmil obden, obrovská touha smočit babmusy, vydržel jsem to asi měsíc už se to nedalo vydžet a tak jsem si vzal feedry a začalo to pár hrstí do vody a začal konzert, je pravdou, že žádný velikán nad 5 kg nepřišel, ale chytačka paradní, den jsem vynechal a opět spousta krásných ryb ale v tu dobu jsem ještě netušil co mě čeká, opět jsem den vynechal a jel na mé TOP místo , které bylo obsazeno a to hned několika rybaři, nebyl jsem schopný slova odjel jsem domu, v průběhu sezony jsem to místo ještě několikrát navštívil ale bez úspěchu, pro mě to je zkušennost, že krmit na jednom místě se vyplatí a pak se nemusí ani dlouho čekat na záběr.........

metal - Profil | Pá 17.12.2010 13:32:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

agig - >> Letošní rok sem udělal tokovej jakejsi experiment ..... od cca půlky dubna sem chodil krmit obden jednu svazovku ... vydržel jsem nechytat cca 14 dní . Celej natěšenej sem pak začal chodit , ale záběrů moc nebylo spíš od menších ryb. Celkově to na celém jezeře nebyla sláva. To mi vydrželo zhruba 2 týdny . Pak sem na týden přetal , potom sem nakrmil dvakrát, zase obden a pak následovala docela úspěšná noc s dvěma rybama přez 10kg. Tudíž sem začal chodit dál aspon na 3-4 noci v tejdnu , nebylo zase nic moc ale záběry byly.Musim říct že stále na celém jezeře žádná sláva a hodně rybářů bylo bez úspěchu. Takto mi to vydrželo do 3 tejdne měsíce června , kdy jsem lupnul osobák a o několik ryb přišel. Krmil jsem podle záběrů, když nic nebylo hodil sem do vody jen málo , pokud záběry byly tak sem jim dal napapat víc. Co bylo zajímavé , že 2x se mi stalo pokud lovil někdo vedle mě , měl víc záběrů, ale v průměru ohodně menší ryby než já. Zatím co mě přišel třeba jen jeden záběr za 10-12 a ryba někdy i přez 80cm. Krmil jsem pouze 24mm gule , bez pelet partiklu a rozhazoval jsem to na docela velkou plochu. Skoušel sem to i po zbytek roku, už ne tedy v takovim dlouhym úseku, ale záběry přicházeli.

agig - Profil | Pá 17.12.2010 13:06:53

Poušťák >> jasně v pohodě pro někoho jsou i tyto ryby čudli ale tady u nás na Karlovarsku to jsou už pomalu rekordy máme tady ty vody hrozně splundrovaný a málo ryb ale nebejvávalo tomu tak vždy tak před 15 let pozadu to ještě šlo nyní to je v řiti ;););)

Anýzový dědek - Profil | Pá 17.12.2010 13:04:12

agig >> Tak to u vás ještě tak zlé není......)))

agig - Profil | Pá 17.12.2010 13:01:06

Anýzový dědek >> jojo znám ale mám flek kde si můžu i dlouhodobě krmit a nikdo mi tam neleze protože nemaj lod nebo je to nebavi tak dlouho čekat než dorazí nějakej ten větší ale jináč máš pravdu je to všude stejný ;););)

Poušťák - Profil | Pá 17.12.2010 12:59:53

agig >> dělal jsem si srandu,já reagoval na tu první fotku,protože ta druhá tam ještě nebyla,tak se hned nečerti.Zima je ještě dlouhá a bude hůř.ahoj

agig - Profil | Pá 17.12.2010 12:55:40

Poušťák >> co nezdá se ti na normálních svazovkách to u nás platí za slušnou rybu 80 cm jestli taháš na svazovkách lepší tak gratuluji ;););) já jsem rád i za takoví

Anýzový dědek - Profil | Pá 17.12.2010 12:53:58

agig - >> Pokud máš možnost si sednout stále na své oblíbené místo, tak se dlouhodobé krmení jistě vyplatí.
Jenže i když jsme krajané, tak dobře víš, že takto se to praktikovat nedá, protže jak tě dědci uvidí, že tam krmíš, tak si druhý den na stejné místo těžko sedneš.(nedejbože, abys něco většího chytil)
To už si tam nesedneš vůbec.....))))

Poušťák - Profil | Pá 17.12.2010 12:49:26

agig >> to je ten bejk?

agig - Profil | Pá 17.12.2010 12:48:33

A nyní to dobrý

agig - Profil | Pá 17.12.2010 12:45:49

mi-ku >>Ahoj jelikož jsme takřka sousedi já jsem z K VARŮ a tento trend dodržují všechny organizace narvat rybník k1 a pak se bušit v prsa co tam toho dali ;););) já osobně krmím jedno místo a abych se zbavil malejch tak dávám 30mm boilie přímo do krmného místa a funguje mi to celkem dobře malí to většinou nepolknou a zůstává to na ty bejky na který tam číhám posílám foto co je dobrý a co je špatný první je to co se snažím vypudit druhá co se snažím docílit ;););)

mi-ku - Profil | Pá 17.12.2010 8:19:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

jelikž jsem z Mostecka, kde havní účel MO je každý rok překonat rekord v nasazených K1 a někdy i K2..myslím, že už přez 10 000 ročně, a tak pokud chci chytit větší rybu, tak nemohu krmit na jednom místě, ale má taktika se musela změnit a dnes to funguje tak, že si udělám krmné místo, kam dám boilie a řepku, ale montáže pokládám dost daleko...cca 15-25 m od krmného místa...to se týká toho kdy jdu na déle než 3 dny, pokud chytám na krátký čas, tak raději chytím jen za pomocí dokrmení kobrou a to s max cca 20 kuliček...pokud by se zde neviskytovalo takové množství těch malích kapřích piraní, tk bych asi vnadil jinak...

Bady 07 - Profil | Čt 16.12.2010 20:01:26 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

ahoj mám takovou zkušenost z letošního lovu kaprů na svazovce .Začátkem léta jsme ještě s jedním mím kolegou rozkrmili jedno hodně navštěvované místo asi na 5ha rybníku.Problém byl v tom že většina velkých ryb (myslím kolem 80cm) bylo chyceno z hruba ve sto metrové vzdálenosti od břehu kde měli klid.My jsme chtěli dokázat pravý opak proto jsme zahájili krmnou kampaň 10 -15 m od břehu .První den jsme zakrmili 50 kg řepky a tak 5kg pelet, druhý den jsme již krmili jenom peletami a to 3x za den tak po1 kg.První záběr přišel až třetí den večer kapřík kolem 70 cm všechno vypuklo ráno čtvrtý den ,do večera se nám podařilo ve dvou ulovit něco kolem čtyřiceti kaprů nejmenší kapr měl 58 cm a největší který se nám podařil měřil 91 cm byl to opravdu skvělej zážitek a z toho vyplívá že trpělivost růže přináší proto jsem zastáncem dlouhodobého krmení ryba je učenlivá jen to chce trošku trpělivosti a hlavně věřit tomu co děláš přeji ti hodně zážitků od vody.

GRUPA - Profil | Ne 12.12.2010 14:26:51 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

agig - >> Ahoj, ono jde asi o to na co člověk jde, a jaké je roční odobí. Já mám oblíbené dvě svazovky, jednu řeku a jeden stoják, na řece mám svoje fleky, jeden je dobrej na kapry, jeden zase na sumce a další na amury, ale o amurech nebudu raději nic psát, protože jsem ho na svojí udici neměl 18 roků..:((( (už si připadám jako úplně neschopnej blb).
Na stojáku místa měním podle toho jak už je teplo, ale snažím se spíš zkoušet další místa, co se týče krmení tak se snažím mít pruty dál od sebe (ve vodě, né ve stojanu :-)) ), jeden flek valím jen čistě koule, a druhej bonduelku. Když to vychází tak nějak podle plánů a zkušeností, tak jsou záběry tak druhej večer na ty koule a na tu kukuřici to jde spíš přes den, ale musím říct že jsem nikdy většího kapra než na koule nechytl, ale na kapra nečekám....:-))) Stále doufám v to torpédo, to je vždycky opravdu silnej zážitek, možná i lepší než ze sumce.
Ať ti to hrrčííí.......

baitruner2 - Profil | Ne 12.12.2010 13:56:36

bobrman >> Presne tak s tim najizdenim v urcitou hodinu.Kdyz jsem tam zacinal tak ryby moc nereagovaly,ale postupem casu se jezdeji past(pravidelne).Akorat ta velikost nekde pokulhava.To se snad casem poda.

baitruner2 - Profil | Ne 12.12.2010 13:38:58

DejF >> :-)

DejF - Profil | Ne 12.12.2010 13:36:25

baitruner2 >> ty malý jsou stejně chuťově lepší :-))))

baitruner2 - Profil | Ne 12.12.2010 13:32:20

DejF >> Cau Davide.Jo mel jsi uz tenkrat pravdu.Ja tomu stale neveril,ale ted uz To vim.
Alespon,ze najizdeji v pravidelnych intervalech (ty maly)a v noci se v klidu vyspim.

DejF - Profil | Ne 12.12.2010 13:28:34

baitruner2 >> Ahoj Jirko, já jsem ti to tenkrát říkal, že do těhle míst ryby nenajížděj, za ty léta, co jsme tam měli hausbot, tak jsme to vypozorovali taky :-))

baitruner2 - Profil | Ne 12.12.2010 13:04:01 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

agig >> Tak Ja To delal presne jak pises.(od leta)
Ale driv jsem tam krmil kuku,repka.Pak jsem vsazel na masivni zakrmeni dopredu 3 tydny.
Nasypalo se tam kolem 30-40kg bobuli a cekal sem,ze si paradne zachytam.
No a ryby najely jen 4 dny.Pak uz To slablo a ke konci vypravy uz jen treba 2x zabery za den.
PS:koule byly kvalitni(si myslim a nebudu tady psat znacku),ale proste To moje misto je na velky kapry plonkovy.1 priklad- jsem dal par kulicek brachovi a ten vytak hned ten vecer kapra prez 15kg. Takze v koulich To nebylo,ale v miste.
Proto pristi sezonu chci vyzkouset variantu B.

agig - Profil | Ne 12.12.2010 13:03:02

Fishky >> jojo je to tak a to je dobře mám rád překvápka ;););)

Fishky - Profil | Ne 12.12.2010 12:46:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

agig >> aby sis rybu někam natáhnul, to bys musel krmit opravdu hodně, v řádu desítek kilo, takže nějakým kilečkem či dvěma rybu zaujmeš či přemluvíš k záběru, to ano, ale určitě jí tam nenatáhneš. A zda je lepší krmit dopředu či nikoliv je už léty zodpovězená otázka. S atraktivní nástrahou na top fleku můžeš parádně zachytat, ale pokud si krmíš dopředu, chytíš mnohem víc. A co se týče srovnání atraktivního fleku bez krmení a méně atraktivního s krmením, pak je to jako sázka do loterie, dneska ti můžou brát na horším fleku, kde předkrmíš, zítra na dobrém bez krmení, závěr z toho dělat nejde, nejlepší je mít dobrý flek s dobrým krmením, pak máš velkou šanci udělat i dobrý výsledek.

agig - Profil | Ne 12.12.2010 12:30:21

Fishky >> Ahoj tady jde o to co se ti víc osvědčilo co do množství záběrů jestli nahodilí závoz s hodně atraktivním boilie do míst kde si myslíš že se ryby zdržují ale nemáš tam možnost dlouhodobě krmit tak to tam zavezeš trošku prokrmíš a čekáš a nebo zase nemáš tak atraktivní místo ale máš možnost tam dlouhodobě krmit a rybu si tam časem natáhnout tak co se víc osvědčilo o to mi šlo já osobně nemám možnost se dostat na hodně atraktivní místa jsou většinou obsazená tak dlouhodobě krmím na místech kde to dlouho trvá než tam rybu stáhnu tak jsem se chtěl dozvědět jak jsou na tom ostatní ;);););) jo a jedná se mi o větší kapry tak nad 10 kg

Fishky - Profil | So 11.12.2010 22:23:31

agig - >> cílený a náhodný lov se nedá srovnávat, celkem zajímavě položená leč jednoduchá otázka.

carperko - Profil | So 11.12.2010 21:48:11

agig >> určite. keď kamoš videl kde chytám, tak si len po čele poťukal, či mi ne...e :) pár pádov do vody bolo, niekedy aj spolu s výbavou :) postupom času som zistil, že nemá cenu si na tom "mojom" fleku zdriemnuť, lebo vždy si skončil vo vode :D

agig - Profil | So 11.12.2010 21:42:18

carperko >> to víš to jsou fleky k nezaplacení odměna se vždy dostaví dá to práci ale stojí to za to když se tam nachází pěkný kapříci neni co řešit

Skacel2 - Profil | So 11.12.2010 21:38:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Už 2 roky jezdím na stejný revír.První rok jsem se nezdržel na jednom místě více než 2 vycházky a moc velký úspěch to nemělo. Letos jsem zkusil pravý opak po vytipování místa jsem ze začátku krmil cca 5 kg kukuřice + řepky každý den, po týdnu jsem začal krmit i kulička a partikl ubíral. Po 14 dnech jsem vyrazil natěšený a ryby mě nezklamaly, nádherně jsem si zachytal ikdyž nepřišel žádný velikán ale počtem to vynahradili.
Za sebe dávám možnost A

carperko - Profil | So 11.12.2010 21:32:43

tento rok som chodil pravidelne len na jedno miesto. išlo o menšiu vodu, moje lovné miesto sa nachádzalo medzi popadanými stromami. terén pre človeka len ťažko prístupný. ale stálo to za to tam vydržať :)

agig - Profil | So 11.12.2010 21:31:52

levhan >> to je jasný zatím ahoj

levhan - Profil | So 11.12.2010 21:27:15

agig >> cusik chlape nedekuj tak nak to proste chodi zima je hnus letos je to naky divny vcera vanice mraky snehu dneska celej den prselo valem to taje a ted uz zase chumeli :-(((tobe tez mnoho ryb uspechu a hlavne zdravicka vsak se tu jeste do konce roku sejdeme hoj:-)

agig - Profil | So 11.12.2010 21:23:25

levhan >> Ahoj taky tě zdravím díky za příspěvek přeji ti pěkný svátky už aby byla ta zima v řiti a mohli jsme jít k vodě co ;););) tak zatím ahoj a mnoho pěkných úlovků v příštím roce ahoj ;););)

bart.bm - Profil | So 11.12.2010 20:12:59

nevim ale pro mě je oblíbený revír srdcovka tak chytám tam kde sem začínal jako kluk špekulování si nechám na jiné revíry :-))

Michal Kučera - Profil | So 11.12.2010 18:23:51 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

agig - >> ono by to bylo naprosto ideální, najít si nějaké top místo, kde se ryby budou zdržovat po většinu roku, pravidelně si ho vnadit atd atd. Jenže, kde najdete top místo, které bude po většinu sezóny volné? To je skoro utopie. To by musela být obrovská náhoda, nějaký zastrčený kout, který bude vyhovovat rybám, ale rybáři tam nepolezou. Možná se dají najít průměrná nebo podprůměrná místa, kde ryby budou alespoň v určitých obdobích nebo za určitých okolností. A pak je otázka, zda se vyplatí věnovat jim celoročně. Podle mě ne. Proč budu krmit a jezdit celý podzim do míst, o nichž vím, že sem najíždějí velcí kapři jen zjara? Není v tu chvíli lepší podívat se po jiných místech? Proto podle mě má až na výjimky smysl věnovat se nějaké oblasti a krmit zde v řádu týdnů maximálně dvou měsíců, poté se přesunout jinam a buď zde pokračovat stejným systémem, nebo to zkoušet s pár kuličkami na jednotlivé záběry. Co víc, pokud člověk chytá na jednom místě nebo jednom revíru, tak strašně zakrní. Mé doporučení je věnovat se oblíbeným revírům a místům, ale ne natolik výhradně, aby to byly prakticky jediná místa (revíry), kam člověk jezdí. Jen tak může jít dopředu.

SOPTIK 52 - Profil | So 11.12.2010 18:15:45 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

agig - >> já se přiznám,že už jsem tak nějak v letech a jezdím poslední dobou už jen na ten můůůj revir.Tam spíš preferuji znalost místních podmínek.Jak už podle stavu počasi,ale hlavně podle znalosti dna a také zvyklostí těch našich kamarádů.Jasan,také mě hezky vyšplouchnou a jen čučím na vodu,ale spíš si myslím,že alespoň malinko se jim už člověk dostal pod kůži.Asi to je jen dobře,že jen malinko.Jinak by to kouzlo rybařiny vymizelo úplně.Víš chlapáku,bez urážky těch ,co praoktikují rozsáhlé prokrmování atd.Pochopitelně záleží na charakteristice vody,ale opravdu rozsáhlé prokrmování,čeho jsme kolikrát svědky,mi připadá,jak kampaň našich marketů nyní na Vánoce.Naházejí Ti tolik lákadel,že i to přežije opravdu jen ten rozumný.Tolik na vysvětlení.Jinak přeju jen vše nej,nej.A všem.

TWIN 69 - Profil | So 11.12.2010 18:04:54

agig - >> ahoj,moje odpově´d je za B.jelikož mám málo času a nemůžu pravidelně navštěvovat stejné místo,tak jedu na krátkodobé vycházky!!!