Výběr/docenění kvalit prutu

Ahoj,
zvažuju výměnu stávajících hůlek,tak mě kolem toho napadá spousta otázek,nejvíc asi tahle..Nemusíme konkrétně,stačí hypoteticky..
V současnosti mám nějaký základ,má smysl přeskočit na nějaký top výrobek nebo by měl člověk postupovat plynule nahoru,aby potom ocenil,že už má parádní proutky?To jak fungujou,zpracování,výdrž..
Asi nikdy nebudu chtít úplnej top,ale ted mám za cca 1000/ks,tak jestli zase na pár sezon vyzkoušet pruty za 2-3000/ks nebo rovnou sáhnout po kouscích za cca 6000/ks,na kterých bych se chtěl asi zastavit.
Snad nemelu nesmysly a poznáte,co tím chtěl básník říci ;-)
Dík,K.
Autor diskuse: Kuban - Profil , 5.12.2010 kaprařina - náčiní, doplňky

Programátor - Profil | Út 7.12.2010 23:21:12

Na peníze nekoukej, vyber si pruty, které ti budou sedět a nebudeš potřebovat nic jinýho. I klacky za 10 000 ti nemusí vyhovovat.

Kuban - Profil | Út 7.12.2010 21:25:27

Jsem se sem zase dostal,díky za příspěvky i mimotématické postřehy..
Dostali jsme se k jednotlivým kouskům,což jsem právě původně nechtěl.Ona ani ty cenový hranice nejsou nikterak pevný,byl to můj odhad,kde by se zhruba mohlo něco lámat.
Netipa:v lirách,chlape,v lirách,je to poslední stabilní měna :-)
Co mi tak z toho vychází,že prostě zkoušet,zkoumat a připlatit :-)
Něco na tom bude..Ted jsem se asi od září rozhodoval jaký křeslo,ležel v eshopech,koumal.Včera jsem si jich šel pár vyzkoušet a vzal big daddyho,kterej byl původně skoro za dvojnásobek toho,co jsem chtěl za křeslo pustit.Jak jsem si do něj sed,už jsem nechtěl vystoupit.Naštěstí byla i sleva :-)
Omlouvám se odkazujícím na bazar,ale nějak nemám bazarové věci rád.Spíš z nich mám obavy,i když možná neoprávněný.Radši počkám než si pak drbat hlavu,i když na druhý straně by někdy mohl bý výborný kauf.A ještě sám nevim co,takže konkrétní nabídky ještě nejsou určený pro mojí hlavu,ale dík ;-)

bart.bm - Profil | Út 7.12.2010 20:49:56

Tom - Tuk >> ....... Ano, je to krása. Hlavní je ticho a klid na břehu. Tyhle pruty také umožnily jeden z velikých nešvarů posledních asi 10 let - pološílené ožralé party dobytka v podobě jakobyrybářů, křepčící pod pestrými trhoveckými stánky kolem sudů a dýmajícího grilu za zvuků F1 a Impulsu . U jejich břehu je mrtvo ve vodě a těžko pojmenovat to na břehu. V dálce to nevadí, ale chudáci lidi 300 metrů dolůnahoru břehem. To ja na přestěhování nebo odjezd, když takový lidský hnůj přijede v pátek k vodě......

pěkně si to napsal to musím uznat.

barny - Profil | Út 7.12.2010 19:49:10

Čauky,prodávám 2 ks kaprových prutů FREE SPIRIT E-class.Tady je odkaz.http://www.as-fish.cz/Bazar--Free-Spirit-E-Class-50​mm-12ft-3,75lb--2ks,3290.html

pytlak - Profil | Út 7.12.2010 19:25:24

a co pruty SPRO Royalty 3lb 3,60

Tom - Tuk - Profil | Út 7.12.2010 19:03:26

Netipa - poslední hrdina MRKu >> Jsem tu teprve krátce, ale nesouhlasím. MRK je jen a jen to, co z něj každý sám pro sebe udělá.

A jestli si zas děláš k...u, tak jsem ti skočil na špek =) (tedy tady spíše na varku)

Tom - Tuk - Profil | Út 7.12.2010 18:55:53

Darcy >> Kolego, kolego, kolego, BRATŘE!

Až se otrkám, tak se osmělím na vlastní téma/článek a tak vůbec a vy automaticky budete požlucen, i kdybyste napsal, že krtonožka je výmysl ze sci-fi! S posmívači/snižovači budu vždy natotata hotov. V rybařině totiž víc než kde jinde platí - praxe a zvídavost = zkušenosti = mistr. Co jednou víš a znáš ti kromě p. Alzheimera nikdo nevezme. Rychlokvašky jednostranné mne nerozhodí.

Přidávám se pod apel na zkušené starší kolegy - pište pište pište.

karlak - Profil | Út 7.12.2010 18:43:05

k oukni na nikla BOND GIRL to jsou opravdové kousky do smrti měl jsem je několikrát v ruce a lahoda jinak kvalitních výrobců je dost hlavně se chce rozmyslet zda budeš víc házet nebo zavážet v tom je podstatný rozdíl i u tak kvalitních prutů !!??

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Út 7.12.2010 18:31:04

Tom - Tuk >> Mrk je džundle. Zde obstojí jen ti nejsilnější. Je třeba psát rychle, pohotově a nikoho se nebát. Jinak tě Mrk semele

Darcy - Profil | Út 7.12.2010 18:15:18

Dulf >> Bohužel jsem článek nečetl. Proto jsen nechápal tu zmínku o pasení. Vyzkoušej a uvidíš. Napiš, jestli to funguje.

Darcy - Profil | Út 7.12.2010 18:06:36

Tom - Tuk >> Bohužel, určitě sis zde na MRKu všimnul, že zde je několik "mistrů světa" kteří mají pravdu vždy a všude. Zda na to má negativní vliv jejich vysoká aura nebo něco jiného-nevím. Bohužel jejich příspěvky odradí některé diskutující, protože se obávají jejich výsměchu. A to je podle mě to nejhorší. Že o něčem nepsali angličtí rybáři.... To je důsledek naší české malosti. Být to před dvaceti lety, tak někdo napíše že to neexistuje, protože tak nechytají sovětští rybáři. Proč my vždy musíme lézt někomu do análního otvoru. V politice to beru jako samozřejmost. Ale v rybaření? Chytávali jsme na "špičku" a "pérko" poté Angličané "objevili" fídr. Jako jeden z prvních, jsem chytal s krmítkem, protože jsem to viděl v Maďarsku. Poté to "objevili" Angličané a řada českých rybářů si nadšením cvrnkla do kalhot. Závěrem: Prosím starší rybáře praktiky, podělte se o své zkušenosti, byla by věčná škoda, kdyby nějaké poznatky zapadly.

rybar z NZ - Profil | Út 7.12.2010 17:04:57

Kuban >> ted máš v bazaru 2 kousky tech daiw za celkom slušnou cenu

Tom - Tuk - Profil | Út 7.12.2010 17:02:01

Netipa - poslední hrdina MRKu >> Čéče ty jsi teda...Jak to děláš? Já se 5x ze šesti směju nahlas jak tě kde čtu. Taky bych chtěl umět psát s takovou lehkostí =(

čakin - Profil | Út 7.12.2010 16:57:20 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kuban - >> Zdarec, dřív jsem si říkal, že tohle nebo tamto mi bude stačit a nemusím kupovat nic extra drahého! Ale.... postupem času jsem vše přehodnotil a radši si nějaký čásek pošetřím a pořídím si opravdu kvalitní výbavu než se pak mlátit do hlavy co jsem si to koupil!!! Neříkám, že mám nějakou extra špičku, ale když jsem si cca před třemi lety pořizoval proutky Speed Master za nějakých 8000,- (2 ks), tak jsem byl a jsem velice spkojen! A myslím si, že to nejsou zrovna malé peníze. Každopádně jsou značky, které díky svému věhlasu napálí cenu a přitom tomu kvalita neodpovídá...!
Chci ti říct jedno, pokud tě finance netíží a máš našetřeno, tak se vykašli na pruty v cenové hladině kolem 2000,-! Pořiď si kvalitní klacky a kolem 6000,- kvalitu určitě pořídíš...!
A máš na hoooodně dlouhou dobu klid! Každopádně se k nim budeš výborně chovat, protože to budou tvý mazlíci :-))))))))))))

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Út 7.12.2010 16:12:00

Kuban - >> ahoj. Prosímtě v jaký měně pruty nakupuješ? Jinak teda já bych se s tím nesral a poslal bych tam rovnou ty nejdražší pruty

Dulf - Profil | Út 7.12.2010 16:07:56

Darcy - 7.12.2010 Ahoj.Už jsem o tom četl,tuším Magazín kapr nebo Kapří svět a nazývali to tam tzv.pasením kaprů .Nikdy jsem to neviděl ani nezkusil.Je těžké tomu věřit,ale může to tak být.Příští rok vyzkouším a uvidím.

Lukas89 - Profil | Út 7.12.2010 15:16:53

Darcy >> No, pokud je to mezi vázkama tak s velkou pravděpodobností ano, ale pokud jich tma tolik neni, tak nevidim důvod proč jí nenechat trochu si zabláznit a vyblbnout se s ní.. Navíc když chytám na 0,08 tak du většinou po nástražkách a ty mi nemůžou dělat problémy, to přeci nejde, když na to hopne větší rybka, tak bojuju jak se dá, ale rozhodně se jí nesnažim táhnout jako kus větve...

Tom - Tuk - Profil | Út 7.12.2010 14:00:35

hraji >> Děkuji. To je dobře. Obdivuji vás, plavačkáře, a závidím vám frekvenci úlovků i vaši komunitu. V mém bydlišti máme pár lidí (i na nejvyšší úrovni) kteří se tomu věnují. Je to paráda dívat se, když "koncertují".

Mě plavajda nikdy moc nešla, nechytla mě za srdce, teď už mám smolík. Ale chytám taky docela dobře, jen jinak.

Ahoj. Tom

hraji - Profil | Út 7.12.2010 13:53:44

Tom - Tuk >> vůbec s tebou nehodlám debatovat o používání třílibrových prutů, naopak, chytám převážně plavanou a zastavit kapra po záseku na místě je snem snad všech závodníků v plavané, kteří při lovu bílé ryby dostanou záběr od kapra. Nevím, zda je možné vyvinout pomocí vlasce 0,08 dostatečnou sílu na to, aby se kapr zkoprněle nechat přitáhnout ke břehu, ale soudě dle zkušeností svých i zkušeností kolegů, není to ani běžné, ale ani časté.
Takže to velmi pravděpodobně neplatí obecně a pravděpodobně to neplatí vůbec.
Argument, že to je pravda, protože to bylo v časopise je k ničemu, možná si pamatuješ, co se psalo v novinách a časopisech dvacet let zpátky.

Tom - Tuk - Profil | Út 7.12.2010 13:52:28

Darcy >> Bravo, perfektně jsi to napsal. Proč lidi tak lehce zpochybní něco, co v životě neviděli a nezkusili? Tomu příliš nerozumím.

Dá se to přece napsat i jinak - např. "Nevěřím ti že to funguje, mé zkušenosti jsou právě opačné". A pak bych šel a vyzkoušel to v praxi. Až bych si byl jist že je to blábol, teprve pak bych to napsal. Ale posmívat se něčemu, o čem zjevně nemám páru. Ufff! To si pak koleduji o výsměch sám.

Ještě si dovolím doplňující postřeh - kaprům vůbec nevadí píchnutí, protože se při krmení píchají celý život o kdeco. Tom

Darcy - Profil | Út 7.12.2010 13:44:42

Tom - Tuk >> Děkuji.

Darcy - Profil | Út 7.12.2010 13:43:03

Sla >> Žádný kapr po záseku neprchá do vázky. Do vázky prchá teprve tehdy, až ucítí odpor. Pokud budu chytat s únikovou udicí(olovo napevno) kapr bude samozřejmě prchat. Pokud budu chrápat v bivi a kapr neseknu okamžitě po záběru bude prchat taky. Mně také kapři prchají, pokud používám jiný než popisovaný způsob lovu. Takže znovu: malé průběžné olůvko, přítomnost u prutu, po záseku povolit napnutí vlasce. Tento způsob lovu jsem použil poprvé na Oravské přehradě, mezi ostrovy vodních rostlin. Záběr -zásek, kapr prchá do vodních rostlin. To se opakovalo asi pětkrát. Pak jsem si vzpoměl, že někdy, někdo.. Záběr, zásek, povolím vlasec a kapr stojí. Když jsem poprvé tímto způsobem zdolal kapra, tak jsem sám čuměl jako puk! To musíš vyzkoušet sám. Pokud to nebude fungovat, něco děláš špatně.

Tom - Tuk - Profil | Út 7.12.2010 13:38:27

hraji >> To co píšeš není pravda. Takto rybaří někteří na Mušově už dost dlouho. Hezky o tom pojednal kdosi v Rybářství (asi před 10 lety???) - jmenovalo se to "Táto povol!!!"

Podobný způsob občas použiji na menších tekoucích, vždy s malým, obyčejným (netvarovaným) háčkem a krátkým návazcem, slabším než hlavní vlasec. Pravdou je, že zdaleka ne pokaždé to vyjde a je mnohem lepší kapry "vytáhnot z báráku". Ovšem jsou jistě místa, kde to zkrátka nejde.

Za sebe si dovolím říci ještě jedno - je milionkrát lepší zkusit na takových místech COKOLI, než třílibrákem rozřezávat kaprům tlamy. Bluééé!

hraji - Profil | Út 7.12.2010 13:26:47

Darcy >> hele, kolego, ještě nám tu povykládej pohádku o Červené Karkulce. Já bych tu tvoji akci s kaprem, který zůstane po záseku stát, chtěl vidět v praxi a řekněme desetkrát po sobě.
To jsou povídačky vhodné do restaurace čtvrté cenové skupiny po 22 hodině. Je zvláštní, že za těch 35 let nikdo nic podobného nezkusil ,dokonce ani angličani o ničem takovém nepíší. Asi ještě nedorostli tvých kvalit.

Sla - Profil | Út 7.12.2010 13:19:52

Darcy >> "Po záseku kapr zůstává šokovaný stát"
tak u nás kapři po zaseku prchají do vázky. jak mam sekat aby ten kapr zůstal šokovaný a zůstal stát na místě popř. přijel do podběráku?