Mražené vs. trvanlivé boilie

Divím se, že tuto diskuzi ještě nikdo nezačal. Jaké výhody a nevýhody mají oproti sobě tyto druhy boilie? Na jaké raději chytáte, na co máte víc nachytáno, čemu dáváte přednost. Nebo raději pelety?
Co dodat ještě k otázce...snad jen anketu. Zima bude tuhá, tak snad se dostaneme k rozumnému výsledku.
Autor diskuse: Šlapeto - Profil , 30.11.2010 kaprařina - nástrahy, návnady

Mraženka vs trvanlivé vs peleta

A) Mraženka domácí52%

B) Mraženka kupovaná15%

C) Trvanlivé23%

D) Peleta10%

Od 1.12.2010 hlasovalo 48 čtenářů.

adam.fsh - Profil | Pá 3.12.2010 20:11:31 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ja som mal mrazené boilies s domácej zmesy Karel Nikl príchuť ryba aminokomplex slivka-mäta. Toto sa my celkom osvedčilo neboli na to veľké ryby ale ako nástraha to bolo dobré. Myslím si že výhoda týchto domácich mrazených boilies je to že sú tam neni žiadne konzervačné látky ktoré sú pre ryby neni práve najlepšie. Oto prirodzenejšie ich ryby budú brať a dôverovať im. Ale zase keď ich vytiahneš je najlepšie ich minúť lebo po opätofvných mrazeniach strácajú na kvalite.

zulu - Profil | St 1.12.2010 21:52:38

Šlapeto >> je rozdiel keď je niečo nakysnuté a plesnivé. Kysnuté, inač povedané perforované je na kapra super vec. Ale podľa mňa pleseň môže byť nebezpečná aj pre kapra aj pre ľudí. Ja osobne by som to do vody nehodil.

Šlapeto - Profil | St 1.12.2010 21:45:03

zulu >> no, já bych se plísně ani za mák nebál...škoda, mohla to být pecka :)

zulu - Profil | St 1.12.2010 21:44:17

Šlapeto >> nie ani ma to nenapadlo. Bolo celé pokryté hrubou zeleno-bielou vrstvou plesne. V plesni je veľa toxínov, a to sú ako viem jedy. Takže to by nebol dobrý nápad.

Šlapeto - Profil | St 1.12.2010 21:37:48

zulu >> zkoušeli jste na to smrduté boilie chytat?

zulu - Profil | St 1.12.2010 21:33:15

Ja chytám na domáce mrazené. V zime sa venujem výrobe a v lete sa chytá. Pred rokom sme s kamošom našúľali zopár kilogramov boilie, ktoré som mal zamrazené v starom mrazáku u otca v garáži. V lete sa ten mrazák pokazil a boilie tam stalo asi týždeň. Keď ten mrazák otec otvoril skoro ho otočilo. Zavrel ho a hneď mi volal nech si prídem ten svinčík vypratať, lebo ho budem žrať ja. Poviem vám ešte aj psi utekali, keď som to vyberal. Ešte som myslel, že sa ten box bude dať opraviť, ale hrozne smrdel, aj keď som ho vyumýval. Tak som to vzdal a odviezol som ho do šrotu. Myslím, že mrazenie je dobrý spôsob prechovávania boilie, len potrebujete veľa miesta v mrazničke. Tohto roku kamoš navrhol naložiť boilie do soli, a poviem vám funguje to perfektne.

don Ferrari - Profil | St 1.12.2010 20:39:50

devro >> nepoužívám sáčky, pouze plastové dózy, a v pohodě

don Ferrari - Profil | St 1.12.2010 20:38:47

Šlapeto >>
10% Mikbaits Gold 60%
10% Mouka sojová plnotučná
5% Pšeniční klíčky
10% Ptačí zob+red factor
10% Roger red
5% Syrovátkový protein
5% Sušené mléko plnotučné
10% Red fish moučka
10% Bílá rybí moučka LT94
10% Ančovičková rybí moučka
5% Předtrávená rybí moučka EZT97
5% GLM moučka
5% Mořská řasa
50ml Losos nebo Halibut olej
100ml Melasa
100ml Preserver
350ml Voda

hona1 - Profil | St 1.12.2010 20:27:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já nejradši chytám na mražené boilie, né že bych hotovky zavrhoval ale to mražený mi prostě příde lepší a vždycky sem na to měl víc úspěchů, a i když ho z mrazáku vytáhnu třeba po půl roce tak "voní" a má stejné vlastnosti jako čerstvě narolované, to u hotovek mi přide že jsou v tomhle směru horší.

Florish - Profil | St 1.12.2010 20:21:00 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Šlapeto >> jj jasný ... já si ale myslím, že nejaký extra moc velký rozdíl v tom není ... Možná že někdo v tom vidí rozdíl velký, ale pokud pokud prostě ryby nebudou příjmat potravu, tak to boilie može byt mražené jak bude chtět, a stejně ho ta ryba neveme... A naopak, když ryba bude při chuti a bude žrát, tak veme aj nějaké boilie, které si uděláš z vajica a hrubé mouky ... :)))

Šlapeto - Profil | St 1.12.2010 20:20:30

SkulalukS >> tak takhle to je...dík
PS. ale to použiji hlavně asi při výrobě vlastních koulí

Radek Fox - Profil | St 1.12.2010 20:13:33 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Šlapeto - >> Z vlastní zkušenosti můžu říci, že doma vyrobené a vysušené boilie byť z kupované směsi vydrží nastražené daleko delší dobu než hotovka či mraženka.
Na krátkodobé výpravy nebo v časové tísni bych šáhnul po hotovce např. od fa Pelzer, jelikož ceny většiny mraženek jsou značně přemrštěné a nehodlám do vody vyhazovat zbytečné peníze, i když by se to pánům výrobcům popř. prodejcům moc líbilo :-)

Šlapeto - Profil | St 1.12.2010 20:13:29

don Ferrari >> To je jaký typ boilie?

Šlapeto - Profil | St 1.12.2010 20:12:09

Florish >> Já tedy kupoval hotovky za 400kč / kilo :)) a nachytali jsme na ně slušně, až moc slušně, na to jaký jsme amatéři. Ale chtěl jsme vědět takové ty chytací rozdíly mezi kupovanou mraženkou a trvanlivým. jak ryby příjmaj konzervanty a takové ty další serepetičky :)

devro - Profil | St 1.12.2010 20:10:36

don Ferrari >> A je to bez problémů,myslím střídání teplot zapaření pytlíku atd.

don Ferrari - Profil | St 1.12.2010 20:07:36 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

devro >> používám preserver od TB

Pvl - Profil | St 1.12.2010 20:06:40

čakin >> Jak říkáš

devro - Profil | St 1.12.2010 20:06:32

don Ferrari >> A čím je konzervuješ díky

čakin - Profil | St 1.12.2010 20:06:24

No nic chlapáci, volal mi kamoš ať zajdem na pivko, tož jdu :-)) Dal jsem si na večeřu tlačenku s cibulou, takže pivko jenom zasičí!!! :-))))

don Ferrari - Profil | St 1.12.2010 20:05:19

Šlapeto - >> Já preferuji už pouze hotovky a to své vlastní, jsou stále uzavřené a nehrozí vyčichnutí, mraženky jsou potřeba uchovat na vzduchu a musejí se pak dipovat,(boostrovat) :-)

čakin - Profil | St 1.12.2010 20:03:05

Pvl >> Proč staré, když můžeš mít nové? :-))) Proč se nad tím vůbec pozastavuješ? Vždyť je to jedno...?! Pokud chceš zakladateli odpovědět, tak odpověz, pokud ne, tak se na to vykašli a jdi někam jinam... Opravdu miluji, když si někdo založí otázku a hned doletí nějaký chytrák, který mu tam dá odkaz na staré diskuze...! Nic proti, nemám potřebu se s někým dohadovat. Měj se...
Tak co teda? Mraženka nebo hotovka? :-)))))))))))))))

Florish - Profil | St 1.12.2010 20:02:52 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

jo přesně... To je fakt super, když někdo zadá otázku že se chce něco dozvědět a jediný co se dozví je, at hledá odpovědi v otázkách ještě z doby kamenné ...
k otázce: já jsem zatím lovil jen na hotovky, protože jsou o dost levnější a já jako student si nemohu dovolit kupovat pytel mraženek za 400,- a pod. Mam na ně nachytané i oprvdu pěkné kousky a proto si myslím, že na i hotové boilie má něco do sebe ... Na další sezonu chci kupovat i mražené, tak uvidíme u čeho zůstanu potom ... Lovu zdar!

devro - Profil | St 1.12.2010 20:00:46

Zdar tak vždycky jsem dával přednost doma vyrobeným kuličkám a hotovkám jsem moc nevěřil,ale jak jsem se letos přesvědčil zachytat se na ně dá skvěle

Pvl - Profil | St 1.12.2010 19:55:31

čakin >> Otázka jde oživit . Příbývají v ni zase další nové a aktuální věci

čakin - Profil | St 1.12.2010 19:54:01

Pvl >> ok částečně souhlasím, ale když to vezmu ze svého pohledu, tak když jsem někdy zakládal otázku já, tak jsem samozřejmě přečetl všechny souvisejí diskuze, ale stejně jsem si založil svou, protože většina bylo hodně stará a jak jistě víš, to co je novinkou dnes, tak za půl roku to bude stará vykopávka!

Martin z rybarcenie.sk - Profil | St 1.12.2010 18:15:31 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak na tvoje otázky je neskutočné množstvo odpovedí. Pridám aspoň tie čo ma momentálne napadnú.
Tak výhody mrazeného boilies je, že neobsahuje žiadne konzervačné látky a je v podstate čerstvé a keď si ho nebodaj vyrobíš doma, presne vieš čo je v ňom. Trvanlivé boilies má výhodu, že sa nemusíš oň starať, nesplesnivie ti. môžeš ho nosiť na ryby stále zo sebou. Pelety májú tiež svoje čaro, hlavne halibut. Niekedy si pri nich nestihnem ani sadnúť do stoličky. Ale v podstate chytávam tak, že na jednej udici mám moje mrazenky, na druhú skúšam hotovky a podľa toho ako to na čo ide mením nástrahy a arómy. Samozrejme niekdy boilies predipujem inou arómou. Jednoducho je toho toľko, že by tu bolo na odpovede málo priestoru.

Pvl - Profil | St 1.12.2010 16:21:29

čakin >> Podívej se tady jde o to, že je x otázek na prakticky stejné téma .Podle mne je lepší př. 2otázky než 5 a v každé třeba jedna fundovaná odpověď. Soudruhu

čakin - Profil | St 1.12.2010 16:10:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

A pokud se dotyčnému soudruhovi nelíbí, že si někdo založí novou otázku, tak ať si jde sednout k televizi! :-))) Jsme snad ve svobodné zemi...? Věřte tomu, že zima bude dlouhá a ještě rádi si podiskutujeme o všem možném :-)))

čakin - Profil | St 1.12.2010 16:02:45 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Šlapeto - >> Nejraděj používám mraženky, ale letos jsem začal chytat i hotovky můžu ti říct, že naprostá spokojenost...! Většinou dávám na jeden prut mraženku a na druhý hotovku. Pokud časem zjistím, že jezdí víc to nebo to, tak dám na oba klacky v ten okamžik nejůspěšnější bobule. Ale je pravda, že na rychlé chytání jsou hotovky fantastické.

NeBeroun alias Qwerty81 - Profil | St 1.12.2010 15:34:17 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

v6makojakopako >> nikdo tě přeci nenutí.. klidně si oživ ty otázky z prehistorie :-))

Daniček - Profil | St 1.12.2010 11:35:37 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Šlapeto - >> chytáme jak na mraženky tak hotovky. Párkrát sen nám stalo, že na hotovky to bralo víc a kapři byli i větší. Ale tedka naposledy mě zachránila mraženka. Prostě jak kde a kdy a co víc kaprům v danou chvíli zachutná. Je to asi na každém kapraři k čemu se přikloní a více mu vyhovuje... : )

Zindys - Profil | St 1.12.2010 11:13:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Šlapeto - >> nejraději mám mraženky. dělám si je doma, takže když je chci mít atraktivní na rychlé chytání, tak si je udělám atraktivní podle svých představ a ani je nenechám dlouho sušit. pak je účinek stejně rychlý, jako u hotovek - to mám vyzkoušené. na hotovky jsem sice nachytal rychle, ale většinou ryby do 60 ti cm. na atraktivní mraženky, který si dělám mám záběry taky téměř okamžitě, ale většinou zároveň i větší ryby. no a když jedu na dýl, tak si je neudělám tolik atraktivní a ještě je nechám vysušit třeba až totálně na šutr. když se mi stane, že to na mraženky nejde, tak vyzkouším i hotovky, ale to většinou jen z důvodu, že to chci prostě vyzkoušet, jestli nepřijde alespoň něco...podle mě má každé boilie, jak hotové, tak i mražené svoje výhody i nevýhody a každý používáme to, co mu více vyhovuje.

Frantos - Profil | St 1.12.2010 10:23:49

Šlapeto - >> dávám přednost mraženkám, jelikož tam nejsou přidávány konzervační látky a vysušené a tvrdé boilie vydrží delší dobu na vlasu, hotovky používám na krátkodobé rybačky, zase oproti mraženkám jsou dráždivější a tudíž ihned funkční. Zkrátka každé boilie má své využití.

v6makojakopako - Profil | St 1.12.2010 5:51:46

NeBeroun alias Qwert >> NeBeroun alias Qwerty81 - 30.11.2010 23:29:26 >> No,a proto se místo oživení starší otázky založí nová! Pak se tady našinec prodírá X otázkama na stejné téma:-(

Mikšík- jen jednou - Profil | Út 30.11.2010 23:36:33 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

trvanlivé bojlís je stejně hnusné jako trvanlivé mléko, trvanlivé pečivo, či trvanlivá majonéza
co zmrazíš, to ti vydrží a navíc v tom nejsou trvanlivostzpůsobující srajdy

Jirka Klíma - Profil | Út 30.11.2010 23:32:05

jak kdy a jak kde.Většinou 1 prut hotovky a 1 prut mraženka

NeBeroun alias Qwerty81 - Profil | Út 30.11.2010 23:29:26 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Šlapeto - >> řeší se tu kulové.. :-) ty odkazy níž jsou milion let staré..

Hermis_s - Profil | Út 30.11.2010 23:12:37

Šlapeto - >> resi se to porad dokola:))

v6makojakopako - Profil | Út 30.11.2010 23:07:14

Novinka!
Omyl,už se to tu řešilo,stačí hledat a případně oživit.....
http://www.mrk.cz/diskuse.php?id=618061&kw=mražené
http://www.mrk.cz/diskuse.php?id=14782&kw=mražené