použití masoxu k přípravě krmení

Zajímalo by mne jaké zastoupení má ve vaší rybářské alchymii masox. Děkuji
Autor diskuse: rorejs - Profil , 30.11.2010 kaprařina - nástrahy, návnady

SAHIB - Profil | St 1.12.2010 16:10:31

ERV. >>
Nechávám si libeček usušit a pak jej vyluhuji jako čaj..Udělám si tzv.magoráček-do malýho hrníčku,a pak fixírkou si třeba rohl.boilísek nastříkám,a pak smočím v sladkým pomeranči - práškovým od TB.-),nechám pořádně zaschnout ..A taky to funguje dobře..-))

ERV. - Profil | St 1.12.2010 16:06:17

rorejs:A vyzkoušel někdo dát do té rybářské alchimie místo masoxových kostek kousek nasekaného nebo namačkaného- Líbečku?
Nedosáhnul jsem, aby k chuti magi, přibyla mastnota.Je možné si směs při dělání boilí zalít olejem,a to jsem dosáhl dalším postupem ,nechal jsem tu namačkanou aromatiskou rostlinu pár dní v oleji! A mám hned i -Dip- když mi zůstane, tak do něj namočím boilí a třeba i pelety.A přidání trochu sladkého není na závadu.
Je to lacinější ,roste to na zahrátce, potřebuje jen trochu vody a slunce. ERV.

SAHIB - Profil | St 1.12.2010 16:04:28

hurja >>
ahojky,-
já používám z 99% broskev - přeci jen má nejvydatnější vůni,alespoň pro mne a dobře se kombinuje..-))

hurja - Profil | St 1.12.2010 13:06:43

ale teu želatinu bych zkusil......a jakou? Poradite mi? Diky....

hurja - Profil | St 1.12.2010 13:05:19

Zdravim... taky mam zkušenosti s masoxem-hovězí!! Udělam z něj vyvar a pak zalivam futro,pracuje to skvěle...odskoušene na dvou prutech.....Jen pořad nechapu co jim tam tak voni.....snad ten oblak a ta slana chut? Ach ty ryby... :-)

SAHIB - Profil | Út 30.11.2010 21:37:39

DejF >>
To právě si nejsem jistej,tak mum to nechci psát a mást ho,ale mám tucha že jo...pohledám-)

DejF - Profil | Út 30.11.2010 21:32:11

SAHIB >> nebylo to náhodou TB?

SAHIB - Profil | Út 30.11.2010 21:30:19

Grasel >>
já si to už přesně nepamatuju...
To bych Ti musel někde vyhledat,..ale říkalo se o firmě,že má se směsí končit,tak nevím,..ale zkusímTi to někde v mé otázce pohledat,ale bude to trošku trvat,tak se připomeň-))

Grasel - Profil | Út 30.11.2010 21:26:05

SAHIB >> A prosím Tě ta směs je od ...? :-)

SAHIB - Profil | Út 30.11.2010 21:20:55

Grasel >>
nemáš zač--)
směs byla dobrá,nestála moc- pokud si vzpomínám asi 185,-kč /kilčo..dobře se míchala,držela, válení v poho a kuličky drželi taky-))ještě mám ve škatuli jeden pytlík asi s 60 kulema-poslední,sem si dělal menší balení-))švestka + masox-)ten jezdil dobře zjara a na podzim-)))hlavně

Grasel - Profil | Út 30.11.2010 21:14:03

SAHIB >> Dík

SAHIB - Profil | Út 30.11.2010 21:03:34

Grasel >>
Měl jsem směsi NUT -MIX...kilový balení jsem si sehnal..,vyzkoušel to udělat po kilech,abych toho moc nezkazil,..-)a do druhý jsem dal příchuť švestka + masox..-))

Grasel - Profil | Út 30.11.2010 20:59:50

SAHIB >> Do jaké směsi,jestli to teda není tajný :-))

SAHIB - Profil | Út 30.11.2010 20:58:23

adam.fsh >>
ahoj,
já když sem si koule valil doma,tak sem dal max 2 a 1/2kostky(stačilo),bylo to akorát na hraně + broskev,a šlapalo to pěkně..

adam.fsh - Profil | Út 30.11.2010 20:54:59

Tých 8 kociek ako som písal je asi naozaj dosť, ale záleží to podľa mňa že ako to rozdrobíš. Ak sa ti to podarí úplne na prášok tak dve kocky stačia. Ak nie tak aspoň tri by som dal. Tak sa teda ospravedlňujem za nepresnú radu. :)

SAHIB - Profil | Út 30.11.2010 20:32:10

Cloud >>
cus,
jak vidím,želatina + masox nenapadli jen mne,..-)ale že to šlape,což-)))

Zindys - Profil | Út 30.11.2010 20:26:35

levhan >> jo, ono maggi hodně barví, to je jak když si ho naliješ do polívky - taky ti polívka ztmavne. tobě taky ať se daří :)

levhan - Profil | Út 30.11.2010 20:13:29

Zindys >> kdyz je delam ja tak jak ti pisu ty koule upone zcernaji kdyz je rozriznu jsou tmave az do stredu uvydis chlape at se dari

Grasel - Profil | Út 30.11.2010 20:12:22

Do směsi na boilie to někdo přidáváte?A v jakém množství na kg?

Zindys - Profil | Út 30.11.2010 20:11:24

levhan >> no uvidíme, asi to vyzkouším v zimě narolovat a uvidíme na jaře. dám tam toho tedy víc :)

Cloud - Profil | Út 30.11.2010 19:52:15

rorejs - >> Masox a maggi používám rád,ale pro jeho slanou chuť rád zamíchávám,do nějakého sladkého roztoku,aby se chutě vyvážily.Např. lehce naředěný med,nebo melasa.Nebo přímo do vývaru zahustit cukrem,nebo lehce želatinou. Vznikne super sirup,který lze přidávat jak do krmení,tak i bez obav dipovat,nebo použít s PVA materiálem.

levhan - Profil | Út 30.11.2010 19:49:24

Zindys >> to bych rekl ze je malo hodne malo stejne si myslim ze jedine co jim na magi chutna je to ze je to slane

Lálos - Profil | Út 30.11.2010 19:49:22

kdysi jsem vařil kukuřici s masoxem, ale žádnou zvýšenou aktivitu ryb jsem nazaznamenal, tak jsem toho zas nechal. jak píší ostatní, někdy - hlavně ve studené vodě přidávám maggi do vnadící směsi a tam už to šlape celem viditelně

Zindys - Profil | Út 30.11.2010 19:47:41

levhan >> to už se taky musí vyzkoušet, no...vidím to tak na 20 ml na 12 vajec?

levhan - Profil | Út 30.11.2010 19:45:37

Zindys >> tak urcite jde jen oto kolik aby po vareni tam neco zbylo

T.Karel - Profil | Út 30.11.2010 19:37:41

masoxový vývar a něj namočené sojové kostky mě chytaly velice dobře

Zindys - Profil | Út 30.11.2010 19:33:50

judas.d >> kdo? jestli myslíš jezera, tak ještě nejspíš nee.

judas.d - Profil | Út 30.11.2010 19:32:02

Zindys >> tak co ještě to nezamrzlo?

Zindys - Profil | Út 30.11.2010 19:30:06

judas.d >> hele všecko se dá upravit. v létě jsem si ho zkazil pepřem tolik, že mi na to brali samý větší ryby :o)))

judas.d - Profil | Út 30.11.2010 19:25:10

Zindys >> na to se vyprdni kazit takhle mimotepa:-)))

Zindys - Profil | Út 30.11.2010 19:22:30

levhan >> to je taky dobrej nápad, ale v těch vejcích by to nemuselo být špatný. všechno se musí vyzkoušet.

levhan - Profil | Út 30.11.2010 19:20:29

Zindys >> to nevim ja udelal koule nechal zavadnout par dni supnul do magi nechal nasaknout a nechal znova ususit

Zindys - Profil | Út 30.11.2010 19:17:22

levhan >> no já přemejšlím, že dám možná maggi do koulí, který budu míchat na jaro, pak je to víc kořeněný a takový lepší...no uvidíme ještě, musím to zvážit :o)

levhan - Profil | Út 30.11.2010 18:30:52

mimat >> mima - 30.11.2010 14:29:06 >> u magi ci sojovky je dobre je nadipovat tak ze je vtom nechas treba tyden a nechas je znova zaschnout nemuzes je vtom machat rok

levhan - Profil | Út 30.11.2010 18:26:23

Zindys >> magi a sojova omacka pro bezne pouziti v kuchyni je hodne dobra vec at uz jako dip ci prisada do krmeni a hlavne potom koule neplesnivy mozna jedna nevyhoda treba na d5 to miluji sumci mimina

Pajos07 - Profil | Út 30.11.2010 17:44:42

ja mam v magi nalozene koule uz asi 3 mesice a ted na podzim to docela slapalo i obcas nejakej ten cejn ale kapri kolem 50-60 cm

VORVAŇOS - Profil | Út 30.11.2010 17:35:10

Ahoj.Předloni jsem šel na velikonoce na ryby a zkusil jsem večer před lovem pokapat na kostky nakrájený chleba s kůrkou maggi.Druhý den celá štěrkovna byla bez záběru jen já tahal jednoho kapra za druhým.