Brigadnicka cinnost,nad ramec povinnosti?!?!

Stala sa mi neprijemna vec.Okrem toho,ze rad ryby lovim,som spokojny,ked môzem byt aj pri zarybnovani a vlastne pri vsetkom,co sa nasich revirov tyka.Vzhladom na slabsiu informovanost v nasej MO,som sa o brigade dozvedel vzdy,po jej ukonceni.Navyse som bol odbity odpovedou"vsak brigadu mas odrobenu".Ake mate skusenosti s brigadnickou cinnostou vo Vasej MO,prip.mate moznost aktivne sa zucastnovat na chode MO nad ramec povinosti???
Autor diskuse: ludik20 - Profil , 15.11.2010 všeobecné - RŘ, MO, svazy

Ako si plnite brigadnicku cinnost???

A) Brigady si vyplatim!63%

B) Len tolko,kolko musim!16%

C) Ked mam moznost,aj navyse!21%

Od 15.11.2010 hlasovalo 103 čtenářů.

Mrknato - Profil | Čt 18.11.2010 21:00:43

Darcy >> Čilimník = činovník, v hantecu. Činovník, který neví, že pověřený obecní úřad je zákonem pověřen jmenovat na návrh uživatele RS, ale není čilimník. Je to hňup, vychcan, který možná přesvědčil úředníka, že nemá žádnou kompetenci nad RS, že tyto kompetence má MO a ty mu to tu boříš.... MRS je hochu zcela jiná liga, a má jiná pravidla....

Darcy - Profil | Čt 18.11.2010 10:32:01

Mrknato >> Ono by nebylo na škodu, kdyby naši, jak je nazýváš " čilimníci"(prosím, napiš co to je čilimník, já to nevím a řada lidí také ne), šli do soudních sporů ať už by se jednalo o náklady na RS nebo spory o ničí(což v právním státě není možné) ryby. Já si myslím, že bychom se dočkali některých zajímavých soudních rozhodnutí. Jenomže to by asi nesměli býti čilimníky, kteří si nechtějí přidělávat starosti.

Darcy - Profil | Čt 18.11.2010 10:14:42 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

hraji >> Od člověka s tak vysokou aurou bych očekával trošku realističtější přístup. Spusta věcí v zákoně není a v konkretních případech rozhoduje soud. Nechápu proč jsi zrovna vůči mým příspěvkům zvolil tak konfrontační tón. Četl jsem řadu tvých příspěvků které jsem obdivoval, ale po naší diskusi.... Nejsem členem RS, ale tvoji formulaci"blbá RS" musím důrazně odmítnout. Jsou to v drtivé většině slušní a poctiví lidé, kteří svoji vysoce záslužnou a nebezpečnou práci vykonávají pouze za povolenku. Pokud ti nějaký člen RS šlápl na paleček, tak si to vyřiď s ním. Laskavě si také uvědom, že tyto stránky čtou i mladí rybáři. Omlouvám se, ale na tvé další příspěvky nebudu odpovídat.

hraji - Profil | Čt 18.11.2010 7:12:47

Darcy >> aby něco takového měl úřad v náplni, musel by to stanovit zákon. A ten nic takového nestanoví. Takže píšeš nesmysly.
Takže zanech snění a vrať se do reality kolego. Navíc blbá RS ani v uniformě inteligenci nezíská.

Lauri - Profil | Čt 18.11.2010 6:29:02

Sven >> ne ne toto se děje v Náchodě :)

Mrknato - Profil | St 17.11.2010 18:43:56 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ještě jedna poznámka. Z rozhodnutí nejvyššího soudu je oprávněn revizor MHD zadržet černého pasažéra, pokud nepředloží platnou jízdenku a odvést na policii. Může použít i přiměřené násilí.. Oddůvodněním je, že nelze trpět poškozování soukromého vlastnictví. Možná přechodem revírů na rybníkářství, kde ryby nejsou věcí ničí, by obdobně mohla postupovat i RS. Pak by tu uniformu a cesťák klidně mohly platit i MO..... To by smysl mělo.
Edit : i v tom. že by se kapři vysazovali do těchto "chráněných" vod a původní druhy ryb, věci ničí, které nejsou až tak jedlé by měli více prostoru a i podpory, např. v řekách......

Mrknato - Profil | St 17.11.2010 18:35:02

Darcy >> Jediná "chyba" na tvé straně je, že MO nemají mít k RS žádnou vazbu. To, že svaz dělá to, co v zákoně není, tak takovou RS, i když jmenovanou pověřeným Obecním úřadem , tento úřad nijak dotovat nebude. Naprosto souhlasím, že by RS měl navrhovat uživatel a ne MO bez výkonu RP, nebo s výkonem RP na soukromém revíru MO. Bohužel dnes MO jmenují i hospodáře, kteří se tak titulují a v rozporu se zákonem i hospodaří. Samozřejmě, že se blíží rok 2014 a všichni čekají, co se stane....

Darcy - Profil | St 17.11.2010 18:21:21 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mrknato >> Úředníky nezajímá spousta věcí. Když jsem svého času projednával na magistrátě možnost grantu na zakoupení uniforem pro RS, bylo mi řečeno, že máme dost peněz z prodeje povolenek. Když jsem jim vysvětlil, že peníze za povolenky jdou na ÚS, tak se velice divili. Je skutečností, že mnohdy jde o chyby v komunikaci, na kterých se sami podílíme. Musím s povděkem konstatovat, že jsme peníze na uniformy a příští rok na člun pro RS dostali. Myslím si, že pokud by byla RS řízena ÚS a tam také projednávány přestupky (viz MRS), tak by se na KÚ sehnaly i nějaké finanční prostředky na činnost RS.

Darcy - Profil | St 17.11.2010 17:59:12

hraji >> Nějak si nerozumíme. Pokud RS ustanovuje dle zákona 99/04 obecní úřad a v témže se přihlašuje k odpovědnosti za škodu vzniklou RS při výkonu funkce, tak mi z toho vyplývá, že OÚ by měl vytvářet podmínky pro činnost RS. Měl by poskytovat finanční prostředky např. na cestovné,stravné, ošacení(uniforma) atd. Z toho také usuzuji, že úřednice život. prostřed.OÚ, by měla mít základní znalosti o RS. Jinak samozřejmě přiznávám že chyba je u mě. Mea culpa, mea culpa, maxima mea culpa.

Mrknato - Profil | St 17.11.2010 14:48:14 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Darcy >> Stejně tak není dáno, kolik musí mít uživatel hospodářů. Pokud stačí uživateli ÚS i orgánu jeden, proč by potom tomu samému a pověřené obci nestačila jedna RS (jedna osoba). Navíc jmenování RS je na uživateli, ne na někom, kdo provádí některé činnosti. Proč se v tomto angažují MO! Já si myslím, že kvůli tomu, že dnes má cca 75% MO i své revíry, kde RS dělají ti samí lidé, ale odměny mají z peněz ÚS. 10, 30 členů RS z MO a v tu ránu nemusí RS dělat 500 kontrol ročně, stačí ji 20 ročně a hlavně na revírech MO, kde kontroluje "cizáky" a navíc 10- 30 volňásků potěší...... Úředníky to vůbec nezajímá....
Edit : Stejně tak není stanoveno kdy a kolik dní má RS kontrolovat a dohlížet na dodržování zákona.

solich76 - Profil | St 17.11.2010 14:08:29

Lauri >> hezká pakárna )))))))))))

Sven - Profil | St 17.11.2010 14:02:03

Lauri >> nejezdíš na brigády k nám ? :-)))

Lauri - Profil | St 17.11.2010 13:40:53

Chodím na brigády pravidelně už od patnácti, ale připadá mi, že se tam dělají uplně zbytečné věci. Připadá mi, že práce která se při brigádách dělá se dělá tak napůl. Přes zimu se to rozpadne a druhý rok se to dělá znova. A tak to jde pořád dokola. Já například při brigádách stavím hráz malého rybníčka už několik let. Připadá mi, že to čeká vždy jen na mě. Vloni na jaře se měl slovovat chovný pstruhový potok. Tak si říkám hurá konečně nějaká změna, když byla lovící četa nastoupena ve vodě, tak jsme zjistili, že bateriový agregát nefunguje. Po výměně dvou náhradních baterií nefungoval pořád. Tak jsme to sbalili a jeli dělat opět hráz malého rybníčka :((
Myslím, že kdyby se vynásobil počet odpracovaných hodin na hrázi za nějakou rozumnou cenu, tak by se za ty peníze mohla postavit hráz jak na Orlíku, místo toho tam máme malou hráz z jílu a náhrobních kamenů provrtanou ondatrami :((

TWIN 69 - Profil | Út 16.11.2010 20:48:08

Vzhledem k mému pracovnímu vytížení je moje odpověď za A!!!

hraji - Profil | Út 16.11.2010 20:45:47

Darcy >> RS potřebuje na výkon funkce peníze? Zákon stanoví, že jí stačí průkaz a legitimace.
Ten zbytek nemá cenu komentovat, protože takovou argumentaci nejsem ochoten akceptovat. Já si myslím, že chyba je především u tebe, ne u úřednice na úřadě.

KOLIBŘIK - Profil | Út 16.11.2010 17:34:07 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

ludik20 - >> Zdravím.Chytám ryby a jsem organizován skoro pětačtyřicet let.Proti brigádám jsem nikdy nebyl.Ba naopak jsem raději šel a rád pomohl jelikož brigáda u nás v M.O. směřovali vždy a jen pro rybáře.Tak to bylo až do mých minálně pětatřiceti let.Chodili jsme s klukama rádi ale jen do té doby nežli se změnílo naše vedení a přecednictvo.Po jejich novém zvolení myslím že to bylo samozvolení začali brigády měnit význam.Brigáda byla přesměrována do Čakovického cukrovaru kde kluci deset hodin dřeli na vagonech s pytlema třtiny nebo co v ních bylo.Peníze údajně šly za tyto brigády ČRS-....Ale????? tamtamy nás uvedli do reálu.A tak od té doby raději brigády rád zaplaím .Alespon netrpím pocitem že si někdo namastil kapsu za naši práci .Pokud se šlo k vodě a zvelebovali se její břehy tak jsem mě l dobrý pocit Práce nás těšila a věděli jsme že to je pro dobrou věc.Ted v tuhle dobu jezdím sám s vlastní vůle a zadarmo jen pro zábavu a potěšení pomáhat vždy na jaře už spousty let na jeden dobrý soukromý revír.A ta práce je tam po nás vidět,je to pro všechny a s dobrým ,čistým ,rybářským úmyslem..

Mrknato - Profil | Út 16.11.2010 17:33:55

Martin - Rybárčenie >> Martin z rybarcenie.sk - 16.11.2010 17:26:35 >> Nemám nic proti soukromákům, naopak, ale mě táhnou řeky, potoky a přehrady a mít možnost na nich lovit za přijatelnou cenu. Oželím i horší zarybnění oproti možnosti rozsahu lovu. Pokud by svaz hospodařil tak jak by měl (dle zákona) a kapry nechal soukromákům a MO, budu rád a spokojen.

Martin z rybarcenie.sk - Profil | Út 16.11.2010 17:26:35

Mrknato >> Myslím si, že celkom v tomto nemáš pravdu nakoľko v mojej bývalej MO jednu vodu zobrala jedna Súkromná rybárska spoločnosť. Keď túto vodu brali bola to voda poriadne spustošená či už okolie ale i pod vodou (stav rýb atď.). Do tejto Súkromnej rybárskej spoločnosti som sa po niekoľkých rokoch prihlásil ako uchádzač o členstvo a prijali ma. Som tam už piaty rok a poviem ti, že v tej vode je problém nechytiť kapra. Okolie je pravidelne upravované. Táto súkromná rybárska spoločnosť má dva revíry a 300 členov je max. množstvo. Funguje na princípe skoro ako SRZ ale všetky finančné prostriedky využíva efektívnejšie, voči okoliu (firmám a záujemcom o lov) sa správa trhovo a tento postoj jej zabezpečí každý rok dostatok finančných prostriedkov na bezproblémový chod.
A pre prípadné overenie mojich informácií tu je je názov: Rybárska spoločnosť Komjatice
A tu je ich link s podrobnejšími informáciami http://www.naryby-komjatice.sk/index.htm

Darcy - Profil | Út 16.11.2010 16:40:20

hraji >> když to víš ty, tak by to měla vědět úřednice samosprávy. Pokud něco zřídím zákonem, třeba městskou policii, tak samozřejmě stanovím podmínky jejího zřízení- především financování. To, že činnost RS by měl "někdo" financovat, stát jaksi opomenul i když podle mého názoru by měl náklady nést zřizovatel.

SOPTIK 52 - Profil | Út 16.11.2010 15:45:49

ludik20 >> ahojky.Díky za Tvoje poděkování,ale to není tím pravým důvodem této mé zpětné reakce.Jen ta Tvá odpověď ve mne vyvolává hezkej bordel v chápání.Nechápu,jak může být někdo odmítán,ve snaze pomoci nějakou tou činností té mateřské MO.Víš ,já vím a také chápu,že zaleží na objemu brigadnické činnosti ,k počtu samotných členů.Tohle osobně nemohu posoudit.Tu už je vážně jen interní záležitost MO.Ale jen se bojím,aby to nepřerostlo u Vás v nějaký ten kšeft,jen pro vyvolené.Myslím to praktikací:::,Ty člene plať,Mý to uděláme za Tebe.Něco obdobného už jsem slyšel.Né,tedy u nás,ale nějaké zneužití kamaráčovtu ,ve prospěch určité skupiny už tady bylo.Ale snad tam nejsi jedinný nespokojený s tou situací.Tak se o to perte ,sakra chlapy!Ahoj...............

ludik20 - Profil | Út 16.11.2010 15:04:12

SOPTIK 52 >> Prepac,ale na Tvoj prispevok musim reagovat!!!...Bohuzial je to tak! Ako polovnik(myslivec) sa o osvoje "trofeje" stara,aby ich mohol lovit,ja mam tiez zaujem aj o prirodu a mam snahu,aby som mal co chytat aj o par rokov(obcas aj zjest:-)))),hoci to ma daleko od mojej fylozofie..(.rybacinku zboznujem).Chcem len poukazat na to,ze ked chcem nieco urobit pre svoju organizaciu,ako keby som bol odsunuty na "vedlajsiu kolaj"....a pri tom to robim pre svoje potesenie....Ako to robi turista,numizmatik,filatelista,modelar,chovatel,...​....!!!!

ludik20 - Profil | Út 16.11.2010 14:53:57

Chalani,kamarati,rybari...chcem sa podakovat vsetkym za super nazory!!!Takuto odozvu na moju temu som necakal!Poslal som aj podakovania,ale na zaklade Vasich nazorov,takze niektori ich dostali aj viacej...necital som mena!Reagujem trochu neskôr,kôli pracovnej zaneprazdnenosti.Samozrejme,ze(nastastie) ma kazdy pravo na svoj nazor:Ak bude tema dalej pokracovat,budem len rad,ale jedna pravda je,ci tym nieco zmenime...?!?!?

ludik20 - Profil | Út 16.11.2010 14:26:41

escobar >> Ze vraj to je problem...mal som to na mysli!!!Dik!!!

Mrknato - Profil | Út 16.11.2010 13:28:37 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jarda Š. >> Ano, proto, pokud by se revíry "dražily" a ovládly je "soukromníci", hlediskem by byl pouze zisk soukromíka a ne přístup členů k vodám..... Do územního rybolovu by se hlásily i ty soukromé revíry, kam by vlastník nic nevysazoval, pouze by si tužkou do několika povolenek připisoval redistribuci..... a kdo by na tom tratil? On určitě ne.

Jarda Š. - Profil | Út 16.11.2010 12:29:53

Mrknato >> Pro soukromníka by mělo význam se přihlásit do územního rybolovu, kdyby nebyl schopen rozprodat povolenky ani za nízkou cenu. Šlo by tedy o horší revíry. Kdo povolenky prodá za pro něj příznivou cenu, pochopitelně do územního rybolovu nepůjde.