Druhy streamerů a šňůry na které s nimi chytat + technika lovu

Ahoj.Chtěl bych si zkusit chytani na streamera.jelikož sem to ještě nikdy nezkoušel tak budu vděčnej za každou radu od zkušenějších.Moc rad bych byl i za vložené fotky ruzných druhů streamrů a jejich případné názvy.Nežádám přímo o vaše vlastnoručně vyrobené vzory,jen bych rad kdyz mi někdo napíše co s některým streamrem dělat,tak abych byl v obraze.DÍKY VŠEM
Autor diskuse: Mičudla - Profil , 14.10.2010 muškaření - nástrahy, návnady

chrostik3 - Profil | Po 18.10.2010 19:45:09

u.x.a. >> hale posílám na web dost a nechci utrácet za laky na vlasy,To si dělejte vy :-))

u.x.a. - Profil | Po 18.10.2010 15:59:21

chrostik3 >> omluva myslel jsem samo tvoje mušky ale pokud chceš mušky co chseš fotit udělat na fotkách ještě lepší a hezčí doporučuju použít laky na vlasy a fén stejně jako bylo použito pro focení mušek v knize lov pstruhů na umělé mušky od boba churchcheho myšleno vážně:-)

Scout - Profil | Ne 17.10.2010 16:15:54

ZN >> Četl, ale nespisovateloval. :-)

siri - Profil | Ne 17.10.2010 15:41:25

A k veci: myslim, ze z 'Karafiatovych (a Machackovych) broucku', zminovanych nekde na zacatku, by byl prinosnejsi dil I. - ale tezko ho sezenes. Mozna zkusit verejnou knihovnu, jestli neco takoveho jeste funguje...

siri - Profil | Ne 17.10.2010 15:36:55

Mičudla >> Hm, otazky na MRKu, tak jako na jakemkoli jinem foru, jsou zcela legitimni cesta k informacim. Kdo chce odpovi, kdo ne, neodpovi - to je normalni. Kdyz nekdo neodpovi a jen prudi, je to trochu proti smyslu veci, ale jde o bohuzel zde celkem beznou vec. Ja se treba vic divim 'otazkam', nesoucim s sebou uz hotovy nazor, kde autorovi jde spis o prispevky tento potvrzujici. ;) Za ty jsou dekovacky...

ZN - Profil | Ne 17.10.2010 11:29:50

Scout >>
prosím tě, jsi ty ten spisovatel Šumavské rapsodie?

ZN - Profil | Ne 17.10.2010 11:29:01

Mičudla >>
není v tom nic osobního, v pohodě.
Pleteš se však v tom, že je víc lidí, kteří chtějí poradit. Poradil ti tady zlomek lidí, a to ještě ti, kteří jsou na MRKu jen o něco dýl jak ty. Převážná většina sem do této otázky jen nakoukne a nic nenapíše. Btw., já se do toho taky jen zbytečně zamotal.

chrostik3 - Profil | So 16.10.2010 20:29:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mičudla - >> Tady slíbený přídavek :-))

Mičudla - Profil | So 16.10.2010 14:30:46

ZN >> Ja sem na MRKu registrovanej teprve kratce takze jeste neznam jak to tady mezi lidma chodi ale snad nejsem moc naivni kdyz zadam otazku a budu doufat ze mi na ni nekdo odpovi,jinak fakt nevim k cemu by mi ta registrace byla dobra.Nastesti je videt ze lidi co chteji poradit(chlubeni v tom fakt nevidim) je vic nez tech co maji strach poradit.Je ale fakt ze lidi co se boji o stav ,,našich'' vod jak tekoucich tak i stojatych docela chapu.

ZN - Profil | So 16.10.2010 8:58:33

Scout >>
jo, to beru. Dobré a výstižné vysvětlení.
V každém případě si myslím, že tak nějak by to ale mělo být. Se zdejším osazenstvem jsem se dřív vůbec neznal. Vůbec. Za ty léta jsme však mnohé poznal, z většiny se stali kamarádi, proto se ta mimika dá vycítit. Ale i s těmi, které jsem dosud osobně nepoznal, se za ty roky vytvořilo nějaké takové pouto, kdy i tady už člověk dokáže odhadnout co a jak.
Vlastně, tak i tak je to takové face to face.
Nic to nemění na faktu, že nejsem přítelem udílení vážných rad, které mohou vést k dalšímu ničení už tak zničených vod, cizím lidem na webu.
Přece jen je tato otázka nakonec k něčemu dobrá.

Scout - Profil | Pá 15.10.2010 23:59:04

ZN >>
Smajlíka snadno vysvětlím.
Nic, ale vůbec nic, co se na tomto webu odbývá, nepovažuji za fatální, ani zásadní. Rady, názory, zkušenosti, postřehy či nedejpánbůh dogmata. Muškařský svět, tak jak jej s pár dlouholetými přáteli znám, totiž vypadá poněkud jinak. Jsem z nich nejmladší, takže ještě podle nich nemám rozum, ale zde nick!
Ku zdejší atmosféře se pak stavím jako by si povídali náhodní cestující v kupé rychlíku (už jsem tuto licenci zde jednou použil). Tam nikdo nic nehrotí, vše je totiž face to face, každý si hodlá zachvat "dekórum". Ovšem zdejší virtuální prostředí, jež nelze podepřít čitelnou mimikou obličeje, snadno pozbývá tolerance, smířlivosti. Případně zdejší chatrně stylizovaná sdělení postrádají přesnosti a výstižnosti. Pak dochází k jiskření.

Nu, a ti moji smajlíci jsou za to kupé. :-)

iwanhoe - Profil | Pá 15.10.2010 23:46:01

ZN >> já Tě i chápu, ale "takhle - jen negací"- tomu prostě nerozumím ...

ZN - Profil | Pá 15.10.2010 23:36:37

iwanhoe >>
já si jen myslím, že je to zbytečné. Nejde o méně ryb pro mě, to fakt ne. Brrr, já a policajt. Jde jen o názor.
S You tube pravdu zčásti máš, bohužel.
Kua, kam ten svět spěje. Myslím, že si už zasloužíme trošku klidu:-)

ZN - Profil | Pá 15.10.2010 23:31:41

Scout >>
to není tak těžké. Ale zavádíš debatu někam jinam. Nebavím se o fotkách u duhákodromu či vlastnoručně umotané mouchy. Bavím se o radách a návodech na chytání ryb anonimním lidem.
Btw., ten smajlík mě u tebe hodně překvapil. Ty a humor na webu? :-)

iwanhoe - Profil | Pá 15.10.2010 23:19:21

ZN >> mě "vadí" ta formulace .. Ono se najde dost "chlubílků", kteří se budou snažit zviditelnit za každou cenu, ale jestli máš muškaření rád, tak sám před sebou uznáš, že to dobré není. ...
.. tou vlastně říkáš - nic nechtěj bo Tě nikdo nezná a navíc to uvidí mnoho dalších, které také nikdo nezná a na mě pak zbude méně ryb ...
ale o tom je celej MrK pochlubit se, přeci navíc kurňa sám víš, že je to v rukou a čtení vody ect. daleko víc než v nástraze samé ...
všeobecně dělat komukoliv "policajta" na informace je mírně řečeno podivné a negativníma zkušenostma to nezdůvodníš - procentuálně jsou takové případy zanedbatelné.
Jinák sám raději ukazuji co znám v reálu, ale zvát každého k vodě nelze a sám vím jak jsem začínal dle časopisů atd a kolik let trvalo "detekovat" píčovinky - kdokolivnavíc použije You tube a má to tam komplet - tam též píšeš poznámky co ano a co ne, pochybuji ...

Scout - Profil | Pá 15.10.2010 22:44:19

ZN >> Nad slovem „plky“ se povznesu snadno, nedbám. Ale termín „chlubilství“? To spíš jej definuje fotografie lovce u duhákodromu, než obrázek vlastnoručně umotané mušky.

Díky za tip na využití R v kroužku. :-)

ZN - Profil | Pá 15.10.2010 21:35:54

Scout >>
Vážený pane kolego,
na muškařině v jednadvacátým století není tajného vůbec nic. Muškařů je jak sraček, ostatních rybářů ještě víc. S polovinou nádrže skutečně objedeme půl svazových revírů, chrostíků a jepic lítá nad každým skutečně, ale bohužel, taky čím dál míň, stejně jako je míň ryb. V tom bude asi ten zásadní problém. Přes tvé moudré a nad věcí stojící plky, nejde popřít fakt, že vidím jako chlubilství, rozdávat veřejně rady lidem, o kterých člověk neví nic,vůbec nic. Proč, z jakého důvodu?
Svůj pohled jsi nakonec dostatečně srozumitelně prezentoval před časem. Je to tvůj pohled, já mám jiný. Zřejmě stejně jako ty, podložený reálnými zkušenostmi. Ono si kolikrát stačí kliknout na to R v kroužku, a člověk se dozví spoustu informací. I to jsou zkušenosti.
Btw., zkušenosti, k pousmání.
Tímto nechci rozbředávat nějakou debatu, nestojím o ni a nepatří sem. A v podstatě je mi fuck, jestli tady někdo chce či nechce někomu za každou cenu radit. jen jsem napsal svůj názor. To snad múžu.

chrostik3 - Profil | Pá 15.10.2010 20:51:11

Scout >> asi tak,ruce Vám nenavážu :-)) a dík za poděkování.

Scout - Profil | Pá 15.10.2010 20:48:18

chrostik3 >> Chápu, že moje poděkování není podstatné, ale projevuji jej alespoň za sebe. Strýmry i mušky na tento web vkládáš, kolego, velmi parádní!

A jsem i rád, že na konspirativní tajemno ani kabalu nehraješ, však co je na muškařině v jednadvacátém století tajného? S jednou plnou nádrží objedeme polovinu svazových revírů a chrostík či jepice lítá nad každým z nich. Zbytek je v rukách a zkušenostech. :-)

chrostik3 - Profil | Pá 15.10.2010 20:27:27

hovadoz >> dík,čekam na poděkování a dam ještě přídavek. :-))

hovadoz - Profil | Pá 15.10.2010 20:26:17

chrostik3 >> Jinak moc pěkný streamery.:-))

hovadoz - Profil | Pá 15.10.2010 20:25:29

chrostik3 >> Já to tam napsal, to bych si nedovolil přebrat tě tvoje chlubení.-:-))))))))))