Klub Rybářské turistiky

Jakožto dlouholetý milovník této disciplíny,rozhodl jsem se pro založení této speciální sekce pro rybáře,kteří milují pohyb okolo vody tzv.na lehko.
Co je to rybářská turistika:
Je to šoulačka s prutem,batohem a fotoaparátem okolo našich řek,říček a ostatních toků.Není ani tak důležité ulovit rybu,jako poznat místa dříve nepoznaná.Mnohdy takto ujdu mnoho kilometrů,aniž bych ulovil jedinou rybku.
Všichni,kdo toto máte rádi a Vaše paměťová karta je plná fotek,račte vstoupit.Tato diskuse je tu pro Vás.

Kaprařům a ostatním bobkařům vstup zakázán!
Autor diskuse: : vydrák - Profil , 10.10.2010 všeobecné - revíry, cestování

Serza123 - Profil | Út 1.1.2013 12:09:48

: vydrák >> Až budu mít trochu času, pořídím dalši fotky tady z okolí. Přestěhoval jsem se sem, tak mám co prozkoumávat :-).

: vydrák - Profil | Út 1.1.2013 11:04:09

Serza123 >> Okolo Malše je hezky.Hezký foto.
Z Malše mám první parmu.

Serza123 - Profil | Út 1.1.2013 10:55:16 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Sice jsem kaprař, ale rad se procházím kolem řek a potoků jen tak bez prutů, tak snad nebude vadit když pár fotek přidám. Tyhle jsou z Malše od Plava po Vidov.

PetrZ - Profil | Út 1.1.2013 10:01:15

Všechno je to o tom, co má člověk rád. S dětma nebo s přítelkyní většinou skončím někde u Lipna, pískovny nebo řeky poblíž civilizace. Ale když mám čas a náladu tak moc rád vyrazím někam ven, mimo civilizaci. Ať už je to s mušákem na Černou, Stropnici nebo horní Blanici nebo s vláčákem a plavkou někam na Lužnici, dolní Blanici nebo jarní a podzimní Vltavu. A všechny tyhle místa na Lužnici znám a když nejezdí vodáci tak je tam všude nádherně. Ale stejný je to i na Vltavě. Nedaleko místa na poslední fotce od NICKLOTERSa jsem vyrůstal. Pod jezem co je vidět v dálce na fotce jsem byl kouknout v sobotu a bylo to jediný místo mezi Veselím a Lužnicí, kde se dalo zachytat něco plotic... Pěkný předposlední lov vlastně už loňskýho roku...

: vydrák - Profil | Čt 29.11.2012 16:33:16

nerf >> Rybářská turistika není pro každého,a je to podle počtu reakcí v této diskusi vidět:-))
Tak sem rád že jsi další,komu je tato disciplína blízká:-)

nerf - Profil | Čt 29.11.2012 16:03:17

: vydrák >> Klobouk dolů, tohle je rybařina podle mého gusta. Vydráku, díky, moc jsi mě potěšil. Příští rok také přidám nějaké fotky :-)

NICKLOTERS - Profil | Ne 30.9.2012 10:26:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

: vydrák - >> Od hráze rybníka k řece je to asi třista metrů.A je to partie kam nechodí ani domorodci...ůžasná rybařina v ne hluboké Lužnici v ůseku kam se rok co rok vypouští při výlovech rybníky.....Pokračuju nahoru proti proudu směr Třebon ale té se vyhnu a usadím se při dalším putování na břehu Nežárky nad Jindřichovým Hradcem v Lásenici.

NICKLOTERS - Profil | Ne 30.9.2012 10:13:17 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

: vydrák - >> Tak tohle je podle mě jeden z nejkrásnějších Jihočeských rybníků o kterém ví jen málo lidí.Je stranou a daleko od silnic a železniční tratě..Nevím přesně kolik má hektarů ale víc jak dvacet rozhodně.Tahne se od hráze Frahelže nad Lužnicí až ke Kleci....v těsném sousedctví má ještě rybníky ...LÁSKU A VÍRU..... ale také hned zaroustlou ůzkou ale velmi dobře zarybněnou Lužnici.

NICKLOTERS - Profil | Ne 30.9.2012 10:06:18 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

: vydrák - >> Ahoj...Našel jsem tvou diskusní cestovatelskou nabídku.Letos jsem po dlouhé době strávil dovolenou v Česku ....a vydal jsem se z Jížních Čech s prutem až na Jižní Moravu.Nelezl jsem po památkách a toulal se kolem řeky a rybníků.Start byl na hrázy rybníka Naděje........

: vydrák - Profil | Pá 7.9.2012 17:22:41

Pokračování:
foto č.8.9 - řeka za městem je jiná.Nespoutaná a regulací neposkvrněná.
foto č.10 - pěšina okolo řeky
foto č.11 - vyhlídka na skále nad řekou

Fotek je víc ale tohle stačí.Jinak,cestou jsem ulovil jednoho tlouště a jednoho okouna.Velikosně to nebyl žádnej zázrak,takže bez fotky:-))

: vydrák - Profil | Pá 7.9.2012 17:10:13

Rok se s rokem sešel,tak je třeba oprášit prach z diskuse.
Jak vidno,rybářská turistika nepatří mezi rozšířené disciplíny českého rybářského národa :-))

No nic,k tématu:
Vzal jsem si dnes dovolenou,popadnul batoh,svačnu a proutek a vyrazil za turistikou.Mým cílem se stalo 30km vzdálené starobylé lázeňské město Bechyně.Bechyní sem mockrát projížděl ale nikdy se nezastavil.Až dnes.
Bechyní protéká Lužnice a tak jsem rozšířil obzory..Na mapě jsem označil trasu pochodu a pod ní je pár tématických fotografií.

foto č.1 - Bechyňský zámek
foto č.2 - rotunda na skále
foto č.3 - řeka v městě,zregulovaná a pomalu plynoucí
foto č.4 - železná lávka nad soutokem Smutné říčky a Lužnice
foto č.5 - lávka přes Smutnou říčku postavena r.1902
foto č.6 - cedule
foto č.7 - Bechyňská obora

: vydrák - Profil | So 3.9.2011 15:53:25

Lužnice 2011
Letošní první větší turisticko - rybářská vycházka proti proudu Lužnice(viz.mapka).Ušli jsme s mladým několik náročných kilometrů,zdolali jeden brod a utopily telefon:-)) Vše v časovém úseku 8.30h - 15.00h.
Tam po levém břehu,zpátky po pravém.Uloveno několik tloušťů a okounů - ale o ryby vůbec nešlo:-))
Petrův zdar


- Profil | Po 2.5.2011 16:39:08

Tentokrát jsem v sobotu vyrazil na rybářský výlet do Bavorova na revír nazvaný Blanice Vodňanská 4. Byl jsem tam už mnohokrát, ale naposledy před několika lety. Měl jsem strach, jestli řeku nezničila povodeň, ale zdála se mi prakticky stejná jako před lety. Chytil jsem pár tloušťů, dva okouny a lipánka. Řeka je moc pěkná, ale člověk se musí připravit na horší přístupnost, někde je svah k vodě tak prudký a vymletý, že ho není možné sejít, takže je lepší jít řekou nebo úsek vynechat. Od vody mě nakonec vyhnala bouřka, šel jsem na vlak. České dráhy opět nezklamaly, od nádražní budovy odstranily veškeré sedačky, takže kdo si chce v Bavorově sednout, může buď na zem nebo na špinavé schody...

: vydrák - Profil | Ne 24.4.2011 10:53:06

>> No paráda!!Konečně první rybářský turista.Zajímavý kout země,zajímavé fotky.Díky

- Profil | Ne 24.4.2011 10:44:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

V pátek jsem navštívil Lomnici 1. Sice ne bez prutu, ale stejně jsem chytil jen dva mikrotlouště a ouklej, takže jako bych tam nebyl. Zajímalo by mě, jestli jsou tam i jiné a větší ryby. Za pět hodin jsem potkal jen jednoho člověka, místního rybáře, a ten tvrdil, že je tady mnoho malých štik...

Tato řeka je občas dost divoká, obrostlá nízkými keři, takže člověk se ani nedostane k vodě. Samozřejmě i tady je možné vidět stopy přítomnosti člověka, ale po ruchu města je to balzám na duši. Pro výletníky doporučuji!

Arsenal - Profil | Ne 17.4.2011 9:30:55

Rashid 28.93 >>u nás je tak krásně...no může být i líp.Chraňme si co to jde!!!
Cizinec zas brečí,např.kolegové z Sk."vy sa tam v ČR máte,tam si zachytáte,u vás je to super" I s tím jsem se zde setkal.Má odpověď zní"jsme na stejný lodi" a to neví,že na Sk jezdím a znám to tam OK.

yvana - Profil | Ne 17.4.2011 9:29:18

: vydrák >> Tak psa mám,ale taky všude se mnou mimo ryb nejezdí,ale zatím jsem se domů vždycky dostala.Jinak ten potok co jsem psala je hned vedle fakt by jsi se divil,až tam zase pojedu tak to vyfotím.

: vydrák - Profil | Ne 17.4.2011 9:21:26

yvana >> Vždyť máš psa a ten by štěkal o pomoc:-))))

yvana - Profil | Ne 17.4.2011 9:21:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Rashid 28.93 >> No já se nehrnu,neříkám,že bych se nejela podívat do ciziny,ale třeba válet se 14dní na pláži to ani náhodou,ale nedávno jsem se dostala do míst je to pkousek od nás a nikdy bych nevěřila,že je tam vlastně úplně zapomenutej kousek přírody kam skoro nikdo nepřijde a přitom je tam krásný potok,lesy nádhera.

yvana - Profil | Ne 17.4.2011 9:18:44

: vydrák >> Víš stačí popojet pár kilometru a najednou zjistíš nádherný kouty přírody.Já mám výhodu i nevýhodu,že absolutně všude zabloudím,ale zase si říkám,zase vidím nové vesnice,kam bych se nikdy nedostala.

Rashid 28.93 - Profil | Ne 17.4.2011 9:05:42

yvana >> no bodejť, kdo může z našinců dneska tvrdit, že už byl u nás za humny absolutně všude, když si to hrne co nejrychleji a co možná nejčastěji za hraniční kopečky?

: vydrák - Profil | Ne 17.4.2011 9:03:30

yvana >> Dík,máš zcela pravdu.Každý se hrne do ciziny za obr-úlovky a za humny to nezná.Právě proto jsem založil tuto nevšední diskusi.Díky za Tvé vnímání!!

yvana - Profil | Ne 17.4.2011 9:00:28

: vydrák >> Tak tohle jsou moc krásný fotky,stačí se jenom dívat,ale v téhle uspěchané době,jako by jsme zapomínali,že je krásně i doma.Vůbec neznáme svoje okolí.

: vydrák - Profil | Ne 17.4.2011 8:39:29

Zdravím všechny rybářské turisty.
Včerejší zahájení pstruhové sezóny mě vytáhlo k vodě,ovšem ve stylu - LOVY BEZE ZBRANÍ!!

Prošel jsem cca 1.5km úsek menší pstruhovky ověšen pouze fotoaparátem a doprovázen věrným psem Sámou.Většina úseku byla slušně zarostlá,síla jara tryskala ze všech míst.Zajímavé bylo,že jsem neobjevil jediného muškaře.Na tuto říčku nějak muškaři zapomněli,ačkoliv je pravidelně dosazována pstruhem P,D a sivenem.
Za to jsem objevil stádečko ovcí pečlivě střeženo dvěma psi(border kolií a NO).
Psi absolutně nereagovaly na mého psa.V jejich popisu práce bylo hlídat stádo-né očumovat kolemjdoucí:-)))))Skvěle vycvičení psi!!!!

Hezký den to byl.Petrův zdar

: vydrák - Profil | So 23.10.2010 15:46:23

Krásné počasí dnes vytáhlo k vodě hodně rybářů a tak jsem s kolegou Anakondou vyrazil pod rouškou rybářské turistiky na plánovaný vejlet.Předmětem rybaření byla přívlač.
Cílem našeho dnešního vejšlapu se stala řeka Lužnice a starý řetězový most,který se v minulosti rozpínal nad starou Vltavou u obce Podolí.
Při výstavbě Orlické přehradní nádrže byl most rozebrán a přesunut pod obec Stádlec.Jde o ojedinělou technickou památku a dodnes slouží dopravě.Provoz je omezen jen na osobní automobily.Výpravu jsme ukončili kávou v jednom stylovém hotýlku u krbu.
Petrův zdar

: vydrák - Profil | St 20.10.2010 14:58:45

Zdravím všechny rybářské turisty..
Dnes jsem vyrazil prozkoumat krásy jednoho menšího potůčku.Místní ledňáček mě prováděl celým úsekem,ovšem vyfotografovat se mi ho nepodařilo.Tak aslespoň pár fotek z místa činu.
To hlavní!-ryby nebraly.Možná tam žádné nejsou.Ale i přesto jsem si krásně rybářsky zaturistil a potkal jednu velice sympatickou kozu..
Petrův zdar

: vydrák - Profil | Út 19.10.2010 17:58:21

anakonda >> Zdar Jirko.Jasně že vezmu.Sobota to jistí,už se moc těším.R.

anakonda - Profil | Út 19.10.2010 7:10:06

: vydrák - >> To je bezva nápad.Vezmeš mne někdy s sebou?Líbilo by se mi to.Zvlášť na přívlač.

Milda - Profil | Po 18.10.2010 19:35:36

: vydrák - >> Tak z turistiky mám nejraději turistický salám..:-) Jinak občas se projdu s vláčákem kolem řeky.Většinou chytím houbelec,ale na vyčištění hlavy ideální.

: vydrák - Profil | Po 18.10.2010 19:13:46

Zdravím vydráka.
Toto je má zatím poslední letošní rybářská vycházka.Jednalo se o retro vycházku na soutok říčky Smutné a Jidášova potoka.
Vybaven velkou polní,retro sestavou Shakespeare a zvukovými rotačkami Ryna jsem se prodíral houštinami okolo této krásné říčky mendrující loukami a lesem.Petrův zdar

: vydrák - Profil | Po 11.10.2010 20:08:58

dany1 >> Chodíš tam?Já tam byl prvně.

dany1 - Profil | Po 11.10.2010 20:08:33

: vydrák Ahoj..já vim....bylo mi to hned povědomé...šel jsem tam tudy několikrát na hady...

: vydrák - Profil | Po 11.10.2010 18:39:47

dany1 >> Je to nedaleko vesnice Ostrovce na Písecku.

dany1 - Profil | Ne 10.10.2010 21:10:59

: vydrák - Ahoj..to je mi povědomé..taky tam do těch krásných míst chodim...ale přesně kam...mno..nějak si nemohu vzpomenout

jasommato - Profil | Ne 10.10.2010 21:00:52 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

: vydrák >> poslal bi som daco ale fotim len minimalne inak prejst po potoku kylometre pozorovat prirodu vtactvo a ostatny zivot okolo vody je fakt krasa a obcas aj ja vyrazim s ul vlackou vlakom len tak doneznama len to ze nefotim a ani moc trasu neplanujem proste si vyberem revir pozrem spoj a idem sa prejst a ak boh da tak aj zdravi dojdem domov

: vydrák - Profil | Ne 10.10.2010 11:40:18

Zdravím všechny rybářské turisty.
Pro začátek a rozběhnutí diskuse přidám moji poslední akci,jejíž název je - pochod k soutoku u obou řek.

Takhle nějak by měl vypadat zápis rybářského turisty-na fotkách jsou značky,cedule a nesmí chybět foto cílového místa.

Vím,tato diskuse nebude pro každého.Proto jsem ji založil.Petrův zdar