Montaz na anglicaka

Caute rybari neviete mi povedat preco mi ale vobec nic nezabere ?bol som s touto montazou pri vode asi uz 15 krat a nic ani jeden zaber,pritom vzdy predtym zakrmim ,chodim s kamaratom tiez ma takuto istu montaz len s "anglicakom " a skoro vzdy nieco vytiahne ,vacsinou 1-2 kg kapre.chytam na kukuricu a zakrmujem uvarenou kukuricou .
Autor diskuse: warhem - Profil , 5.9.2010 plavaná - techniky lovu

Kasura - Profil | So 11.9.2010 8:06:25

Keď ti to s angličákom neide, tak ho netráp,skús to na feeder daj dlhší návazec a úspech sa dostaví,niekedy aj malá zmena urobí zázraky.

AIRBRUSH-M - Profil | So 11.9.2010 7:15:57

Tvoja montáž je na dne ? Myslím háčik z nástrahou. U tvojho kolegu je určite na dne a keď nakŕmi kuku tak kapríky zbierajú zo dna kuku. Kdežto ak tvoja neleží vyslovene na dne ale pohybuje sa v stĺpci a kapor zbiera dole, tvoju montáž obíde.

KOLIBŘIK - Profil | Ne 5.9.2010 19:47:05

warhem >> Zdravím.Poslal jsi mi nákres té sestavy.Mě se zdá nakreslená sestava dobrá.Není na tu vodu kam jezdíš špatná.Ještě zkus opravdu pořádně změřit vodu.Klasické to není ale zkoušel jsem mnohokrát tam kam jezdím velmi často na plavanou v době kdy voda je tichá a ryby neberou se v těch místech vykoupat a místo si sám projít pod vodou,prošlapat ho nohama a zjistit tvrdost a členitost dna.Není to špatné a v mnoha věcech jsem byl několikrát i velmi překvapen.V mém prvním zápise píši o krmení a návnadách.Toho se drž to bývá nejdůležitější pokud je sestava kvalitní a dobře navázána.Jinak ještě jednu technickou.Moc si nenech radit od závodních plaváčkářů.Těm je všechno jasný a mi jsme podle nich tupci.Tak hodně štěstí příteli a napiš mi jak si uspěl.

zewlbába - Profil | Ne 5.9.2010 17:06:45 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

asi bych začal právě výměnou pevného splávku za průběžný a dobře ještě jednou překontroloval hloubku loviště. je možné, že tvůj návazec s háčkem je akorát nade dnem a pro tuto techniku je lepší splávek naopak mírně přehloubit, aby návazec alespoň kousíčkem ležel volně na dně.

zvlášť, pokud vezmeš v potaz, že lovíš na kukuřici, kterou volně vnadíš a ryba je tedy spíše zvyklá sbírat návnadu volně ze dna, než ze sloupce.

zkus to navázat takhle:
http://www.mrk.cz/montaze.php?id=287

a vyměň kukuřici za červy, nebo červy zafixuj zrnkem kukuřice, ale ne vařené, ale Bonduellky z plechovky. do vnadění přidej taky nějakou živou složku a uvidíš, že to přijde.

nepíšeš jaký používáš kmenový vlasec a jaký návazec, obecně bys měl návazec mít slabší než kmen. například - kmen 0,18 a návazec 0,16 apod.

hodně štěstí

warhem - Profil | Ne 5.9.2010 16:22:17

no tu je montaz http://img8.imageshack.us/i/screenshot2010090511094​.png/

a chytame v rybniku ,stojata voda ,ziadne prudy ,a navnady mame rovnake ! :(

hlbka vody cca 5 metrov ,hlbku mam tiez nastavenu okolo 4-5 metrov

Sven - Profil | Ne 5.9.2010 12:57:07 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Těžko radit, když netušíme jak vypadá Tvá montáž a hlavně voda na které lovíš.
Takže jen obecná rada. Pořádně si prohlédni kamarádovu montáž, okopíruj ji a zkus jednou vyrazit na to samé místo sám.
Pokud půjdeš s kamarádem, prohoď si s ním místo. Je možné, že chytáš stále z jedné strany a kamarád je vždy pod Tebou po směru proudu. Tvé krmení voda odnese směrem k jeho lovnému místo a Ty vlastně krmíš jemu.
Neházej před lovem velké množství kukuřice nejednou ale nejprve nahoď a pak v pravidelném intervalu po troškách, cca 10 zrnek přikrmuj.
V závislosti na hloubce a síle proudu (i na stojákách bývají spodní proudy) musíš krmit směrem proti proudu. Čím hloub a silnější proud, tím víc proti proudu.
Důvodů proč Ti neberou, může být celá řada, stejně jako jejich řešení. Chce to zkoušet a zkoušet.
I když jsou někdy situace, že prostě ryby nežerou a můžeš se třeba postavit na hlavu :-)

hraji - Profil | Ne 5.9.2010 11:52:24 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

A není problém právě v tom, že má kamarád stejnou montáž jen s anglánem? Co nastavení hloubky? Těch důvodů, proč to nefunguje může být celá řada.
Zkus sem vložit jakou vlastně tu montáž používáš.

KOLIBŘIK - Profil | Ne 5.9.2010 11:37:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

warhem - >> Zdravím.Už si přemýšlel otom že to nemusí být montáží.Zkus změnit návnadu ale i nástrahu.Já Anglickou plavanou chytám po celý rok. A největší neúspěch u mne je vždy v nástraze.Pokud ti mohu doporučit chytej na patentky nebo rákosníky ,bílé červi ty můžeš uzavřít zrnkem mléčné kukřice.Jinak na tenhle druh rybolovu je dobré i tím na co chytáš hodně zakrmovat.Nastřílet lovné místo červama patentkama a nastříhanejma žížalama.Nepouužívám žádné závodní směsi.A mám docela i úspěchy.Kukuřice je dobrá ale na delší dobu chytání,chvíli to trvá nežli si nani ryby zvyknou,při zakrmení Také řádně měř hloubku v celém těsném okolí lovného místa.Nebudu ti radit přímo montáž to si myslím že je věc přímo lovného místa a revíru.Mám Anglickou plavanou nejraději ze všeho a její lov je pro mne vším.Tak hodně štěstí příteli

Palisandr - Profil | Ne 5.9.2010 11:30:59 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

warhem - >> nebereš před lovem do rukou nějaký saponáty/mejdlo ,jar/ , netankuješ na benzince s holýma rukama, nestříkáš se repelentem nebo tak něco? Pachy rukou můžou braní ryby hodně ovlivnit! Vždy se před lovem zamysli, cos bral předtím do rukou a musíš si to hlídat! Pokud není chyba v montáži, vnadění a nástraze nebo lovném místě, může to být zrovna tento aspekt, proč ti neberou.