Zakrmovací lopatka a slepování partiklu - co vy na to?

ahoj lidi,
1. otázka:zajímali by mne vaše názory zkušenosti s toutu zakmovací věcičkou. jak s tím dohodíte daleko, co s tím hlavně hážete a různé podobné skušenosti.
2. otázka: čím slepujete partikl do koulí, aby se při hodu lopatkou koule nerozpadla?
dkuji za odpovědi a petrův zdar

ppegi - Profil | Po 6.9.2010 8:59:41 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

k zakrmování na větší vzdálenost používám směs tepelně uraveného partiklu-kukuřice,řepka,konopné semeno,naklíčený ječmen.osladím to při vaření sladomedem a dohostím strouhankou,šrotem zkukuřičmým,řepkovým a pšeničním a nakonec přidám polohrubou mouku.nadělám koule ve velikosti mandarinky a nechám 2 dny zaschnout.pak si doma vyskouším ve vodě za jak dlouho se koule rozpadnou a pokud je vše ok tak jdu krmit.krmím min 3dny a jdu chytat.boili střílím prakem bokem krmného místa.většinou jsem si vždy dobře zachytal.petruv zdarec.

Frederik - Profil | Ne 5.9.2010 19:54:48

killer1 >> feederforever - >> mam ji dve velikosti na partikl je super,mam k ni i dlouhou tyc a hazim sni celkem slusne neni to jako s kobrou ale kdyz chytam blize brehu postaci.myslim ze udelas dobre pokud si ji poridis!

feederforever - Profil | Ne 5.9.2010 19:50:32

eště nějaké poznatky budou večer?

KOLIBŘIK - Profil | Ne 5.9.2010 11:14:22 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

killer1 >> feederforever - 5.9.2010 10:59:30 >> Klidně si ji kup.Tím nic nepokazíš.Každému z nás sedí něco jiného.Tou lopatkou se dá celkem nahodit i dost daleko.Není to ale zase na extrémně daleké zakrmování.Tam je dobré používat PVA bud sáček nebo punčochu.A samozřejmě asi nejlepší je nafukovací člun a bojkou lovné místo označit.Raketa je také dobrý pomocník ale jak jsem psal u té lopatky chce se to s těmahle vynálezama naučit zacházet.Viděl jsem rybáře který si raketou dokázal za ne dlouhou chvíli zakrmit své lovné místo tak kvalitně až jsem ho musel v duchu pochválit.Na to zakrmování raketou to chce mít i jiný tvrdší ale pružný prut.Řádně ji navázat.Já jí nemám a ani mít nechci.Používám nejvíc velkou punčochu do které se dá nacpat poměrně dost všeho co mají ryby rády. A pokud se umíš trefovat a podaří se ti desekrát strefit téměř stejné místo ,tak máš zakrmíno.Také jsem se ale musel naučit s ní nahazovat.Všechno chce čas příteli cvik chladnou hlavu zápal a hlavně chut se učit novým věcem.

Truďák - Profil | Ne 5.9.2010 11:13:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj nikdy sem neměřil jak daleko dohodím, ale záleží hlavně čím házíš? Čím větší a lehčí kouke na lopatce, tím míň dohodíš! Já házím boilí, pelety, kukuřici, vnadící směs.. atd. Aby se směs při hodu nerozpadla to řeším takto - Doma udělám dopředu koule s tím co chci házet do vody a dám do mrazáku. Ráno je dám do plastovýho belíku víkem zavřu a jedu. Koule vydrží minimálně tři hoďky. Nebo přímo u vody pva punčochu nebo sáčky.

feederforever - Profil | Ne 5.9.2010 10:59:30

víte co, já mám raketu, ale připadá mi, že když tam pořád ta raketa mlátí o hladinu, že ty ryby spíš vyplašim než přitáhnu a taky se mi skoro celá vysipe, než tam doletí, proto chci prubnout lopatku, jestli to bude lepší

KOLIBŘIK - Profil | Ne 5.9.2010 10:56:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

killer1 >> feederforever - >> Zdravím.Poprvé když jsem tento vynález spatřil jsem se lehce pousmál.Ale?? Jelikož ani mě nenechávají různé novinky chladnými jsem se rozhodl a jednu lopatku ve střední velikosti koupil.Začal jsem ji používat na zakrmování při Anglické plavané.Tam nepotřebuji tak velkou vzdálenost při dosahu zakrmovacího partiklu ale hlavně když se sni člověk naučí tak se dá množství co je na lopatce dostat na téměř jedno stejné místo.Mě to chvilku trvalo nežli jsem na tu techniku přišel.Lopatka je dobrý pomocník ale každý z nás na ni má rozličné názory.Partikl do koulí aby měl soudržnost?? to je základní předpoklad aby se určená návnada dostala na lovné místo a nerozprášila se na velkém poli .Už jsem to tu jednou kdysi psal.Mám svůj recept který jsem kdysi vymyslel.K tomu aby mě koule vázali drželi a přitom se ale také za určitou dobu i řádně rozpustili.používám med s rybí moučkou.Není to zrovna nejlevnější záležitost ale med má s tou rybí moučkou neuvěřitelnou soudržnost navíc voní a s rybí moučky,která má i v sobě druh rybího škrobu se s mýcháním uvolnují její silná esence.Ale?? je potřeba dodržet poměr aby z toho nebyl klíh na kachličky.Všechno chce cit.Zásadně nepoužívám různá lepidla které se dají na tyto účeli koupit v rybářských potřebách.Tam hrozí to že se koule nerozpustí.Navíc to je pro mne velká chemie.Rybám je dobré předkládat co jim je přirozené a co mají rády.

pikoklik - Profil | Ne 5.9.2010 10:55:21

Na partikl zkus raketu. je to lepší. u těch lepidel nevíš co se dole s tou koulí děje a za jak dlouho se rozpadne. jsem pro raketu

feederforever - Profil | Ne 5.9.2010 10:50:50

tak co už to tady ožije?