Je rybaření nebezpečné?

Nevím jestli se to tady již probíralo,ale zajímalo by mě,jestli jste někdo při rybaření přisli nějakým způsobem k fyzické,či psychické ůjmě na zdraví..Mě a mojí přítelkyni se letos stala zajímavá příhoda..Chytal jsem ryby na jednom soukromáku a pač braly dost málo,přítelkyně šla na houby.Všude kolem je les.Poněvadž si "odskakuje" během mého chytání skoro vžycky a všude(prostě šmejdí:),říkám proč ne,ale nechod nějak daleko a přijdi brzy...Ok...Půl hodiny...v poho.....Hodina....v poho...Hodina a půl...to už se mi nezdá v poho:)...Po dvou hodinách jsem začal být nervozní..Když už jsem přešlapoval celej nervozní,vynořila se z vedlejšího křoví a když jsem viděl její výraz,zastavila se mi krev v žilách..Po chvilce uklidnování a vykouření dvou cigaret:) jsem se dozvěděl,že se chtěla ujmout "ůplně rozkošného malého selátka"...do té doby,než se z druhé strany louky vyřítila maminka:)...Přítelkyně strávila přes hodinu na bříze!!!!..Když jsem se poté díval na rozdupanou hlínu,do smíchu mi nebylo!!Myslím že šmejděnímu po okolí je konec,alespon na tomto revíru:)...Zajímá mě,jestli máte taky nějakou příhodu od vody,kdy vám at už tuhla krev v žilách,nebo se vám opravdu něco stalo:)....

Butchi - Profil | Po 30.5.2011 13:40:28

Bych to napsal spíš takový výčet.
- nespočet agresivních psů všech velikostí (při setkání s vlčáky a rotvajlery jsem radostí opravdu neskákal)
- spousty agresivních lidí (kameny létající kolem hlavy taky nic moc)
- pády do prohlubní a zakopávání o šutry během brodění (hubou napřed, prut vztyčený nahoru)
- pády na břehu do kopřiv a různých škarp (stejná poloha prutu)
- jednou jsem málem čáchnul pod jez, opřel jsem se o zábradlí, které se utrhlo z betonu (asi únava materiálu)
- jsem specialista na nacházení zmijí i tam, kde nejsou
- nespočet zapíchnutých háčků do prstů (což nemusím řešit od doby, kdy jsem začal chytat bez protihrotu), stejně jako údery nástrahami mezi oči po neproměněném razantním záběru na krátkou vzdálenost.
Na závěr veselá příhoda.
Krásné letní odpoledne a muškařina na malé pstruhové řece, obklopené stromy. Vzhledem k natěšenosti často zakopávám o kameny ve vodě. V jednom momentě mi došla trpělivost a vystoupil jsem na břeh. Snažím se obejít vyvrácený strom, ale brání mi v tom jáma jak pro mamuta. Zastavil jsem se na jejím okraji, když mě na dně zaujal houbovitý útvar karmínově červené barvy. Sklonil jsem se k okraji díry, abych to podrobněji prozkoumal. O pikosekundu později vyrazil z jámy roj vos, který se mě jal ztrestat za narušení teritoria. Po počáteční ztuhlosti jsem zahalekal:Kuuuuuuuuuuuuu*va a dal se na útěk, podotýkám v plné polní s muškařákem v ruce. Ani na moment mě nenapadlo jej upustit. Vzhledem ke složitému terénu na břehu jsem zabočil přímo do řeky. A světe div se, během cca 40m sprintu (jak to jen v neoprenech jde) jsem nezakopnul o jediný kámen, přičemž jsem stíhal řvát jako na lesy a mávat rukami jako větrný mlýn. Po doběhnutí jsem zjistil, že mám neopreny obalené vosami. Tak jsem to vzal do nejbližší tůně, kde jsem je utopil.Resultát téhle srandy: cca 5 žihadel a jeden zadýchaný muškař s tepem asi 300.

Rybatorstr - Profil | Po 30.5.2011 12:58:42

Ahoj, tak mě se jednou na soukromáku stala taková příhoda : Chytáme pěkně v pohodě a najednou zleva dupot jako hrom. Z blízkého křoví se vyhrnulo aso 30-ti hlavé státo krav, včetně jednoho statného býky. Krve by se ve mě nedořezal. Měl jsem s sebou dceru a sousedovic kluka. Tak jim říkám, honem za strom a když bude nejhůř, přes plot! Naštěstí asi 8 - 10 metrů před náma stádo mizelo postupně stezkou v křoví. Když jsme vylezli zpět k vodě, sousedovic kluk říká : Ty ty ty jo, tohle až až budu vyprávět klukům ve škole..... Kamarád, který měl ještě kapra v podběráku, nemohl chytit dech. Moje dcera mu říká : Hele jak se ten kapr mrská..... a on na to : Nemrská, to se mi tak třesou ruce :-))) Dětem bušily srdíčka jak o závod, takovou frekvenci nemá ani Bolt po doběhnutí stovky.

Diakoon - Profil | Po 30.5.2011 12:52:12

Byl jsem s kamarádem na dvě hoďky na rybách. Zabral mu kapřík okolo 50 na splávek. Jelikož jsem již jednou ztratil (utopil) polarizační brýle při zdolávání tak jsem si je sundal, vzal podběrák, že kamarádovi pomůžu. Ryba už byla na dosah podběráku, přičemž jsem si všiml, že je podseknutá za hřbetní ploutev. Podběrák byl bohužel užší než šířka podběráku a proto se stalo co se stalo. Kaprovi se podařilo zbavit háčku což uvolnilo napětí kamarádovi match-ky a já dostal dvouma bročkama přímej zásah do levého oka. Při vydnávání pročků to cvakalo tak, že jsem si myslel, že jsem bez oka. V tu chvilku z oka začalo téct strašné množství slz tak jsem myslel ze teče bulva :-) Naštestí bylo oko rychlejší a stačilo zavřít víčko. Proto to odneslo víčko rozseknuté od dvou bročků a pekelné móňo. PS: bročky jsem měl úplně schované v tom víčku - být větší rána tak to asi proletí skrz víčko až do oka.

GRUPA - Profil | Po 30.5.2011 12:24:29

Mil House - >> .prstík není sice můj, ale společně se nám podařilo háček vyprostit...:-)
Ať ti to hrrčííí.......

F16 - Profil | Po 30.5.2011 12:05:14

Nebezpečné určitě je.Tady má kamarád háček s protihrotem zapíchnutý v bradě.Horší by to bylo určitě v oku.

meteor - Profil | Po 30.5.2011 11:47:16

Mil House - >> asi nejnebezpečnější je chlastat u vody, viz.:

http://zlin.idnes.cz/po-pul-stoleti-mu-vratili-zrak​-pri-prechazeni-silnice-ale-oci-stale-zavira-15u-/C​lanek.aspx?c=A110522_105736_zlin-zpravy_cem

Co se ve zprávě neobjevilo, je právě ten fakt, že chlapík byl nacamraný jak sysel. A z důvěryhodného zdroje (od jeho souseda) vím, že chlastal víceméně v kuse...

nunulka - Profil | Po 30.5.2011 11:30:28

noo ,mě se stalo,že vlastní blbostí jsem se topil na úslavě a nebýt kámoše nevim nevim,otočil jsem sezády k vodě a pak udělal krok dozadu,podmáčený břeh to v listopadu neudržel a bylo.5 minut u vody a jelo se domů

Standey - Profil | Po 30.5.2011 11:22:06

Po shlédnutí tohoto videa jsem usoudil že i plavba na motorovém člunu může být nebezpečná...

: vydrák - Profil | Út 30.11.2010 19:27:28

Bady 07 >> Tak to jsi mě opravdu pobavil:-)))Dobrej frk!!

Bady 07 - Profil | Út 30.11.2010 19:23:45

No jednou jsem vláčel na řece a vzal mi to malej pstroužek měl to jen za krajíček takže se setřepal dolů no a jak třpitka letěla vzduchem tak se mi zasekla pod břeh sahám pro ni najednou štípanec ,vydím bodlák tak jsem vzal klacek a řežu do toho bodláku hlava ne hlava v tom hukot jako svině ... no nakonec mě to stálo jenom osum žihadel od vos.Samozřejmě všechno na hubě.

Miraryb - Profil | Po 6.9.2010 6:58:35

Káceč >> rybařina JE strašně nebezpečná! Nebejt jí, není nešikovnejch rybářů:-))

Káceč - Profil | Ne 5.9.2010 22:08:44

Mil House - >> Rybaření samo o sobě není nebezpečné,tedy na našich vodách.To jen rybáři jsou někdy nešikovní a nepozorní.

ondiktt - Profil | Ne 5.9.2010 22:02:50

To my sme raz sedeli na rybach na Hrone, v noci kľud, ani lístok na strome sa nepohol, hviezdičky na nebi, proste nočná idilka a zrazu hluk, praskanie konárov, totálny bordel, nevedeli sme čo sa robí, bum do vody, poriadna rana... vyleteli sme zo stoličiek a nechápali sme čo sa robí, totálne vyľakaní a zase ticho, zaspať sme nemohli... ráno keď sa vyjasnilo pozeráme a kúsok od nás capol strom,,,

P!F - Profil | Ne 5.9.2010 21:03:40

Tomas >> mno hej, nejak som nepozorny, mas pravdu.

Tomas - Profil | Ne 5.9.2010 21:02:08

P!F >> přečti co jsem napsal, vůbec jsem tu elektriku nevylučoval, ba naopak s tím mám vlastní zkušenost. Jen jsem se trošku usmíval nad tím DOTKNUTÍM se drátů prutem.

jambo - Profil | Ne 5.9.2010 20:54:02

Mil House >> to máš pravdu, no u vody bývá i kdejaké to hovado :-))

Léčitel - Profil | Ne 5.9.2010 19:39:35

Newím sice jestli to sem patří ale je to taky dobrej zážitek. Letos jsem na dovolené v chorvatsku po příjezdu vybalil kufry a rybařinu a v tu chvíli mne to čaplo u srdce. Vrátil jsem se za 14 dnů s ůplně novým bypasem.......:-)

splavek - Profil | Ne 5.9.2010 19:22:41

jambo >> Sice chroupají převážně listnáče,taky jsem už i viděl ohryzaný smrky od bobra,nebyly silné tak 15-20cm v průměru,asi podle hesla,že když je hlad tak je i husa dobrá.

Mil House - Profil | Ne 5.9.2010 18:24:43

Mno zajímavé story:)..Zatím jak koukám vede různá divá zvěř:D