Poprvé po letech na ryby a do Prahy

Ahoj. Po cca 10ti letech jsem se rozhodl zase lovit. Co se týče povolenky, tak vše vím, protože jsem navštívil MO Pankrác a bylo mi vše řečeno. A já se ptám, jaké náčiní si mám koupit? Tehdy jsem chytal na plavanou (i bičem) a "na těžko". Teď si pro jistotu koupim náčiní v bazaru, abych si to vyzkoušel, ale co bych mel zkoušet? Chytat budu rozhodne v Modřanech na Vltavě (tam to mám kousek). Nebránil bych se ani vláčení, ale nevím kde v Praze na pražskou povolenku chytat jakou technikou. Jinak mi ani nejde o velké ryby, protože si myslim, že bych je nevytahl. Nejřív musím nabrat trochu techniky a síly, protože fyzicky jsem velmi sláb z důvodu agresivní léčby. Poraďte (ale klidně i nabídněte k prodeji prut i s navijákem či bič?).. Díky moc za radu a za pomoc. A kdyby nekdo si mě chtěl na ryby vzít sebou, tak bych se taky nezlobil. předpokládám, že povolenku budu mít příští středu (1.9.).
Autor diskuse: Neskodnej - Profil , 26.8.2010 všeobecné - ostatní

siri - Profil | Čt 26.8.2010 20:12:20

A z drivejska nejaka vybava nezbyla? Hlavne navijaky - pruty bych poridil urco novy... Ale pred casem jsem se taky vracel k rybareni, zprvu nakoupil tak nejak co se naskytlo, ale pak jsem na inzos dokupoval dva stare 'Sejky' (plus jeste pozdeji 'vyplaval' u jednoho kamose muj puvodni Ball Bearing) - ty jsou nesmrtelny. :)

Jarda Š. - Profil | Čt 26.8.2010 20:00:11

Sven >> To máš recht, že záda nebo loket na ruce, ve které držíš prut, jsou horší.

Sven - Profil | Čt 26.8.2010 19:43:51

Jarda Š. >> K vláčení koleno nepotřebuješ. Vláčet se dá i bez nohy.
Ale zkus to třeba s tenisovým loktem nebo hexenšusem :-)

rumi7 - Profil | Čt 26.8.2010 19:30:57

Neskodnej - >> čus,feeder,feeder a ještě jednou feeder.neznám univerzálnější prut.nejen na krmítko či olovo,dá se s ním i vláčet,a ikdyž se to asi nemá,dá se na něj dát splávek nebo angličák.na mrtvou rybyčku,nebo ocásek i candáty.koupil bych si medium,nebo medium/heavy 360cm,a nebo 330/390cm s prodlužovacím dílem.330 využiješ třeba pod stromama nebo vláčku a 390 na volným prostranství a na delší hody.v praze jsem chytal jen na kyjáku a v čakovicích u cukrovaru (doporučuju).jo a neboj se tak štíhlýho blanku a jemný tenký špičky.má velký rezervy,(z vlastní zkušenosti kapr 78cm na 18 vlasec)

Jarda Š. - Profil | Čt 26.8.2010 15:54:24

Neskodnej - >> Jsou místa, kde i přívlač se dá provozovat bez velkého fyzického vypětí. Včera jsem byl s bolavým kolenem vláčet u Zbraslavského mostu a díky celkem pohodlnému terénu jsem to tam vydržel. Jestli jsi z Pankráce či blízkého okolí, tak by neměl být problém, abych tě někdy bral s sebou na ryby, ale pražské revíry zatím moc neznám, začínám se s nimi seznamovat až letos. Když tak mi napiš SZ.

Majdo - Profil | Čt 26.8.2010 15:24:48

Musím souhlasit se všemi přispěvky a taky bych se přiklonil k feedru. jen bych zvážil lokaci, protože v Modřanech, jak píšeš, že by jsi chytal, bych neřekl, že je to na feeder úplně ideální. Větší průtok, regulované koryto, atd. Nevím, jak moc jsi po léčbě handicapovaný, ale pokud by jsi mohl, zkusil bych raději Berounku od soutoku dál. Konkrétní místo ti neporadím, ale není to tam takový hnus jako v Lahovicích a místo si určitě najdeš sám. Neřekl bych, že je to tam o nějakých Top flecích, ryba je všude, jen se do ní trefit, ale prostředí určitě lepší než v Praze a dostupnost je taky dobrá, ať vlakem, nebo autem. Ať se daří.

Royale with Cheese 31,95 - Profil | Čt 26.8.2010 15:08:24

Feeder, feeder, feeder... Je to zábava, montáže jsou jednoduché, dá se to rychle naučit, ryby berou, výbava není drahá, a není to fyzicky náročné.

Velrybář - Profil | Čt 26.8.2010 14:58:14

Nevšiml jsem si toho, že píšeš o skutečné aktuální fyzické slabosti: pak tedy skutečně raději feeder než přívlač. U přívlače musíš mnohokrát nahazovat a chodit.

Venca888 - Profil | Čt 26.8.2010 14:58:13

určitě bych šel do feederu - dá se s nim chytat skoro všude, pohraješ si s malejma, ale daj se vytáhnout i velký a je to zábavný chytání, pokud nechceš čapat víkend v kuse.

revíry v Praze moc neznám, dvakrát jsem byl pod Lahovickym mostem - zarybnění slušný, kapry jsem natahal, ale to prostředí je teda dost hnus.

JSOB - Profil | Čt 26.8.2010 14:48:42

Myslim ze kolegove pode mnou Ti radi dobre. Pokud chces chytat mensi ryby a nemuzes ze zdrav. duvodu momentalne chodit kolem brehu a provadet stovky nahozu za vychazku, zvol jednoznacne feeder. Je to akcnejsi lov nez klasicky lov na polozenou a bavi to snad kazdeho rybare kdo to zkusil.
A s tim cajkem z bazaru dej pozor at nenaletis. Kup si treba radeji novy feeder od Semy Z-force nebo Cartel za ty prachy slusne kousky.
Hlavne neudelej stejnou chybu jako ja ze jsem nakoupil cajk a za rok ho menil. Teleskopy za delicky, lepsi navijaky. Pamatuj ze dvakrat kupovane je nejdraze kupovane. Radeji kup kvalitu, kterou pak s nejakou ztratou pres bazar prodas kdyz te to nebude bavit.
Preju mnoho krasnych zazitku u vody.

Sven - Profil | Čt 26.8.2010 14:36:32

Ahoj. Asi bych začal plavanou nebo feedrem. Protože chceš lovit na řece, viděl bych jako dobré řešení buď boloňku do 6 m nebo feeder medium 3,30 -3,60. Je to náčiní poměrně lehké a pro lov kolem břehu dostatečné, tedy zatím, než se dostaneš do plné formy.
Lov s nimi je poměrně akční a přitom ne příliš fyzicky namáhavý. A třeba se Ti to zalíbí a už u této techniky zůstaneš.

Delší pruty mají určitě své výhody ale budou také těžší a při zdolávání jsou příliš velká páka.

Pořídil bych si pro začátek od každého jeden prut a sám uvidíš, co Ti bude vyhovovat.

Velrybář - Profil | Čt 26.8.2010 14:20:38

Ahoj, já myslímm že co se týká techniky, rozhoduje především Tvoje pohyblivost. Píšešm že jsi po léčbě, tak jde o to, jestli to vypadá na sedavou rybařinu, nebo na chození kolem vody. Pokud pohyb není problém, doboručuji jednoznačně vláčení, jelikož máš málo cajku s sebou, a řekl bych že ryba na prutě je častěji než u lovu na těžko, kdy ještě musíš i krmit. Pokud cheš posedávat, zkus feeder.