vodní koupel

Spadli jste někdy při chytání do vody?Myslím úplně celý mě se to včera stalo při chytání tloušťů.
Autor diskuse: Mirek - , 30.6.2004 všeobecné - ostatní

Alan | St 14.7.2004 15:56:27

mirmen>Vytaseno, šipka po břiše... jak dopad? Mihulí cop?

mirmen - Profil | Út 13.7.2004 21:04:36

mirmen: asi začnu svý výplody po sobě číst !!!
Ta říčka byla jen 5 metrů široká , jak se při poklepu na klávesnici mohla zjevit i osmička, hergot?

mirmen - Profil | Út 13.7.2004 21:02:04

storry no 1.
chytání úhořů na rousnici, v noci, na řece
- cca 2 hodiny bez záběru. Poodešel jsem 3 metry od prutů, abych vypustil nadbytečnou vodu. V prostředku úkonu rána, vyvrácené vidličky a prut napůl cesty do řeky. S rozepjatým poklopcem ( zvbytek nerozvádím) skok hodný olympijských rekordmanů a skluz po břiše. Prut zachycen rukovětí ve vodě. Zemský přitažliovost na svahu dokonala své. Komplexní koupel. Parma ( zřejmě) se osvobodila, prut zachráněn. Svítílna utopena, svíčka skopnuta do vody a sirky namočeny. Na břehu zůstala suchá vojenská bunda. Nucené přenocování v kupce sena. Pokud existují romantické duše, které si představují, že na seně se mohou odehrávat příjemné situace, pak pravím: "nevěřte!!!! " Seno leze až do p.dele, štípe všude možně atd.atd.
storry no. 2.
letní chytání na feeder
- cca 1 hod bez záběru.
Poodešel jsem k báglu, odšrouboval závěr lahve s minerálkou a hlavu zaklonil.
Samozřejmě, že v okamžik nejméně čekaný ( Murphyho zákon práví: " může-li se něco posrat, tak se to posere. Může-li se to posrat v nejméně vhodnou chvíli, tak se i stane !! ") vidlice cinkla, prut přes ní přeletěl a po Labi se k Pardubicům odebral. Kapřík 48 cm zdolán byl, nicméně vodotěsné hodinky ( přes ujišťování prodejce) to jaksi nerozdejchaly.
storry no 3.
- rybychtivý rybář odmítl obcházet cca 1 km říčky asi 85 metrů široké a odhodlal se k přechodu přes padlý kmen.

výše zmíněné Murphyho zákony vedly k logickému důsledku. Koupel od ponožek ke klobouku včetně zlomení feederového prutu za cca 3 000 Kč. Ach jo.

strejka - Profil | Út 13.7.2004 15:12:35

tak jsem v sobotu pokrtil i brodaky, byl jsem v Srbsku potreti v zivote a z toho jsem se tam dvakrat koupal, nejaky divny misto...

Noe | Ne 11.7.2004 5:54:39

jen jednou a to už je dávno, chtěl jsem hodit třpytku pod břeh, opřel jsem se o strom a ten rupnul, byla to souška, no a už jsem tam byl :o)

šeptal - Profil | St 7.7.2004 15:24:15

Já se vymáchal loni při brodění. Vlez jsem v kraťasech a sandálech do řeky a postupoval směrem k tloušťům, na který jsem nějak nemoh mušákem dohodit. Furt pohoda, voda tak asi tak po pinďoura a najednou krok do prázdna. Proud tam vymlel jámu, že jsem na dno vůbec nedosáh. Suchá ze mě byla jen kšiltovka. Mušák do zubů a čubou na břeh. A ten potlesk, co jsem sklidil od čumilů ... Od tý doby čumím kam šlapu a sonduju terén jako indiánský špeh.

dwarf - Profil | Ne 4.7.2004 21:55:55

Já jsem se ještě nevykoupal, maximálně jsem si nabral do holin. Já jsem totiž specialista na pády. Vždycky někde uklouznu a spadnu do bahna, ostatní maj ze mně samozřejmě pr...

Zbynek - Profil | Pá 2.7.2004 7:51:48

Pred nekolika lety jeden znamy stary rabar (budiz mu zem lehka) se chlubil kaprikem, ktereho si poctive vysedel a zasakoval. Vytahl tedy vezirek a kaprika nam ukazoval, potom vezir zkusene hodil do vody, ovsem zapomel si ho uvazat k zapichnutemu klacku..uvedomil si to asi behem 1,1258 s . To byla presne jeho reakcni doba, hupnul tam ve svych 70-ti letech asi z metroveho brehu az po prsa..ten den mel odchytano. Jelikoz kapr sve posledni sance nestacil vyuzit, skoncil nakonec opravdu v tasce stastneho duchodce

JVC - Profil | Pá 2.7.2004 0:11:41

Mezi muskari se tomu rika kalsicky RAMBO :-)) Proc asi ?

dansdy | Čt 1.7.2004 13:54:51

Koupání - běžná věc :-) Nejčasteji na Sázavě, hodně bordím pod jezy,........ jsou tam velký oblý a kluzký kameny. Nejhorší zážitek mám, když jsem brodil Berounku v unoru (na ostrov) a nabral jsem si do brodaku. Byl oto v hodne velkem proudu, s batohem na zadech, ve veste. JAk jsem mel plne brodaky, stahl si me proud, ujely mi nohy a uz jsem se koupal. Sjel jsem asi 10metru a nakonec to se stestim ustal, protoze kousek niz uz byla mnohem vetsi hlouba. Mrzlo, misty jela ledova trist,........... proste parada. Ke vsemu jsem v te dobe jezdil vlakem, takze me jeste cekala vzrusujici cesta do Prahy :.))

Pavel D. | Čt 1.7.2004 11:29:36

Já tradičně (už tři roky po sobě) prodělám nechtěnou koupel vždy alespoň jednou do konce března - to je fakt ještě voda studená, ty pozdější koupele už ani nestojí za zmínku...

Mates(původní) | Čt 1.7.2004 10:38:31

Ano,pře dvěma roky 20.prosince při vláčení okounů,po pás,bylo to super něž jsem došel k autu, tak jsem byl zmrzlej jako .........................................

BoBo - Profil | Čt 1.7.2004 10:08:44

to rududu: Tak to je ta chyba..... Měl jsi vláčet :-)

rududu | Čt 1.7.2004 10:05:01

bobo: to nemá s vláčkou nic společnýho, byl jsem s mouchou,dnes jdu zase, mám dneska jen prdelačky bo prsačky jsou mokrý, uvidíme, jak to dopadne, v zásadě jsem ale smolař

toulovec | Čt 1.7.2004 8:19:55

Letos po pstružím zahájení na říčce, šířka tak 3 m, hloubka ne víc jak 30-40 cm. Při zdolávání pstružího miminka jsem si popošel blíž ke břehu a utrhl se se mnou kraj, naštěstí jsem to vybalancoval a namáchal si jen boty po kotníky. Tak jsem mrňouska vyháčkoval a jal se pokračovat. Osvítil mě duch svatej a z boční kapsy na maskáčích jsem vytáhl mobil a přendal jsem ho do horní kapsy na vestě. Už při druhým náhozu jsem se trefil mezi kořeny na protějším břehu a jelikož jsem měl velmi krvavé zahájení ( úplnej začátečník), kdy ztráty převyšovaly přijatelnou mez, zapracovala moje hamižnost a s vědomím že mám tenisky už mokrý, jal jsem se po pískové naplavenině brodit na druhý břeh že si rotačku zachráním.Vody tam bylo tak 10 - 15 cm. najednou jsem však šlápnul do bahýnka a jako na lyžích jsem zajel do tůně, kde jsem zůstak stát po prsa ve vodě, přesně tak 1 cm od mobilu:o)) kde se na takovým potoce vzala tak krásná tůňka to nepochopím a když si vzpomenu jak pomaloučku a ladně jsem tam zajel, zubím se ještě dneska.

Forest - Profil | Čt 1.7.2004 6:06:49

S tím koupáním to teda nepřeháním jak někteří, ale s čím mám fakt problémy jsou pády. Letos jsem se natáhl v prsačkách asi 5x naštěstí tam nebylo moc vody, ale loni jsem si při rozlůčce sna lipanech vyhodil kotník a dodnes mám problémy :-((.

Angler - Profil | St 30.6.2004 23:45:19

Já jsem jednou jako malej kluk jel do sousední vsi zachytat si na stoják. Jeli jsme s kámošem na kolech a nevěděl jsem jak to tam vypadá. A tak si v pohodě jedu nevěda, že za prvním barákem ve vsi začíná rybník. A jelikož reakce mozku až tak rychlá není, zajel jsem na kole až na dno rybníka (cca. 2m) ;-). Úplně v šoku z této nenadálé situace jsem se doplácal ke břehu, pak mi kámoš sdělil, že tam mám kolo, tak jsem se ještě jednou chtě nechtě potápěl.
Že byl kolega mrtvej smíchy asi nemusím ani říkat ;-)))

BoBo - Profil | St 30.6.2004 21:58:15

to rududu: Sakra, ta přívlač Tě vzala! :-D

rududu | St 30.6.2004 20:47:14

jo, před chvílí, přijel jsem nahatej v autě, neměl jsem náhradní oblečení, sousedi z toho měli srandu jak mi žena nese na dvůr deku, filcový podrážky nejsou samospasitelný, sedl jsem si na prdel v metrový hloubce

Vlada S. | St 30.6.2004 16:48:10

Sotva jsem si pořídil neopény, tak jsem je vyrazil vyzkoušet k vodě. Brodil jsem se v lednu několik hodin Radbůzou pod litickým jezem a bylo to super. Vylezl jsem na břeh a pochvaloval jsem si pro sebe, jaká je to úžasná věc, že se cítím jak králíček Azurit. Udělal jsem krok podél vody, zakopl a hodil pod jez indiána. Zjistil jsem, že zas tak teploučkou v lednu ve vodě není, a že horem teče i do prseček:-).

Za pár let v únoru, dokonce i ve městě ležel sníh, jsem chytal na Mži u výstaviště v Plzni. Mě ani nepřekvapilo, když mi při vylejzání z vody ujely kopyta a skončil jsem celý pod vodou, ale chodci v zimních bundách se tvářili docela překvapeně, když mne viděli na chodníku ždímat mokré věci jen tak ve slipech a posléze odjet v náhradních teplácích, které jsem měl kupodivu prozíravě s sebou.

... každý rok nejméně jednou => letos mne to ještě čeká:-)))

Bacil | St 30.6.2004 15:26:47

31.12.2002-loučení s vodou pod splavem v Rajhradicích/Svratka/,4 kamarádi,několik termosek svařáku,namrzlé schodky a už to bylo.Od té doby vím,kolik váží mokré vaťáky-gatě i kabát.a jak můžebýt móóóc 4 km na kole.

Faistil - Profil | St 30.6.2004 13:47:35

Pokud se na pstruhovce jednou do roka nevykoupu, tak to není povedená sezóna. Nejlepší kousek ale kdysi předvedl kámoš. Navěšoval špičkovýho policajta na krátký teleskop. Pak že ho ještě posune víc nad vodu. Tak vzal prut, zatáh vlasec a aby to bylo pořádně vyšponovaný, tak udělal holubičku. No, trošku ji přetáh a šel tam po hlavě. Byla zima jak v Charkově na nádraží, takže byl navlečenej ve vaťáku. Pak prima cesta domů, asi tři kiláky na kole.

Robocop - Profil | St 30.6.2004 13:41:11

několikrát,třeba před asi 10ti lety na mimopstruhové Ohři u Nebanic v zimě při vláčce ze stromu skloněného nad řeku,kdy jsem zmrzlý jen ve slipech cestoval autem domu a pobavil plno chodců při vykládání věcí z auta a urychleném přesunu do baráku-docela mrzlo:o)).Naposledy před měsícem ve Slovinsku,kdy mě dost prudká řeka při pokusu o přebrodění strhla a vyprala tak,že jsem tam málem zůstal.Co tam ale zůstalo úplně byl mimo jiné (krabice s mouchama atd)i klíč s ovladačem alarmu od auta,z čehož pro mě vyplynula opravdu báječná dovolená v Ljublaně při čekání na opravu auta a výrobu nových klíčů v autorizovaném servisu.

ježdík | St 30.6.2004 13:41:00

To mi bylo asi tak 14, a jel sem kolem mrtvého ramena na kole, (něco jako Ukrajina). Rozložený dlouhý teleskop v levé ruce, baťůžek na zádech, zkrátka rychlý přesun na další flek. Pěšinka se vinula kolem vody a na ní se pravidelně střídal kopeček a údolíčko. V jednom takovém údolíčku byl právě vyšší stav vody a pěšinka se jaksi zužovala, zužovala až mizela v řece. Tak jsem tam zkrátka zajel co to šlo, odhodil prut a dál pokračoval plavmo. Ten rybář na druhém břehu se tam snad směje ještě dnes.

maro - Profil | St 30.6.2004 13:12:49

Pred 15-timi rokmi na strkovisku som si chcel zapichnut vidlicky tesne k vode,bohuzial nad podomletym brehom,ako sa neskor ukazalo.Pri zapichovani prvej mi spod ruk usiel kus brehu a ja som samozrejme skocil nechtiac sipku do cca metrovej vody.Zvysok rybacky som stravil v otcovej vetrovke a zabaleny do deky.

Piskotus - Profil | St 30.6.2004 12:36:34

Byl jsem na učňáku a šel jsem na Retenčku v Sedlčanech.Se mnou šlo i obecenstvo spolužáků.Samozřejmě jsem machroval,ale pak při pouštění podměrečného kapříka mi ujely vanilky a byl jsem po kolena ve vodě.Po tom jsem se otočil a chtěl za pomoci drnu tak nějak vylézt,ale drn se urval a byl jsem tam po uši.V tom šoku jsem jen registroval jak protější břeh připomíná domino,neb rybáři ze židliček padali jak paragáni.Do Příbrami jsem jel busem v zapůjčených teplácích a růžovém svetru.Tenkrát se mi hodně zvedlo sebevědomí.
Někde okolo Mníšku p.Brdy jsme na trampu míjeli nádrž kde rybáři v poklidu chytali a někdo měl tu spásnou myšlenku,že nádrž přejdem po panelové hrázi.
Problém nastal při přecházení propusti,kde jakož to ne zcela pohybově nadán jsem zavrávoral a jen vybíral kam to složím.V levo bahno a v pravo 2m hloubka.
Opět následovalo rybářské domino a já měl tejdení veget v léčení chřipky.
Jízdy po blátíčku do půlky těla snad ani nestojí za řeč.
Z jiného soudku,a to ,když jsem na svém rybníce krmil mlátem.
Narval jsem do přepravky na maso dobrejch padesát kilo ještě vlažného mláta a jal se loďkou dojet na prostředek.Standartně jsem postupoval tak,že jsem přepravku překlopil přes bort lodi a obsah vyklopil.Jenže mlátu se ven nechtělo a fyzika udělala své.V mžiku jsem přepravku pustil a snažil se zachytit bortu lodi a však tak šikovně ,že následoval parakotoul a už jsem polykal směs mláta bahna a vody.Jak na potvoru šel vůkol školní výlet a nebojím se tvrdit,že děcka zažily nej atrakci jakou si jen mohly představit.
atd.