Plavačkové deličky Shimano.

Zdravím vás!!!
Chcel by som sa opýtať, či má niekto skúsenosti s plavačkovými deličkami Shimano. Hlavne mi ide o modely Shimano Technium XA a Shimano Exage.
Dováže vôbec niekto do ČR alebo SR deličky tejto značky?
Vopred ďakujem za odpovede.
Autor diskuse: smrtelnik - Profil , 3.8.2010 plavaná - náčiní, doplňky

ryu - Profil | St 20.7.2011 15:43:30

No neviem o com pisal kolibrik, ale Shimano ma jedne z najkvalitnejsich prutov. Ci je to tym uhlikom (Bio fibre ), ale spracovanim , to uz neviem. Ale co sa tyka celkoveho, koncoveho spracovania prutov, dovolim si tvrdit, ze su top na trhu. Samozrejme nie Catana , to je low end.
Velmi vydarena a oblubena seria medzi pretekarmi je speed master. Z mojho pohladu su to naj pruty ake poznam. Len cena je problem :). Ani bolonezu som este nedrzal lepsiu ako speedmaster, alebo antares.
Co sa deliciek tyka, su to prenadherne pruty s krasnym a presnym spracovanim. Vyvazenie a vaha je na tom tak ako to uz bolo spominane, nic moc. Napriek tomu som sa zalubil do delicky Fireblood, videl som ju v akcii, chytal s nou Scothorne. No aj tak by som do shimana nesiel prave kvoli nahradnym dielom a servisu.
Celkovy zaver: kym nie si milionar, Shimano delicku asi nie.
Pruty a bolo vrele odporucam

Pavouk28 - Profil | St 4.8.2010 10:33:38

KOLIBŘIK >> opet krasna ukazka jak napsat pul stranky nesmyslu a jeste mimo otazku..

gama - Profil | St 4.8.2010 9:40:47

KOLIBŘIK >> sice nejsem moderator teto otazky ale drz se tematu toto si reste jinde sem to nepatri

smrtelnik - Profil | St 4.8.2010 9:03:18

Aby som to všetko ešte viac spresnil, čítal som veľa dobrého o deličkách Shimano na anglických fórach, kde ich dosť vychvaľujú. A zaujala ma samozrejme aj ich cena, tiež v anglických shopoch.

gama - Profil | St 4.8.2010 8:15:42

smrtelnik - >> mel jsem moznost chytat na beast mastra celkem slusnej prut aji bych do nej sel ale problem jsou top sety ktery tady snad ani nekoupis osobne bych sel do colmicu nebo sensasu

tomm - Profil | St 4.8.2010 7:43:19

Mira Kolínek >> Ty naděláš. Ještě řekni, že si nekupuješ několik prutů ze stejné série i když tě žádný nenadchnul :-))))

Mira Kolínek - Profil | St 4.8.2010 7:19:54

KOLIBŘIK >> Nějak to celé nechápu. Jak jsi mohl mít několik děliček ze série Catana a hlavně ty z horní cenové skupiny, když dělička Catana byla to nejlevnější, co kdy Shimano v této kategorii dělalo. Mám dojem, že se zase snažíš radit lidem o něčem co vlastně neznáš, jako už vícekrát, že ano...

krusnohorec - Profil | St 4.8.2010 7:16:13

KOLIBŘIK >> Asi píšeš o něčem jiném ,než o plavačkové děličce, jak píše lobotomie jsou hodně atypické ačkoliv maj celkem slušnej výběr tak do čech se jich moc nedováží ,měl jsem v ruce jeden dražší model a celkem dobrá dělda ,ale výměna dílů servis asi nic moc tak jsem vzal rači Mivardi

KOLIBŘIK - Profil | St 4.8.2010 2:50:32

smrtelnik - >> Zdravím.Schimano je kvalitní značka rybářského vybavení.Ale pruty a podotýkám pouze a jenom sám za sebe a ze své oobní zkušenosti s nimi není jejich silná parketa.Plavané ale ne té závodní se věnuji dobrých čtyřicet let.Tak mám dost dobrý svůj přehled jak se to v této vynikající firmě.Ve vývoji děliček postupně mění.Měl jsem několik děliček ze serie Catana.Bohužel ani jeden z těchto prutů mě nenadchnul a tak se odporoučeli z mé výbavy a to jsem měl ty z té horní cenové skupiny.Serie Technium je už povedenější a je to poznat i na ceně.Není to špatná srie a dá se vní dobrý prut vybrat.Znám kluky který na Technium nedají dopustit a i ta druhá serie Exage co píšeš je již dost kvalitní ale po má zkušenosti s prutama na plavanou od firmy Shimano už mě do baráku nesmí.Jinak tyto pruty se prodávají a jsou běžně k dostání a je možno podle katalgu si objednat jakýkoli prut který zrovna není na skladě v prodejně přímého dovozce a tady v zastoupení Shimana ve Francouzské ulici v Praze.Kdysi to bylo ve Slezské ale ta prodejna je přemístěna.Neber to ode mne osobně ani bych si nedovolil někomu něco rozmlouvat.Ale děličku od Shimana na plavanou už ne.Já jsem si svou firmu našel a vybral.Jsme spokojen s Colmicem.Ale to bych již odbočil od tvého tématu této diskuse.

lobotomie - Profil | Út 3.8.2010 23:58:51 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kámoš ji teď používá - nechal se zlákat cenou a značkou... naprosto atypická - nelze nasadit žádný běžně dostupný topset a náhradní origo buď nejsou k mání nebo za šílený peníz a pokud jde o děličku jako takovou, tak to není žádný zázrak

mihy.san - Profil | Út 3.8.2010 15:19:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Vozi je napr. Raven Fishing, viz: http://www.ravenbrno.cz/cz/brands/plavana/1853_deli​cky/shimano/

Musim, ale rict, ze na zavodech prilis k videni nejsou, coz asi o necem svedci ...