"Domorodci" - je RS zaujata?

Co si myslite o tom, ze si nejvice ryb z reviru odnesou domorodci, kteri to maji k vode blizko a maji cas tam temer denne sedet, dokud ty svoje dva kapry denne nechyti? Berou vse - cejna, kapra, plotice... Co s tim? Jak se proti tomu "branit", kdyz je to v mezich BP? Myslite si ze jsou jejich pripadne prestupky neopravnene tolerovany mistni RS? Je RS zaujata proti "nedomorodym" rybarum?
Jaka je Vase zkusenost?
Autor diskuse: Veverek - Profil , 29.7.2010 všeobecné - ostatní

Co si myslite o "domorodcich" versus RS?

A) RS nerozlisuje mistni a prespolni, meri stejnym metrem.10%

B) RS nadrzuje domorodcum, bez diskuse!65%

C) RS nadrzuje prespolnim (to je blbost, sem neklikejte).3%

D) RS je nadrzena.4%

E) Jsem domorodec.4%

F) Nerozumim reci tveho kmene.4%

G) Netipa je divnej.11%

Od 29.7.2010 hlasovalo 156 čtenářů.

Veverek - Profil | So 31.7.2010 22:55:10

kakr >> Dost lidi zapomene dochazku zapsat, to jim pisete napomenuti, pripadne pokud napomenuti maji, berete jim papiry? Ve vsech pripadech?

Sven - Profil | So 31.7.2010 15:36:14 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Asi takto. Nestěžujme si.
RS je jen jedním ze vzorků celé naší korupcí prolezlé společnosti a je naivní se domnívat, že právě oni budou ti spravedliví, neúplatní a čestní. Nejsou ani lepší ani horší než my, kteří je kritizujeme.
Stačí se podívat, kdo řídí stát, ministerstva, kraje, obce, soudy atd.
.

SOPTIK 52 - Profil | So 31.7.2010 13:59:11

Turňa >> tak to Ti věřím,něco jsem už odkoukal,ale co se tady kolkrát popisuje....to je na ........,abych Ti pravdu řekl,tak nevím jak bych se s tím dnes rovnal.Někdy jsem býval dosti vzńětlivej,fakt ...nevím.Ale rozum šel vždy první.Stále nerozumim jedne věci.I když jsem z takového prdelkova,tak se už ty kde jaké manýry donesly až sem .Mě to kolikrát připadá,že kamarávčovt přehrává rovnost.Takovej kolikrát bordel u vody,co kolikrát se toleruje,ta je hnus.Pak se nemůže nikdo divit.S JÍDLEM ROSTE CHUŤ! A když si k tomu vezmeš tu naší zákonost,tak .......radši nehovořit

piroh - Profil | So 31.7.2010 13:50:47

Moje zkušenost:
Místní rybářská stráž se ke mě většinou chovala nadřazeně, myslí si, že revír je jenom jejich domorodců. Rybáře "domorodce " nekontroluje. Domorodci 1 kapřík dopoledne, pak dom na oběd, na vínečko a odpoledne zpět na kapra a šup ho dom. Nedej bože, že člověk chytá na jeho místě!
Jde mě o revíry Dyje, mimo řeky a jezer. Na jezeře zase většina rybářů z karavanů apod. co chytnou to je hned v mrazáku, nebo na roštu, v udírně atd. Samo že tak nedělají všichni, ale nadpoloviční většina určitě jo!

Turňa - Profil | So 31.7.2010 13:41:34

SOPTIK 52 >> Buď rád, že jsi už jako RS skončil, asi by ses divil, pokud bys fungoval tak jak popisuješ, co by s tebou tento stát udělal. Braním nevděčné funkce by to začalo, odsouzením za TČ zneužití pravomoci úřední osoby by to skončilo.
Pokud nevěříš, sežeň si Trestní zákoník.

bouyscout:
Uvidíme co nová garda předvede, nebo jestli úřednická klika dál povede své "Ano pane ministře".

SOPTIK 52 - Profil | So 31.7.2010 13:14:26

kakr >> tak to máš pravdu,já ale sázel vždy na lidskost a né na blbost těch postižených.To je jako když půjdeš po ulici,za každým oknem na každé straně budeš čekat střelce.Já myslím,že tam snad ještě nejsme.Ale i s tím jsem počítal ,ale nechtěl jsem ze sebe dělat jen a jen blba s nějakou pravomocí.Co by mě udělali,vzali by mne tuto nevděčnou funkci,chaááá.Ať to někdo s těch kritizujícich vyzkouší.!!!!!

kakr - Profil | So 31.7.2010 13:07:09

boyscout >>
Pán je jasnovidec, že mu je vše jasné?? Takový slint jsem už dlouho nečetl.
Zeptej se Kocháče, ten se jednání zúčasnil. Mně bys stejně nevěřil....

kakr - Profil | So 31.7.2010 13:03:05

SOPTIK 52 >>
Hezky se to čte, ale RS nemá oprávnění někoho od vody vykazovat. Pokud si "vykázaný" bude stěžovat a prokáže své tvrzení, jedná se o porušení pravomoci úřední osoby se všemi důsledky z toho vyplývajícími.

SOPTIK 52 - Profil | So 31.7.2010 12:58:58

Veverek >> ahoj,díky za pochopení.Jsme kurňa jen přeci pořád lidi,néééé

boyscout - Profil | So 31.7.2010 12:35:37

kakr >> to ste udělali schválně že ste žádali o změnu letos na jaře to znamená těsně před volbami, kdy je jasné že nikdo nic nezmění protože se čeká jak to dopadne a kdo převezme vedení rezortu? Pokud by vám opravdu šlo o změnu, šli byste tam s tím návrhem až po volbách.

SOPTIK 52 - Profil | So 31.7.2010 12:28:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kakr >> ahoj,omluva příteli,že reakce až dnes.Malinko vysvětlení.Je pravda,že jsem svojí činnost u RS končil někdy okolo r 1991,z důvodů stěhování.I když ten revír navštěvuji stále,členství jsem také nepřerušil,tak ale pro asi pochopitelné zanedbání povinností RS,když tomu nemohu už dát co to potřebuje,myslím hlavně návštěvnost,tak jsem to položil.Já vím,od té doby se toho hodně změnilo,přišlo mnoho nových členů,mnoho jich odešlo tam,kde není návratu a také se měnilo jak řády,tak i koilkrát náhled ne ně.
Ty se ptáš,co to znamená - vykázáni od vody a jak se to provádí.
Je to úplně jednoduchý úkon,jestliže má někdo něco v bordelu,není to tak závažné na odebrání papírů,tak snad stačí ho poslat domů.Já myslím,že to je lepší a výchovmější,než nějaký zápis,nebo odebrání povolenky.Vždy jsem bral každého,jako sobě rovného.Tedy jsem předpokládal nějaký vztah k rybaření a proto jsem i chápal jeho,nebo se snažil chápat jeho pocity.Jestliže ten chlap,kluk,nebo i dnes musíme zmiňovat i ženy,holky ,je natěšenej za celý týden na ryby,tak mu snad je dostatečným trestem jenom to vykázání od vody.Proč mu to ještě znepříjemňovat odebráním papírů,když vykázáním od vody je v ten moment dosti velkým ponaučením.Vem si,jen jak to dlouho trvá.Kolikrát zafunguje ta lhostejnost opravdu krutě.V dnešní době i to vykázání,nebo chcešli vyhození,může přijít na hezký peňíz.Pravda ale je ,že se hodně změnilo.Jak náhled na rybařinu,tak i chování.Ale to je jiné téma.Hezký den a hlavně lov.

Mrknato - Profil | Pá 30.7.2010 19:10:12

kakr >> Kakře, teď poslouchám zprávy, a volajaký soud uznal právo rodičů, kteří odmítli vočkovat potomka, protože vyhláška MZ je příliš slabý judikát a chce se po zákonu, aby to řekl jasněji..... Možná, že by to mohlo platiti i o BP, např. stanovených Radou.... páč i toto směřuje vostrým koncem k prdeli.....

Mrknato - Profil | Pá 30.7.2010 19:04:30

kakr >> bolševik ho změnil proto, že nebylo možné, aby rybařinu řídil Procházka a ne 1. tajemník......

Mrknato - Profil | Pá 30.7.2010 19:02:13

whoau >> Ty malý privatizante, pokud by to bylo dle tebe, tak žádné CS povolenky, žádné územní. Zkus se zeptat co na to řekne Staník a Kubrt....

TWIN 69 - Profil | Pá 30.7.2010 18:54:16

Jarda Š. >> tak nad tím by oko nepřimhouřil.Na to ho dobře znám.Bohužel je smutné,že sám osobně s tím nic nenadělám.Počkám si až bude schůze MO a tam se dotyčného přímo zeptám jak nám to může vysvětlit.A přede všema.
Nejsmutnější je bohužel to,že se jedná o stejnou partii lidí,kteří si mě několikrát stěžovali,že voda je vychytaná.Šlak aby je trefil!!!

Carabus - Profil | Pá 30.7.2010 18:23:54

S RS mám jenom ty nejlepší zkušenosti. Všichni mě mají za "zkurveného pražáka", ačkoli zde bydlím už 19 let, ale na práci RS se to neprojevuje. Tuhle přišel maník, od pohledu RS i když odznak neměl,, pokecali jsme, potom vytáhl odznak, podotkl něco o pořádku, tak jsem mu ukázal dva pytle bordelu v autě, tak jenom povídal, že by jsme tam museli jezdit s náklaďákem, podepsal se a šel dál. Pak jsem slyšel jak "místního" péruje za zacházení s rybou, když házel plotičky z metrovýho břehu. Takže asi jako u všeho, záleží hlavně na člověku a jeho přístupu k dané věci. Na blbce narazíš všade

Sven - Profil | Pá 30.7.2010 18:09:45

kakr >> nevím o vyhlášce MZ zhola nic a na nějaké spekulace o vlivu toho precedensu na vyhl.197 mám málo informací ale třeba někdo fundovaný by věděl víc.
Myslím, že rozhodnutí NSS zaskočilo jinačí odborníky, kteří si do té doby byli jisti v kramflecích.

kakr - Profil | Pá 30.7.2010 18:01:32

Sven >>
Vím že vyhláška je o level níže než zákon. Nevím, jaká vyhláška upravuje očkování, ale nedomnívám se, že je nutné stanovovat denní doby lovu zákonem. Jestli si pamatuješ, tak zákon 99/2004 byl v platnosti a Mze nestačilo vydat prováděcí vyhlášku, byla to tehdy trošku šaškárna.

Sven - Profil | Pá 30.7.2010 17:53:37

kakr >> i když.......
Denní doby lovu neupravuje zákon ale vyhláška 197/2004Sb. A to by mohl být do budoucna velký problém, Zdánlivě to spolu nesouvisí : http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/stat-uz-nesmi-tres​tat-rodice-kdyz-odmitnou-povinnou-vakcinu/509572 ale .....

Fishky - Profil | Pá 30.7.2010 17:25:42

kakr >> nenutí... no jak se to vezme, ono když tvou cílovou rybou není tuctová ryba domácí, tak hold často prostě nemáš jinou možnost, než nad svým počínáním přimnouřit oko a chytat v adrenalinovém opojení...

kakr - Profil | Pá 30.7.2010 17:19:10

whoau >>
Pokud skutečně chytáš od roku 1993 tak věz, že se v roce 2004 změnil zákon o rybářství.
Víš co je zajímavé, první rybářský zákon, který platil ještě za Rakouska - Uherska a převzala jej ČRS platil bezmála 70 let. Změnili ho až bolševici v roce 1952. To jen na okraj.

Napiš , že se Ti nelíbí denní doby lovu, ale zatím není vůle (ze strany státu) něco měnit.
Letos na jaře byl MRS při jednání na Mze předložen jasně formulovaný návrh, který upravoval denní doby lovu podobně jako mají na Slovensku. Byl shozen ze stolu a bylo (ČRS a MRS) doporučeno žádat každoročně o výjimky.
Rozhodně ale legislativa nenutí rybáře zákon porušovat a RS nemá a ani nemůže porušování zákona tolerovat.

whoau - Profil | Pá 30.7.2010 16:57:55

Sven >> Ano.

whoau - Profil | Pá 30.7.2010 16:56:16

kakr >> Tak vse by melo jit s dobou .... pravidla se od te doby co chytam nezmenila defakto ... Denni doba lovu nechapu proc aspon pres leto se neudela 24 aspon nekde ... chapu ze ne na 5Ha rybnicku ale napr. Labe. Vime vsici ze pak plno rybaru na to prdi a cjede pres noc ... a tim ze ta legislativa nuti rybare ji porusovat byt treba ve vecech kere i RS toleruje nebo jen napomene tak proste kdyz se neco zacne porusovat ... vis jak ... proste podle me nejdou aplikovat jedny pravidla na cele nase uzemi. Byt sou tady lokalni rozdily sou male.

Sven - Profil | Pá 30.7.2010 16:52:27

whoau >> jestli Ti dobře rozumím tak i Ty jsi přesvědčený, že hlavní problém je v lidech. S tím souhlasím.

whoau - Profil | Pá 30.7.2010 16:50:01

Sven >> Me by prislo rozumne proste ty reviry rozkouskovat a aby to spravovali vse MO. Aby si sami delali pravidla miry delku lovu atd. Vsude kde to takle maji kde sem mel tu cest byt to fungovalo. Ale ja tomuhle zase tak nerozumim jen me stve ze se vytraci u vody pohoda. Vetsina rybaru nema zadny vztah k prirode. Koupej jen "zarucene" porichtungy na tu kerou rybu, nechaji u vody desnej bordel, zavidej druhym vse chtej hned, pak par zbidacenych ryb vyfotej a daji si na net. A vic nez chytaj o tom kecaj. To je moje predstava typickeho rybare dnesni doby.

kakr - Profil | Pá 30.7.2010 16:40:53

whoau >>
Když se rybáři budou chovat podle nastavených pravidel (nejsou na houno),tak není potřeba RS.

Sven - Profil | Pá 30.7.2010 16:38:40

whoau >> i Ty jsi jeho součástí. Napadá Tě, co bys v tom mohl udělat ?

whoau - Profil | Pá 30.7.2010 16:22:05

Ale tak kam tohle povede ??? Prece se vsici u vody neporveme a nebudeme spizlovat jeden druheho co kdo dela u vody kuli tomu ze ta legislativa a vykonna moc v tomto pripade RS sou na lejno. Kam tohle az dojde nez nekdo zacne neco delat ? Je tu nekdo soucasti CRS aby se k tomu nejak vyjadril ?

Jarda Š. - Profil | Pá 30.7.2010 15:39:40

TWIN 69 >> Pro hospodáře je v pořádku, když se ryby vychytají, pokud jsou řádně zapsané, takže nad tím, co jsi popsal, by i možná "přimhouřil oko", kdyby to sám viděl. Hospodáře ale štve, když přijede někdo cizí, kdo bere nad limit a třeba i podměrečné nebo hájené ryby, "aby se mu vyplatil benzín" a nelegálně přisvojené ryby pochopitelně schová a nezapíše.