Sumci na grilu

Ahoj v srpnu odjíždím na tábor a budu mít prej na starosti gril. Bylo mi řečeno že budu mít Sumce akorád nevím jak je mám připravit ani jak naložit a jak sou nejlepší na grilu ? Mají se stáhnout z kůže nebo ne ? a co ploutve ? vím že můj děda ploutve nechával ale chtěl bych radu od vás díky :)
Autor diskuse: witwi - Profil , 19.7.2010 všeobecné - ostatní

pelikan aliaz STOP SKRUFF...!! - Profil | Út 20.7.2010 12:26:02

witwi >> tak at je v tom kečupu a cibuli doslova naložený,

witwi - Profil | Út 20.7.2010 11:40:29

-stop salámbaits- >> pelikan aliaz STOP SKRUFF...!! - 20.7.2010 11:32:12 >>
Hale nejsem vůbec kuchař takže jaký množství těch přísad ? :D přiměřeně ? :D

Hromy - Profil | Út 20.7.2010 11:33:36

-stop salámbaits- >> pelikan aliaz STOP SKRUFF...!! - 20.7.2010 11:32:12 >> Ta stava je tam nejlepsi :-)) maso take!

pelikan aliaz STOP SKRUFF...!! - Profil | Út 20.7.2010 11:32:12

witwi >> ne ne,bez dírek,vytekla by z toho ta vyborná šťáva!!

witwi - Profil | Út 20.7.2010 11:27:12

-stop salámbaits- >> pelikan aliaz STOP SKRUFF...!! - 20.7.2010 11:09:24 >>
JJ děkuji ... Jedu do Dvora králové na Labe beru s sebou i proutky a rousnice takže zkusím tam nachytat taky něco :) A zapoměl sem se zeptat do toho alobalu udělat dirky ?

pelikan aliaz STOP SKRUFF...!! - Profil | Út 20.7.2010 11:09:24

witwi >> jj,určitě jej zkus,jednoduché a skvělé!! Běžně to kuchtíme i na rybách,tak ať vám tam chutná!!

witwi - Profil | Út 20.7.2010 11:03:51

Děkuji moc všem ... určitě vezmu všechny tyhle přísady a vyzkoušíme to a moc se mi líbí ten první recept :)

šťovíček - Profil | Po 19.7.2010 22:52:04

já sem dělal s otcem sumce na mramorové desce samozřejmě na grilu bez alobalu pohodička páteř sme uplně vytáhli pryč je to vynikající maso bez kostičky :-)

Carpeater - Profil | Po 19.7.2010 22:24:54

Baltaz >> věřím Ti, taky by mi asi vyhovoval víc tak jak píšeš Ty - akorát na ten tábor mi ta unifikovaná grilovací chuť přišla trochu vhodnější.
Jinak máš určitě recht.

Venca888 - Profil | Po 19.7.2010 22:19:52

určitě stáhnout, vyfiletovat a, pokud je nebudete mít každej den, tak bych nevymejšlel nic složitýho - osolit (snese dost), opepřit, okmínovat a hotovo...
pokud si chceš někdo pochroupat na ploutvých, může do toho jít. v tom případě bych mu nabídnul, aby snědl i umělohmotný příbory od ostatních, protože mu jistě zachutnaj... :-)

Baltaz - Profil | Po 19.7.2010 22:14:32

Carpeater >> nezanikne s tím kořením chuť ryby? je fakt výbornej jen osolen.
to je jak na čerstvého lososa dát koření, to je smrtelný hřích! zničí se tím právě ta vyjímečnost chuti, ale proti gustu

HK - Profil | Po 19.7.2010 22:05:40 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já jsem dělala sumce na grilu. Určitě ho stahujeme, protože pořád "slintá" když je s kůží. A při grilování se kůže hrozně kroutí. Nakládám ho den dopředu. Naložím ho do olivového oleje, grilovací koření, koření na ryby a citron. Samozřejmě, že píšu o malém sumcovi. Velkej se pouští a není ani dobrej. Výborné, doporučuji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hanka

Carpeater - Profil | Po 19.7.2010 21:11:08

Baltaz >> no jo, na rozpuštění toho grilovacího koření. Před grilováním to utřeš pryč...

Martas711 - Profil | Po 19.7.2010 20:29:09

K tomu receptu dole. Je to dobrý. Taky to doma občas děláme, je to výborný, a to kečup nemusím.
Jinak nejraději mám jednoduchý recept. Omýt, potřít olejem, obalit kořením, na hodinku uležet a na rozpáleným kameni je to skvělý.

Baltaz - Profil | Po 19.7.2010 20:25:14

Carpeater >> olej na sumce????

Carpeater - Profil | Po 19.7.2010 20:18:46

witwi - >> čau, kůži určitě dolů a na filety, pak tě nemusí zajímat ani ploutve. Recept dole by šel, ale vadí mi tam cibule a kečup.
Naložil bych před grilovačkou jenom do směsi gril koření a oleje a pekl bych na grilovacích táckách.

Baltaz - Profil | Po 19.7.2010 20:15:47

Jestli to nejní provokace:-)

stáhnout, odstranit tuk a jen osolit. Na grilu pěkně z rychla udělat a ňam

pelikan aliaz STOP SKRUFF...!! - Profil | Po 19.7.2010 20:02:31 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

hy... děláme rybí maso na grilu často,ale myslím že to sumčí,by bylo vhodnější dělat v alobalu,pač je hrozně jemné a bez kosti,tudiž jeho soudržnost není tak dobrá. Jinak doporučuji následujíci recept: je to luxusní mňamka a rybina není absolutně cítit!!

Suroviny:
ryba kapr,sumec
kečup
cibule
česnek
koření na ryby
sůl

Postup:
rybu naporcujeme.Cibuli a česnek nakrájíme a v misce smícháme s kečupem,solí a kořením na ryby.Na alobal dáme trochu směsi na to položíme kousek ryby a dáme zase trochu směsi a zabalíme.Takto si připravíme jednotlivé porce.Grilujeme 15-20minut na ohni.