Samostatně hospodařící MO?

Na základě diskuse ve vedlejším vláknu bych se chtěl obrátit na ty, kteří jsou členy samostatně hospodařících MO, případně rybářských spolků, které jsou mimo ČRS.
Myslíte si, že je lepší hospodařit samostatně?
Jsou vaše revíry o tolik lepší než svazovky sdružené v územním rybolovu, že vám to vyváží nevýhodu, že na jednu povolenku nemůžete chytat i jinde než u vás?
Autor diskuse: Jarda Š. - Profil , 15.7.2010 všeobecné - RŘ, MO, svazy

Které revíry - podle uživatelů, jsou podle vás nejlepší?

A) Územních svazů ČRS, MRS, Rady ČRS0%

B) MO sdružených v územním rybolovu0%

C) MO nesdružených v územním rybolovu a RMV0%

D) Spolků a klubů nesdružených v ČRS nebo MRS0%

E) Státních organizací (Správy NP, VLS, Lesy ČR)0%

F) Větších rybářských podniků (víc než 10 pracovníků) 0%

G) Malých společností a soukromníků (do 10 pracovníků)0%

Od 20.7.2010 hlasovalo 0 čtenářů.

Pedruna - Profil | Pá 16.7.2010 12:51:04 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

MO Kostelec nad Labem - každý rok nasazují dvakrát do všech revírů, které pod ně spadají. Je to staré labe, dva rybníčky kolem 2ha a bývalá pískovna asi 40ha. Vyrůstal jsem tam a mám na to jen ty nejlepší vzpomínky. A musím říct, že do té doby, než jsem se odstěhoval na jih mi to vynahradilo všechny revíry. Staré labe na kapry, pískovna na štiky a okouny, rybníčky na závody. Jedinnou nevýhodou asi bylo to, že povolenka stála víc než celosvazovka. Ale jak jsem říkal, stálo to za to!

p.horys - Profil | Pá 16.7.2010 11:59:53

Jarda Š. - >> Když to dělají pořádně tak proč né:o)U nás to zničili a nepomohlo by ani samostatné hospodaření ,to už by tu bylo uplná mimopstruhovka,škodnou u nás normálně nasazuje hospodář.......:o((tak,že dokud u nás v organizaci budou prasata,tak to nemá smysl:o((Letos mám už 1300okounů42kg:o(Špatnačka na pstruhovce.

hraji - Profil | Pá 16.7.2010 11:28:51

Členství v SHO je zcela určitě výhodné, proto bylo tolik rozruchu kolem ustanovení, že si členové SHO nemohou koupit svazovou povolenku MRS za cenu jako člen MRS. Důvod byl ten, že za povolenku na jeden rybník chtěli často několikanásobek ceny povolenky na všechny svazové revíry. A proto se řeklo dost. Kupodivu se to těm spokojeným "soukromníkům" nelíbilo. Asi je chytání na lépe zarybněných vodách již nebaví.

JSOB - Profil | Čt 15.7.2010 18:28:01 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já jsem členem samostatne MO druhym rokem. Co se financí a chodu týče si myslím že zatím nemám tolik zkušeností abych to ohodnotil.
Ale co vím jitě, že ryb máme ve vodě více než normální svazovka. Když kamarádům říkam co se dá chytit tak vetsinou koukají. Jsou věci které mi i vadí, ale vsude je něco a zatím nemam potrebu nekam jinam na stojaky jezdit a jsem spokojen. Co mi snad chybí je řeka typu Odry nebo podobne. Neboť zregulovanou a vykormorovanou Bečvu za hezky revir moc nepovazuji.
Pokud mam jet na dovolenou muzu zvolit soukromy revir, kde tak jako tak zaplatim nebo me tech 500 jednou za rok nezabije.

pouštěč - Profil | Čt 15.7.2010 18:12:06

naše organizace mrs mo strážnice vlastní revíry které jsou svazové i vyjmuté (dokupuje se tam povolenka můj BZENEC lipov tasov kejda ) oproti svazovým je to lepší že tam chodí jen pár důchodců z mládeže snad jen já pravidelně za 52 dnů tam mám 22 a na svaz 10 docházek
k těm důchodcům kteří chodí málo navíc je to rok od roku lepší protože na ten malý dávají čím dál víc ryb a moc se toho neodnese takže určitě kuprospěchu věci kor dyž já eště vše pustím takže závěrem lidí málo ryb víc a víc

Mike - Profil | Čt 15.7.2010 17:56:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Byl jsem členem SHO, už nejsem. Členství v této organizaci mě dost limitovalo, protože nelze mít současně celosvazovou povolenku.
Nicméně, protože mám blízko chalupu, tak si tam povolenku kupuju i nadále (za stejných podmínek jako "místní") a chytám tedy i tam. Revír rozhodně není lepší než klasická svazovka - jedinej rozdíl je v tom, že si nasazený kapry sežerou sami a nežere jim je nikdo cizí. A trvá jim to stejně dlouho jako jinde - po měsíci řvou, že není co chytat. Ale já vím své.....:-))

RST - Profil | Čt 15.7.2010 17:46:03

Jarda Š. - >> Samostatně hospodařící revír je za je za každých okolností lepší cesta než všesvazový rybolov. Je nad slunce jasné že cokoliv kaučovat tak nějak z dálky není nikdy ideální řešení.
Mám možnost srovnání dělám porybného jak pro ČRS tak i pro samostatně hospodařící subjekt.
Jak je to s tím rybolovem nevím nemám na to bohužel čas.

Toony - Profil | Čt 15.7.2010 17:38:57

Take sem clenem MO, ktera hospodari samostatne a nebojim se rici, ze mame nejlip zarybnenej revir v okoli .... Podle me to je nebe a dudy, oproti "normalnim" svazovkam.

kopr69 - Profil | Čt 15.7.2010 17:34:50

Jarda Š. - >> Ahoj.Sice nejsem z ČRS a ani nejsem clen takove MO ale mam par takovych reviru projetych u nas v MRS a myslim si ze takove MO jsou na tom o hodne lip nez ty pod svazem.Rybari z techto organizaci nemaji zapotrebi objizdet jine organizace po vysazeni ryb na jejich vodach protoze sve vody zarybnuji dostatecne z vlastnich prostredku.

drozďák 30,42 - Profil | Čt 15.7.2010 17:06:58

a sakra.....

tohle bude flejm jak kráva.