Příprava krmení z granulí pro hospodářská zvířata

Dobrý den chtěl bych se zeptat jak se připravuje krmení z granulí pro dobytek. Myslím tím kolik přidat vody na určité množství granulí, aby změkly a byla z nich konzistentní hmota. Předem děkuji.
Autor diskuse: Koumak - Profil , 3.6.2010 kaprařina - nástrahy, návnady

Pellon - Profil | Pá 4.6.2010 12:23:11

Koumak - >> Pet porci vody , jedna porce granuli.. potom pockat az se voda vypari muzes pouzit i troubu... pote rozmackas pokud je to moc mokre a testo nebude drzet pohromade doporucuji dodat nove granule a postup opakovat... Kazde granule jsou jine takze se musi pomer upravovat ale max 5-10%.

Pvl - Profil | Pá 4.6.2010 11:25:19

Podle nicku velký koumak asi nebudeš ? :o§) Jak už Ti psali kolegové předemnou , každé granule na rozpuštění potřebují jiné množství vody . Není to jako jízdní řád na autobus :o§) V tom je právě to dobré, že je potřeba přemýšlet jak na to . Ať už je to rybařina samotná a nebo vše co je kolem ní Ve většině případech .

angelo - Profil | Pá 4.6.2010 9:54:54

Ja jsem pouzival peletky pro slepice a fungovalo to dobre. Pripravoval jsem to tak, ze jsem tam dal vodu, promichal, promackal a nechal jsem to. Ono to po chvilce naboptnalo a pak to dobre lepilo.

Golem - Profil | Pá 4.6.2010 8:48:51

Bohuzel neuvadis, jake granule pouzivas. Ja mam zkusenosti s granulemi pro kurata (BR1-3) a kruty (KR2). Jak TOP priprava se mi osvedcilo smichat granule s kuku srotem v pomeru asi 1:1. Smes zalit vrelou vodou (primo z varne konvice a ody dat tolik, aby byla cela smes zalita) a rozmichat. Nechat to schladit, ono to trochu nabobtna a pak podle konzistence domichat srotem nebo pridat vodu. Pokud budes davat do krmeni partikl, tak doporucuji pridavat vetsi pomer granuli. Ja treba pouzival i smes pouze z granuli a uvarenou kukurici. Tuto smes uz pouzivam vice jak 10 let a stale funguje. No a to nejlepsi na tom je, ze cena je pod 10 kc za kilo :o))

Bobertik - Profil | Čt 3.6.2010 22:30:22

Z vlastní zkušenosti, co granule tak je to jinak. Doporučuju si to udělat, alespoň hodinu předem. Zalij je tak, aby byly ponřený ve vodě (ne plavat). Ony hodně vody nasáknou a pak, když to bude moc řídké, tak dosipej stouhanku, šrot a podobný věci, stejně se to z toho vyrábí. Nehledej v tom vědu. Můžeš potom dosipat i nějaké obilí nebo něco podobného. Někdo použív granule pro slpie nebo králíky a ty se rozmočí hodně rychle a moc vody nepotřebují. Prostě musíš experimentovat, jak ž ti napsali jiní.

kapříkluboš - Profil | Čt 3.6.2010 21:47:11

ahoj já to dělám tak, že je zaleju vodou aby byly potopené a po cca minutě sleju přebytečnou vodu a nechám cca hodinu stát, pak uvidím, když je to podle mých představ už s tím nic nedělám, jinak když je hmota řidčí lze přidat další granule k zahuštění, nebo voda k rozředění. Snad ti má rada bude něco platná. Lze přidat třeba i strouhanku, když máš krmení řídké, různé příchutě, oleje apod. Já dávám přibližně 0.5 l vody na kilo granulí ale to musíš sám vyskoušet každě granule mají jinou struktura nebo jsou tvrdší. Je to věc praxe a zkoušení.

metal - Profil | Čt 3.6.2010 21:39:43

Koumak - >> Žádnej stres , jelikož jsi Koumák tak nato přídeš !! Pro začátech bych ti doporučil menší množství a přidávat postupně vodu a pak se uvidí. Je to jednoduché a myslím že bys to měl bez problému zvládnout. Hodně zdaru a pevné nervy !!!