Aroma a barva boilis

Ptám se vás zkušených boilísáků:když udělám doma boilis,tak nikdy nevoní,ani ta barva není taková jako u kupovaných boilis.Aroma dávám,které je normál na trhu,barvivo potravinářské.Čím to je,nebo co dělám špatně.Prosím o slušnost.
Autor diskuse: yvana - Profil , 5.5.2010 kaprařina - nástrahy, návnady

Malda512 - Profil | Út 29.6.2010 18:11:49

yvana >> V pořádku

yvana - Profil | Út 29.6.2010 17:35:52

Malda512 >> To víš kluci zapracovali potom mi hodně pomohl Karel Niklů ale pořád je možný se zlepšit.

Malda512 - Profil | Út 29.6.2010 17:26:24

yvana >> Tak to je OK

yvana - Profil | Út 29.6.2010 16:10:22

Malda512 >> No to už j mám všechno za sebou už jsem pokročila díky radám.

Malda512 - Profil | Út 29.6.2010 15:22:49

yvana - >> Je to jednoduché. Barvivo není sice až tak podstanté ale co se týká aroma tak ti poradím. Nevím zda boili sušíč do tvrda a nebo jej po oschnutí zamražuješ,. Již zde tvůj problém začíná. Pokud boili vysušuješ tak je jasné že při sušení ztrácí jak barvu tak i aroma. Já to řeším že nechám boili dva dny sušit a potom ještě než jej dávám do mrazáku je mrozpršovačem postříkám aromatem který jsem použil při výrobě. nechám to 5 minut oschnout dám to do sáčků a zamrazím. Po vytažení mně barva zůstává stejná a aroma je nádherně výrazné.

Malda512 - Profil | Út 29.6.2010 15:18:53

sidonius >> Do 4 minut. Pokud je tam necháš déle vůbec nic se nestane. Hlavně se ti nesmí vyvařit voda.

yvana - Profil | Út 29.6.2010 13:44:36

jarda 2004 >> No jasan,jsi šikula.

jarda 2004 - Profil | Út 29.6.2010 13:42:28

yvana >> tak fajn jen to zvědším.

yvana - Profil | Út 29.6.2010 13:33:59

jarda 2004 >> Hoď to i do privátky.

jarda 2004 - Profil | Út 29.6.2010 13:30:24 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

yvana >> už jsem to nstihnul na privátek ale je to tady.

jarda 2004 - Profil | Út 29.6.2010 13:23:16

Po několika hodinách konečně konec. [fotky smazany na zadost autora]

jarda 2004 - Profil | Út 29.6.2010 13:22:34

A následné rovnání čí je vlastně čí. [fotky smazany na zadost autora]

jarda 2004 - Profil | Út 29.6.2010 13:21:59

Hafo skořápek. [fotky smazany na zadost autora]

jarda 2004 - Profil | Út 29.6.2010 13:21:31

Kolega hadař neskutečně rychle hadoval. [fotky smazany na zadost autora]

jarda 2004 - Profil | Út 29.6.2010 13:21:00

První přepravka [fotky smazany na zadost autora]

jarda 2004 - Profil | Út 29.6.2010 13:20:18

Pár stovek vajec [fotky smazany na zadost autora]

jarda 2004 - Profil | Út 29.6.2010 13:19:46

Pár ingrediencí [fotky smazany na zadost autora]

jarda 2004 - Profil | Út 29.6.2010 13:19:19

Kolega jehož určení prací bylo snad vše co šlo. [fotky smazany na zadost autora]

jarda 2004 - Profil | Út 29.6.2010 13:18:25

První várka [fotky smazany na zadost autora]

jarda 2004 - Profil | Út 29.6.2010 13:17:53

Šlapeto >> Počátek míchání. [fotky smazany na zadost autora]

Šlapeto - Profil | Út 29.6.2010 13:13:42

jarda 2004 >> hoď to sem ať se pokocháme i my, nevyvolení :)
Dík :))

yvana - Profil | Út 29.6.2010 13:12:03

jarda 2004 >> Tak to bude dobře,když tak ho hoď do privátu.

jarda 2004 - Profil | Út 29.6.2010 13:11:22

yvana >> Hodím foto.

yvana - Profil | Út 29.6.2010 13:10:20

jarda 2004 >> Jo a neměli jste náhodou natočené video,když se dělá boilis ve velkém,k tobě půjdu do učení.

Šlapeto - Profil | Út 29.6.2010 12:53:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

yvana - >> Já myslim, že na barvě až tak nezáleží. Prakticky poprvé jsem o víkendu dělal koule a dopadlo to celekm slušně. Přestože to mělo být žluté, je to hnědé, ale to mi ani moc nevadí :))) koupil jsem nějaký suchý mix v akci za 50 kč/kg, moc od toho nečekám, ale přidal jsme praženou řepku, skořápky, dětskou krupičku a to hlavní na aroma-drcenou vanilku, voní to hezky, tak uvidíme o víkendu co se na to splete. Hnědý je to kvůli té vanilce, která opravdu razantně barví. A pouze voda byla barevná po žlutém barvivu, kterého bylo také možná až příliš. Tak ať se ti to dobře v ruce koulí :))

btw.: jsou světlejší než na fotce

jarda 2004 - Profil | Út 29.6.2010 12:36:33

yvana >> Už to nešlo děláli jsme přes 100Kg a představa koulení v ruce nebo na rolbalu byla moc děsivá tak jsme se složili a nechali práci strojům.

yvana - Profil | Út 29.6.2010 11:21:37

Slavík >> Jasan neboj já když budu chtít,tak se něco najde.

Slavík - Profil | Út 29.6.2010 11:20:33

yvana >> tak jsem tě asi předběhl i když možná by ti nevyhovoval průměr 22. Mam radši menší ale na léto to myslim problém nebude a okrájet se dá vždy přidat néé :)

yvana - Profil | Út 29.6.2010 11:12:34

Slavík >> To sleduju.

Slavík - Profil | Út 29.6.2010 11:09:06

yvana >> sleduj bazar já koupil novej za 300kč mamut před týdnem od pohodového kluka co ho dostal jako nevhodnej dárek

yvana - Profil | Út 29.6.2010 11:05:58

JSOB >> Díky já holt chodím většinou z křížkem po funuse.

JSOB - Profil | Út 29.6.2010 10:52:38

yvana >> Maly nekupuj je to porad drbacka. S velkym das dva hady a mas skoro 50 kulicek najednou. Zalezi na prumeru ja delam 20mm. Mam rolbal z Ravenu a je to stejne jako jinde. Pred par tydny na ne meli akci za 389 kc. Skoda ze jsi to propasla je to fakt velke ulehceni prace.

yvana - Profil | Út 29.6.2010 10:36:56

Petr.J >> No právě,že já bych jich úpotřebovala víc,abych měla více průměrů,neboj snad se k těm rolbalům propracuju.

Petr.J - Profil | Út 29.6.2010 10:32:40

yvana >> Melej robal stojí asi 250 Kč a velkej asi 600, to není takovej ranec a ušetří to neuvěřitelné množství práce. Já vlastním průměry 14, 16, 18, 20 a 24 mm. neumím si představit, dělat to ručně.