Závist a rybařina.

Má někdo nějaký zajímavý zážitek od vody ? Co všechno jsou rybáři schopni provést druhému ze závisti? Mé životní zkušenosti jsou takové, že...... a pište vy :-))
Díky.
Autor diskuse: P.E.P.A.T.O.R - Profil , 29.4.2010 všeobecné - ostatní

Je závist typicky /špatná/ česká vlastnost ?

A) ANO73%

B) NE7%

C) NEDOKÁŽU POSOUDIT, protože nemám zkušenosti nebo informace jak je to jinde ve světě.19%

Od 1.5.2010 hlasovalo 83 čtenářů.

brach - Profil | Út 4.5.2010 15:09:29

volfino >>
Člověk šetří, od huby si utrhává, aby si mohl koupit podběrák a když už ho konečně má a nemůže se na něj vynadívat, tak ty mu ho klidně namočíš.
Nakopat tě měl....

volfino - Profil | Út 4.5.2010 13:27:13 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

ja znam 2 rybare bohuzel jeden uz neni mezi nami a ti spolu chytali spolecne nekolik roku meli chaty vedle sebe v chatarske oblasti spolecne misto u vody zarizene pristreskem no proste nerozlucna dvojce jednou jsem chytal pobliz a byl jsem svedkem jedne veci. jeden znich mel razantni zaber a bojoval s rybou ten druhy pripraven s podberakem u vody a kdyz videl u brehu tu rybu byl to amur cca 80cm tak podberak polozil a sedl si do kresla nastala vec kterou jsem jeste nikdy nevidel lovec chudak zapasil s amurem ,mezi nohama drzel podberak a byl po kolena ve vode. musim jeste rict ze to byli rybari kteri meli uz svuj vek. takze prut v jedne ruce a podberak v druhe ruce dlouho jsem se nemohl na to divat a sel jsem pomoct kdyz jsme amura podebrali tak ten co se dival mi rekl ze je to jeho podberak at si priste donesu na pomoct svuj a nemocim mu ten jeho. takze to jsem vam chtel rict

letalbaits - Profil | Ne 2.5.2010 15:06:25

Jo závist je typicky česká povaha!! Už jsem měl mazlák/ vojenské mýdlo na zem/, koncentrát jaru a červenou řepu na krmelcu.

Bobertik - Profil | Ne 2.5.2010 14:52:26

musím se přiznat, že rybařím 4 rokem a takové zkušenosti jak tady lidi píšou rozhodně nemám a jsem zato zatím rád. Sice si toho nechám dost líbit, ale všechno má své meze a pak je zle.

Brouček - Profil | Ne 2.5.2010 13:07:30

klasika přehazne pruty, nahazení starýho kyselýho krmení na flek tak jako větve,roští do vody , dokonce jsem v místě kde jsem chodil pravidelně chytat i naděláno( výkaly asi 5 ks) volání RS, obsazení fleků od rána do večera abych jsi nesedl až po propíchaná kola ulamané anteny a zrcátka, poškrábane auto a tak

Kraťas82 - Profil | Ne 2.5.2010 12:45:35

BrulaKO >> To máš pravdu, mno.. i když spíš by to dopadlo tak že bysme měli propíchaný pneumatiky, jak se tam často stává... a to nemusíš ani nikoho nasr.t .. Naštěstí to bylo v klidu a nebyl žadnej problém...

LuboO - Profil | So 1.5.2010 15:43:55

vsetci pisete, ako vam kto zavidel, tak pridam, ako som zavidel ja. Pripad prvy, je to tak 15 rokov dozadu, chytame u nas na VN, od 4:00, bolo asi 10:00 a ani tuk. Boli sme styria. Prisiel chlapec vo veku asi 11 - 12 rokov, ci moze pri nas chytat. Vytiahol tu staru dobru zltu 150-ku, ktoru mal kazdy mlady rybar v tej dobe, dal olovko, hacik, kusok chlebovej striedky, hodil to asi 15 m od brehu, lebo viac nevladal, po 20 min zavrcal Rexik, chlapec zasekol a po chvili vytiahol kapra odhadom asi 4 kg. Samozrejme, ze za nasej asistencie. Zbalil sa, povedal dakujem a odisiel. My sme tam boli do vecera a ani tukes. Hnusne som mu zavidel.:D

Pripad druhy, chytali sme zubace (candaty) na mrtvu rybku, bolo podvecer, prisiel k nam vietnamec a ze ci mu nedame rybicku. Mali sme malo, tak nie. Nech si chyti, alebo najde. A nasiel. Strasne smradlavu, polorozpadnutu belicku (ouklej) na brehu. Napichol na hak, hodil, o 10 min zaber a von bol zubac cez 80 cm. Zase zbalil a odisiel. Vtedy som hnusne zavidel druhy krat. My sme nechytili nic.

Samozrejme to bola trochu ina zavist, ako vy popisujete. Sice som zavidel, ale doprial som im to, hlavne tomu chlapcovi.

SOPTIK 52 - Profil | So 1.5.2010 15:39:25

Nu ,také jsem už něco zažil.Od uražení ryby při podebírání,jako by od kamaráda.Nebo úmyslném přehazování,už nahozených udic.Je to smuné,ale i takový jsou mezi námi.FUJ.

Antii - Profil | So 1.5.2010 15:12:19 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak i já přiliji trochu vody do džbánu. Jsem s z Blanka a kromě povolenek MRS si kupuji i hostovačku na vody Prahy, protože jezdím často ke strejdovi na chatu na Sázavu do Chřenovic.
Byla to tuším středa, pod mrakem, ideální. Chytali jsme asi 100m nad jezem. Přišli jsme k vodě, zakrmili. Nahodil jsem oba feedery. Půl hodinky ani záběr. Po půl hodině chytání přijel na druhý břeh děda ve 120. Vytáhl pruty a krmení, na každý prut dal velké krmítko a obrovskou kuli šrotu. Jeden prut nahodil asi 30m proti proudu, druhý asi 30m po proudu. Během další čtvrt hodinky jsem vytáhl 3 kapříky 42-54 cm a strejda jednoho. Všechny jsme pustili. Děda naproti pruty stále přehazoval a dával větší a větší koule šrotu, ale pořád nic. Pak mu něco zabralo. Byl to cejn, odhadem 40-45cm. Vytáhl ho na břeh, odháčkoval, nechal ležet kousíček od břehu a šel pro sak. Jenže cejn měl ještě dosti sil, párkrát sebou mrskl a byl ve vodě. Děda už byl docela nas*anej. Vrchol pro něj byl, když vzápětí strejda vytáhl dalšího kapříka. Děda stáhl oba pruty, tam dal velký olova, a asi 5x nahodil k našemu břehu. Nevím, jestli nás chtěl trefit nebo pocákat vodou, ale naštěstí se mu nepovedlo ani jedno. Naštvaně si sbalil věci, nasedl do 120ky a odjel.
Tím nechci říct, že by snad každý starší rybář byl takový, ale u mladých rybářů jsem se s tím ještě nesetkal.

BrulaKO - Profil | So 1.5.2010 14:40:15

brach >> :-)) dneska máš teda den D!bacha na bracha!:-)

brach - Profil | So 1.5.2010 14:19:55

P.E.P.A.T.O.R >>
Nick Barynka tam je víceméně náhodou. Moje reakce byla všeobecná, neměla směřovat na ni, za což se ji omlouvám, protože toto se stává tak jednou za deset let.....

Jurek - Profil | So 1.5.2010 14:03:08

brach >> jo jo naše české slova jsou nádherné

P.E.P.A.T.O.R - Profil | So 1.5.2010 11:45:35

brach >> Tu anketu jsem tam přidal až dneska ráno. Otázka byla založena už ve čtvrtek. No a Barynka nijak nezatracovala staré rybáře, předpokládám, že to byla od Tebe ironie.
Rozhodně to tak není, že všichni důchodci jsou závistivci. To nemá s věkem vůbec co dočinění....

levhan - Profil | So 1.5.2010 11:08:19

zavist-jednou sme vyrazily na d5 na kapry ja a muj BEJVALEJ kamarad po trech dnech bez zaberu prisla ponorka trosku dohadovani ze sme vybrali spatny termin ctvrty den ja rano 16kg to bylo jeste dobre spolupracoval podebral vse v poho za hodinu on zaber vyrizl ho a od te doby to slo z kopce ja jizda kapr zdolavani za nechutnych pripominek u brehu nasledovalo to ze my ho podberakem sproste urazil a jeste me to do oci rekl tak skoncilo jedno dlouholete kamaradstvi a to vse kuly dvoum kaprum jen me mrzi to ze te rybe do 20kg moc nechybelo

tuzemak - Profil | So 1.5.2010 10:29:45

brach >> kdyby mohl určitě toho krasavce sežere,možná je jeden z mála,ale já co znám důchodce vše zmasíí,i kočka má hlad a rybička jí chutná,to je jejich odpověď,bohužel se nad tím svým výrokem ani trošku nezamyslí...

brach - Profil | So 1.5.2010 10:21:26

91 příspěvků a popuze 5 čtenářů hlasovalo v anketě - zajímavé, není-liž pravda?

brach - Profil | So 1.5.2010 10:18:12

Barynka >> Jo, staří rybáři - mají jenom starej vercajk, neuměj chytat a hrozně záviděj...

Tady máte "dědka" 78 let, jak pouští kapra 82 čísel...

brach - Profil | So 1.5.2010 10:04:35

Jurek >>
Pěkné slovo "skurvisin" - takové ryze české.....

Barynka - Profil | So 1.5.2010 9:58:40

BrulaKO >> no jo :) ale dokážou tě pěkně naštvat

BrulaKO - Profil | So 1.5.2010 9:57:35

Barynka >> tak tyhle lidi já vůbec neřeším.-))

Figos - Profil | So 1.5.2010 9:54:30 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj to já mám jednu ze závodu nejmenovaného.Když bylo tak po půl hodině zahájeno závodů začal jsem tahat rybu za rybou vedle mě jeden rybář jen koukal samo že nachlastanej a říká že mu je jen odlákávám těma náhozema sice to byl splávek gramovej tak jsem mu řekl že není čím je plašit.Tak po dalším náhozu mi to vždy jako by nechtic přehodil i když jsem chytal jen před sebe tak mi začal říkat že hážu k němu.Tohle je podle mého závist přez držku.

Carabus - Profil | So 1.5.2010 9:49:13

Už jsem to tu někde popisoval, ale řada tzv. RMV v sousedních vesničkách se dostala do celosvazového soupisu a tak jsem je začal objíždět a zkoumatco tam mají za tajemství. Tenkrát ještě s pražskou SPZ. Na jednom z těch rybníčků je omezen rybolov na st, so, ne, tak jsem to v úterý obhlídl ve středu ráno 4:00 seděl na vyhlídnutém fleku. Zakmil a začal tahat ryby. Okolo 6 začaly najíždět babety. Rozbalit teleskop, koule šrotu a kolínka na 4 háku. Nikdo nic, jenom já jsem tahal cejna za cejnem, až se jeden osmělil a přišel s dotazem jestli bych mu je nedal, když je pouštím. Nedal, ale poradím jak na ně. Dědek koukal jak puk, ale nechal si poradit a začal chytat taky. Sice princip feederu asi nepochopili, protože policajt je policajt, ale jak jsem pozoroval při dalších návštěvách, tak někteří své nářadí zjemnili a objevily se i náznaky jemné plavané ( předtím jsem tam viděl frajera se štikáčem, menší kačenou a koulí těsta, že pořádnej kapr to potopí). Žádnou vyloženou řevnivost jsem nikde nepotkal, spíš jsem se setkal s braním a nezapisováním, o mírách nemluvě. Ale což, když porybnej sedí mezi nima.

Barynka - Profil | So 1.5.2010 9:46:26 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak to mě se stal jeden před čtyřmi dny - 27.4.2010
Chytala jsem na feeder ( na žížalu ). Seděla jsem tam tak hodinu až dvě a ten pán naproti pořád nic nechytal. Já jsem tam zatím vytáhla jen jednoho kapříka, ale aspoň něco, protože potom záběry ustaly. Říkala jsem si, čím to bude, že tak rychle ustaly...Najednou jsem dostala konečně záběr ( narovnalo mi to špičku ) a já jsem domotala a sekla. Cítila jsem malý odpor, ryba šla rychle ke břehu. A co najednou nevidím ... mám na prutě štičku 60 cm :))
Docela se mrskala ale já jsem ji měla rychle u břehu, takže už jsem ji vyfotila a chystala jsem se ji vyháčkovat. A najednou ten chlap "místní rybář " na mě začal volat:
on : "Co tam trápíš???"
já : "Nic netrápím, mám tam štiku!"
on : "Kde máš podběrák?"
já : "Na co ??? "
on: "Na šetrné vytáhnutí ryby z vody."
já: "Hm, ale podběrák pro štiku není vůbec šetrnej, tím jí tak setřete sliz ...."
on: "Tak ji pusť !"
já: "Já vím, že ji mám pustit...."
a dál už nic neříkal...a navíc já vím, že je štika hájená a i kdyby nebyla, tak bych ji klidně pustila!
Ten chlap mě fakt tak vytočil, ten o rybách nic neví, znám ho už dlouho a vždycky když chytá ryby, tak nikdy nic nevytáhne na břeh! Vždycky nahodí udici na těžko a jenom čeká na záběr.
Prostě to nahodí bezhlavě do prostoru aniž by si našel nějaký pěkný místo na kapry, třeba pod keřama nebo tak ... a když tam má kapra, tak se mu stejně vždycky vyhákne... a navíc k vodě si nosí piva, takže to je takovej rybář, že se jde opít k vodě a nic jinýho ... tašku má plnou piv...
Dávám aspoň foto štičky - foťák jsem si zapomněla :(

petr12 - Profil | So 1.5.2010 9:29:25

žbluňk 13 >> tyhle šmejdy miluju..typický čech,..já,,dlouho nic a pak potopa.vypíchnout kobrou aspoˇjedno oko!!

Jurek - Profil | So 1.5.2010 9:16:20

žbluňk 13 >> takovému skurvisinovi nepatř nic jiného než mu pořádně natlouct a hodit ho i stým kolem do vody prostě bych mu nakopal prdel skurvisinovi a polámal pruty. A to z důvodu že todlenctoto nepatří k vodě a vůbec

misak - Profil | So 1.5.2010 9:03:11

: vydrák >> :-)vydrák - 1.5.2010 8:25:37 >> To jo, ale když ta těžká váha přece jen tu lehkou trefí, tak je hotovo:-):-) Jak se říká, když ho trefí zavřou ho v kanadě za potulku:-):-) Ale jsem proto použít násilí jen v krajních případech. Když už to nejde jinak:-) Je smutné, že se občas najdou lidé se kterými to nejde jinak:-(

BrulaKO - Profil | So 1.5.2010 8:57:18

: vydrák >> :-)vydrák - 1.5.2010 8:25:37 >> já bych tě chtěl vidět Tysone,ale je fakt,že těžší lidé jsou nemotornější, takže rychlostí a dobře mířenou ranou ho dostat na zem a pak už je to jen rutina, než se pozbírá ze země, použít nohy.Otazka je kolik ten člověk má namláceno,ale to zjistíš až když k tomu dojde.Pak další problém je jak se k tomu postaví, že dostal po hubě a tyhle lidi to nesou dost těžce a zřejmě budou chtít repete.Takže přiště určitě dojede s kámošema, takže s tím počítat dopředu.Jestli bude místní počítej s tím, že si bude stěžovat u kolegů a verze bude uplně jiná a to třeba, že ty si ho napadl.Vím to z vlastní zkušenosti, zasedl jsem místo, místnímu kapraři, ja bych to bral kdyby přišel a slušně mě požádal abych ho pustil, já proto mám pochopení, jestliže to tam celý rok krmí.Ale co on udělal vzal mi pruty začal je házet někam do křoví, kopal mi do vidliček dvě v lítly do vody, tam nic jiného dělat nešlo...