- Otázky a diskuse
- Seznam
- Diskuse
rybí salát domácí výroba
má kamarádka Čechokanaďanka miluje rybí salát.Sledě má možnost koupit v každém supermarketu, ale rybí salát v Ontariu jen jeden druh a údajně příšerný.
Slíbil jsem jí, že se zeptám těch nejzkušenějších kulinářů.
Takže Vás poprosím, zda by jste mi v této otázce popsali tipy na výrobu domácího salátu s majonézou tak jak jej známe v Čechách, abych jí mohl poslat odkaz na tuhle otázku a ona si konečně v Kanadě mohla pochutnat na domácím salátě dle našich receptů.
Předem Všem děkuji za rady a tipy.
- Zobrazit vybrané uživatele.načítám...
4x v oblíbených a 0x v ignorovaných.
tuzemak - Profil | Po 5.7.2010 17:02:09
Sihanuk - Profil | Po 5.7.2010 16:32:31
nowo10 - Profil | Po 5.7.2010 16:26:15
anakonda - Profil | Čt 29.4.2010 14:13:01
viši - Profil | Čt 29.4.2010 13:19:44
Jííízda - Profil | Čt 29.4.2010 12:27:30
poustevník - Profil | Čt 29.4.2010 11:42:01
anakonda - Profil | Čt 29.4.2010 11:24:03
tucnak11 - Profil | Čt 29.4.2010 11:00:54
anakonda - Profil | Čt 29.4.2010 10:51:47
gx1 - Profil | Čt 29.4.2010 10:41:46
viši - Profil | Čt 29.4.2010 9:25:20
kroupa - Profil | Čt 29.4.2010 9:12:08
viši - Profil | Čt 29.4.2010 9:02:44
Tatoo - Profil | Čt 29.4.2010 8:18:26
Schválne som nepopisoval ochucovadlá, veď trochu zdatná kuchárka si to prispôsobí aj tak podľa seba.
Splávkove vychladnutie v náleve je tiež zaujímavý návod. :-)
Kombinácia s týždňovým máčaním v octovom náleve podľa receptu anakondu, tiež môže byť výborná
Výsledok by mal chutiť ako kupovaná treska v majonéze.
Martin-rybarcenie.sk - Profil | Čt 29.4.2010 8:09:01
Napísal nám ho jeden z našich členov a údajne je fakt dobrý
splavek - Profil | Čt 29.4.2010 8:06:12
kmín
celý pepř
nové koření
bobkový list
trocha timiánu.
kuličku či dvě jalovce
Z uvařenách ryb vybereme všechny kosti a maso dáme do mísy,přidáme uvařenou nakrájenou kořenovou zeleninu,cibuli,nebo porek. Sterilizovaný hrášek a kukuřici.Nakrájené kyselé okurky.Dosolíme a dopepřime podle chuti,dále přidáme ocet,nebo citron dle chuti a zakapeme olejem.Nakonec přidáme bílý jogurt a tatarku,nebo majonézu.Co komu chutná.Lehce promícháme a necháme do druhého dne zaležet.Podáváme z pečivem nebo chlebem,vynikající bašta.
Váhové poměry neudávám,protože to dělám podle oka a své chuti.Ještě jedna vychytávka,ty ryby po vaření nechejte v tom vývaru vychládnout,krásně natáhnou vůni koření.
Příprava tohoto salátu je sice trochu pracná,zvláště to vybírání kostí,ale chuťový vjem kterého se dosáhne stojí za to.Přeji všem dobrou chuť.
anakonda - Profil | Čt 29.4.2010 7:50:17
3Kg vykuchané a odšupené ryby naporcované
1litr octa
1litr vody
1/4Kg soli
To vše týden naložit
Po týdnu vyndat větší kosti,menší jsou změklé,nakrájet na kousky.Přidat 1kg nakrájené cibule a 1Kg nakrájené papriky.To vše dát do sklenice a zalít olejem.
Před jídlem přidat majonézu a trochu pepře.
Dobrou chuť hoši.
Maty - Profil | Čt 29.4.2010 7:11:06
zadavateli bych doporučil trochu snahy, receptů na saláty je tu přece dost http://www.mrk.cz/kucharka.php?menuid=5
Tatoo - Profil | Čt 29.4.2010 6:46:16
Inak rybu uvarí, vykostí a zaleje majonézou upravenou podľa vlastnej chuti. Môže pridať nadrobno pokrájanú uvarenú zeleninu (mrkva, zeler, petržlen, zavárané uhorky (okurky), prípadne aj zemiak)
To je tak naozaj v skratke, ak niečo nevie, nech sa spätne opýta.
Kde to žije - všechna témata
14:20Zákaz nahození zátěže při lovu sumců ze břehu (na vodách, kde není povoleno vyvážení) 81
13:48Korda Developments a vše co k této značce patří 732
13:18Malé vodní elektrárny aneb mlít či nemlít... (Bleskovka) 4
12:19Hnidopišká úvaha - o čem vlastně rybařina teď je.... 7
11:22Nákup v Německém Anglermarkt 60
7:18EPOXID -fan club 336
6:46Jezera Milada a Most se zatím pro rybářskou veřejnost neotevřou (Bleskovka) 4
0:34Spey & Salmon 440
StJak jsme vlastně začali chytat ryby 31
StMiloš Zeman legenda 154
StPohybové čidlo flajzar Q-PIR2 281
StRevíry s celoroční přívlačí 18
StMagnetická rychlospojka - jsou všechny stejné? 75
StFan Club značky Tubertini 854
StUpgrade přívlačového prutu a navijáku na štiky, candáty, okouny... 13
Co je nového - všeobecné
11:33Bleskovka: Malé vodní elektrárny aneb mlít či nemlít...
StBleskovka: Jezera Milada a Most se zatím pro rybářskou veřejnost neotevřou
PáBleskovka: Zákaz přívlače od 1. září na vybraných pstruhových revírech Severočeského RS
. . . Video: Zimní feeder - mražení červi a lisovaný rohlík
. . . Článek: Rybář Jarmil Koloušek a MRK.cz - ukázka z knihy Netipy + soutěž
. . . Článek: Polední ryby nejsou náhoda
. . . Miničlánek: Závěr sezóny s osobákem
. . . Recenze: Nabíjecí čelovka Fenix HM65R
. . . Miničlánek: Karas obecný - pomozte najít lokality
Akční nabídky
Za 8.960 Kč
Nerezový stojan pro opravdové fajnšmekry!
Nový, extrémně pevný a stabilní nerezový rodpod na 3 pruty, který splní očekávání i těch nejnáročnějších kaprařů.
Za 89 Kč
NOVINKA: Slow Sinking Method Basket - chytejte ryby ve vodním sloupci nebo nade dnem pomocí pomalu potápivého krmítka! Více informací + video na www.chytil.cz
Oznámení - obecné
Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.
Kalendář akcí - obecné
29.3.Motorová pila na udici
30.3.Cortina Ivančice Velikonoční...
30.3.15. rybářské závody Dymokury...
30.3.Cejnobraní Asuán - dvojice
31.3.Cejnobraní Asuán - jednotlivci
6.4.Jarní rybářské závody Mirovice -...
6.4.Benátky Sranda Mač 2024 Jaro
6.4.Jarní závody - Bučina
11.4.Gergelík Evolution Fishing Jaro...
13.4.Zrušeno Cejnobraní jaro Kelčany
Doporučujeme prodejnu
Rybářské potřeby JESETER
Karlovy Vary - Dvory, Kpt. Jaroše 198/17