Jak to je doopravdy s lovem na boilies?

Zdravim
Stale jsem si rikal ze se nemusim registrovat a staci mi pouze prochazet mrk a najdu vse co potrebuji,ale dosla mi trpelivost.Zabyvam se (pokousim se o to) o lov na boilies a to jiz druhym rokem,ale krome 2 kapru na soukromaku jsem na boilies nic neulovil. chytal jsem na halibutky od MK,3xl od KN + obalovaci testo 3xl atd. (takze zadne propadaky).
Muj lov vypada asi takto:
Klasicka nejjednodussi montaz (kmen = 0,30 olovo 80 g na zavesu a nakonec pletenka cca 20 cm navazec,hacek "bananek").
Prijedu k vode,vyberu misto (bud to echem ci pouhym okem),zakrmim a kdyz muzutak zavezu.Cekam na zaber nekolik hodin ale nic neprichazi a to at uz se jedna o reku ci piskovnu ,nebo udolni nadrz.Reknete mi co je spatne?Jak to ze tady kazdy rozhazuje kily?Jak casto kontrolujete montaz (nastrahu)?Nerikejte mi ze kazdy z Vas ma velkou krmnou kampan vzdyt 3xl stoji neco okolo 400 kc proste mam z toho hlavu jak patraci balon.Muze mi to prosim nekdo trosku osvetlit?Mozna nejsem sam kdo by se rad priucil.Dekuji vsem kdo se diskuze zucastni
Autor diskuse: Gibubu - Profil , 19.4.2010 kaprařina - nástrahy, návnady

T.O.M CZ - Profil | Po 3.5.2010 18:32:42

Gibubu - Zalezi jak na jake vode...Nekde to ty ryby vzivote nevidely a proste to nevemou. Ja mam na boilie nachytano spoustu ryb jak na soukromych revirech tak na svazovych. Rad chytam na boilie od Karla Nikla 3XL , ktere obaluji testem tez 3XL a jsou na to celkem slusne vysledky jak na svazove vode, kde jsem na toto ulovil kapra 78 cm a to na Cikhajskem potoce (strz) a na soukromaku na to mam nejvetsi rybu 86 cm (samozrejme z ni nebyla takova rados jako z te svazove vody). Druha ma oblibena nastraha jsou Hallibut pelety na, ktere se daji nachytat jak pekni kapri tak i sumci (na soukromych vodach jeseteri). Dobre je pred lovem prokrmit lovne misto varenou kukurici a v prubehu lovu dokrmovat. Pouzivam take PVA puncochu do ktere pridam 5-6 kulicek boilie...

Pepa33 - Profil | Po 3.5.2010 15:08:46

Já jsem na tom podobně...Taky mám na boilies chycené 2 kapříky, ale musím říct, že jsem s ním byl u vody včera poprvé. A to jen pár hodin. :-) Byl jsem docela mile překvapen. Ještě když k tomu připočtu jeden neproměněný záběr.
Žádná krmná kampaň se v mém podání také nekonala...10-20 kuliček před chytáním a pár půlených na PVA šňůru...
Tak snad na těch 2 kapřících nezamrznu a přidají se k nim i další.:-)) A kdyby se našel rybář z okolí Slanýho nebo Kladna, od kterého bych mohl něco okouknout, byla by to paráda... Přece jen praxe je praxe..:-)

pájanb - Profil | Po 3.5.2010 8:18:18

Efis9 >> Mě to 3XL taky vůbec nejde , dám tam cokoli a dobrý

Gibubu - Profil | Po 3.5.2010 6:05:06

Tak panove vcera jsem byl na Luznici 7 a ejhle 2 krasne jizdy.Jeden kaprik nepromenen a ten druhy sice jen 52 cm ale ja byl stestim bez sebe jak mi to krasne funguje.Poslechnul jsem par rad zde a zaroven je i v praxi vyzkousel,rikam naramna spokojenost.Chytal jsem na jahodove pelety od TB.Asi je pravdou to ze na kratke vychazky 1h az 2dny je celkem jeno co s sebou berete (mysleno znacku) pokud budou chtit tak si to jiste vezmou.Jo a pokud mi nekdo neveri ze jsem nemel jizdu na svazovce za 2 roky (resp. toto je druha sezona intenzivniho chytani na boilies) tak at si neveri.Jen ja vim kde je pravda a zde jsem hledal pomoc ktere se mi v mnoha odpovedi dostalo.Vsem velice dekuji.

agig - Profil | Ne 2.5.2010 21:46:05

kde je dobře zarybněno bere to i na sušený z nosu

agig - Profil | Ne 2.5.2010 21:27:09

hlavně musí být v rybníce ryby pak maj tyto diskuze smysl jináč je to o ničem to je ze všeho nejduležitější

S.Jakubem - Profil | Ne 2.5.2010 21:24:00

Gibubu - >> Děda řiká ráno přid nahod večer skoukni a znovu nahod

Rytíř - Profil | Ne 2.5.2010 21:21:40

Kubánec >> na jihu jsou ve třeni imrvere:-))))

Kubánec - Profil | Ne 2.5.2010 21:17:22

Fery >> No taky... Zrovna jsem to chtěl napsat...

Fery - Profil | Ne 2.5.2010 21:15:41

Kubánec >> a někdy když je teplejší zima,tak taky viď:-)

Kubánec - Profil | Ne 2.5.2010 21:12:40

Fery >> To u nás na jihu se někdy třou i v létě a na podzim!!! :-)

Lidl - Profil | Ne 2.5.2010 21:12:05

Gibubu - >> Chytám převážně jen s pár kuličkami okolo montáže a ryby nachytám. Je to převážně o výběru místa. Avšak taky se mi stane, že nic nechytnu a nebo choděj jen malí kapři. Tak to hold je:)...

TWIN 69 - Profil | Ne 2.5.2010 20:56:46

Venca888 >> teď jsi si dobře rýpnul!Paráda!!!

grasel - Profil | Ne 2.5.2010 20:53:43

Gibubu >> Jo ta reklama! Nejlepsi je boilie XXX od Fy YYY s hackem HHH ale beda jak to nefunguje za pet minut!Tak to asi udelali soudruzi z NDR nekde chybu... Kolik rybaru sedi u vody ne nekolik hodin ale dni bez zaberu?A to davaji za boilie mnohem vic...

kopecek - Profil | Ne 2.5.2010 20:34:28

Můj názor je, že pokud chce někdo na boilies chytat, tak s ním musí i krmit a pokud není milionář, musí si ho i sám vyrábět nebo dostávat zadarmo od sponzora. Na Labi pár kuliček hozených kobrou nestačí a musí se to doslova sypat. Nějaký 3XL na vnadění je utopie.

Venca888 - Profil | Ne 2.5.2010 20:24:16

podle mýho to na boilies vůbec nebere... to všichni jenom dělaj, jak je to super nástraha, aby nebyli za blbce, že na to nic nechytili. a všichni kapři jsou ve skutečnosti chycený na kukuřici nebo kolínko...

Ježek01 - Profil | Ne 2.5.2010 19:08:35

tak jak tu psalo už několik lidi je to o tom ze ty ryby musis naviknout na tu nastrahu skousel jsem to na malem svazovem rybničku krmil jsem asi 2 tydny vysledek jse dostavil ale stalo mne to CCA 1500 a stejne mam svuj osobak na rousnici takze kdyz chces chytat velke ryby na boili tak bes na velke vody skousel jsem boili i na harte a krasne jsem jsi zachytal a jak tu nekdo psal tu kravinu s tim stromem ze ho mas hodit do vody ze jse tam pak budou zdrzovat ty ryby tak to je uplna blbost protoze tam kde takove veci nejsou prirozene tak tam velka ryba nebude protoze tam ten kapr nedoroste ........... takze moje rada zni pokud chces chytatat na boili tak bud jsi krm mali revir kde jsou napadane stromy a nebo nejakou vekou prehradu

TWIN 69 - Profil | Ne 2.5.2010 17:43:17

Ale jak vidíme pořád funguje!!!Odpradávna

Radek Fox - Profil | Ne 2.5.2010 17:36:22

Fery >> Přesně tak, stejně se nikdy netřou všichni najednou, tudíž je pořád šance a možnost na pěkný úlovek. Je to stará a dobrá výmluva :-))

Fery - Profil | Ne 2.5.2010 17:33:42

andel >> vždycky se mi líbí,jak se na juaře neúspěch svádí na to,že jsou kapři ve tření:-)))..od dubna do června vždycky když někdo na výpravě nic nechytí,tak jako důvod vymyslí tření kaprů:-))..chudáci kapři,když na tom musí ležet 3 měsíce v roce.-)

TWIN 69 - Profil | Ne 2.5.2010 17:29:55

andel >> sorry,malý dotaz.Jak se pozná rybář co na to má?

Pvl - Profil | Ne 2.5.2010 16:24:41

andel >> Jak víš, že to jsou rybáři "kteří na to mají " ? To jen Tvůj subjektivní názor a pohled . -se domnívám

andel - Profil | Ne 2.5.2010 16:16:59

Já ti něco řeknu byl jsem ted na Mušově na 6, když vidím ty rybaře co tam nahází 20kg boili ,proto že na to mají a stejně když ryby neberou nic nechytnou ,já tam strávil 2 dny kapři jsou už ve tření zabalil to nemá cenu něco chytat nikdo nic nechytil ani ti co zaváželi ,spíš ti masaři chytali do podběráku 50 cm od kraje se ti hemží 80 kapři ,nevím jak kdo je asi rozumný ale ty kapr týmy co tam byly stejně vyhořeli jak papíroví čerti,věřím spíš na náhodu a chci si zachytat je mi jedno jací kapři se chytnou pustím stejně vše hned ,nemíním sedět na jeden záběr 7 dní a vytáhnou 80cm kapra,občas se podaří jen tak nějakého zaháknout ,proto chytám na vše ,tohle je jen byznys a proto potřebuji prodat hodně boili,no tak chytej na vše zkoušej náhoda je blbec a vždy mi to vyšlo kolikrát špatný nahození něco ani ne 10 m od břehu se zavěsil pěkný kapr jak plánované nahození a zakrmování .Proto si myslím že pro nás obyčejné rybaře je to jedno

Toufi - Profil | Ne 25.4.2010 22:03:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj, jest-li chodíš jen na krátké vycházky a nemáš revír do 0,5hodiny cesty od domu, musíš zvolit co nejatraktivnější boilis co seženeš , třeba kapří bombóny a plovoucí hi-visio boilis, tvoje taktika bude rybu zaujmout a vyprovokovat její zvědavost, vím je to hra na náhodu, ale občas funguje. Místo si připrav metod mixem, nebo partiklem a k nástraze dej půlky boilisu na PVA niti nebo peletky v PVA punčoše.
Druhá možnot, v případě že máš revír do 0,5hodiny cesty, je nejlepší si místo předem zakrmovat partiklem, cca 5kg dobře nabobtnalím a uvařením, a krmným boilisem cca 0,5kg, třeba f-ma Chytil, nebo pokud rád koulíš sám VASR, u nich se finančně nezrujnuješ, potom můžeš chytat jen pár hodin s tím 3XL, a úspěšně.
Montáž zkus průběžné olovo, gumová kulička, obratlík, potahovaná šňůrka, háček Ashina Heavy carp 6 nebo 8 s rovnátkem z hadičky proti zamotání. Prvně si udělej uzel a smyčku pro chycení boilisu, pak vem boilis navleč na šňůrku a zajisti zarážkou, potom teprve přivaž bez uzlovím vázáním háček, tak aby se při dlaňovém testu pokaždé stočil a chytil tě za dlaň, když to nejde napíchni z boku jehlou na boilis hadičku proti zamotání, natáhni ji na šňůrku návazce a poté i na háček, prostě prodluž pomoci ní háček, pokud vše funguje a montáž tě opakovaně chytne za dlaň, přivaž návazec k obratlíku, na kmenový vlasec asi 30cm nad průběžné olovo zacvakni brok, většina záběru jsou jízdy a háček sedí pevně v koutku.
O tvém revíru nic nepíšeš, předpokládám že se tam velká ryba vyskytuje, tak jen všeobecně, najdi místo kam převážně fouká vítr, je dostupné pro zakrmování ze břehu, třeba hráz rybníka, nějaký strom s větvemy nad vodu, nebo cokoli zajímavého, to místo protáhni olovem, aby jsi zjistil co je tam na dně, nechceš krmit a chytat v trhanově, změř hloubku v okolí, pokud je vše dle představ, začni zakrmovat, svazovky si krmím v noci, aby byl na místě klid od příležitostných přihazovačů do nakrmených míst, asi čtvrtý den jdu zkusit jestli už najeli, většinou přez den nachytám spoustu násaďáků, větší ryby se na místo vydávají až v noci.