Pískovna Samberk (Kolín) - místa k lovu

Dnes jsem se byl projít kolem Samberku a bylo tam mraky rybářů. Dříve byly na příjezdových cestách tabule s mapkou, kde se může chytat a kde ne, nyní tam mapky nejsou. Tak bych se chtěl zeptat, jestli nevíte, jak to je, jestli se smí chytat kolem celého Samberku? Díky.
Autor diskuse: kozlipet - Profil , 17.4.2010 kaprařina - revíry, cestování

Krouzič - Profil | Čt 6.5.2010 20:19:09

Zdarvím, vidím diskuzi o Sandberku a musím se připojit...je to jedna z posledních zachovalých vod v tomhle kraji....ale momentálně má dost problémů.....chytat se tam smí jen někde, bylo to vyznačeno cedulemi, které jednoho času naházeli "rybáři" do vody...poté řekli místnímu hospodářovi že jej též vhodí do vody, a dopadá to tak, že chytají kde se jim zachce....mají tam přístřešky, zaváží...chytají i v chráněných rybích oblastech a dělají tam neuvěřitelný binec......dále se kolem Snadberku prodávají pozemky až do vody....na tom má zásluhu město Kolín...problém je že majitelé, a to včetně zastupitelů města...si je oplocují až do vody......čímž porušují zákon, který říká, že od vody musí být zachována k oplocení vzdálenost 3m....je to k nevíře, ale je to o penězích kterých Kolín moc nemá.....a teď dobrá zpráva.....jezdí tam jedinci, kteří z vody chytají kapry s váhou nad deset kilo, tyto zabijí a následně je prodávají po benzínách....na Sandberk začala jezdit neuvěřitelně často RS a podržte se i PČR...v plánu je tuhle vodu zachovat a udžet...držím jim palce....zformovalo se pár jedinců, kteří hodlají řešit nezákoné oplocení....a pár těch co budu tvrdě trestat pytláky a přestupky rybářů......pomoci může každý.....v té vodě žijí nádherné ryby, některé z nich bych na průtě mít nechtěl:-)

JJJirka - Profil | Ne 18.4.2010 10:17:43

Jo a dravci s kaprařinou sou spojeny

JJJirka - Profil | Ne 18.4.2010 10:16:43

Jsoun tam cedule s označníkama kde můžeš a kde ne,zezadu má přímo cedule i pískovna,kde se těží.jinak musím souhlasit ,že za chvíli bude vážně potřeba helikoptéra.

kozlipet - Profil | Ne 18.4.2010 10:01:21

kopecek >> Mě jen překvapilo, že zmizly ty mapky, kde chytat, neboť tam byly vyhrazená místa, kde se smí chytat pouze dravci. A co, už jste to tam tento rok zkoušeli? Ja se tam chystam až po nakupu od Nikla.

kopecek - Profil | So 17.4.2010 20:34:18 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

V popisu revíru je to popsáno a pak jsou tam místa, kde je to oploceno až do vody a těch je každým rokem víc. Za pár let se tam bude chytat jen z rogala.

ceres - Profil | So 17.4.2010 20:30:58

Kolem celého Samberku určitě ne tam kde se těží pisek tam je to určitě zakázané.Je to napsané v rybářském řádu tak sem tam koukni:).