Jakou máte zkušenost s dětmi, když jste je vzali popvé na ryby?

Zajímají mě vaše zkušenosti, protože můj synek hodil prutr do vody a konstatoval, že chce jít do olympije. Teď už je větší (6) a zvládne mě i nachytat rybičky. Letos budu brát poprvé k vodě jeho bratra (2), tak se chci připravit na další ortel z dětských úst.........:-)
Autor diskuse: GRUPA - Profil , 17.4.2010 všeobecné - ostatní

valcha186 - Profil | Čt 3.11.2022 19:18:09

10. ročník závodů pro všechny děti do 15 let, rybníky Velká a Malá Valcha. Letos supr. Ohně na břehu, spaní v autě, chytání od pátku do neděle. Sobota závod. 10 ohňů a nějaké rachejtle, podle peněz. Poslední sobota v červenci. Fotky budou po návratu ze samoty.

Peručák - Profil | Čt 3.11.2022 14:50:10

Dnes potočák 28cm 😊
Děsně jí to zmohlo 😂

Peručák - Profil | Čt 1.9.2022 10:21:42

Ahojte. Chodím téměř denně na přívlač s kočárkem. Malá už je naučená v kočárku posnidat, potkat lidi, nakrmit kachny a hodit chrupec. Jezdíme od jejich 11 měsíců a daří se nám. Tlouště ani nepočítám, štika se povedla, bolen, okouni. Je to radost být na rodičovské dovolené 😊

GRUPA - Profil | Pá 11.5.2012 23:53:48

Dnes to klukům celkem šlo. Sice jenb cejnci, ale nenudili se. Pohodička k tomu patří.

GRUPA - Profil | Ne 10.4.2011 12:20:31

první nához na ostro...:-))) Docela mu to jde..:-))

GRUPA - Profil | Ne 10.4.2011 12:19:32

:-))

luft - Profil | St 22.9.2010 20:36:39

S naší dcery se mi rybářku udělat nepodařilo. Manželka tvrdí, že toho nemám litovat, protože jeden blázen v rodině prý stačí. Tak snad až budou vnoučátka, tak si dám víc záležet.

yvana - Profil | St 22.9.2010 20:24:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

GRUPA - >> Na to kolik je mi roků,tak jsem dcery na ryby nebrala,zájem nebyl,ale vnuka toho jsem brala od malička.Měl velkou výdrž třeba 2hodiny se učit nahazovat u dítě výkon.No potom už dostal nový proutek,to byl pro něho nejhezčí dárek.Měl výdrž.Teď je mu 17.roků a zůstal rybářem pořád.Udělal mi radost,že mám pokračovatele.

GRUPA - Profil | St 22.9.2010 17:17:40

......výše zmiňovaný bratr, dnes už téměř 3r.

GRUPA - Profil | Pá 10.9.2010 9:45:24

jede jako blázen...,

GRUPA - Profil | Ne 5.9.2010 23:41:47

Matos >> na první pohled jsem myslel, že je to dcerka, chce to pořádnýho ježka na takovýho chlapa..:-))

pepa-č - Profil | Ne 5.9.2010 20:03:21

splavek >> jen jestli by sis vůbec všiml, že tam spadla. :-))
kluk má palec nahoru, to se mi líbilo.

splavek - Profil | Ne 5.9.2010 19:45:25 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zrovna dnes jsem na rybách,kousek od nás přišel tak 13-14let klučina z menší sestrou.Nachystal pruty,rozdělal deštník z bočnicemi,nahodil a jeho sestra si šla umýt ruky do vody ,nějak chytila balanc,když se naklonila nad vodu a po hlavě tam spadla.Klučina zavolal domů mamce,jestli by mu z domu nepřinesla pro sestru suché oblečení(byl místní),bohužel to nešlo.Vše zbalil,naložil na kárku,na které to přivezl a šel sní přes celou dědinu domů.Asi za tři čtvtě hodiny přišli znovu,vše nachystali a postavili.No zlatej,trpělivej chlapec,já bych,asi tu sestru,v jeho věku zmlátil.

Figos - Profil | Ne 5.9.2010 14:32:55

Tak to ještě teda nevím taky mám 2 letého ale chci ho vzít už příští rok tak sand to bude fajn.

Matos - Profil | Ne 5.9.2010 14:22:25 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

taky jsem byl zvědavej jak se bude kluk na rybách chovat. Je mu dva a půl a jeli jsme na dovolenou na Vranov. Pořád chtěl bejt se mnou u vody a koukal co dělám, až jsem mu musel dát starej prut s navijákem a měl jsem od něj klid . CHodil a každýmu ho ukazoval a celou dovolenou bez něj neudělal ani krok a poslední den jsem ho nechal vytáhnout cejna. A večer si prohlížíme rybářské časopisy.

Tomas - Profil | Ne 5.9.2010 13:47:25

8 letou dceru to nebaví a to byla poprvé na rybách ve 2 týdnech. Loni si sama uvláčela asi 55cm štiku. Občas ji baví si tak na chviličku zaházet, což je o poškození vláčáku, navijáku nebo ztrátu nástrahy. Takže jí tam dám něco plovoucího, nechám ji a trpím. Ale je to svátek, když ji k vodě dostanu. Raději čumí na pohádky, DVD nebo počítač či jde někam s dědou. Zato malej, kterej měl v srpnu 3 roky, jakzmerčí, že jedu na ryby, tak začne : "Já taky, já taky". Na vláčení to ještě není, ještě ani nezvládne sám točit kličkou, ale neznámo proč se mnou jezdí rád. Někdy je vše super a v klidu, jindy byh ho rozčtvrtil. Ale jsem moc rád, že na ty ryby vždycky chce jet. Tak snad když se dcera nevyvedla, tak synek jo. Sice nevím, co ho vlastně na tom baví, když chytat ještě není schopen a spíš si hraje na břehu, ale to je fuk. Za rok za dva už ho budu učit navíjet a tak za 4 roky by mohl začít s nahazováním.

vitold - Profil | Ne 5.9.2010 13:35:25 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Chce to přizpůsobit výběr místa i způsob lovu věku dítěte. Já začal s klukem ve 3 letech, vzal jsem ho vláčet na řeku. Nedalo se, pořád jsem ho hlídal, aby nespadl do vody. Ve 4 letech, přívlač - spadl do vody po pás, takže jsem zkusil feeder, ale nemohl jsem se soustředit na špičku. Zbývalo tedy vzít pípáky, abych se mu mohl aspoň trochu věnovat a jezdím na přehrady s mělčinou u břehu. Má starý teleskop s navijákem bez vlasce, mrská s ním o vodu (to nevadí, tedy mně, protože házím daleko). Ale hlavně jsem na rybách a o to jde. Letos mu bylo 5 a vzal jsem ho přes noc, spal v autě. Jen mu trvalo asi hodinu než usnul a já u něho musel sedět, páč se bál. Ale byl to pokrok, Foto je z loňska.

Chlumik99 - Profil | Ne 5.9.2010 13:04:32

GRUPA >> ale tak rozumí se, že to netrvalo nějak dlouho ale byla zábava :-) aspoň pro něj že se povozil na člunu a videl a poustel ryby :-)

Kamil68 - Profil | Ne 5.9.2010 12:01:14 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já jsem se touto otázkou také zabýval.Osobně jsem poprvé okusil jet na ryby prý,když jsem měl celých 14 dní.Vezl mně otec ukázat a to stopem,mému dědovi na Lipno.Asi už jem tu rybařinu dostal od sudiček do vínku,jelikož můj bratr (o 2 roky mladší) tomu rybařině nikdy nepodlehl.Otec dědy byl rybář,můj děda byl vášnivý rybář a spolupracoval i se známým českým fotografem Slávou Štochlem a jeho fotky dědy v knihách jsou mou stálou vzpomínkou na něj,jelikož již není mezi námi.Můj otec a já jsme pokračovatelé rybářského cechu.Od svých 4 let rybařím,vynechal jsem pouze období vojny a tří let po ní.A jak to bude s rybářem pokračovatel dál,když jsem měl pouze dceru?Zkusil jsem poslední možnost a ve svých 38ti letech se narodil syn.Ten mne zatím překonává.Na rybách byl přítomen již v devíti dnech (v karavanu u vody),na rybách celé dny byl se mnou již ve třech letech,ale na spaní u vody přes noc jsme si bez maminky troufli až letos v jeho necelých čtyřech letech.A úplně mne to překvapilo!Prostě se synek choval,jak kdyby jezdil odjakživa.Chytal rybičky,kostňáky,žížaly napichuje jako by se nechumelilo,když je v noci záběr,musím se ho zeptat,jestli chce jet pro kapra se mnou.Většinou ne,protože chce spát,ale ví,že chvilku u něj nebudu,protože jsem šel k záběru.Ráno vstane sám,oblíkne se,jediné,co si ještě i na rybách dopřává je láhev Sunaru s kakaem,ale ten prostě jednoduše přibalím ke šem těm krámům.Obnáší to i další nároky a to koupě lehátka,židle,spacák má můj 4 roky starý JRC.Problém nastane,až bude starší a bude chtít podobnou výbavu na kaprařinu,jako já.A to se asi pěkně zase prohnu.Dnes jetí se mnou na ryby taky vyžaduje a já ho kdykoliv si řekne (až na pár vyjímek) beru rád s sebou,protože vidím,že je šťastný a cítí se tam jak kapr ve vodě.Je fakt,že se musí furt něco dít,ale jelikož dostal do již zmiňovaného vínku i neuvěřitelnou vášeň pro houbaření,je mi moc fajn,když vidím,že nejspíše můj syn nepřeruší naší rodinnou rybářskou tradici.Rybaření,houbaření,buřtíky na ohni,pobyt v bivaku a v přírodě,to je každopádně lepší,než sezení doma u compu!

Vkarel - Profil | Ne 5.9.2010 9:55:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Taky přidám trochu do mlýna. Mám tříletého syna, velmi živého. Vzhledem k tomu, že jsem sám blázen (podle názorů ostatních), tak byl samozřejmě se mnou na rybách už v kočárku, ale o tom ještě nevěděl :-). Na ryby jse ho začal brát už minulý rok. Postupně jsem získával zkušenosti, zejména jak se sám ovládat a nezabít ho. Je třeba jít tam kde to bere skoro na hod, jinak celková doba rybolovu maximálně jednu hodinu, pak už běhá po okolí, háže kameny, mé vybavení, případně sám sebe do vody. Mám pro něj dvě lokality, malou říčku kde chodíme trápit hrouzky, a malý rybníček, kde je moře plotic a menších kapříků. Lovím na plavanou, jedním z důvodů je i to že máš prut v ruce, protože dát ho do vidliček nehrozilo (furt navíjí navijákem). Tenhle rok má svůj prut, který je opatřen viditeným splávkem a hlavně háčkem bez protihrotu. Chtěl jsem aby chytal na bič, ale chce prut jaký mám já, takže má udici s navijákem. Neustále navíjí, udice moc v klidu není, ale kupodivu měl i nějaké záběry a pár ryb vytáhl. Akorát jsem mu je zasekl. Z ryb má velkou radost, ony z něho myslím méně. Proto taky bereme náhradní oblečení i boty. Když se daří, je to super, když to moc nejde, je lepší to sbalit, nerad bych mu to zprotivil. V tomhle věku to stačí. Věřím že příští rok to bude zase lepší a snad ho rybařina chytne. Nechci ho do ničeho nutit, ale trochu ovlivňovat snad můžu :-)).

GRUPA - Profil | Ne 5.9.2010 9:22:42

Chlumik99 >> Každých 15 min. jízda??? To už by mě snad ani nebavilo..... To jsem zažil naposled před cca 4 lety a bylo to naštěstí jen na odhoz..., pozitivní na tom ale bylo, že nejmenší měl 70+ a nej okolo 90-ti. Trvalo to skoro celou noc. Smutné ale na tom je to, že já zrovna chytal na rybky a neměl potah, a kolega takto řádil...:-((( Hold trucovat se někdy nevyplácí...

Chlumik99 - Profil | Ne 5.9.2010 9:18:34

já když jsem vzal bráchu, tak ho to moc nebavilo do tý doby než to začlo hodně jezdit a vlastně pokaždý co jsme se vrátili z vyvážky tak do 15 minut byla jízda sice kapři nebyli nějak moc velký ale líbilo se mu to. hlavně jízda na člunu :-)

yvana - Profil | Ne 5.9.2010 9:03:04 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

GRUPA >> No jak koukám,máš ještě prcky,ale to poznáš časem jestli budou rybáři.Znám plno lidí,kteří začali až v dospělosti chytat,ale je moc dobře učit děti od mala.Počítej,že nemají takovou trpělivost sedět hodiny bez záběru.

GRUPA - Profil | Ne 5.9.2010 8:56:19

yvana >> zkouška motoru s děckama, maká super..........

GRUPA - Profil | So 26.6.2010 20:07:09

yvana >> Dělám co můžu, ale času není mnoho a navíc pro ti mě hraje počasí, teda aspoň letos je to na pikaču

yvana - Profil | So 26.6.2010 20:05:22

GRUPA >> Víš ber je víc k vodě,vnuk taky byl chvilku chytat,chvilku ne,tak jsem ho začala brát na výpravy a už zůstal věrný rybařině.

GRUPA - Profil | So 26.6.2010 20:00:12

yvana >> Tak já mám dvě naděje, ale ten starší je spíš na počítače, ale ten menší snad chytat bude, nebo třeba oba? To by byla krása.

yvana - Profil | So 26.6.2010 19:56:37

GRUPA >> No a vydržel,víš jsou to děti,tak člověk musí mít trpělivost,ale u nás se ta rybařina asi dědí.

GRUPA - Profil | So 26.6.2010 19:50:16

yvana >> můj kluk mrskl prut do vody a řekl: já chci jít do OLYMPIE :-((((

yvana - Profil | So 26.6.2010 19:44:36

GRUPA - >> No tak poprvé jsem vzala vnuka k vodě,byl to horor,kluk zlomil prut,tak jsem doma pohledalo co bylo,no potom dostal trochu rozum a začal se učit nahazovat.Opravdu vydržel tohle dělat dost dlouho,ale co člověk musí,je chválit a povzbuzovat a hlavně si vzpomenout na svoje začátky.No vnuk u rybařiny zůstal,jezdíme společně na ryby.