Jak daleko od ústí potoka do vodní nádrže.....

Jak daleko od ústí potoka (řeky) do vodní nádrže (rybníka) mohu na potoce lovit, když je potok samotný revírem MRS ale rybník je v soukromém vlastníctví. Zajímá mě jestli je to někde stanovené nebo čím se řídí konec (přerušení) revíru když je na vodním toku rybník. V soupisu revíru je většinou uvedeno např. "od pramene až k ústí do řeky...., rybníka..... Děkuji za plnohodnotné odpovědi.
Autor diskuse: Kamy - Profil , 17.3.2010 všeobecné - revíry, cestování

Kamy - Profil | St 17.3.2010 19:15:45

hraji >> Zkusím ještě kontaktovat místního hospodáře nebo někoho jiného z místní MO. Díky.

hraji - Profil | St 17.3.2010 19:03:58

Kamy >> obecná rada je že lovit můžeš po hranici revíru. A co je hranice? Cedule a pokud není, pak většinou nějaká výrazná věc v terénu, most, splav atd. Tady asi není nic. Prostě tam, kde se tok rozšiřuje a přechází do rybníka je již rybník. Ústí je místo, kde potok přechází v rybník. Tedy tam, kde se rozšiřuje z toku.

Kamy - Profil | St 17.3.2010 18:56:59

hraji >> Problém je v tom že cedule už nejsou. Vím z mládí o jednom místě kde před roky byla ale na ostatních jsem je nenašel. Jedná se mě konkrétně o revír Třešťský potok 1. Je mě jasné že když je revírem potok tak bych měl nahazovat a lovit na potoku ale jde mě o to jak daleko od rybníka. Ještě zkusím kontaktovat domácího hospodáře. Myslel jsem že se něco obecného dovím tady.

hraji - Profil | St 17.3.2010 18:43:19 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Revír by měl být zřetelně a viditelně označen. Zejména na začátku a na konci. Tedy pokud revír začíná na vtoku do rybníka, měla by tam být cedule. Jinak vycházej z logiky, tam kde potok již není potok, ale je rybník, neměl bys lovit. Ideální by bylo napsat o jaký revír se jedná, ať se to dá prověřit.

Petr64 - Profil | St 17.3.2010 18:42:29

Kamy - >> Většinou je revír označenej cedulí od které můžeš chytat.Problém je v tom,že někteří majitelé soukromáků je sundávaj.Je to asi levnější než dát na ústí zábranu proti vyjíždění ryb do potoka.