záleží opravdu na značce boilie??

zdravím,letos jsem si řekl že nainvestuju peníze do boilie a dipu.Ale nevím které,když jsem si chtěl objednat od kučery,tak jsem byl trošku sražen k zemi kamarádama že je to zbytečné,že stačí hotovky od tandemu top edice,,když to řeknu někomu jinému zase mluví že od kučery ano a tandemu ne,,,,podělte se o zkušenosti prosím.nechci vědět na které berou a kde,ale jeli v tom opravdu rozdíl??v ceně určitě je,,díky za rady
Autor diskuse: lajdák - Profil , 8.2.2010 kaprařina - nástrahy, návnady

SAHIB - Profil | Út 9.2.2010 18:05:37

ProchyCR >>
aaaánoo.-)
něco v podobným stylu s kámošem tady u nás..-))
Já si dělal(mám ještě zásobičku) ze směsi NUT - MIX svoje, švestka čistá,neb švestka + pepř.. a taky paráda..třeba 2 dny ani se to nepohnulo,a pak opatrné záběry,pak se ozývali razantněji,a zvýšila se intezita,zkrátila doba mezi záběry a chodilo to pěkně..
a když jsem dal experiment - na tu sl.švestku jsem flákl Uherskej salám od Václoše, olejová esence,nechal jsem ji tam cca 1 hodku máčet kouli,..bylo to ještě lepčí..-))

ProchyCR - Profil | Út 9.2.2010 18:01:41

SAHIB >> a vo..vo..vo..tom to je. Namícháš směs, doladíš si podle potřeby, uválíš koule a víš, na co chytáš. Firma má zájem na tom, aby vydělávala, tzn. co nejlevnější produkt za co největší peníz. Může vyběhnout s něčím novým, co bude účinné, chytne se na trhu a bude chytat kapry. Kdo ti ale zaručí, že postupem času např. boilie nebo směsi "neochudí"? Mám zkušenost s jednou naší firmou, kterou přestal brát i prodejce u nás. Úspěšné směsi vystřídaly směsi na pohled odlišného složení a barvy, se zbytky různých "nechtěných přísad" jako chlupy, moli atd.

Občas jedu na výpravu s bráchou, který používá komerční koule a tady je rozdíl patrný. Brácha chytá třeba už za hodinu po zavezení, ale třeba kapry 3kg a od třetího dne mu záběry ustávají nebo je bez záběru a buď mění místo nebo mu dávám svoje boilie. Já mívám záběry druhý až třetí den (není pravidlem),ale jejich četnost se zvyšuje.

SAHIB - Profil | Út 9.2.2010 17:36:49

ProchyCR >>
bnazdar,
plně s tebou souhlasím..V první řadě musíš mít v to,co máš na háčku důvěru..Jinak je to špatný..
A souhlasím s tebou i v tom,že Tandem je řeknu dost dobrej,ten mám odzkoušený(řada Impact) na kratší chytání...3-4 dny zcela jistě,ale mám vyzkoušeno i 5 dnů a jezdilo to,ale poznenáhlu záběrů ustávalo a musel jsi fest dokrmit, včetně partiklu řepka + kuku atd....takže ty 3-4 dny jsou plně hodnotné a razantní...
Pokavad se týká kuli jako takových ,rovněž souhlas,že je to komerční boj..Pokavad jde čovek vlastní cestou a válí si sám,je to o důvěře v to,co vyrobil dvojnásob..Já takle zkoušel 2 měsíce,..de facto žádný záběr,než jsem přišel na to,jakým způsobem jim ty koule předložit na "talíř"..a pak jsem byl spokojený až - až a jsem dotedka..

SAHIB - Profil | Út 9.2.2010 17:29:47

brando >>
áno,..
niekedy je takto rozdané,.. nič to nerobí a z razu to aj hůlky kradne,ako tvrdo idú do záberov..-) Ale o tom to je a je to krása,preto ku vodě chodíme..-))

ProchyCR - Profil | Út 9.2.2010 17:11:19

Ivo >> Tak na Pelzera bych úplně zapomněl. Kdysi jsem zkoušel Ořech 30mm nebo Játra (kupováno ještě u Mr. Green). Obé velice účinné. Výběr velký, kvalita výborná a ceny slušné. Už na pohled bylo vidět, že to nejsou jenom "prázdné" koule..

pol - Profil | Út 9.2.2010 17:10:05

Kony94 -O.k. sem se lek že má něakýho novýho testera z moravy ))))

pjarmil - Profil | Út 9.2.2010 17:08:04

ProchyCR >> tak to je pro tebe lepsi :-))) heled uloz si me na icq..

ProchyCR - Profil | Út 9.2.2010 17:00:30

pjarmil >> decáky nevedou, jedině dvoudecáky:-))

Ivo - Profil | Út 9.2.2010 16:58:43

Jde o to, za chceš chytit kapra, nebo chytat kapry. To není totéž. Prochy to napsal velmi výstižně. Osobně se hotovkám nebráním,ale jejich funkčnost si ověřím. V loňském roce - především na podzim - jsem používal boilí Pelzer s příchutí sushi. Začátkem října jsem s ním začal krmit s tím, že až počet záběrů výrazně klesne, nasadím opět své vlastní domácí boilí. Došlo k tomu až začátkem listopadu. Těch faktorů mohlo být hodně, nicméně sushi jsem neměl důvod zařadit do kategorie - "nefunguje".

pjarmil - Profil | Út 9.2.2010 16:52:58

ProchyCR >> klidne.. decaka rumu :-)))

ProchyCR - Profil | Út 9.2.2010 16:45:27

pjarmil >> Díky. Můžeš mi za to koupit příště panáka:-))

pjarmil - Profil | Út 9.2.2010 16:36:25

ProchyCR >> pekne jsi to napsal pane vachmajstr :-))

afjee - Profil | Út 9.2.2010 16:30:44

mároš >> Tož to máš potom úplnou pravdu ..

ProchyCR - Profil | Út 9.2.2010 10:28:36

lajdák >> napřed musím předeslat, že na komerční boilie nechytám a chytat ani nehodlám.

Co se týká komerčního boilie, každá firma chce vydělávat a tomu přizpůsobuje svoje výrobky. Ať více či méně úspěšně nachytáš na každou kouli ale.... . Levné výrobky jako Top Secret, Mossela, Rithworth aj. jsou z větší části složené pouze ze sójové příp. kukuřičné mouky, jako velkoobjemové levné přísady, nemají žádnou nutriční hodnotu, jsou nacpané sladidlem a silně aromatizované. To samozřejmě ryby a zvláště ty menší láká a boilie je téměř okamžitě účinné. Kapr ale není blbec a za chvíli pochopí, že tudy cesta nevede:-)) Proto je takovéto boilie účinné zhruba první tři dny+/- a potom můžeš už jenom paběrkovat nebo změnit lovné místo. Na druhou stranu zase díky použitým surovinám vydrží ve vodě klidně týden bez jakékoliv změny. To ryby za čas také odradí. Seriózní výrobci vyrábí dlouhodobě účinné koule s nějakou nutriční hodnotou s vyváženým poměrem bílkovin (mléčné, živočišné), tuků, sacharidů, vitamínů, s minimálním použitím konzervačních látek. Používají kvalitní moučky a suroviny. Takto vyrobené boilie je dlouhodobě účinné, ve vodě se bez problémů rozpadne a nehnije. Pokud chceš trvanlivou hotovku, šel bych do Nutrabaits, nebál bych se ani Tandem Baits, ale pouze na kratší výpravy. Na týden a více bych volil zamražené koule od K. Nikla, M. Kučery a Václavíka (samozřejmě jsou i jiné). Já osobně používám několik let na výrobu boilie suroviny od K. Nikla, M. Kučery a K.L. Angelsport. Příchutě neřeším. Používám pouze dvě směsi po celý rok, jednu na masové bázi a druhou na kořeněné s příchutěmi Oliheň a Brusinka. Rozhodně neřeším, jestli mám dát Nahnilýho kraba, Kanadskou brusinku, Natvrdlou moruši, Boloňskou klobásu aj.:-))
Na závěr Ti doporučuji zkoušet, zkoušet a zkoušet. Pokud zvolíš např. boilie od Kučery a budeš v něj mít důvěru, nenech si to od nikoho rozmluvit a chytej na něj! Vsaď na svůj úsudek!

natas - Profil | Út 9.2.2010 9:40:42

lajdák >> každý výrobce udává, že právě ten jeho je nej.Co rybář, tak to skoro jiný, nebo stejnoměrně se opakující názor. Pokud se nejedná opravdu o drek, tak názor nemůže být ani jiný. Neexistuje žádný univerzálně zaručený.Účinost boili nezávizí jenom na něm samém!

mároš - Profil | Út 9.2.2010 9:24:58

afjee >> Prachama jsem myslel výdělky......ne movitost rybářů.

kopr69 - Profil | Út 9.2.2010 1:40:51

Toony >> Mene by to mohlo stat ale to uz by bylo vyrobeno z mouky,esence a barviva.Nikl a jeho 3XL je proste kvalita za primerenou cenu.

Toony - Profil | Út 9.2.2010 1:13:41

kopr69 >> vsechno, co jsi napsal vlastnim a jsem nadmiru spokojeny:) ... Jen by to mohlo stat malinko mene, ale co bysme pro ty ku*vy supinaty neudelali, ze?:)

kopr69 - Profil | Po 8.2.2010 23:55:20

lajdák >> Jestli chces chytat hned bez delsiho predkrmovani tak jdi do Nikla a jeho 3XL.Prikup dip i obalovaci testo 3XL a jsi vysmaty.Nemenil bych po 15ti letech testovani ruznych znacek.

brando - Profil | Po 8.2.2010 23:42:32

Toony >> to je len na tebe ale ako sa vravi sto ludi sto chuti a myslim ze to plati aj u kaprov co sto kaprov to sto chuti

Toony - Profil | Po 8.2.2010 23:13:56

Pouzivam vzdy na jednom prutu 3XLko a na druhym hotovku od LK Baits s prichuti jahoda a jezdi to vsude.... Nehodlam menit ....

brando - Profil | Po 8.2.2010 22:47:09

SAHIB >> mi sme mali na mare minuly rok ananas a assasin 3.10.2009 styri dni ani tuk a pritom chalani vedla nas kapra za kaprom na tandem ale iba od 30 do 40 cm vetsi ani naznak a zrazu piatok rano pol siestej brutalna jazda na mojej prawej na blizsiu boju tah no neskutocny a bol prec som nadaval jak pohan a zrazu kamosova lava brutalna jazda hned do clna 21,5kg supi na ananas priemer gule teda pardon valceka 30mm a vyska 3cm....krmim gulami a pod hacik na jednu dve gule a na druhu taky valcek :_)))
chalani iba krutili hlavami a v to rano sa nam to rozbehlo