Zakrmování dravců rybími zbytky

V čísle 2/2010 časopisu Kajman je na straně 66 čtenářský tip na "Krmnou síťku". Autor Pavel Zbořil z Brna doporučuje zakrmování dravců: "Do síťky položím kámen a nejrůznější masitý odpad po zpracování ryb - například ploutve, páteře, hlavy,střeva. ..... Za něj, směrem po proudu, nahodím už své rybičky na háčcích."
Osobně jsem přesvědčen, že takovým jednáním porušuje ustanovení Bližších podmínek výkonu rybářského práva na revírech ČRS odst. VI. Chování při lovu.
Myslíte si totéž, nebo mě přesvědčíte o správnosti jeho jednání?

GRUPA - Profil | Ne 14.2.2010 13:38:16

Párkrát sem tam něco naházet zkoušel, ale nemělo to žádný efekt, navíc je to opravdu odporné. Někde se kousek zachytí a pak to opravdu hodně páchne.

milan-monfish - Profil | Po 8.2.2010 10:40:24

Docela mě mrzí že se o tom pacientovi XAXAPovi nedozvíme víc, když už víme vše o Romanovi.

roman_monfish - Profil | Čt 4.2.2010 10:58:03

TomK78 >> Vidíš už zase ohnutý hřbet a útěk jinam aby se ztratila kontinuita s tím, co předcházelo. Výborná konspirační taktika. Kdepak a proč se jí asi naučil?
Chachar v době, kdy se odehrávaly události o nichž tady plamenně psal byl ještě školou povinný. Chybí mu vlastní zkušenost.
A co se týče té druhé části okolo dluhu jsem zvědav jestli najde odvahu vylézt z kouta a domáhat se svého "neposkvrněného" morálního profilu. Jsem připraven po měsíci na požádání zaslat kopie dokladů komukoli, kdo si je vyžádá.
Doufám, že příště budeš mít lepší zážitek z nějakého povedeného filmu.

XAXAP - Profil | Čt 4.2.2010 10:28:48

TomK78 >> na tuhle diskusi už prdím, zaskoč do Muškařiny, můžem probrat, co máš na srdci.

TomK78 - Profil | Čt 4.2.2010 9:57:42

XAXAP >> Chachare, tak z diskuze o Romanovi vím už vše. Ale nějak jsem se nedozvěděl, jak je to s těmi dluhy? Ty máš nějaké? Nenapínej nás s tím a pochlub se...

Vím, že mi do toho nic není, ale číst tuto diskuzi je napínavější než nějaký film....

XAXAP - Profil | Čt 4.2.2010 9:38:50

roman_monfish >> tvé vnímání přímosti silně koresponduje s tvou minulostí. Použití argumentů a ostatně i další věci už jsem ti jasně a stručně vysvětlil.

PS: v devadesátém druhém obyčejná půjčka na obyčejný dům obyčejnému občanovi :-))) Tohle má stejnou logiku jako účast v komunistických státních složkách bez příkladného kádrového profilu. Že bys měl štěstí na výjimečné příležitosti? No, obrázek ať si udělá každý sám. Já se jdu věnovat jiné činnosti. Tři body mi stačí.

XAXAP - Profil | Čt 4.2.2010 9:32:11

martin@monfish >> člověk se nesutále vyvíjí a hledá :-) Ovšem není zájem jako zájem.

roman_monfish - Profil | St 3.2.2010 19:01:54

XAXAP >> Jo tyhle body Ti musím uznat.
Mám totiž nějak naučeno, že na přímý dotaz dám konkrétní odpověď. Chtěl jsem Ti dát ještě prostor, ale Ty téhož nejsi schopen.
Martine snaha o urážku není argument. Nicméně byla to z Tvé strany jediná odpověď na přímou otázku na Tvé dluhy. Argumentační nouze se asi nevyhýbá v oprávněných případech ani Tobě.
Měj se tedy ve svém zrcadle i nadále rád a ať Tě ryby baví.

PS - Byla to obyčejná občanská půjčka.

martin@monfish - Profil | St 3.2.2010 16:58:18

Chachare, já jsem si vždycky myslel, že jsi na holky, ale Tvůj enormní zájem o Romana naznačuje pravý opak ;)))

XAXAP - Profil | St 3.2.2010 16:15:58

roman_monfish >> a jaký typ úvěru jsi na svůj dům získal? Koupil jsi ho na firmu nebo na sebe (jako podnikatel)? Nedivím se, že se vyhýbáš odpovědi :-)

K věci a dalším otázkám, které po mě opakovaně žádáš jsem již řekl vše, co jsem chtěl říct. Zkus mě udat, když nechci mluvit :-)))

A zavírat můžeš, co chceš. Z takových povedených debat si dělám kopie.

PS: cituji "Takže když nebudeš uvádět informace k tématu omlouvám se, ale dále na ně nebudu reagovat. " ... tak to mááááám, dva body ... zatím :-) Udržíš aspoň stolici? :-)

roman_monfish - Profil | St 3.2.2010 15:23:11

XAXAP >> Martine nečteš jen reješ. O několik příspěvků zpět by jsi si přečetl, že jsem byl od jara 89 zaměstnán v zemědělské výrobě Edit: a od revoluce podnikám. Tam jsem měl hezký plat a práci 365 dní v roce.
Proč alespoň jednou nezkusíš odpovědět k věci? Jak vidíš Tvým dotazům se nevyhýbám.
Tak co, bude nějaký podnět k dluhům, když se Tě to tak dotklo? Nebo zase nakonec zalezeš do koutka, zkroutíš si znovu vlastní hřbet a stále budeš jen exhibovat na netu? Ono s tím h....m, o němž tvrdíš, že vím, za krkem se toho asi víc dělat nedá co?
Opravdu přijď s něčím novým.
A neboj se diskuzi ani neuzavřu, ani nesmažu ať se máš o co opřít.

XAXAP - Profil | St 3.2.2010 14:34:01

roman_monfish >> žes chvíli před pádem režimu zametal, ti pátěř nenarovnává

A tos musel být ale v devadesátém druhém bonitní klient, když ti tedhy nejkonzervativnější banka v ČSFR půjčila na dům! Jak se to tak podaří? Z platu SNB? :-) Apropos, zvlášť když zabezpečený hypoteční trh začal šlapat až od roku 1995.

Nějak se nám, Románku, do toho motáš. Člověku se pak těžko věří cokoliv, cos doposud hezkého uvedl.

roman_monfish - Profil | St 3.2.2010 14:09:10

XAXAP >> Po propuštění v březnu 1989 jsem se z bytu odstěhoval 1.4.1989 do jižních čech. Poté jsem si na úvěr u České spořitelny (v plné výši hodnoty nemovitosti) v roce 1992 koupil starší rodinný domek na východ od Prahy. A tam bydlím dodnes.
Zazvonil zvonec a pohádky je konec.

XAXAP - Profil | St 3.2.2010 13:30:23

roman_monfish >> něco ti prozradím: názor se nedá dlužit :-) ten buď dostaneš, stimuluješ-li úspěšně jeho nositele, nebo nikolivěk. O ostatním víš úplné hovno.

Apropos, když jsi odcházel od komančskejch sborů fízlů, vrátil si ten přidělenej kvartýr, aby ses nemusel stydět?

roman_monfish - Profil | St 3.2.2010 13:22:55

XAXAP >> Víš Martine vždycky jsem říkal, že jsi chytrý kluk, ale účastí v této diskuzi jsi mě velmi zklamal. Nevypadlo z Tebe prostě nic co by se mě nějak dotklo. Takže když nebudeš uvádět informace k tématu omlouvám se, ale dále na ně nebudu reagovat.
Pokud jde o tu předposlední větu tak za tou si stojím a jsem připraven jí kdykoli relevantně doložit. Dej k tomu podnět a nevymlouvej se předem na jakési domělé kamarády, nebo snad temné síly minulosti? Ono je potřeba lidi, kteří křičí a nedokládají občas brát k zodpovědnosti aby si uvědomili, že i v tom nepořádku, který tu je nejde vše přehlédnout.
Hodně štěstí na rybách.

XAXAP - Profil | St 3.2.2010 12:28:11

roman_monfish >> sladké mámení a marné trápení, křivule :-)

Tvou předposlední větu bych být tebou nechal Maťákem raději smazat. Byť věřím, že máš v exekutivě sposutu kamarádů, mohla by ti způsobit potíže.

roman_monfish - Profil | Út 2.2.2010 18:49:38

XAXAP >> Víš Martine myslel jsem, že dokážeš alespoň udržet obsah diskuze v jedné lajně, ale Ty lítáš chvilku tam, chvilku jinam. To se nediv, že Ti potom moc nerozumím. Na Tvé narážky jsem se pokaždé pokusil otevřeně odpovědět. Tak to udělej taky a neschovávej se za obecné bláboly.

Jak je to s těmi rozpory v dikci?

Zůstáváš mi stále dlužen odpověď a vzhledem k Tvému morálnímu profilu bych se nerad zařadil do řady Tvých věřitelů. Ale Ty asi ty dluhy děláš dost často. Jojo on i ten křišťál má občas nějakou tu šmouhu.

Sven - Profil | Út 2.2.2010 15:26:12

martin@monfish >> díky :-)))

dědáček - Profil | Út 2.2.2010 15:22:02

V Kajmanu se již dříve vyskytovaly různé ptákoviny, slušně řečeno, ale toto vede. Když už krmit , tak bez pytlíku. I dravci mají rádi jídlo bez námahy.

martin@monfish - Profil | Út 2.2.2010 15:10:30

Sven >> ;) dost dobrý a navíc vtipný obrázek :))

XAXAP - Profil | Út 2.2.2010 15:02:44

roman_monfish >> viz Út 2.2.2010 13:00:35

PS: voni byli komanči tak hodní, že dali rovnému disidentovi příležitost (přeci ho nebudou utlačovat, že?), pak další a další, jenomže ten nezvedený spoluobčan jen nasál životní zkušenosti, tak ho vyhodili. Protože nebyli opravdu žádní lumpové, tak mu nechali kvartýr. :-) Srdceryvný příběh. Za to se opravdu tito lidé nestydí, téměř všichni dnes podnikají a zaměstnávají další.

Rex2 - Profil | Út 2.2.2010 14:33:23

tomashr >> To o červech vím. S tou krví jsem to fakt nevěděl, dák za radu a rozumitelné vysvětlení.

Sven - Profil | Út 2.2.2010 14:29:49 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

roman_monfish >> zákon 99/2004 ani vyhl.197/2004, tím méně BP žádné vnadění neřeší. (pro jistotu !!!)
Zákon o vodách 254/2001 zakazuje vnadění, jakožto znečisťování povrchových vod. A je lhostejno, jedná-li se o sekané ryby, šrot či boilies. Postoj rybářů k této informaci ilustruje tento známý obrázek.

http://www.rybsvaz.cz/download/legislativa/pravni_​predpisy_cr/vodni%20zakon.doc

roman_monfish - Profil | Út 2.2.2010 14:25:01

XAXAP >> XAXAP >> Martine stále nic?
No nevadí. Tak prosím alespoň napiš jaká ta minulost je. Mě by to docela zajímalo. Chtěl jsem to sice řešit v rámci samostatné otázky, ale když jinak nedáš tak se do toho dej hned a nestraš.
Máš na mysli moje zařazení v roce 1984 na 5té správě SNB (byla organizační složkou Stb), která měla na starost ochranu stranických a vládních činitelů v hodnosti pprap., kde jsem byl zařazen po dobu jednoho roku jako strážce budovy Federálního shromáždění, nebo následující čtyři měsíce na MO VB Jarov v Praze 3 a poté 2,5 roku na odd. hospodářské kriminality v Praze 3 odkud jsem byl předčasně odejit (hodnost prap.) do kravína k vidlím za roztržku se stranickým funkcionářem? Přineslo mi to na tehdejší dobu slušný plat, třípokojový byt v Praze a zabezpečení rodiny a na kriminálce zajímavou práci a mnoho životních zkušeností. Tak za to jsem se nikdy nestyděl, nestydím a stydět nebudu. Svůj morální profil jsem si tam sám před sebou dokázal obhájit. Od revoluce se živím již jen podnikáním. Tedy na sebe si vydělávám sám a dávám vydělat i jiným. Jak jsi na tom Ty?
Pokud máš pocit, že jsi mou osobu takto rozkryl, zklamu tě. Nikdy jsem to netajil a i před Tebou jsem o tom již před lety otevřeně hovořil.

Tak a teď konečně prosím o tu věcnou odpověď. Nebo na ní opravdu nemáš?

Edit: Oběd byl výborný. Pečená kachna za to stála.

martin@monfish - Profil | Út 2.2.2010 14:05:46

Chachare, nepomlouvej sníh na sousedově střeše, když nemáš zametený vlastní práh... na tebe to vysloveně sedí.

Venca888 - Profil | Út 2.2.2010 13:43:50

KOLIBŘIK >> proč masaři?

KOLIBŘIK - Profil | Út 2.2.2010 13:30:04

roman_monfish >> Zdravím.Otázka velmi zajímavá.To co tam píše v rybářském časopise Kajman je opravdu výplod rybářské inteligence a fantazie.Takto může zakrmovat bílou rybu,do sáčku dá brambory,strouhanku a jiné.Vtom případě ano.Ale tuhle prasárnu ne.Nejhorší je že on se s tím ještě pochlubí a věřím i že to tak praktikuje.A plně nejhorší je že to rybářům ještě radí jako svoji specialitu.Lovil jsem hodněkrát na moři a tam je to naprosto běžné ale v řece otom slyším poprvé.Je až s ůdivem co všechno naši masaři nevymyslí.Já osobně jsem absolutně proti.Podle mých zkušenosti co už jsem všechno u různých rybářů viděl to ale není zas tak strašné,jelikož jsou mezi náma daleko větší prasata

XAXAP - Profil | Út 2.2.2010 13:06:02

TAV >> jo jo :-)

TAV - Profil | Út 2.2.2010 13:04:16

XAXAP >> S minulostí černou jak kormorán? :-))

XAXAP - Profil | Út 2.2.2010 13:00:35

roman_monfish >> jak myslíš, že stimuluješ kohokoliv k otevřenosti s tvou minulostí černou jak kormorán, a když nejsi schopen přiznat ani hloupou pravopisnou chybu, kterou maskuješ překlepnutím se (krom toho nemožným)?
Zas tolik empatie nemáš, sic už bys pochopil, že tu nejsem od odpovídání na všechny otázky morálních křiváků.

Venca888 - Profil | Út 2.2.2010 12:59:08

martin@monfish >> to já taky používám makrelu, která už je zabitá. nemluvě o tom, že půjdu-li do detailů, tak když hodíš mrtvou rybku jako návnadu, nepochybně se v tý vodě nerozpustí, i když nepřiláká dravce hned. Dřív nebo pozdějc jí něco sežere.... něco, co díky tomu nesežere jinou... takže výsledek je stejnej.
Tak já taky na otřevřenejch Slapech lákám predátora, kterej může bejt buhví kde.... :-) Moře je nepochybně větší, ale já tam toho taky zdaleka nenaházim tolik, jako rybáři na moři. Takže ani v tomhle nevidim rozdíl... :-)

martin@monfish - Profil | Út 2.2.2010 12:54:54

Cloud >> chytal a chytám, jenom nejsem přívržencem jakýchkoliv profilů... ala lide.cz ;) ale možná máš pravdu, asi bych to měl vyplnit.

roman_monfish - Profil | Út 2.2.2010 12:53:56

XAXAP >> Stále někam jinam a k věci nic.
A pokud jde o ten směr debaty. Nejsi-li schopen dodržovat pravidla pouhé diskuze zde na mrku, jak dodržuješ pravidla jinde a jak se to shoduje s Tvým vlastním morálním profilem? Nebo je taky křišťálovější než křišťál? Martine opravdu toho nech a věcně mi odpověz na můj dotaz. Takhle ze sebe děláš joudu a o to já nestojím ani v Tvém případě jakož i u jiných.
Jestli Tě můj předchozí překlep pohoršil, omlouvám se.

martin@monfish - Profil | Út 2.2.2010 12:52:35

Venca888 >> Venca888 - ® Út 2.2.2010 12:29:34 >> protože se používají zbytky již ze zabitých a zpracovaných ryb, ketré by se stejně vyhodily zpět do moře nebo semlely na mk moučku. Jedeš s lodí na otevřený oceán a tam se snažíš přilákat predátora, který může být bůhví kde. Tam mi to příjde, že to dává smysl, takový způsob vnadění.

Firetiger - Profil | Út 2.2.2010 12:52:18

XAXAP >> napřed vyvařím bordel co mi zbyde z filetování (schovávám si ho v mrazáku) pak to přecedím, přidám zeleninku a až úplně nakonec tam hodím velký fláky rybničního vepře. Ty pak sežeru, ale jenom z nich by to bylo málo.

XAXAP - Profil | Út 2.2.2010 12:45:21

Firetiger >> ty to z té polívky pak vyndáváš? Přijde mi lepší tam prdnout jenom maso, co se tam pak nechá a sežere.

Firetiger - Profil | Út 2.2.2010 12:43:51 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Domnívám se, že masitého odpadu je pro zakrmování škoda. Když už svojí kořist jebnu po hlavě, tak jí zužitkuji celou. Z páteří, ploutví a hlav je vynikající základ na Halászlé, ňam ňam...

XAXAP - Profil | Út 2.2.2010 12:41:07

roman_monfish >> a kdes přišel na to, že debata musí být po tvém? Vážně už se píšou jiná léta než ta, na které sis zvykl.
Nicméně empatii máš relativně dobrou, z části je můj projev postaven tak, aby se případná emočně nestabilní existence sama znemožnila. Grünovi se to daří o poznání lépe než tobě :-)
A co se týče argumentů, jsou to jedny z nejhorších nástrojů úspěšné komunikace.

PS: odeditováno