Rozpad boilie ve vode

Zdravim chci se zeptat jak dlouhy je rozpad vasich domacich boilie ve vode.Jak asi dlouho trva nez se vase boilie rozpadne nebo hodne změkne.Díky za odpovedi pripadnou debatu
Autor diskuse: dandakl - Profil , 1.2.2010 kaprařina - nástrahy, návnady

hegeduske - Profil | Čt 11.2.2010 8:51:57

V Magyarskua v Rumunsku vela kaprárov chytá na rozpustné boilis tzv.Soluble boilie! Rozpad týchto boilie je 3-4 hodiny! Má niekto skúsenosti stymito gulami? A ked ano tak od akej firmy? a viem o sbs baits že má také hotovky!

1Mara - Profil | So 6.2.2010 14:22:25

petr12 >> No už i vým že i když jsou hrozně malé koule tak když to sežere tak to i vysele celé,a prý i pozná jestli to může nebo né.Mám to od dobrého kapraře se kterým jsem byl doteďkan na dírkách. Nevým proč se rozčiluješ že se tě někdo na něco zeptá ?na vykřičníky bývám alergickej, ale nebudu to vůbec rozebýrat. Jsou tady i lidé co my to slušně vysvětlili a já jim děkuji a tobě taky za tvou snahu :-)

petr12 - Profil | So 6.2.2010 12:28:39

1Mara >> ty jsi vážně natvrdlej...rozdrtí to!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!pak tráví!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pvl - Profil | So 6.2.2010 9:07:38

Petr.J >> S tím Těšou jsem pravdu měl . Mrkni k němu EDIT Je to už dávno co jsem to tam viděl --Teď jsem od něho neměl žádný katalog

Petr.J - Profil | So 6.2.2010 9:05:03

Afričan >> To jsem pochopil, že to je prášek na vytvrzení, ale když jsem to dal do vyhledávače, tak mi to hodilo jenom tady tu debatu a ještě písničku od Kryla. Zajímalo by mě co to konkrétně je, jaké to má složení, alespoň přibližně a kde se to dá sehnat, pokud bych se to rozhodl použít.

Pvl - Profil | So 6.2.2010 8:43:03

Přemas >> CarpHunder >> kuwa vidlééé:o§(( To bylo naposlad :o§) ( od Tebe)

CarpHunder - Profil | So 6.2.2010 8:41:28

Pvl >> "obal vysele" bylo myšleno obrazně, je jasné, že vysele drť.

1Mara - Profil | So 6.2.2010 8:05:55

petr12 >> Nó konečně mi to někdo polopaticky vysvětlil , děkuji. Teď už vím že kapr tráví pomocí enzymů a a ty jsou pravděpodobně tak dokonalí že to hrozně tvrdé boilí rozpustí třeba dejme tomu do jednoho dne :-) Díky chlapcí. Hezký den :-)

Pvl - Profil | So 6.2.2010 8:05:31

eRko >> V době kdy jsem si vzal víc ryb než v této době ,jsem samozřejmě zjišťoval druh potravy .Můžu Ti zodpovědně říci že ten " písek " ze slávek tam byl ! Samozřejmě , že ne pokaždé To se budu přít do krve . Je i pravda co píšeš -drť v saku .To jsem také viděl, ale nějak jsem na to pozapomněl :o§( Je možné ,že tyto zbytky byly natolik tvrdé že je už nerozdrtí . EDIT : ..... ty si už viděl žrát kapra mušle? :))) Viděl a dokonce i slyšel jak je chroupou :o§))) Ty asi ne? :o§))

eRko - Profil | So 6.2.2010 7:49:15

Pvl >> ty slávky či škeble jsou jen tak zlehka pochroustaný, na prach to nedrtí, nikdy jsi nenašel zbytky trávení v ekosaku?
PS: jen tak na okraj, ty si už viděl žrát kapra mušle? :)))

petr12 - Profil | So 6.2.2010 7:15:18

1Mara >> neber můj úsměv k tvému komentáři za narážku ale popřemýšlej o tom,co jsi napsal!!lastura škeble a boilí je opravdu něco jiného..a když rozdrtí na kousíčky lasturu škeble tak zákonitě musí stejným spůsobem rozdrtit i boilí..proč netráví lasturu?..promiň ale to je to samé srovnávat i to,že by jsi ty rozkousal skleničku,pak tvrdý chleba a řekl by jsi,že nestrávíš oboje!!

Pvl - Profil | So 6.2.2010 7:01:49

Přemas >> CarpHunder >> Ty mušle jsou rozdrcený na písek !! To jen tak na okraj

CarpHunder - Profil | So 6.2.2010 5:59:01

1Mara >> přečti si ještě jednou a pomalu co jsem napsal, poté nebudeš muset psát tak zdlouhavé úvahy :o))

CarpHunder - Profil | So 6.2.2010 5:56:47

Pvl >> jo, jen se mi to nechce psát sprostě, tak to píšu v dětském slangu :o))

Pvl - Profil | So 6.2.2010 4:48:12

Afričan >> Tak to jsem byl hooodně mimo :o§( )

1Mara - Profil | So 6.2.2010 0:41:08

Přemas >> CarpHunder >> To mi chceš říct že to co se nerozpustí ve vodě za týden a pes nerozkousne , tak kapr stráví za hodinu ? není to divný ? To jsi někde vyčetl, nebo si slyšel, nebo to máš v nějaký laboratoři vyzkoušený ? Abych vám dal obraz , proč mně to vlastně vůbec tak zajímá " No hlavně proto že i když vým že ryby mají velmi kyselé štávi na rozklad tak jako třeba slepice, tak škeble a velmi tvrdé boilí je úplně něco jiného " ? nebo se mýlím ?Škeble praskne v požerákách a vnitřek masa spotřebuje,a zbytku se zbavý, natož to tvrdý boilí nepraskne pááááč je velmi tvrdý a tudíž se nemá co rozkládat, a to hodně dlouho, a kapr co pozře dejme tomu čtvrt kila tohoto boilí tak nestráví a dle mého názoru trpí a tudíž určitou dobu nepřijmá potravu.Takže to beru jako že to boilí je tvrdý jako šutr,nebo železo, pááááč se musí předvrtávat akuvrtačkou , a to tomu kaprovi neublíží ? . No na rovuinu, nejsem z těch , kteří z vás chtějí dělat blbce,a nebo na vás machrovat, já třeba pár kapříků mám zasebou,ale sic né těch ohromnejch , ale do 90 cm. mám. Nehledám v téhle otázce nějaký zlý úsudek nebo rejpání , ale nejde mi do hlavi , že tady na MRKu jsou ( a to pevně věřím že odborníci z celé ČR. ) a nikdo mi zatím na rovinu neřekl že prostě kapr to stráví vše za hodinu nebo den, nebo týden, nebo mu to fakt může ublížit ? . Myslím si že je to ryba a živočich, který má žaludek jako já , a taky mé štávi nestráví všechno a mám problémi. Zabýval se snad někdo zvás tady tím ? Má otázka je dána jen ve slušné vůli k vám kaprařům ( páááč teprv začínám se do toho cpát pod plným ) , a vůbec v tom nehledám úmysl někoho napadnout nebo nějak posmívat se. Díky všem za odbornou odpověď a hezký rok 2010 plných nádherných úlovků :-)

Afričan - Profil | Pá 5.2.2010 22:00:10

Petr.J >> Habet je prášek na vytvrzení boilí. Dávkovat opatrně, když dáš moc koule budou plavat.

eRko - Profil | Pá 5.2.2010 21:38:54

Malda512 >> už spíš? nebo jsi ještě v práci? čekám na ten recept jak jsi sliboval, dík!

Pvl - Profil | Pá 5.2.2010 21:22:54

Přemas >> CarpHunder >> Myslíš ? obal vysere ??

CarpHunder - Profil | Pá 5.2.2010 21:18:55

1Mara >> v teplé vodě tráví kapr cca hodinu, on spíše tvrdé boilie podrtí požeráky, i když taky už jsem viděl slát kapra boilie. Škeble má uvnitř měkké lahodné maso, tedy Francouzi to říkají :o))) Tudíž natráví maso, obal vysele.....

Slavík - Profil | Pá 5.2.2010 15:53:42

Malda512 >> Čus,zkoušel si někdy ten recept co jsi sem dal na kolik vyjde 1kg přibližně?

Jarda Š. - Profil | Pá 5.2.2010 15:49:37

eRko >> Ne že bych to zavrhoval, spíš si myslím, že se musí ve vodě máčet hodně dlouho, aby ho vůbec kapr požerákovými zuby rozmělnil a menší ryby budou naprosto bez šance, takže trrvanlivé a vysoce selektivní to určitě bude.

eRko - Profil | Pá 5.2.2010 15:38:17

Jarda Š. >> no upřímně myslím, že pokud dandakl hledá něco s poločasem rozpadu x tisíc let, tak se nemusí bát, že by mu třicítky koule rozmlátili po dvou hodinách ve vodě dotěrní cejni... tohle fakt musí držet! jsou to vskutku jedinečný koule a věřím že si zaslouží to aspoň zkusit před zavržením :)))

soutokář - Profil | Pá 5.2.2010 15:35:56

Jarda Š. >> tak to jo

Jarda Š. - Profil | Pá 5.2.2010 15:34:41

soutokář >> To jsem reagoval na recept od eRka, kde sám píše, že to boilie je "krásně bílý a neskutečně tvrdý", čemuž podle složení věřím.

Pvl - Profil | Pá 5.2.2010 15:28:57

kobr.d >> kobr.d® >> říkej si to jak chceš :o§)

kobr.d® - Profil | Pá 5.2.2010 15:19:58

Pvl >> Neříká se "hrubá struktůra", ale stará struktůra :))

Pvl - Profil | Pá 5.2.2010 15:16:25

Petr.J >> Používalo se to dřív Domnívám se že to měl Těša . Nevzpomínám si že bych to v této době viděl . Taky nevím co to bylo za komponent --zob to byl ,ale nevím přesně jak to vypadalo ?Možná hrubá struktůra ??

kobr.d® - Profil | Pá 5.2.2010 15:14:00

eRko >> Nebyli to Hobiti?

Červené karty: jurasoft