výroba boilies ano či ne?aneb začínám s boilies:-)

Zdravím,letos chci začít s Bolies.nakoupil už jsem asi 3kg bolies od firmy Chytil a návazce na Bolies od firmy Nikl...a dokud je přez zimu čas přemýšlím i o výrobě Bolies...má to cenu?nebo nejdřív mám zkusit co Bolies obnáší?chodim chytat spíš tady na místní rybníčky o velikosti 10-15ha...kde jsou i kapři kolem 70-80cm...pak jezdím často na přehradu Hracholusky...předchozí léta jsem byl spíš ,,krmítkář,,..a letos bych chtěl vyzkoušet něco nového...takže prosim o rady jestli radši vyrobit Boilies sám nebo kupovat...a byl bych i vděční za rady kolem chytání na boilies.díky:-)

Kenny3 - Profil | Út 18.6.2013 19:24:44

SlavnýLovecPampalini >> Hej veď ja som to tiež nespravil naschvál.

mal-baits - Profil | Út 18.6.2013 19:10:12

Začni válet neboj se toho ... každej z toho akorát dělá vědu ;-)

SlavnýLovecPampalini - Profil | Út 18.6.2013 18:59:24

Kenny3 >> no to je výborný :-D to bych nikdy neudělal... občas se mi to podaří omylem ale cíleně bych to neriskoval, stojí to prachy a pak to vychodit plesnivý, nene to už jsem si zažil mnohokrát... pokud to vyloženě nesmrdí a není na tom plíseň tak bych to dal před zakrmováním tak na 2 hodiny do vody a pak to teprv házel rybám, ale makej než ti to fakt zplesnivý, bejvá to pak rychlý

Carpmasters138 - Profil | Út 18.6.2013 18:30:36

Zdarec. Lov na boilís v začátcích prostě každého rybáře svádi k tomu, aby si ho vyrobil sám. Určitě stojí za to vyrobit si ho sám, ale ze začátku bych doporučoval hotové boilí směsi, které jsou osvědčené. Tím mám na mysli to, že se nebudeš muset patlat v různých komponentech, aby jsi vytvořil nějakou směs s dobrým nutričním základem. Hotové boilí směsi patří dnes již ke klasickým produktům rybářských speciálek. Stačí prostě rozbít vejce, přidat komplex (směs různých tekutých potrav, esenci-nebo směs esenci a esenciálních olejů). Nebo ke směsi rovnou zakoupit amino komplex, který je prakticky vytvořen se všemi potřebnými tekutými potravami, aby splnil vše potřebné k tomu, aby zaujal kapra-či jiné kaprovité ryby. Až zvládneš výrobu z této řady, projdeš si určitou dobou výroby boilí, poznáš princip lovu kaprů, tak pak se můžeš pustit do výroby vlastní boilí směsi. Není to nic složitého. Jen je potřeba pochopit nároky kaprů na potravu. Pak to jde samo. Můžeš míchat esence, esenciální oleje, rybí oleje, různé extrakty atd. Z moji rady vždy dbej na vyváženost celkové směsi, která by měla mít dobrou nutriční hodnotu a tím pádem poskytneš kaprům to, co vlastně chtějí. Mnoho rybářů si myslí, že lov na boilís vyžaduje prostě zkrmit určitou vodní plochu a ryba najede ke krmení sama. Určitě to také tak funguje, ale mnohdy je to ztráta času. Spíše doporučuji projít si lokalitu na které chci začít s lovem na boilís. Zjistit si co nejvíce informací o obsádce ryb. Pokud se ti nedostane žádné informace, zkus výpravu nejprve se splávkem, aby jsi si udělal představu o rybách, které se v dané lokalitě vyskytují. To však není vše, aby jsi ulovil kapry na boilís. Je potřeba znát spoustu věcí k tomu, aby jsi byl v lovu na boilís úspěšný. Půjdeš li knové lokalitě a nebudeš mít možnost projed vodu echolotem, tak pak ti nezbývá nic jiného, než prosondovat vodu markérem, protáhnout vodu olovem, aby jsi přišel na to, kde jsou různé nerovnosti, naplaveniny a tím vlastně zjistil povahu dna dané lokality. Jak je nám vše známo, kapr je přitahován k různým překážkám, nerovnostem, změnám hloubek jako magnet. proto jepotřeba tyto místa nalézt-zakrmit a ostatní jde už samo, pokud ovšem dodržíš další kritéria co k lovu kaprů patří. Vlastně bych tady mohl napsat knihu, ale raději to nechám jiným, kteří mají k tomu vlohy. Každopádně jak jsem prve psal, doporučuji nejprve výrobu z hotových boilí směsí. Je to rychlejší a určitě i levnější a co se týče kvality a vyváženosti, tak určitě stojí za to. Mohl bych navrhovat určité firmy, ale reklama tady není na místě. Samotný lov na boilí spočívá na několika principech. Krmit tam, kde je ryba, nebo může později být ryba, nebo kde ryba toto místo ráda navštěvuje. Krmná kampaň, nebo li předvnaďování stojí určitě také za slovo, ale to už je další kapitola.

Kenny3 - Profil | Út 18.6.2013 17:33:58

Nechal som pred sušením boilies v mikroténovom sáčku na balkóne. Začala sa z neho vyparovať voda.Teraz má taký slizký povrch a zaujímavejšiu vôňu (kvasenú). Viem, že na kvasenú kukurica sa chytá amur, ale dájú sa tieto boilies použiť na lov alebo zakrmovanie ?

Pallermo - Profil | So 21.4.2012 15:37:07

Halen >> diky mam to bylo to velky prumer hada

Halen - Profil | So 21.4.2012 15:19:17

Pallermo >> Tak, tak, těsto je moc tuhý a za další, rollball je moc hladký. Ono totiž vyleštěné drážky nedokážou těsto dostatečně "utáhnout", protože tření mezi těstem a drážkou je nízké. Řešením je zmatnění povrchu rollballu pomocí smirku s jemným zrnem.

Hermis_s - Profil | So 21.4.2012 15:11:39

Pallermo >> testo je moc husty.

Pallermo - Profil | So 21.4.2012 14:58:36

Pomoc co mam delat kdyz mi nejdou koulet koule testo ok vse hadi mi to normal mlynek da pekny netrha se to akorat v rollbalu mi to proste pak nejde bud me to vyskcoci nebo pak sem tam trha a nejsou z toho koule

makass - Profil | Út 14.6.2011 20:44:05

no do začátku určitě si boilí kupuj, i když dnes už jsou takové směsi, které svým zpracováním jsou velice jednoduché a to zvládne opravdu každý. Chce to ovšem nějakou vytláčecí pistol nebo rolbal a to už je další investice.

Zdendahat - Profil | Út 14.6.2011 20:39:23

DejF >> Do bylo obrazně

DejF - Profil | Út 14.6.2011 20:37:33

Zdendahat >> Já nic nekritizuju, ukaž mi kde ...

Zdendahat - Profil | Út 14.6.2011 20:36:07

DejF >> Však ti to nikdo necpe :-) já jsem tu tuším psal že to nemám kde odskoušt, proto jsem o to požádal kamarády a chytá to. ale jak řikám každýho věc, pokud to nechceš tak to nekupuj a nekritizuj nic co si nezkoušl

DejF - Profil | Út 14.6.2011 20:30:15

Zdendahat >> trošku usměvné, nemít na to ještě ani záběr a už to prodávat :-))

Zdendahat - Profil | Út 14.6.2011 20:24:25

Malda512 >> No osobně jsem na to záběr neměl, protože já jsem porád v práci a ještě jsem se na delší výpravu nikam nedosta, . Jako takle, drbance asi od cejňáků žádná jízda, ale já chodím v Havlíčkově brodě na Sázavu, a to neni to pravý ořechový.

Jiří L. - Profil | Út 14.6.2011 13:27:59

manaposledni - >> Já jsem bydlel 18 let ve Stříbře a s boilísem jsem se na Hracholuskách učil! Boilís jsem si vyráběl sám a přiznám, že začátky nebyli nijak zvlášť úspěšné, ale časem jsem vychytal chyby a na mé boilí začali jízdy( hlavně v nočních hodinách) měl jsew krásné místo na Hracholuskách-kousek od Blahoust ( na zatopené elektrárně) jsou tam dvě betonové lavice široké 4m a dlouhé asi tak 20m a právě na ně do kloubky cca 6-10m ( podle stavu vody) jsem nástrahy zavážel a krmil na ních. Hracholusky jsou úžasná voda a kapři jsou tam fakt monstra ( osobně jsem se na ně díval z železničního mostu dalekohledem, když táhli na tření. Je to jen otom najít to správné místo a klid!!! Správné místo myslím pod vodou a ne na břehu!!!! A když se tomu budeš věnovat tak zažiješ na Hracholuskách tak nádherné chvíle jako jsem zažíval já. Dneska už ve Stříbře nebydlím. Odstěhoval jsem se zpět na moravu odkud pocházím. Proto tohle píšu. Jinak bych ti tohle nenapsal.

Malda512 - Profil | Út 14.6.2011 13:17:07

Zdendahat >> Nedá mi to ale musím se zeptat. Měl jsi na své směsi nějaký záběr ty osobně?

Zdendahat - Profil | Út 14.6.2011 13:08:21

Jj výroba boilies je jako droga, ale dá to koumání, mě to trvalo rok, ale vyplatilo se to, jeden kolega tady z mrku, mi to testoval, a ůspěchy na to byli :-)) Držím palce

manaposledni - Profil | Út 2.2.2010 20:58:01

šak už hledám:)

Pvl - Profil | Út 2.2.2010 18:07:57

SNOW >> Myslím si že ani žádný časopis - nemusí kupovat .Když zde začne hledat .... Najde toho, že mu z toho půjde hlava kolem :o§)) A ze začátku o tom ani nepochybuji :o§)