Proč RS nesnáší kapraře tzv.boilízáky?

Zajímalo by mně proč je RS nemá tak ráda co jim tak hrozného dělají?
Autor diskuse: DEAN - Profil , 24.1.2010 kaprařina - ostatní

Koho máte raději.

A) Kapraře 61%

B) Bobkaře8%

C) Plaváčkáře 6%

D) Feedraře17%

E) Vláčkaře8%

Od 25.1.2010 hlasovalo 93 čtenářů.

zulu - Profil | Út 25.5.2010 23:07:22

Som z východného Slovenska, a poznám veľa RS ale z nich len asi 1-2% RS púšťajú ryby na slobodu. Ale 50% RS rozprava o tom ako púšťajú ryby a koľko ich už pustili, a tiež koľko ich ešte pustia.
Tiež chcem nadviazať na jeden názor ktorý som tu našiel o veku RS. JE to nejaký fenomén alebo čo, alebo skôr jedno veľké združenie veľkých kamarátov dedkov, ktorý sa možno aj volajú nie menami ale názvami ako "gandalf šedý, gandalf bílí a podobne. Na niektorých schôdzach rybárov som mal pocit že poniektorý členovia RS sú tesne pred mŕtvicou. Nechcel som tým nikoho uraziť. Je jasné že páni na dôchodku musia niečo robiť. Len nech aspoň nekazia príjemné chvíle slušným rybárom, nech sa radšej starajú naše revíri. Majú dosť roboty si myslím.

DAVISS - Profil | Pá 29.1.2010 18:26:36

Abramis >> tady už bylo doufám vše řečeno

Abramis - Profil | Čt 28.1.2010 21:24:18

Kocháč >> Bude se třeba spojit s DEANem, uspořádat symbolickou předávku - za sebe pošlu zakládající 1kč na lízátko..............:)
Doufám, že další příspěvky na sebe nenechají dlouho čekat !

Kocháč - Profil | Čt 28.1.2010 21:10:41

Abramis >> děkuji, metál nechť je mi zaslán PPLkem.... :o)

Abramis - Profil | Čt 28.1.2010 21:09:38

Kocháč >> ale že to trvalo - zlomit tu hlášenou šestistovku ! Gratuluji k výročnímu příspěvku.......:)

Kocháč - Profil | Čt 28.1.2010 20:59:08

DEAN >> no tou dementní anketou jsi tomu všemu nasadil korunu :o))))

DEAN - Profil | St 27.1.2010 18:33:29

tak co dáme 600?

Rytíř - Profil | St 27.1.2010 18:32:12

DEAN >>tak vidiš, dle statisky koukam,že spiš kapraři nemaj radi straž a ne ona je:-))

Ka-vec - Profil | St 27.1.2010 17:53:15

A zase se to tu rafe... Já to dělám tak že mám vše v pořádku, stojan s pruty co nejblíž k bivaku, neprudím s ohništěm, místo řádně uklidím a to vždy. O RS vím většinou dřív já než oni o mě :) a nikdy sem žádné problémy neměl, stačí neprovokovat. Jinak RS sem letos potkal pouze dvakrát, jednou přijel děda na mopedovi kterej řval že byl slyšet už minutu dopředu a jako pytlák bych mu mohl utéct několikrát a podruhy mě kontroloval kluk o pár let starší jak já a byl poloviční, měl sem fakt nahnáno :))) Zkrátka RS je v pohodě ;)

numen - Profil | St 27.1.2010 13:21:17

Mrknato >> já loni sebral 18 povolenek ,+ jedny borce jsem řešil i s policií. Napomenutí ani nebudu počítat. Celkem za MO nevím. Ale rozhodně se nějaké věci pohnuly kupředu. A bordel a nekázeň ubyla.Letos se to doufám udrží.

Mrknato - Profil | St 27.1.2010 13:04:34

numen >> A kolik přestupků u vás evidujete za rok?

grizzly72 - Profil | St 27.1.2010 13:04:06

do ankety nemůžu hlasovat - nesnáším je všechny, když se u vody chovají jako dobytek a když jsou normální, slušní a uklidí si po sobě tak mi nevadí žádnej z nich

numen - Profil | St 27.1.2010 12:37:03

Mrknato >> Za jednu akci na Labi 8 lidí s nezapsanou ,nebo upytlačenou rybou (Nad limit,) jeden vietnamec plnej vezírek podoustviček! Jeden borec měl i 8 kaprů a jednoho amura ,co ryba to 7kg? Možná by to chtělo trochu praxe:-(

natas - Profil | St 27.1.2010 9:49:37

Mrknato >> Mohu jen s tebou souhlasit. Je mnoho otázek, na které se nedostává odpovědí. Jen pro dokreslení, moje MO dala do revíru v minulém roce asi 0,3ks kapra na člena! Kdepak je zbytek peněz co zůstal v MO? Mohou se za ně koupit další ryby, když existuje závazný zarybňovací plán? Vždy vedení MO mluví tak, jak se mu hodí. A co MO s rybochovy, které si kupují samy od sebe ryby, ale v důsledku peníze zmizí, jako by se nakupovalo od cizích? Není rybochov jen uměle obhajovaná černá díra na peníze v MO, když rybochov je všeobecně braný jako prodělečný? Je toho prostě moc i na MO, většinou se tahají peníze na bázi všeobecného zdražování, ale pro rybáře se nic nemění. Místo kolem 50 v pořadí zemí s nejvyšší korupcí dává jedinou uspokojivou odpověď.

Mrknato - Profil | St 27.1.2010 9:15:19

natas >> Podle mě není zájem vymýšlet něco lepšího, mít víc a větší sortiment ryb v revírech právě proto, že by se něco muselo měnit a někdo, resp. spousta lidí by šla od korýtka. Ne že by je to živilo, ale je to přilepšení k penzi. Osobně by mě zajímalo, pokud by se u nás v ČRS realizoval návrh Rady - pouze jediná povolenka, celosvazová, jak o tom psal p. jednatel, jaké změny by přišly? Asi žádné, pouze by se cena povolenky zvýšila z průměru cca 840,-Kč na 1450,-Kč ..... Tedy mohlo by se ve svazu zaměstnat více lidí, mohly by se zvyšovat odměny, nakoupit nová auta..... asi..... na přísun peněz pro MO nikdo nesáhne.... Tím by se jasně oddělil místní rybolov, který organizuje MO, ale částečně ho hradí i ÚS, od územního rybolovu, kde peníze schází.

Ani já nejsem proti územnímu rybolovu, naopak, ale to, co se děje okolo je zcela nesmyslné. Proč mám dělat u cizího subjektu brigády, platit mu příspěvky, když např. komerční rybářství by to nepotřebovalo a ani nepotřebuje! Proč "organizování" nemůže provádět přímo uživatel? Za legitku by si každý zaplatil, jako se platí za RL, a násady by se nakoupily, třeba i u nějakých MO, ale za standardní cenu, bez brigád, příspěvků.... Kdo chce závodit, jet na výlet, ať si to zaplatí.....

natas - Profil | St 27.1.2010 8:44:03

Mrknato >> nejsem proti vedení MRS či profi stráži. V některých věcech se za ně klidně postavím, ale jsou i věci negativní. Bohužel, ty vyplývají v mnohém i z jednání lidí.Možná systém není úplně špatný, ale pověření lidé jej nenaplňují tak, jak se očekává. Bohužel, zarážející je zkostnatělost.Třeba i na tomto webu jsou dobré připomínky a daly by se vyzkoušet, ale nikdo to neudělá a jede ve svých kritizovaných starých kolejích. To je snad jedno z toho nejhoršího.Prostě nic neměnit. Pak nastávají otázky, o co těmto lidem jde? O vlastní pohodlí, byť i za cenu určité činnosti, nebo sloužit rybářům alespoň do výše svých odměn.

Mrknato - Profil | Út 26.1.2010 18:41:27

Brouček >> Váš problém s "Vaším" svazem nesvazem, uživatelem, neuživatelem je tak zásadní, že se spíš, než k rybářům blížíte svojí strukturou k myslivcům...... organizačně....

Mrknato - Profil | Út 26.1.2010 18:39:01

natas >> Vidím to podobně. Výkřiky o profi RS, o péči MO o "své" revíry, o prosazování změn v BP, jsou komedie, které povedou ke zdražení rybolovu, bez jakéhokoliv zlepšení, pouze se budou moci další peníze rozdělit mezi činovníky, proto jsou MO, ÚS i Rada tak "vstřícní".

U nás v "nereformovaném" svazu máme tu výhodu, že máme sněm a Radu, která je nahony vzdálena členské základně a může provést jakékoliv změny ve stanovách i CS rybolovu. (Viz kauza Jč. a akvaduktura).... jediná změna, která půjde k duhu revírům a rybářům je u nás zrušení "třístupňového" vedení a hlavně pozice MO v územním rybolovu. Kam jdou peníze z hospodaření MO je výlučně věcí MO a jeho výboru. Jedno je ale jasné, do územních revírů nejdou ani náhodou, proto i brigády jsou nesmyslem vylepšujícím pouze kešflou výboru a napojených subjektů ...

Za současného stavu máš naprostou pravdu, že se na všechny rybáře hledí jako na potencionální přestupkáře a se snahou na nich něco "nalést"... , třeba ten metr. Z diskusí mnoha RS, které sebe tak zde deklarují to vyplývá. Já ale na revírech, kam jezdím léta se s většinou RS znám a proto jsou případné kontroly "profesionální", i když se jedná o "amatérskou" RS... a i tito strážní mají slušný přehled, co se jim v revíru děje, kdo chytá "divně", kdo je tam nový .....

Brouček - Profil | Út 26.1.2010 18:31:17

natas >> a není to také nezájmem členů o dění v MO. U nás je to samé když je problém nebo nejaký nedostatek tak kritiků je víc než dost ale když je vyzveme aby přišly na Výroční schůzi tak z 600členů přijde 90 to je dost nepoměr a nikdy nepřijdou ty největší remcalové co celý rok slyšíš děláte to blbě atd u piva to mají hubu plnou keců ale když příde tvrdě na věc tak to je ticho po pěšině ono je to i možná tím nezájmem.

Brouček - Profil | Út 26.1.2010 18:27:25

Mačař >> loni jsme měly problem ne s ukrajinským ale s bulharským gangem tak jsme se domluvily s policii udělaly dva zátahy a je klid a bulhaři už k nám nejezdí. je to jen o přístupu

Brouček - Profil | Út 26.1.2010 18:22:44

poustevník >> přesně tak

natas - Profil | Út 26.1.2010 17:46:10

Mrknato >> nechce se mi tu psát o některých praktických věcech. Pohybují se tu i lidé, kteří vočumují a hledají fígle, jak obcházet zákon a těm radit nechci. Mám mnoho blízce a věrohodně zprostředkovaných zážitků normální i profi stráže. Vůbec se nedivím, že současná situace takto vypadá.Bude hůř, protože zákony tomu dávají zelenou. Jen poctivý rybář, který nebere rybu, bude mít u vody velký strach, protože nechal doma metr, se kterým měřil skříň.
Jsou tu hlasy o navyšování cen. Jsem zásadně proti, protože pokud nebude průhledné toky kam půjdou, tak je to o ničem. Dnes sice víme, jak se rozdělují, ale konkrétně taky nevíme nic a to i v mnoha rodných MO. Nikdo mi nevysvětlil, kam například mizí peníze velkých MO s malým počtem vod.
Změny v zákoně či stanovách jsou prakticky nemožné, protože převážná část základny je zkostnatělá. Vedení MRS má 4 roky na to, aby nechala mnohé problémy odhlasovat všemi!(na schůzích přítomnými) členy MO. Neudělá nic a na sjezdu o tom hlasují zástupci MO, podle jejich osobního uvážení a ne dle konkretního mandátu z MO.Samozřejmě vše je legální.Na takové výkřiky už nereaguji, leč jsou odsouzeny k zániku, protože rozhodující krok mu stejně nevyjde, když už k němu vytrvalci dobelhají.

poustevník - Profil | Út 26.1.2010 15:11:04

Já bych odpověděl na otázku asi tak že kapraři Rs nedělají nic.Ovšem je nasnadě co nebo proč jsou rybáři takto škatulkováni.Přece nejde o to jaký druh a způzob lovu rybář provádí ale jak dodržuje pravidla a pokud je nedodržuje je úplně jedno jestli je to kaprař,bobkař či masař jak tu níže někdo psal.Možná je v tom že kapraři jak jsou nazíváni jsou myslím ve většině a čím je skupina větší tím víc se v ní najdou lumpové kteří podvádí a proto si myslím že se obecně zdá že tato skupina patří k těm trestanějším.Osobně také kaprařím ale problémy jsem ještě neměl,kontroly proběhli vždy v klidu a s úsměvem.

Mrknato - Profil | Út 26.1.2010 14:38:22

numen >> Za rok odhaduji u nás tak cca 70000 návštěv u vody a RS zdokumentuje cca 70 prohřešků.... z čehož většina se týká doby lovu..... Ani jednu rybu nezachrání. Pokud odebere CS povolenku, potrestá navíc uživatele ......

Kamy - Profil | Út 26.1.2010 14:26:03

Protože preferují způsob lovu u kterého člověk nemusí býti celou dobu úplně ve střehu a jen čeká na záběr nebo se pokouší nějakým způsobem úspěšnost záběru zvýšit, z čehož vzniká velké množství odpadu z obalů od nejlepšího krmení které láka ryby i na suchou zem. Každopádně tento způsob lovu umožňuje volný čas mezi záběry trávit všelijak. Většina z nich to ale řeší alkoholem, po jehož požití bývají i dosti agresivní a rádi porušují pravidla k jejichž dodržování se zavázali při zakoupení povolenky. Proto následná kontrola od RS bývá veselá a mnohdy natolik přátelská že je členovi RS nabízena masáž nebo koupel.

Tento příběh neobsahuje konkrétní osoby a případná podobnost se skutečnými rybáři je pouze náhodná. Dále ani neřeší souvislosti ze kterých toto vše pramení.