Složení domácích pelet

Rybáři a rybářky, co dáváte do domácích pelet? Dáváte nějaké jiné aroma do pelet vlastní výroby, než kupované esence a dipy?
Autor diskuse: Figos - Profil , 18.1.2010 kaprařina - nástrahy, návnady

Kurka - Profil | Po 22.2.2010 13:43:56

Florish >> Kolik si dal prosímtě vajes na ty 2,5 kg nebo si nedával vejce žádná?Chci taky něco takového vyzkoušet.Dával si i nějakou esenci,olej nebo tekutou potravu?

Figos - Profil | Ne 14.2.2010 19:59:44

Florish >> Já použit od manželky zdobičku na pelety tak si balív cajk kufry a letím na hodinu.

Florish - Profil | Ne 14.2.2010 19:34:19

KAPR >> to jsem eště neměl vybavení ... Tlačil jsem to upravenou zdobičkou na cukroví nebo na co to je ... upravil jsem průměr a šlo to jak nikdy ... :)))

KAPR - Profil | Ne 14.2.2010 19:28:11

Florish >> Na čem jsi ty granulky tlačil??

Florish - Profil | Út 2.2.2010 20:44:31

jj dík :)) ono je vlastně jedno z čeho to uděláš, stačí aby ta směs byla jemná a aspon trochu dráždivá a pak tam jen přidaš to sojové lepidlo nebo gluten. já jsem teda vsadil na rybí ,,smard,, protože se mě to jeví jako nejlepší na vnadění ... :-))

Figos - Profil | Út 2.2.2010 20:41:53

Florish >> Tak to jde za 2,5kg tak jen tak dál

Florish - Profil | Út 2.2.2010 20:37:05

Figos >> Celková cena byla asi 200kč ale z té krmítkové směsi mi zbyla jestě polovina, takže další várka bude o polovinu levnější ...:)

Figos - Profil | Út 2.2.2010 20:31:29

Florish >> A zpočítal jsi na kolik tě to asi tak vyšlo?

Florish - Profil | Út 2.2.2010 20:25:25 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Figos >> Ahoj před 14 dny jsem si s kamošel vyrobil 2,5kg zakrmovacích pelet. Jako základ jsme použili standartní krmítkovou směs, do teho jsem přidali red mix - konopné vločky, sojové lepidlo a rybí moučku. A výsledek ?? totálně dráždivé pelety. Doba rozpadu je asi pul hodiny a pak to udělá krásný koberec na dně ... Už se nemůžu dočkat až je vyzkouším na nějake vodě :)))

KAPR - Profil | Čt 28.1.2010 20:00:14

Petr.J >> Zkoušel jsi ALBUMIN ( sušené bílky ) je to super lepidlo a nemusíš vařit stačí usušit, vyhledej nějakou umělou muskulaturu co tráví víc času v posilovnách než doma a řekni mu ať ti sežene Albumin , určitě tam propadlej budou mít, kuci to nestačej ani polykat , já to tady kupuji od jednoho opuchlýho a boilisy i pelety jsou když to přeženu jak beton.

Maxxx - Profil | Út 19.1.2010 19:53:40

Diki >> Ty pelety podle našeho návodu pokud chceš prodloužit dobu rozpadu přisuš v troubě na cca 10-15 min neznám přesně složení tvých pelet, ale pokud ses zhruba držel návodu měl by ses dostat na rozpad 5-6 hodin Je třeba si to vyzkoušet po jednom kousku jaká teplota a doba bude pro tvůj výrobek nejlepší dej například 3 pelety do trouby připrav tři skleníčky a uvidíš co bude pro tvůj recept a potřebu ideální.Gluten a pš.mouka také není od věci.

angelo - Profil | Út 19.1.2010 15:27:34

sadraj >> jj

sadraj - Profil | Út 19.1.2010 15:23:55

angelo >> ale potom je na vnadení bude muset krájet jako bolili protože važený se už nerozpadnou

angelo - Profil | Út 19.1.2010 15:20:23

tak tam pridej gluten,strouhanku a pridej tam vajicka, udelej si klobasi o prumeru jakeho budes chtit, nakrajej je a uvar, pak usus a skladuj je v mrazaku jinak zplesnivy....

Diki - Profil | Út 19.1.2010 15:09:37

angelo >> Chtěl bch je na zakrmování do PVA punčochy. A možná i na chytání.

sadraj - Profil | Út 19.1.2010 15:04:01 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

pbačejnej uvařenej škrob na prádlo nebo solamyl jako lepidlo zamíchat místo vody do smesi vadržejí potom skoro 4 hodiny ale musí být pořádně stlačený obyčejnej mlejnek jakoje na hady nestačí , chce to udělátko z lisu na šťvu kde je konickej šnek a na konci si nechat udělat od soustružníja ještě kuželový výtrlačný koncovky podle pruměru jak to není řádně stlačený tka neponuže ani epoxyd aby se to nerozmočilo a nerozpadlo ihned , je to o tom že to co je tma jako zrniny tka začnou hnedka po styku s vodou bobtnat a jak je známo dřevěnej kdlín když bobtná tka trhá i obrovský skalní bloky není to tím že by to nedrželo pokupě ale práve tím bbtnáním . Bouili se nerozpadá práve proto že je vařený
jinak dyby se pelety udelaly z předem povařenech surovin tak by se nerozpadaly taky a stačilo by t jen povařit předem nechat uschnout a potom už to tolik nebobtná a nemá to takovou sílu aby to trhalo celou peletu

angelo - Profil | Út 19.1.2010 15:02:07

Diki >> Ty chces na zakrmovani nebo na chytani? pokud na krmeni tak to se da a kdyz chces na chytani tak tam pridej ten gluten, v rybarstvi ho urcite maji ;) a muzes tu smes smichat s vajickama a uvarit je :)

I.M.O.T.H.E.P. - Profil | Út 19.1.2010 14:57:10

cus lidi jak jsme u ty vyroby pelet mate skusenost s lepidlem na pelety od chytila kolik se dava na kilo a jaka doba rozpadu tam je

Diki - Profil | Út 19.1.2010 14:49:39

angelo >> Zkoušel jsem je dát do skleničk a asi po dvou hodinách tam byl tvrdý základ, ale jinak už jen hromádka šrotu. A co vajíčka, nepomohly by?

angelo - Profil | Út 19.1.2010 12:43:18

nevydrzeli ti dlouho pod vodou? mozna zkus tam pridat gluten nebo strouhanku

Diki - Profil | Út 19.1.2010 12:38:15

angelo >> Dělal jsem je podle jejich návodu, ale potřebuju prodloužit dobu rozpadu.

angelo - Profil | Út 19.1.2010 12:15:01 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

cetl sem na www.carpkapr.wbs.cz jak delaji oni pelety jako krmne...delaji to z krmitkovych smesich a z melasi a pridavaji vodu...nevari je!....nechaji je vysusit...myslim, ze to neni spatny recept na vytvoreni krmnych pelet a hlavne to vyjde levneji :)

Kocháč - Profil | Út 19.1.2010 10:43:21 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pročtěte si kluci tohle
http://www.mrk.cz/clanek.php3?id=750

Diki - Profil | Út 19.1.2010 10:40:50

Cloud >> Dík, to vyzkouším.

foxxx - Profil | Út 19.1.2010 10:37:43

Petr.J >> Chtělo by to vyzkoušet,snad by se ty pelety rychle nekazily kvůli těm vejcím...vyzkoušet,nebo třeba v páře na napařováku aspoň minutu je nechat částečně povařit...

Petr.J - Profil | Út 19.1.2010 10:35:35

foxxx >> no to by asi bylo lepší, vejce jsou lepivá a po uschnutí by to držet mohlo, chce to vyzkoušet. Taky jsem zkoušel gluten, uvařil jsem ho jako pudink a když to trochu vychladlo, tak jsem do toho nalil ty zázraky a udělal z toho těsto, docela to taky vydrželo.

Cloud - Profil | Út 19.1.2010 10:33:41

Diki >> Délku rozpadu prodloužíš přidání melasy či marmelády,nebo oleje do směsy.nebo hotové vyschlé pelety dát před chytáním do igelitového sáčku zakápnout melasou,pro třást a zahřát v mikrovlnce.dojde k rozpuštění melasy a nasáknutí do povrchu pelety.Následně zaschnout.Dělám to z Halibutkama.a super!

foxxx - Profil | Út 19.1.2010 10:30:31

Petr.J >> To chápu,člověk musí počítat,že se vždy něco vyvaří...jen jsem to uvedl jako možný příklad pro prodloužení doby rozpadu...možná že by pomohlo pro prodloužení doby rozpadu rozdělat směs s pár vejci,ale nevařit,pouze klasicky vysušit (ale to jsem nevyzkoušel).Co myslíš?

Petr.J - Profil | Út 19.1.2010 10:29:40

teda při vaření se rozpadly