Uspořádání závodů - poraďte

Potrebuji panove poradit, jak usporadat rybarske zavody pro mentalne a telesne postizene. Uz nad tim premyslim rok. Kde sehnat kontakt, co je nutne k usporadani takoveho zavodu? Konalo by se to na Vysocine u Humpolce, lovna ryba kapr - pstruh - amur - lin. Samozrejmosti je pohosteni s napoji. Dekuji za rady.
Autor diskuse: kroupa - Profil , 10.1.2010 všeobecné - závodní sektor

kroupa - Profil | Ne 24.1.2010 21:42:23

kuci jeste nejake info kdyz bude nekdo myt zkusenost

b.gun - Profil | Ne 10.1.2010 23:38:59 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kroupa >> Co se týká podmínek pro účast takto hendikepovaných osob, zkusil bych oslovit přímo nějaký domov či ústav (možná najdeš nějaký na stránkách kraje Vysočina, je tam uspořádání podle regionů - www.kr-vysocina.cz/vismo5/dokumenty2.asp?id_org=45​0008&id=4000111&p1=1279 ). Tam by ti měli nejlépe poradit ohledně zajištění doprovodu, případně lékařského dohledu. Vím, že ústavy pro tělesně či mentálně postižené pořádají různé soutěže, sportovní akce (i olympiády s účastí několika ústavů), takže zkušenosti by mít mohli.

Miraryb - Profil | Ne 10.1.2010 22:52:04 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kroupa >> důležítý je přístup k vodě a to jak pro vozíčkáře, tak pro ostatní účastníky.To, ale píšeš, že není problém. Rozhodně ale počítej s tím, že každý účastník bude potřebovat osobní doprovod a to bych ti radil dát také do propozic závodů, ikdyž se všude uvádí, že každý loví na vlastní nebezpečí, přece jen u tělesně, ale hlavně duševně postižených bych to nepodceňoval. Další rada je zajistit si lékařský dohled, nikdy nevíš, co se může stát zdravým, natož postiženým. No a ostatní už záleží na tobě, jaké podmínky a propozice si stanovíš. Je to v podstatě stejné, jako by jsi pro tyto lidi pořádal třea pinponkový turnaj. Přeji hodně úspěchů s touto akcí a neydlím tak daleko, abych ti nemohl osobně pomoct. Když tak dej vědět Mira.

kroupa - Profil | Ne 10.1.2010 19:23:16

s vodou ani s cenama neni problem uz delame zavody 3 roky pro deti od nas z okoli. pruty mame prijezdova cesta je primo k rybniku. jen nevim kde sehnat nejaky kontakt a neco okolo podminek.

Sven - Profil | Ne 10.1.2010 19:05:29 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

kroupa >> nebo můžeš zkusit kontaktovat a požádat o informoci jednoho z organizátorů lonského mistrovství těles. postižených. (staré oznámení)

Světový šampionát v lovu ryb poprvé v Česku
Ve dnech 13.–14. srpna se v České republice uskuteční 7. mistrovství světa handicapovaných rybářů v lovu ryb udicí na plavanou. Dějištěm této sportovní akce, která se v naší zemi odehraje vůbec poprvé, budou Pardubice. Do redakční uzávěrky se nám nepodařilo sehnat podrobnější informace. Poskytnout by je měl Richard Konopásek na tel. čísle 466 644 053 nebo 603 343 240.
Přijďte podpořit naše závodníky v soubojích o medaile v celosvětově uznávané soutěži!

Je to jeden z bratrů "Konipásků" na odkazu dole :-)))

Sven - Profil | Ne 10.1.2010 18:39:50

kroupa >> Zkus se podívat na propozice podobných závodů, které pořadá MO ČRS TTP Kladruby

http://www.rybsvaz.cz/pages_cz/rada/odd_sport_mlad​​ez/lov_ryb_plavana/kalendar_430_p1.doc
Závody pro tělesně postižené pořádají i v MO ČRS Přelouč

???? | Ne 10.1.2010 18:27:18

[smazano na zadost autora]

hraji - Profil | Ne 10.1.2010 18:16:38 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jako první bych zjistil, zda seženeš vodu, na které se bude závod konat a která bude svou kofigurací tvému záměru odpovídat, tedy bude dobře dopravně dostupná a s možností příjezdu až na břeh. Pokud bychom postupovali podle zákona, nemůže to být na revíru, protože to by museli mít všichni RL a povolenku. Takže zbývá soukromá voda.
Jako druhé zjisti, z čeho konání akce zaplatíš. Zda seženeš sponzora nebo získáš peníze z nějakých veřejných fondů.
Předpokládám, že ta nejzákladnější věc, tedy že ti postižení, pro které to chceš organizovat, to vědí a chtějí něco takového absolvovat, je jasná a zřejmá.
Potom musíš sehnat dostatek organizátorů, kteří budou těm postiženým k ruce, ideální by bylo jeden na jednoho.
Dále dostatek odpovídajícího vybavení (pruty, navijáky) atd.
A jestli tě ještě nerozbolela hlava, tak můžeš začít.

jarda 2004 - Profil | Ne 10.1.2010 17:58:25

kroupa >> No jako porvní bych kontaktoval svaz postižených a tam probral jejich potřeby a jak by se k tomu svaz invalidů stavěl tihle lidé hodně o postižených vědí a dokážou poradit. Dalším krokem zajisti sponzory což je celkem řehole ale v tomto případě to bude jistě jednoduší. Lidé rádi pomohou. Dalším krokem ja voda přístupnost k ní a bariérové překážky tím bych zřejmě začal.

zuzinek - Profil | Ne 10.1.2010 17:44:46

kdyby si chtel nejak pomoct tak staci rict docela rad bych se toho chtel zucastnit

zuzinek - Profil | Ne 10.1.2010 17:42:57 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

ahoj je to docela dobra myslenka co ktomu potrebujes hlavne rybnik kde nejaky ty ryby sou.pak asi sehnat nejaky pruty aby ti co nechytaji si je tam mohly pucit a chytat.a myslim si ze kdyz je to pro postizene tak bych urcite obstaral pro prvni tri mista treba pohary a pak pro kazdeho nejake drobnosti jako cenu utechy.jo a urcite budes potrebovat nejaky rozhodci ktery budou behat okolo rybnika a budou merit a zapisovat ulovky