obaly na nástrahy

Chytal jsem na Lužnici a RS mi vytýkala, že mám nakládanou kukuřici - originál - ve skleněném obalu! Plastová krabička jim nevadila!
Autor diskuse: Ch.J. - Profil , 21.6.2004 feeder - náčiní, doplňky

xycht | St 7.7.2004 12:06:04

Salám: co naděláš, je to tak...sklo se netoleruje a taky to podle toho vypadá :-( ted sem z Hněvkovic odvážel pytel odpadků, který tam nějakej dobrák nechal přímo v ohništi - byly to PET lahve, obaly od sušenek, plechovky od paštik apod........no aby to nebylo všechno tak ty čuráci naházeli prázdný plechovky od Gambrinusu za sebe do rákosí...prostě čuráci

Salám - Profil | St 7.7.2004 11:55:07

CH. J. Tak to je na pěst. Jakej to má význam, pokud někdo dělá u vody bordel tak ho tam udělá tak jako tak, třeba flaškou vod piva, teda jestli to taky neni zakázaný. Kdo z rybářské stráže tuhle zhovadilost dodržuje je u mě troleba. Mimochodem odbouratelnost( poločas rozpadu) plastů ve volné přírodě je něco kolem 1/2miliardy let, ale to nikomu nevadí.

rybomil | St 7.7.2004 9:42:50

For je v tom, že když přendáš nakládanou kuk z orig. skleničky do plastu tak se hodně brzo zkazí, tedy po pár pokusech ji tam nechávám i za cenu, že vím že poruším RŘ JČ KV ČRS.

rybomil | St 7.7.2004 9:33:22

CH.J. : CHytám teď převážně Lužnici,teprve poznávám místní i místní RS.Jako jinde, místní nevidí, neslyší nebo je prostě znají. Jo nás cizí asi musí nejdřív přezkoušet.Pomalu chtěli měřit, hjestli nechytám přívlačí moc blízko těch místních rybičkářů, ale že tahaji candoší dorost po pešunku jim očividně nevadilo.Blbce potkáš všude, nejlepší je chodit do míst, kde nikdo nebývá..... ty asi už nejsou.
hraji:Zdravím po dovče - já už vlastně nevím co platí a co ne, od MO ČRS žádné informace vůbec nejdou

muf - Profil | Po 28.6.2004 12:42:46

Poslal bych ho do p....e.

Gudaska - Profil | Pá 25.6.2004 8:11:37

Petr_S> Tak to pardon, v tom případě tu nešlo o stranický lobing, ale asi o úředního šimla, který musí být vždy o něco chytřejší než ostatní a vše udělat po svém.

Petr_S | Čt 24.6.2004 17:03:34

Gudaska: S prováděcí vyhláškou, o které píše hraji, mají poslanci asi tolik společného jako jako kapr se zajícem!!!! Vyhlášku tvoří úředníci ministerstva, apk jde do připomínkového řízení a konečné slovo mají opět úředníci z ministerstva, žádní poslanci!

stilet - Profil | Čt 24.6.2004 9:12:48

Kolegové tu neuchopitelnou nehoráznost (Bližší podmínky..) popsali hezky barvitě. Pořádek bude v okamžiku, až se dle vyhlášky bude dát lovit a nebudeme potřebovat doplňující tlačiva. Dotlačit pracovníky MZe, aby dodělali pořádně svoji práci ale bude ještě problém. Takže - tlačme.....
CH.J. omluva, že jsem mimo téma.

Gudaska - Profil | Čt 24.6.2004 8:29:32

hraji> Nenechali to v té podobě proto, jako nenechají jakýkoliv jiný zákon, jakž takž slušně připravený odborníky. Řada poslanců nenajde právnickou fakultu ani na velmi podrobném plánu města, ale (asi právě proto) se potřebuje zviditelnit připomínkou ke každému, který je předložen. A potom nastoupí stranická kolegialita, nutící podpořit a uhádat kdejakou pitomost kolegy i proti zdravému rozumu. Ale jak píšeš dál, zameťme si před vlastním prahem: děsím se místních úprav, zpracovaných kvalifikovanými odborníky z MO (jsem v ČRS). Ze zkušenosti všichni víme, že se tam může objevit i to, že místní chytají se sluncem v zádech, ostatní proti slunci :-))

LEO - Profil | Čt 24.6.2004 7:59:50

Stilet: Naprostý souhlas s Tvým příspěvkem. Někde budou považovat za drobnou úpravu zvýšení kapra z 35cm na 38cm, jinde si ale jsou schopni odhlasovat "drobnou" úpravu zákaz rybolovu pro členy MRS. A vůbec to není nadnesené!!

hraji - Profil | St 23.6.2004 21:28:54

stilet: Mohu tě uklidnit v tom, že se mě tvůj velmi dobře vyargumentovaný názor nedotýká. Já to cítím velmi podobně jako ty. Nechápu proč ty zabedněné úřednické hlavy nenechaly vyhlášku v takové podobě, jak ji navrhnul ČRS společně s MRS. Tím by odpadly veškeré diskuze. Ale současný stav je takový jak píšu. Na náš dotaz, co vlastně můžeme upravit v "Bližších podmínkách ..." nám bylo sděleno, že vše co neupravuje vyhláška, takže např. míru amura a tolstolobika, počet docházek na P vodách, rybolov mládeže apod. Podotýkám že jsem z MRS a příslušné dopisy z MZe jsem na vlastní oči na Radě viděl. Zásadní problém je v tom, že v MRS je u 99 % revírů přímo svaz, v ČRS to tak není, tam jsou uživateli revírů ve velké většině přímo MO. A tam je nebezpečí, že si schválí úplné blbosti. V MRS navrhne Rada jednotné Bližší podmínky .... pro celý svaz, schválí to Svazový výbor (to je shromáždění předsedů všech MO svazu) a potom to posvětí Sjezd svazu ( v říjnu). Jak to bude v ČRS nevím, ale doufám že podobně.

stilet - Profil | St 23.6.2004 14:46:47

Hraji: velmi těžce by jsme si zde porozuměli ve věci tzv. "Bližších podmínek k rybolovu" letmě naznačených v dotčeném odstavci dotčeného paragrafu.
Protože není vinou Tvou a ani mou, že situace v rybářství je taková jaká je, nechci abys bral následující poznámky osobně, nicméně skus se na ně podívat z jiného úhlu.
- pravomoce RS - řeší §16 a např. zadržet povolenku je možno "odst.C) 1. " jen při porušení zákona 99/2004 . Že by to bylo možné i při porušení související vyhlášky 197/2004 se pořád dá pochopit a určitě i obhájit, ale "Bližší podmínky" nevydává státní správa a tudíž RS jejich porušování nemá podle čeho kontrolovat.
- ve vyhlášce 197/2004 je rešena např. i vzdálenost mezi lovícímí, ale už tam není třeba počet docházek na pstruhovém revíru a spousty důležitějších věcí. Ministerstvo prostě tuto věc odfláklo a ještě , jak tomu z Tvého vyjádření rozumím, říká dle §13/9, že pokud se nám zákon nelíbí, máme si ho upravit.....
Promiň, ale to je to samé, jakoby si někdo chtěl upravovat dopravní vyhlášku dle svých potřeb. Pravděpodobně mi odpovíš, že půjde o drobné místní úpravy, ale já bych chtěl vědět do jaké výše "drobné" a kde je nějaký systém schvalování.
- "tiší blázni" jsou přes svůj počet na okraji společnosti a podle toho taky vypadají předpisy, kterými by se měli řídit a mi na tom vadí nejvíc to, že místo toho, aby jsme pomocí schůzí, výborů a funkcionářů tlačili na MZe, aby náš koníček, prospívající všem měl jasná pravidla, necháváme "výbory", díky mlčení na schůzích, aby se té anarchie účastnily.

hraji - Profil | St 23.6.2004 13:27:53

xycht: já nevím jak to je v ČRS, u nás v MRS platí soupisy revírů vydané na začátku roku 2004 do konce roku 2004. pro rok 2005 budou nové, ale protože se revíry nezmění, bude to vlastně totéž, jen ta část věnovaná rybářskému řádu dozná změny. Ale protože vím, že MZe nám povolilo celou řadu výjimek, bude to dost podobné.

xycht | St 23.6.2004 10:23:08

hraji: a co v praxi znamená? že teda platí soupis revírů, který byl součástí RŘ na rok 2004? nějak se v tom neorientuju jestli to platí...díky za info

hraji - Profil | St 23.6.2004 10:08:26

stilet, LEO: Zákon 99/2004Sb. v §13 odstavec 9 sám uvádí, že uživatel revíru může stanovit bližší podmínky ..atd. Bližší podmínky jsou součástí povolenky, předpokládám, že to od začátku roku 2005 bude stejné, dostaneš povolenku a knižečku, na které nebude napsáno Popis revírů a rybářský řád, ale Popis revírů a bližší podmínky rybolovu. A vyjádření MZe v této věci je naprosto jasné, zákon povoluje stanovit bližší podmínky rybolovu, takže když uživatel revíru rozhodne, bude to tak.

LEO - Profil | Út 22.6.2004 21:33:52

hraji: To opravdu zavání velkým bordelem. Dříve jsem si vyjímky (např. zde skloňovaného JČ US) přečetl v popisu revírů, který jsem dostal k povolence. Kde si to ale mám přečíst teď? Vím, že neznalost neomlouvá, ale to je potom tedy na týdenní domácí samostudium, když budu chtít vytáhnout prdel někam za hranice města???

Martin M. - Profil | Út 22.6.2004 19:23:07

Cesstvi je akorat v tom, ze kdyz nedokazeme postihnout nekoho, kdo dela bordel se sklenenym odpadem, tak to zakazem uplne a hotovo.

stilet - Profil | Út 22.6.2004 19:09:31

hraji: taky jen na okraj (co se týče toho skla - jihočeši jsou o pár tun skla v předstihu) - opravdu si myslíš, že si kdokoli a kdykoli může "DOUPRAVIT zákon a vyhlášku" aby bylo všechno jasné jak to bylo dříve..... a pokud někdo nedejbože chce dodržovat vydaný zákon, vyhlášku atd. tak se u něj projevuje naše "češství"....?
Dost Tvých reakcí jsem četl a beru Tě jako znalého věci, ale tohle je anarchie, nebo ještě něco horšího.

siro | Út 22.6.2004 16:56:12

Leo:pokud na ÚS v Práglu měli dobré inf. tak o vyjímku zažádala zatím jen Praha pro celoroční přívlač na některé ÚN.?.
pif:nejsou to odchylky jednotlivých MO ale celého Jihočeského ÚS.
Tak jednou i za mne ;o)))

hraji - Profil | Út 22.6.2004 16:53:18

Jen na okraj, trochu mimo téma. Pro vydání bližších podmínek rybolovu, které doupraví nový zákon a vyhlášku tak, aby bylo všechno jasné, jak to bylo dříve za RŘ, nemusí uživatel revíru žádat o žádnou výjimku. Prostě vydá "Bližší podmínky rybolovu" ve kterých napíše, že rybář nesmí používat sklenice.
A zase se tu projevuje naše "češství" (Češi prominou, vztahuje se i na Moraváky), okamžitě hledáme předpis, který nám to zakazuje nebo přikazuje. A co takhle vlastní rozum a ohledy k přírodě a ostatním rybářům a nerybářům, kteří se kolem vody pohybují, ty by mi měly zabránit odhodit byť i jen nedopalek cigarety jen tak na břeh, i když vím, že se časem rozpadne, než se tak stane, bude obtěžovat a znečišťovat.

pif - Profil | Út 22.6.2004 16:33:21

Lupen:co jako mám znát?Jsem z j.moravy a zákaz tam není a z místních zákazů nás nikdo nepoučuje(každý revír,potažmo svaz má své odchylky od RŘ).Pokud jsem se tě svou nevědomostí dotkl,tak se omlouvám a jdu si rozbít hlavu o zeď.Slunce v duši

xycht | Út 22.6.2004 15:22:51

LEO: správná připomínka, určitě to neni blbej dotaz, ale nevim, já sám ten zákaz respektuju

Gudaska - Profil | Út 22.6.2004 15:00:43

JM > Nic ve zlém, ale je např. dána doba hájení a základní míra ušlechtilých (to dělení nemám rád) ryb. A všichni víme, že kdo chce podsekávat v době tření 30cm štiky, tak to dělá a RŘ ho také neodradí. A sklo je v přírodě neodbouratelný bordel, stejně jako plast. Jen s tím rozdílem, že běžně používané plastové nádoby se nedrobí na nebezpečné střepy. Slušný člověk po sobě uklidí, na postih bordeláře musí být opora v předpisech.

LEO - Profil | Út 22.6.2004 14:15:00

Tak mě po přečtení všech příspěvků napadá otázka: Ustanovení pro JČ svazové vody platí stále, nebo je to novým zákonem a násl. prov.předpisy neplatné, nebo už požádali o nové vyjímky? Ptám se takhle blbě proto, že už jsem se s touto otázkou setkal. Jinak zákaz používání sklenic taky kvituju s povděkem.

xycht | Út 22.6.2004 10:47:12

No je fakt,že já moc skla u vody nenacházim..z 99ti procent PET lahve a obaly od baget, ale nemam problem s tim to sebrat, protože když u vody spim musí tam bejt naprosto čisto.

JM - Profil | Út 22.6.2004 10:42:37

Vývojem téhle diskuze jsem docela i změnil názor. Něco na tom je, i když pořád tvrdím, že ten bordelář ten bordel udělá stejně a zákaz ho neodradí. To už by možná stálo za úvahu, aby do povinné výbavy patřil pytlík/pytel na odpadky, protože odpadky vzniknou vždycky. Pytlíky od krmení, od jídla, lahve od pití,.... vždycky se něco najde.

Ondrej - Profil | Út 22.6.2004 10:34:09

Lupen: naprosty souhlas, sklo je ta nejvetsi prasarna, predloni jsem si sel do vody pro anglicaka a porezal jsem si nohu od rozbite sklenice. Neda se to vsak pausalizovat, ja bych nikdy sklo a jiny bordel u vody nenechal.

Lupen | Út 22.6.2004 10:29:10

Opravdu používání skleněných nádob je v JČ zakázáno, samozřejmě se to vztahuje pouze na nádoby spojené s rybařinou ( uskladnění návnad a nástrah, pro svíčku ), netýká se to lahváčů, brýlí atd, jak tady nějací vtipálci poznamenali. Já to schvaluju a toto i jako RS nehodlám tolerovat, protože rozbité sklo je velmi nebezpečné a že ho u našich vod neni málo to si musíme přiznat. Nejednou zapomenutá sklenička se zapáchajícíma žížalama skončí v křoví, ruku na srdce je nás málo kdo to odnese a vyhodí až doma. V RŘ je napsáno, že ponechání skleněného odpadu je považováno za hrubé porušení RŘ. Doporučuji si pořádně přečíst statut Jih. úz. svazu kde je to zakázáno a RS stráž se zachovala velmi správně, to ty jsi porušil RŘ. Já osobně toto řeším také pouze slovní domluvou, zatim to všichní oslovení uvedly hned do pořádku, takže zatim žádné sankce.
Pif: pokud jsi opravdu RS tak mi je tě upřímně líto, vyjadřovat se nesmyslně k něčemu co neznáš

Petr_S | Út 22.6.2004 10:23:51

Jezdím rád do JČ a nečiní mi problém nepoužívat sklo. Je to ovšem, pravda, trochu kuriozní - žížaly ve sklenici mít nesmíte, ale lahváče si samosebou vzít můžete a RS nemůže nic namítat! A přiznejme si, že u vody často najdeme spíš tu láhev od piva než sklenici od žížal...